Reisbenodigdheden voor kunst: 11 benodigdheden voor uw volgende reis

Carla Andrews 06-06-2023
Carla Andrews

Of je nu op wereldreis bent en je kunstbenodigdheden meeneemt, of een geweldige opstelling nodig hebt om mee te nemen naar je favoriete lokale schoonheidsplek, deze kunstbenodigdheden voor op reis zorgen ervoor dat alles compact is opgeborgen. Het zal je proces ook soepeler laten verlopen als je besluit buiten te schilderen.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

De beste ezels voor op reis

Als u van plan bent uw olieverf, acrylverf of oliepastels mee te nemen, is een lichtgewicht pochadebox-ezel een goede keuze, omdat hij klein kan worden opgeborgen.

De New Wave pochadedoos kopen

De meest draagbare plein air ezel is de New Wave u.go plein air anywhere pochade box. Het is gemaakt van baltisch berkenhout, met een aluminium frame. Ze zijn compatibel met ¼" statief bevestigingen Zijbladen kunnen worden bevestigd met magneten, zodat u borstels en ander gereedschap kunt vasthouden. Het kan oppervlakken tot 14" vasthouden.

Pak wat potloden in voor onderweg

Schetsen onderweg - het is rommelvrij en potloden Ze zijn ook licht van gewicht en vereisen minimale extra benodigdheden om te beginnen met het maken van kunst.

Het goede nieuws is dat er tal van verschillende mediums beschikbaar zijn in het potloodformaat. Elk potlood gedraagt zich anders, afhankelijk van je mediumkeuze en stijl.

Caran d'Ache Grafwood Potloden kopen

Klassiek grafietpotloden zijn toegankelijk, gemakkelijk te gebruiken en relatief goedkoop. Iedereen kan een paar verschillende grafietpotloden, een gum en schetsboek Ik zou adviseren om zachtere potloden te nemen, zoals 5B of 6B, zodat je een reeks toonwaarden kunt bereiken.

Polychromos oliepotloden kopen

Voor olieschilders, olie- of waspotloden zijn gemaakt van olie- en wasbindmiddelen die op het papier schilderachtig kunnen lijken, en boterachtig aanvoelen. Gebruik voor het oliepotlood een papier met een licht getand oppervlak, zoals Pastelmat voor de beste effecten. Waspotloden zijn meestal iets zachter en goedkoper dan oliepotloden, gebruik technieken zoals mengen en polijsten om opvallende effecten te bereiken.

Faber-Castell aquarelpotloden kopen

Aquarelpotloden zijn heerlijk veelzijdig, ze kunnen worden gebruikt als gewone potloden of geactiveerd met water. Ze werken ook uitstekend voor gedetailleerde delen van een aquarel schilderij. Aquarelpotloden zijn geschikt voor aquarelschilders die willen reizen met een medium dat gemakkelijker schoon te maken is.

Aquarelpannen voor op reis

Reizen met droge aquarelpannen die nat gemaakt kunnen worden is een geweldig alternatief voor het meenemen van vloeibare tubes. Ten eerste tellen ze niet mee voor je reisgeld als je een vlucht neemt, plus ze zijn een compactere optie. Alles wat je nodig hebt is een penseel, papier en een kopje water en je kunt beginnen met schilderen. Gebruik het bakje om kleuren te mengen.

Aquarel reispenselen

Reisborstels gemaakt door Da Vinci zijn van professionele kwaliteit en gemaakt van synthetisch haar. De handvatten kunnen worden verwijderd en gebruikt als deksel, om de haren te beschermen tijdens het reizen en minder ruimte in te nemen in uw koffer.

Een andere goedkopere optie is deze waterborstels Deze penselen hebben een waterput in het handvat, waarin je kunt knijpen om de haren nat te maken tijdens het schilderen. Deze penselen hebben synthetische haren, dus ze zijn stijver dan marterharen. Ze zijn echter veel betaalbaarder dan marterharen. Bekijk onze review van de beste aquarelpenselen voor op reis om meer te weten te komen.

Plakkaatverf voor op reis

Plakkaatverf is een fantastisch medium om mee te reizen. De verf is gemakkelijk op te zetten en schoon te maken. Het is ook wateroplosbaar en sneldrogend, omdat het van dezelfde ingrediënten is gemaakt als aquarel. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat plakkaatverf een ondoorzichtig medium is, zodat kunstenaars dekkende lagen kunnen opbouwen met effecten die matte acrylverf evenaren.

Winsor & Newton Ontwerpers Gouache is een beginnersvriendelijke optie, gemaakt van kwaliteitsmateriaal en geschikt voor professionals. Gebruik het naast aquarel of op zichzelf.

Gouache is een geweldige optie voor snelle schetsen, studies, schilderen en plein air en onderweg. Gebruik dezelfde penselen en papier als bij aquarel en maak het op dezelfde manier schoon. Het is een fantastische keuze die weinig onderhoud vergt en een kloof overbrugt voor kunstenaars die de voorkeur geven aan mediums als olie of acryl, maar verf willen die gemakkelijk schoon te maken en mee te nemen is. Het is ook een veelzijdig medium dat intuïtief aanvoelt.te gebruiken als je ervaring hebt met aquarel, acryl of olieverf. Maak washes, blends, of dry brush om textuur te creëren.

Zie ook: Kunststiften: de beste tekenstiften voor kunstenaars

Reis schetsboeken

Deze Visual Journal schetsboek van Strathmore heeft dikke pagina's en is in meerdere varianten verkrijgbaar, geschikt voor aquarel en gemengde techniek. Dit boek heeft het perfecte formaat om mee te nemen en door de spiraalbinding kunt u ervoor kiezen om het plat uit te vouwen of op zichzelf terug te vouwen voor het gemak van tekenen of schilderen als u onderweg bent. De beste aquarel schetsboeken dik papier hebben, zoek dan naar papier met een dikte van 200 gsm of meer. Voor enkele tips en ideeën over hoe een reisschetsboek bijhouden bekijk dan onze gids!

Canvas doos

Als je plein air schildert en je moet een nat doek of paneel vervoeren, dit natte paneelbak van Richeson De doos is licht en kan meerdere panelen tegelijk bevatten.

Organiseer uw reisbenodigdheden voor kunst

Houd uw kunstmaterialen op één plaats met praktische opbergoplossingen. Door uw benodigdheden te organiseren, kunt u de staat van de kunstmaterialen behouden en kunt u ze gemakkelijker terugvinden wanneer u uitpakt.

Potloden en penselen organiseren met een potloodrol

Potlood rollen Sommige rollen hebben vakjes voor puntenslijpers, gummen en zelfs schetsboeken.

Aquarel doos

Als u al tubes of potjes aquarelverf hebt en ze wilt organiseren in uw eigen draagbare reisdoos, neem dan een leeg aquarelblik en vul het zelf. Deze lege pannen zijn volledig aanpasbaar, compact en waterdicht. Bovendien hebben ze uitklapbare zijpaletten om kleuren te mengen.

Opslag van kunstwerken

Je moet niet alleen je spullen opbergen als je op reis bent, maar ook je kunstwerken! Zorg ervoor dat je je kunstwerken beschermt om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Een canvasdoos zou perfect werken als je een olieverfschilder bent. Als je papier of platte panelen bewaart, zou een portefeuille of opbergtas goed werken.

Licht reizen: gebruik een beperkt palet

Het moeilijkste aan inpakken voor een reis is beslissen wat je achterlaat. Als je een olie- of acrylschilder bent, kun je door je palet te beperken tot ongeveer 6 tubes of minder echt ruimte en gewicht in je tas besparen. Overweeg om een beperkt palet van kleuren: een rode, blauwe, gele, een witte en een donkerdere kleur voor het mengen van schaduwen. Met versies van de primaire kleuren, wit en een donker pigment kun je een groot chromatisch en tonaal bereik mengen.

Kunstbenodigdheden voor reizen naar het buitenland

Vloeistoffen in handbagage zijn beperkt tot verpakkingen van 100 ml. Oplosmiddelen zoals terpentijn hebben een vlampunt van minder dan 65 °C, dus die moeten worden achtergelaten.

Als u olieverf of zelfs acrylverf meeneemt, neem dan een veiligheidsinformatieblad mee met informatie over de materialen, zoals het vlampunt en de inhoud van de vloeistoffen. Michael Harding en Gamblin verstrekken veiligheidsinformatiebladen die u kunt afdrukken en meenemen. Zelfs als u een veiligheidsinformatieblad meeneemt, is er nog steeds geen garantie dat de verf op de vlucht wordt toegelaten; dat wordt bepaald door de luchthavenbeveiliging. Als u twijfelt over wat u mag meenemen, vraag dan eerst uw luchtvaartmaatschappij om advies.

Schilderen in de open lucht

Schilderen in de open lucht op reis is heerlijk om te doen. Je hebt iets andere benodigdheden nodig voor plein air aquarelleren in vergelijking met olie en acryl, zoals aluminium ezels en aquarelkwasten. Er zijn benodigdheden die je kunt krijgen waardoor het proces, het vervoer en het opruimen soepeler aanvoelt, zoals zoekers en ezelparaplu's .

Kunstbenodigdheden op reis: laatste tips

Op reis is het het beste om zo licht mogelijk in te pakken. Zorg ervoor dat alles is ingepakt, vooral alles wat kan gaan lekken. Het beschermen van je uiteindelijke kunstwerken is net zo belangrijk als het organiseren en beschermen van je benodigdheden. Een andere goede tip is om wat potloden en een schetsboek in je tas te bewaren, zodat je klaar bent om te beginnen met creëren, waar je ook bent.

Kunst is niet alleen voor het atelier. Ik voel me altijd meer geïnspireerd als ik op reis ben en weg van huis. De drang om te creëren is altijd groter als je op een compleet nieuwe bestemming bent en geïnspireerd wordt door nieuwe bezienswaardigheden. Als je licht bepakt wilt zijn, kun je een aantal compositieschetsen in een schetsboek maken en ze vervolgens meenemen naar het atelier om er grotere definitieve stukken van te maken. Het is altijd het beste om je ideeën te krijgenneer als de herinneringen nog vers zijn, of nog beter, schilder en plein air om de sfeer van de scène op locatie vast te leggen.

Voor onverwachte uitstapjes kunt u een doosje met uw favoriete reisbenodigdheden klaarzetten, zodat u ze altijd in uw tas kunt stoppen voor last-minute uitstapjes.

Zie ook: Beste kleurpotloden voor kunstenaars: Merkenoverzicht

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.