De beste potloodslijpers voor kunstenaars

Carla Andrews 22-06-2023
Carla Andrews

Puntenslijpers zijn er in veel verschillende formaten en prijsklassen, de beste puntenslijpers verminderen potloodverspilling en zorgen voor een fijne, precieze punt.

De beste puntenslijpers voor uw tekenpraktijk hangen af van het potloodmedium dat u gebruikt. U hebt bijvoorbeeld verschillende puntenslijpers nodig voor grafietpotloden en houtskool. Sommige puntenslijpers bieden de mogelijkheid om het potlood op verschillende lengtes te slijpen. Een puntenslijper die de kern van kleurpotloden behoudt, zorgt ervoor dat het potlood langer meegaat, zodat u uw potloden niet hoeft te vervangen.te regelmatig.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Zie ook: Landschap Schilderen Ideeën

Derwent SuperPoint Manuele Potloodslijper

Koop Derwent SuperPoint Manuele Potloodslijper

Kenmerken: handmatige helixslijper, slijpt potloden tot 8mm, verstelbaar, bureauklem

Dit is een duurzame handmatige slijper met stalen spiraalvormige mesjes die potloden slijpen tot een ultra lange, fijne punt. Deze slijper is iets budgetvriendelijker dan andere artist grade slijpers.

Het mechanisme heeft een automatische stop, zelf toevoer functie wat betekent dat wanneer het lood zijn scherpste punt heeft bereikt, het stopt met slijpen.

Onder de slijper bevindt zich een spaanderreservoir om al het spaandergoed op te vangen, dat gemakkelijk te verwijderen is, zodat u de lade snel kunt legen.

Prismacolor Potloodslijper

Prismacolor puntenslijper kopen

Kenmerken: handmatige slijper, reservoir om spaanders op te vangen, goedkoop, twee messen

Slijp potloden tot een fijne punt voor precieze details in tekeningen. Deze slijper is goedkoop en geschikt voor kleurpotloden en grafiet. Hij heeft twee bladen waarmee kunstenaars tot een smalle of brede punt kunnen slijpen.

Holbein T'Gaal Verstelbare Slijper

Holbein T'Gaal slijper kopen

Kenmerken: handmatige slijper, vijf verstelbare instellingen om de lengte van de punt te veranderen

Dit is een goedkope puntenslijper met vijf verstelbare instellingen waarmee kunstenaars potloden kunnen slijpen tot een kortere punt en een ultra lange punt. De korte stompe punt is handig voor arceringen en de langere punt is handig voor fijne details.

Nitram Slijpblok

Nitram slijpblok kopen

Eigenschappen: gebruik met houtskool, kwaliteit schuurblok

Houtskool wordt geslepen met behulp van een blok schuurpapier om de randen tot een punt te versmallen. Dit Nitram slijpblok is van super hoge kwaliteit. Het is gemaakt van hout en een slijpblok met een korrel van 180. Vorm houtskool door het op en neer over het slijpblok te laten lopen tot je de gewenste punt hebt bereikt. Zorg voor een stevige houtskool die bestand is tegen breken, Nitram houtskool is zowel duurzaam als zacht.

Zie ook: Het beste markeerpapier: een beoordeling

X-Acto Mighty Pro Elektrische Potloodslijper

X-Acto Mighty Pro elektrische puntenslijper kopen

Kenmerken: elektrische slijper, compatibel met kleurpotloden, automatische aanpassing

Deze slijper van professionele kwaliteit is aan de duurdere kant van het spectrum, maar is ontworpen voor zowel studio als commercieel gebruik. De slijper heeft een aantal functies die het proces sneller en schoner maken, waardoor kunstenaars consistente resultaten kunnen bereiken en minder potloodbreuk.

Het is een van de snelste puntenslijpers van X-Acto en heeft een LED-lampje dat de gebruiker laat weten wanneer het potlood volledig geslepen is. De sensor stopt de motor automatisch wanneer het potlood volledig geslepen is, om overslijpen en breuk te voorkomen. Hij past zich automatisch aan de grootte van het potlood aan, zodat u hem met verschillende potloodmerken kunt gebruiken.

X-Acto XLR elektrische potloodslijper

X-Acto XLR elektrische puntenslijper kopen

Eigenschappen: elektrisch, goedkoop, lichtgewicht, scherpt tot een lange punt

Dit is een geweldig alternatief voor de X-Acto Mighty Pro, voor een fractie van de prijs. Hij is lichter, maar is geschikt voor kleurpotloden en geeft een lange, scherpe punt. De puntenslijper heeft een potloodhouder en een spiraalvormige cutter die potloden met precisie slijpt. Over het geheel genomen is het een betrouwbare puntenslijper die redelijk geprijsd is.

Faber-Castell Trio Puntenslijper

Faber-Castell Trio puntenslijper kopen

Kenmerken: handmatige slijper, geschikt voor grote potloden en potloden van normaal formaat.

Deze slijper is basic en budgetvriendelijk en is geschikt voor gebruik met gewone grafietpotloden en potloden van grotere afmetingen. Hij is klein, lichtgewicht, gemakkelijk draagbaar en heeft drie gaten voor slijpers van verschillende afmetingen. De Trio-slijper is ook geschikt voor kleurpotloden en verzamelt de potloodslijpsel netjes in de twee reservoirs.

Beste messen voor het slijpen van potloden

Koop hier een hobbymes

Gebruik een hobbymes voor het slijpen van potloden tot een ultrafijne punt. Deze tactiek duurt langer, maar geeft kunstenaars meer controle over het eindresultaat. Het is essentieel, als je houtskoolpotloden gebruikt, om met een mes te slijpen. Dit komt omdat houtskoolpotloden veel gemakkelijker breken dan grafiet- of kleurpotloden. Het helpt ook om een langere kern te behouden, wat bevorderlijker is voor het tekenen met houtskool.

Moet je een helix of messenslijper aanschaffen?

Winkel voor messenslijpers

Puntenslijpers vallen uiteen in twee categorieën, helix en mesjes. Puntenslijpers zijn het meest eenvoudige en goedkope type puntenslijper, u heeft er waarschijnlijk al een in uw potloodkoker. Duw en draai het potlood om de kegelvormige houder zodat het mesje het houten omhulsel rond de kern scheert.

Winkel voor rechte slijpers

Het mes draait om het potlood van een spiraalvormige slijper. Helix-slijpers werken door het potlood vast te klemmen, waarna een tandwielmechanisme ervoor zorgt dat de spiraalvormige bramen tegen het potloodhuis draaien en het potlood in een precieze punt scheren. Dit tandwielmechanisme wordt bediend door een motor in een elektrische slijper en een hendel in een handmatige slijper. Helix-slijpers zijn meestal duurder en worden gebruiktdoor professionele kunstenaars. U kunt een langere punt bereiken met een spiraalvormige slijper.

Reservoir slijper

Een puntenslijper met een reservoir vangt alle schaafsel op, zodat u uw potlood niet boven een bakje hoeft te slijpen om weg te gooien. De X-Acto Mighty Pro elektrisch De slijper heeft een groot slijpselreservoir dat gemakkelijk te verwijderen is; hij stopt automatisch met slijpen zodra het reservoir wordt verwijderd.

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.