Hoe de kunstvaardigheden te verbeteren

Carla Andrews 22-06-2023
Carla Andrews

Om je kunstvaardigheden te verbeteren, moet je leren over de essentiële technieken voor je gekozen medium, hoe je kleuren moet mengen en natuurlijk vaker oefenen. Het is volkomen natuurlijk om veel vooruitgang te boeken in een bepaalde vaardigheid en dan het gevoel te hebben dat je op een plateau komt.

Er zijn bepaalde oefeningen die je kunt proberen, om uit een stilstand te komen en je het gevoel te geven dat je weer vooruitgang boekt.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Oefenen om de kunstvaardigheden te verbeteren

Het beste wat je kunt doen om een vaardigheid te verbeteren, is oefenen. Trek een bepaalde hoeveelheid tijd uit per dag, of om de dag, afhankelijk van wat je in je routine kunt passen.

Zelfs als u voornamelijk olieverfschilderijen leert, wat misschien wel het meest tijdrovende medium is om te leren, zal het reserveren van 20 minuten per dag voor een tekenoefening uw schildervaardigheden helpen ontwikkelen. Leren tekenen kan de vaardigheden in elk ander medium verbeteren, omdat het de nauwkeurigheid bij het weergeven van de structuur en verhoudingen van een werk verbetert. Het helpt kunstenaars ook hun vaardigheden te ontwikkelen in het weergeven van nauwkeurige waardeovergangen (highlights en schaduwen).

Als je dan tijd hebt om in het weekend een uurtje of twee te schilderen, zul je zien dat je vaardigheden snel verbeteren. Het helpt om je in te lezen in enkele essentiële technieken en je medium volledig te begrijpen om je praktijk te sturen.

Beginnersfouten vermijden

Er zijn meerdere veelgemaakte fouten die beginnende schilders maken De eerste is het niet goed kunnen bepalen van waarden, en het mengen van kleuren die te verzadigd of te contrastrijk zijn. Vermijd het gebruik van puur titaanwit in een schilderij, omdat de meeste hoogtepunten in het leven een toon van een andere kleur zijn. Zorg ervoor dat u kleuren neutraliseert met een complementaire kleur of met omber gebrand om ze af te zwakken zodat ze er realistisch uitzien.je een visuele leerling bent, bekijk dan onze gids met de beste schildervideo tutorials voor kunstenaars .

Plan de samenstelling eerst

Als u een schilderij of tekening goed plant voordat u begint met het aanbrengen van kleurstrepen, kunt u voorkomen dat u fouten maakt. Het zal u ook helpen uw schilderij zo esthetisch mogelijk te maken.

Planning van de samenstelling Het gaat erom te bepalen waar het hoofdonderwerp en andere elementen komen voordat je begint. Je zou kunnen beginnen met een paar miniatuurschetsen of een compositieschets mock-up Maak een paar iteraties, verplaats dingen en speel met kleurenschema's om ervoor te zorgen dat u het beoogde effect bereikt. Beslis of u een gevoel van drama of harmonie wilt bereiken.

Er zijn een aantal compositietechnieken die u kunt gebruiken om de belangrijkste onderwerpen en elementen van uw kunstwerk te rangschikken om het beoogde effect te bereiken. Maak bijvoorbeeld een brandpunt van het schilderij door elementen geometrisch te rangschikken met behulp van de regel van derden. Een andere tactiek, die vooral nuttig is als je werkt vanaf een foto-referentie, is het vereenvoudigen van de afbeelding. Door te vereenvoudigen komt de hoofdfocus van het schilderij meer naar voren.

Claude Monet: Zonsondergang aan de Seine

Je zou zelfs wat leuke technieken kunnen proberen, zoals het inlijsten van het hoofdonderwerp van het schilderij. Dit werkt goed in landschappen. Monet gebruikte deze techniek in zijn schilderij, waar hij de boten en het water inlijstte met bladeren op de voorgrond.

Door je compositie zorgvuldig te plannen, haal je het meeste uit elk schilderij. Bovendien oefen je door kleine schetsen van het schilderij te maken voordat je begint in het schetsen van verhoudingen, iets waar beginnende kunstenaars vaak mee worstelen. Als de verhoudingen in een kunstwerk niet kloppen, ziet het hele werk er niet in balans uit. Kunstenaars van alle niveaus plannen composities voordat ze beginnen, het iseen essentiële stap in het proces voor professionele kunstenaars als ze zich voorbereiden op het maken van kunst om te verkopen.

Leren hoe je nauwkeurig kleuren mengt

Bij het schilderen of tekenen met kleurpotloden zal het leren hoe verschillende pigmenten combineren om nieuwe kleurmengsels te maken je vaardigheden snel versnellen.

De eerste stap bij het leren mengen van kleuren is het kiezen van het juiste kleurenpalet. Kies een palet waarmee u een groot scala aan waarden en kleuren kunt mengen. Als u bijvoorbeeld pigmenten kiest die nauw aansluiten bij de primaire kleuren, namelijk primair rood, primair blauw en geel, kunt u een volledig chromatisch bereik mengen.

In pigmentvorm zijn de kleuren die nauw aansluiten bij de primaries: primair rood of magenta (pigmentcode PV19), primair blauw, ftalocyanine of cyaan (PB15) en primair geel (PY128). Kunstenaars voegen vaak warm of coole versies Een voorbeeld hiervan is het toevoegen van ultramarijnblauw, dat in het kleurenspectrum naar paars neigt. Hiermee kunt u diepblauwe hemel- en oceaantinten mengen.

Zie ook: Eenvoudige ideeën voor olieverfschilderijen: voor beginners - Fine Art Tutorials

Voor een uitgebreide gids over hoe kleuren nauwkeurig te mengen lees onze handleiding.

Werk vanuit een beperkt palet

Het kiezen van een beperkt kleurenpalet kan de mengvaardigheid verbeteren en geld besparen. Kies een paar uiteenlopende sets pigmenten om harmonie aan uw kleurenpalet.

Er zijn veel verschillende kleuren en paletten waaruit u kunt kiezen, maar een beperkt palet wordt over het algemeen gedefinieerd als een kleurenpalet met zes of minder pigmenten (plus wit en zwart).

Anders Zorn: Zelfportret

De Zorn palet, beroemd geworden door de Zweedse schilder Anders Zorn, is een beroemd beperkt palet van slechts vier pigmenten. Het palet omvatte vermiljoen, gele oker, ivoorzwart en titaanwit. Zorn gebruikte een vorm van elk primair, want vermiljoen is een fel oranje rood, gele oker is een aardse gele kleur, ivoorzwart is een donker laag chromatisch blauw en titaanwit is een ondoorzichtig wit pigment dat wordt gebruikt om kleuren te kleuren.Dit palet biedt geen enorm chromatisch bereik, maar wel een waardebereik dat de kunstenaar in staat stelde realisme over te brengen bij het schilderen van mensen, aangezien portretten in gedempte tinten kunnen worden voltooid. Kijk naar zijn zelfportret, je kunt zien welke kleuren hij gebruikte voor het schilderen op zijn palet.

Bekijk onze beperkte paletgids om meer voorbeelden te vinden van paletten die u kunt gebruiken om harmonie en organisatie in uw werk te brengen. Zoek paletten voor portretschilderen, zeegezichten en landschapsschilderen. Door een beperkt palet te gebruiken kunt u de eigenschappen van de paar pigmenten die u selecteert volledig begrijpen, waarna u naarmate uw vaardigheden zich ontwikkelen meer kleuren aan uw repertoire kunt toevoegen als u dat wilt.

Gebruik textuur

Om de indruk van realisme in een kunstwerk te wekken, hoef je niet uren te zwoegen met een klein penseel om afzonderlijke markeringen aan te brengen. Bouw lagen van textuur op om de indruk te wekken van gras, schors, rotsen of golven in de zee. Als je een portretschilder bent, kun je haartexturen creëren met een paar penseelmarkeringen in plaats van elke afzonderlijke streng te bekleden.

Er zijn twee methoden om textuur te creëren; beide kunnen worden gebruikt met aquarel, gouache, olieverf en acryl.

De meest effectieve manier om organische textuur te creëren met aquarel en gouache, is een techniek die de droge penseeltechniek en koud geperst papier Laad het penseel met kleur en absorbeer het overtollige met een papieren handdoek. U houdt een relatief droog penseel over waar nog wat kleur in zit. Borstel de kleur over het koudgeperste papier, omdat het penseel droog is, zal het de textuur oppikken. Deze techniek kan ook worden toegepast met olie- en acrylverf op doek.

De andere methode is om een penseel te nemen dat met één penseelstreek meerdere lijnen maakt. Gebruik bij gouache of waterverf een zacht waaierpenseel dat van nature uitwaaiert als het nat is, om meerdere lijnen tegelijk te detailleren.

Met olieverf of acrylverf kun je een zachte waaierborstel gebruiken om textuur te creëren, maar maak de verf vloeibaar door wat lijnolie of een verdunningsmiddel voor acryl toe te voegen. Je kunt ook een stijve varkenskwast of synthetische varkenskwast gebruiken en die in het doek werken om textuurranden te creëren.

Deze methode van het gebruik van textuur om de illusie van detail te creëren zal u. een efficiëntere schilder maken.

De rastermethode gebruiken om de nauwkeurigheid van de tekening te verbeteren

Gebruik de rastermethode om de nauwkeurigheid van de tekening onmiddellijk te verbeteren. Dit houdt in dat u een raster over uw referentie maakt en vervolgens een raster met dezelfde verhoudingen tekent om op het schilderoppervlak te passen. De lijnen op het raster zullen als referentiepunten voor verschillende elementen fungeren, zodat u de referentie nauwkeurig kunt schalen als een tekening op het oppervlak. Als uw doek bijvoorbeeld een beeldverhouding van 2:3 heeft, snijdt u het volgende bij.uw referentiefoto in Photoshop zodat het dezelfde beeldverhouding heeft, bijvoorbeeld 1000x1500px. Maak dan een raster over het oppervlak met hetzelfde aantal lijnen verticaal en horizontaal. Je zult aan je referentie kunnen zien hoe de afbeelding overeenkomt met je canvas.

Een andere optie is het gebruik van de overdrachtsmethode Deze methode werkt alleen als uw uiteindelijke doek dezelfde grootte heeft als uw referentie. Uw referentie kan bijvoorbeeld een schets zijn die u op papier hebt gemaakt. Gebruik overtrekpapier om de contouren van de tekening te schetsen, plak deze vervolgens op het doek op de plaats waar u de tekening wilt hebben. Bevestig transferpapier onder het overtrekpapier en trek de lijnen over met een stift.

Beide methoden verbeteren de nauwkeurigheid, wat vooral van belang is voor commissiewerk. Voor een volledig overzicht van de beide net- en overdrachtsmethoden plus een lijst met benodigdheden, lees de handleiding.

Variatie in onderwerp

Soms kan iets nieuws proberen ons een nieuwe benadering of een nieuw inzicht geven in iets wat we herhaaldelijk hebben gedaan en waarmee we niets opschieten.

Als je knelpunt in een portret bijvoorbeeld de neus is, ga dan terug naar de basis en teken een bolvorm. Zo let je op de positie van licht en schaduw, waardoor je weet hoe je een lichtbron bepaalt en een complexere vorm van schaduw voorziet.

Door alleen anatomietekenen te oefenen als je een landschapschilder bent, kun je je beter voorbereiden op het toevoegen van figuren aan je landschapschilderij.

Kies uw medium zorgvuldig

Het kan zijn dat een bepaald schildermedium geschikt is voor uw stijl, leer over de verschillende schilder- en tekenmedia zodat u de juiste kunt kiezen.

Inzicht in de werking van het medium van uw keuze zal u beter in staat stellen de technieken met vertrouwen toe te passen.

Potlood: Grafiet, oliepotlood en aquarelpotlood

Grafietpotloden zijn de meest voorkomende potloden die je zult tegenkomen. Met een zacht 6B-potlood kun je druk uitoefenen op het papier om variatie in waarden te bereiken. Veel kunstenaars vinden het leuk om met grafiet te tekenen of gebruiken grafiet tekenen als onderdeel van hun kunstscheppingsproces.

Olie- en waspotloden zijn soorten kleurpotloden van kunstenaarskwaliteit. Ze zijn sterk gepigmenteerd en de sets bevatten een enorme verscheidenheid aan rijke kleuren. Deze kleurpotloden kunnen in lagen worden aangebracht en gemengd om hyperrealistische tekeningen te maken. Olie- of waspotloden zouden geschikt zijn voor iemand die zich aangetrokken voelt tot de stijl van het realisme en graag met potlood werkt, maar werken wil maken die bijna op schilderijen lijken.

Aquarelpotlood is een ander soort kleurpotlood, wat het anders maakt dan anderen is dat het wateroplosbaar is. Gebruik ze als gewone potloden om een tekening te maken, voeg dan water toe als je dat wilt om de kleuren naadloos te mengen. Met meer water erbij kunnen aquareleffecten worden bereikt. Dit overbrugt de kloof tussen potlood en aquarel, waardoor aquarel toegankelijker wordt. Wateroplosbare potloden kunnen worden gebruiktOok naast gouache of aquarel. Gebruik de potloden over aquarellen voor details bijvoorbeeld.

Pastel: zachte pastel vs oliepastel

Pastel is een briljant en leuk medium dat expressieve technieken aanmoedigt. Zacht pastel en oliepastel Oliepastel gebruikt olie en was als bindmiddel, terwijl softpastel wordt gemaakt met een mengsel van krijt en andere bestanddelen zoals Arabische gom. Beide soorten zijn sterk gepigmenteerd en gemakkelijk te mengen, maar er zijn merkbare verschillen in de eigenschappen.

Zachte pastels zijn vaak levendiger van kleur, zachter maar fluweelachtig van textuur, droger en meer stoffig. Oliepastels daarentegen hebben een romige textuur; ze voelen glad en olieachtig aan. Zachte pastels hebben een matte afwerking, terwijl oliepastels een satijnen afwerking hebben.

Oliepastels zijn misschien gemakkelijker te hanteren door complete beginners, omdat de pastels zelf robuuster zijn.

Verf: olie, acryl, aquarel of gouache

De vier populairste verfmediums zijn aquarel, olie, acryl en gouache. Elk medium past bij een bepaald soort praktijk en schilder.

Olieverf

Olieverf is een levendig, archivistisch, langzaam drogend medium. Het is boterachtig en weelderig van textuur, en is bevorderlijk voor technieken als mengen en glaceren. De verf is veelzijdig, omdat een veelheid van verschillende mediums kunnen worden toegevoegd om de eigenschappen van de verf te veranderen. Voeg bijvoorbeeld toe koude was om verf te verdikken en penseelstreken op het doek te houden, of voeg lijnolie toe om verf vloeibaarder en transparanter te maken. Afhankelijk van het toegevoegde medium kunnen kunstenaars opvallende textuur of fijne details bereiken. Olieverf is het duurste verfmedium om mee te beginnen, het is mogelijk om te beginnen olieverfschilderij op een budget Als u denkt dat u zou genieten van de trage droging, de lichtgevende kwaliteit en de archiverende eigenschappen van olieverf, kan het een uitstekende keuze van medium zijn.

Acrylverf

Acrylverf heeft vergelijkbare kwaliteiten als olieverf wat betreft hanteerbaarheid, veelzijdigheid en uiterlijk. Het belangrijkste verschil, afgezien van het feit dat het is gemaakt van polymeerhars in plaats van olie, is dat het snel droogt, met een gemiddelde droogtijd van ongeveer 30 minuten. Dit is geweldig voor degenen die graag snel werken, in meerdere afzonderlijke lagen. Maar voor kunstenaars die graag nat op nat werken, of zich mengen in verfvoor uren aan een stuk, acryl zal niet open en werkbaar blijven tenzij een medium Acryl is waterbestendig wanneer het droog is en kan worden gebruikt om op doek, paneel of papier te schilderen.

Aquarel & gouache

Aquarelverf en plakkaatverf zijn gemaakt van dezelfde ingrediënten pigment en Arabische gom. Ze zijn sneldrogend, in water oplosbaar en bevochtigbaar als ze droog zijn. Dit betekent dat u droge kleuren op het papier kunt verwerken en uitgeknepen tube verf op het palet opnieuw kunt bevochtigen. Het belangrijkste verschil tussen aquarel en gouache is dat plakkaatverf dekkend is en aquarel transparant.

Aquarel is een delicaat medium dat kunstenaars gebruiken op papier, van licht naar donker werkend. Gouache kan daarentegen van donker naar licht worden gelaagd, waarbij de hoogtepunten tot het laatst worden gelaten vanwege de ondoorzichtigheid.

Variatie in medium

Door in verschillende media te werken kun je verschillende kunstspieren oefenen, waardoor je je vaardigheden op andere gebieden snel kunt verbeteren.

Omdat potloodtekenen zo snel op te zetten, vervoerbaar en betaalbaar is, is het gemakkelijk om ermee te beginnen. De vaardigheden die je met potloodtekenen hebt geleerd, zoals het nauwkeurig weergeven van verhoudingen, aandacht voor de structuur van het onderwerp en schaduwwaarden, zijn allemaal overdraagbaar op andere media. Als je regelmatig oefent in het maken van portrettekeningen, zal dit je in een betere positie brengen wanneer je aankomt bij het in kaart brengen vande verhoudingen van een portret op een doek met olieverf.

Werken met aquarel vereist discipline, maar doet je opletten op fouten die je maakt, omdat het lastig is om ze uit te gummen of over te schilderen. Schilderen met aquarel kan je helpen om een voorzichtiger schilder te worden, omdat het je voorzichtiger en weloverwogener maakt met het aanbrengen van de verf.

Gouache is een geweldig medium voor olie- en acrylschilders. Het is gemakkelijk op te zetten, schoon te maken en te vervoeren. Bovendien is het perfect voor schetsboekwerk. Deze eigenschappen moedigen sommige schilders aan om regelmatiger te gaan schilderen, wanneer ze geen tijd hebben om de olieverf tevoorschijn te halen, is gouache een geweldig alternatief. Kunstenaars kunnen snel in dekkende lagen werken om levendige, mooie schilderijen te maken.

Schilderen of tekenen op locatie

Schilderen vanaf een referentiefoto in een studio geeft u niet dezelfde ervaring als schilderen op locatie. De kwaliteit van het licht zal anders zijn en de kleuren zullen veel waarheidsgetrouwer overkomen. Er zullen ook andere details zijn die uw aandacht opeisen, die u misschien gemist hebt vanaf alleen een foto.

Neem uw pochadedoos, ezel of schetsboek naar schilderen en plein air De sleutel is om het licht van de scène vast te leggen voordat het begint te veranderen. Als je langzaam schildert, neem dan een foto wanneer het licht perfect is, zodat je het kunt vertalen naar je doek.

Als je de voorkeur geeft aan portretkunst boven landschapschilderen, ga dan naar een cursus levenstekenen. De lessen zijn verschillend opgezet, maar meestal krijgen kunstenaars een vaste tijd om elke tekening af te maken. Het is ook een uitstekende manier om te oefenen in het sneller tekenen.

Over timing gesproken...

Als je het gevoel hebt dat je vaardigheden zijn waar je ze wilt hebben, maar je wilt versnellen bij het schilderen Denk na over de tijd die u idealiter zou willen besteden aan het voltooien van een schilderij. Neem dan de tijd van begin tot eind. Wanneer u uw tijdslimiet bereikt, stopt u gewoon. U zult waarschijnlijk merken dat u automatisch veel sneller schildert, wat spontanere resultaten oplevert. Analyseer het voltooide werkstuk, wat zou u eraan veranderen? Noteer gebieden waaraan u moet werken, die u niet wilt veranderen.worstelen met het schilderen op snelheid.

Leer de essentiële technieken

Door een paar essentiële technieken te leren kun je je vaardigheden sneller ontwikkelen.

Aquarel en gouache technieken Met aquarelverf, zoals het schilderen van een gladde, vlakke wassing en het creëren van textuur met een droog penseel, kunt u direct op een gecontroleerde en doelbewuste manier kleurlagen opbouwen. Aquarelverf kan ook van het papier worden gehaald met de lifttechniek om witruimtes te onthullen.

Olieverf is een veelzijdig medium waarmee je allerlei effecten kunt creëren. Het droogt langzaam, dus olieverftechnieken zoals blenden en alla prima (nat op nat) werken uitstekend. Door de transparantie van bepaalde pigmenten kunnen kleuren van vorige lagen worden veranderd door beglazing -deze techniek zorgt voor bijzonder levendige en toch delicaat uitziende kunstwerken.

Acrylschildertechnieken zijn vergelijkbaar met olieverftechnieken. Bouw textuur op met de impasto techniek en zware bodypaint of wacht tot elke laag droog is om fijne glazuren te maken.

Potloodtechnieken omvatten verschillende methoden om waardeovergangen te creëren. Effecten zoals stippelen, arceren en kruisarceringen zorgt voor textuur en variatie in een tekening. Je kunt ook grafiet in poedervorm en borstel het op het papier voor vloeiende mengingen en om grote gebieden te bedekken. Eventueel kun je het poeder uitwissen om highlights en kleine details te onthullen.

Zacht pastel is een expressief en veelzijdig medium. Gebruik een pastel op zijn kant om grote vlakken te bedekken, of op de rand voor detailwerk. Gebruik de scumbling-techniek om kleur te mengen, of voeg water toe om een wash te maken.

Leer hoe je oliepastel in lagen aanbrengt, meer kleur afgeeft door het te verhitten, of naast aquarel gebruikt in onze oliepasteltechnieken gids.

Investeer in kwaliteitsbenodigdheden

Benodigdheden van kunstenaarskwaliteit kunnen de kunst verbeteren, omdat ze gemaakt zijn van betere materialen die duurzamer zijn, beter presteren en langer meegaan.

Als u bijvoorbeeld op papier werkt met potlood , aquarel of gouache zorg ervoor dat je zuurvrij papier Werken met materialen van archiefkwaliteit is vooral belangrijk als u van plan bent uw werk te verkopen of het lange tijd aan de muur te laten hangen.

Benodigdheden van kunstenaarskwaliteit voor olieverf en acrylverf omvatten verf die gemaakt is met permanente, lichtechte pigmenten en een hoogwaardig bindmiddel.

Het krijgen van de juiste verfkwast is vooral belangrijk voor aquarel- en gouacheverf, omdat de verf een lage viscositeit heeft en een zacht maar absorberend penseel vereist dat taps toeloopt tot een punt.

Oliepastel , kleurpotlood en zacht pastel benodigdheden zijn iets goedkoper, maar een geschuurd oppervlak met 'tand' waardoor pastel en pastelpotlood kunnen hechten, is noodzakelijk.

Het verbeteren van uw atelierruimte, zodat deze meer georganiseerd en comfortabel aanvoelt, kan ook uw kunstmaakproces optimaliseren. Bekijk onze gids voor atelierbenodigdheden om verlichtingsoplossingen, ezels, taborets en meer te vinden.

Vind uw kunststijl

Verfijn en ontwikkel je eigen unieke stem als kunstenaar door je favoriete set technieken te oefenen met je gekozen medium. Een kunststijl is het gebruik van onderwerpen, benaderingen, media, ideeën en thema's die het werk van een kunstenaar herkenbaar maken.

Leer hoe je je stijl als kunstenaar ontwikkelen in onze handleiding.

Veel plezier met het proces

Als je technieken ontwikkelt of je aan een routine houdt, kan kunst moeilijk aanvoelen. Als je het gevoel hebt dat je wordt uitgedaagd, is dat een goede zaak! Het betekent dat je leert en vooruitgang boekt. Bovendien zul je, naarmate je vaardigheden toenemen, waarschijnlijk een kritischer oog voor je eigen kunst ontwikkelen, waardoor je het gevoel kunt krijgen dat je vaardigheden op een laag pitje staan, ook al is dat niet zo.

Naarmate je serieuzer begint te worden met je kunstbeoefening, is het belangrijk om tijd vrij te maken voor krabbelen en experimenteren. Het is goed om jezelf er af en toe aan te herinneren waarom je je kunstreis in de eerste plaats bent begonnen. Kunst maken gaat niet altijd over het bereiken van perfecte resultaten, we doen het ook voor het pure plezier dat je beleeft aan het aanbrengen van kleur op papier. Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn over wat er tevoorschijn komt uitdeze vrije sessies, of het nu een nieuw idee is, of een techniek die je anders niet had gevonden als je je aan een meer routinematige praktijk had gehouden.

Zie ook: Hoe maak je acrylverfkwasten schoon: 6 tips - Fine Art Tutorials

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.