De beste waterafdunbare olieverf: beoordeeld

Carla Andrews 22-08-2023
Carla Andrews

Als u een olieverfschilder bent die op zoek is naar een meer probleemloze ervaring, kan watervermengbare olieverf de perfecte optie zijn. Deze verven gebruiken gemodificeerde oliën met speciale additieven waardoor ze in wateroplosbare vorm kunnen worden gebruikt. Dit zorgt voor een veel veiliger schilderproces, evenals een betere reiniging en een snellere droogtijd.

Hoewel alle watervermengbare olieverf wordt gemaakt van dezelfde ingrediënten, kunnen formules en verwerkingseigenschappen per merk sterk verschillen. Enkele van de belangrijkste kwaliteiten waarop u moet letten, zijn kleuren met een hoog chromaatgehalte, pigmentsterkte, lichtechtheid en verwerkingseigenschappen. Kwaliteitsverven moeten een goede dekking hebben en toch vlot kunnen worden gepenseeld.

Dus als u twijfelt of watervermengbare olieverf uw praktijk ten goede zou komen, hoe ze verschillen van oliën of als u niet zeker weet welk merk u moet nemen, lees dan verder om meer te weten te komen over de verschillende merken en hoe ze uw praktijk ten goede kunnen komen.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Zie ook: Olieverf versus water Mengbare olieverf: een gids - Fine Art Tutorials

Holbein Duo Aqua wateroplosbare olieverf

Koop Holbein Duo Aqua wateroplosbare olieverf

Deze olieverf van kunstenaarskwaliteit biedt de kwaliteit van gewone olieverf, maar in een watervermengbaar formaat. Ze zijn rijk aan pigmenten en hebben een uitstekende lichtechtheid.

Holbein heeft een reeks 'elite kleuren', die bestaan uit duurdere pigmenten zoals cadmium en kobalt.

Hun permanent witte kleur is een mooi alternatief voor titaanwit. Het is transparanter, zodat het kleuren lichter maakt met langer behoud van chroma. Terwijl titaanwit kleuren helder en ondoorzichtig kan doen lijken, maar met een meer krijtachtige kwaliteit.

Deze olieverven drogen sneller dan traditionele oliën en andere watervermengbare oliën op de markt. Dit maakt ze ideaal voor degenen die willen werk snel .

De consistentie van deze verf is iets stijver en minder romig dan die van traditionele oliën Ze mengen ook goed met elkaar en zijn goed transparant. Holbein heeft ook een reeks mediums beschikbaar die met water gemengd kunnen worden, om de consistentie of de afwerking van de verf aan te passen. Hun droger medium versnelt de droogtijd van de verf aanzienlijk, zodat de laag binnen een dag droog zou moeten zijn.

U kunt deze verf mengen met traditionele oliën, maar als u de verf mengt met een verhouding van meer dan 30% reguliere oliën, met watervermengbare oliën, dan zal de oplosbaarheid van het mengsel in water drastisch verminderen.

Daniel Smith wateroplosbare olieverf

Koop Daniel Smith wateroplosbare olieverf

Daniel Smith wateroplosbare olieverf gebruikt pigmenten van de hoogste kwaliteit. Deze worden gecombineerd met een gemodificeerd lijnoliebindmiddel dat zorgt voor studio vriendelijk opruimen, zonder oplosmiddelen .

Zie ook: Hoe bereid je een oppervlak voor op olieverfschilderijen?

De kleuren zijn de meest rijke en gepigmenteerde van alle wateroplosbare olieverfmerken. Daniel Smith maalt zijn pigmenten fijn, zodat de verf een prachtige romige textuur heeft. De kleurkracht van deze verven is uitstekend, wat betekent dat u minder pigment hoeft te gebruiken om een rijkere kleur te krijgen.

Hoewel de textuur romig, glad en met de kwast te bewerken is, heeft hij in vergelijking met gewone oliën toch een beetje weerstand.

Het kleurengamma is kleiner dan bij veel andere merken en veel van de kleuren zijn transparant of semi-transparant. Dit betekent dat het een paar lagen kan kosten om dekkracht op te bouwen als je ze verdunt met veel water in het onderschilderingsfase .

Daniel Smith watervermengbare olieverf heeft ook een iets hoger prijskaartje dan andere merken, maar de kwaliteit van dit product is het zeker waard.

Winsor & Newton Artisan waterafdunbare olieverf

Winsor & Newton Artisan waterafdunbare olieverf kopen

Het assortiment Winsor & Newton Artisan Water Mixable Oil Colors biedt superieure kwaliteit, met intense kleuren met een uitstekende dekking en een hoge kleurkracht. Het bindmiddel dat in deze verven wordt gebruikt is een gemodificeerde lijnolie en gemodificeerde saffloerolie, waardoor ze een stabiele emulsie vormen wanneer ze met water worden gemengd.

De pigmenten in Winsor & Newton Artisan Water Mixable Oil Paints zijn artist grade, wat betekent dat ze een uitstekende lichtechtheid en dekkracht hebben. Ze variëren van AA (extreem permanent) tot A (matig permanent), zodat u er zeker van kunt zijn dat uw schilderijen na verloop van tijd niet zullen vervagen. Bovendien hebben deze verven vergelijkbare verwerkingseigenschappen als gewone olieverf, wat betreft de textuur en afwerking. Echter,deze verven drogen sneller dan gewone olieverf, waardoor ze ideaal zijn voor snellere studies en snel schilderen.

Winsor & Newton Artisan hebben ook een assortiment kunstenaarsmediums, zodat u in water oplosbare lijnolie door de verf kunt mengen. Het voordeel van het toevoegen van lijnolie als medium is dat het de olieverf vloeibaarder maakt, zonder dat de verffilm broos wordt. Omgekeerd kan het toevoegen van te veel water aan de verffilm broosheid veroorzaken en de verf krijtachtig doen lijken.

Royal Talens Cobra Water Mengbare Oliën

Koop Royal Talens Cobra Water Mengbare Oliën

Het bindmiddel in Royal Talens Cobra verven is een zuivere gemodificeerde lijnolie. Dit geeft de verven een uitstekende stabiliteit bij vermenging met water, waardoor verdunning en reiniging mogelijk is zonder de gebruikelijke sterke dampen en geuren die bij oliën horen.

De Cobra verflijn biedt 70 kleuren met het hoogste niveau van lichtechtheid. 35 van deze kleuren zijn gemaakt van enkelvoudige pigmenten, waardoor schone en levendige mengsels ontstaan. Wat de consistentie van de verf betreft, deze is relatief dik uit de tube. Hierdoor kun je schilderen met textuur. De verf houdt penseelstreken vast op het doek en je kunt het aanbrengen met een paletmes of een penseel.

Om de verf te verdunnen, voeg je gewoon water toe aan het mengsel. Zorg ervoor dat je de vet over mager techniek gebruikt bij het schilderen om een stabiele verflaag te creëren.

De prijs is lager dan Hobein, maar de kwaliteit is niet zo hoog qua consistentie en pigmentgehalte.

De Cobra wateroplosbare oliën bieden levendige tinten, waarvan vele zeer transparant zijn. De transparante kleuren zijn vooral handig voor het maken van glazuren en de snelle droogtijden van de verf betekenen dat je niet zo lang hoeft te wachten als met gewone oliën om afzonderlijke kleurlagen te maken.

Hoe kiest u een merk watervermengbare olieverf?

Wanneer u beslist welk merk watervermengbare olieverf u gaat gebruiken, is het belangrijk rekening te houden met een paar belangrijke factoren. Kijk naar het beschikbare kleurengamma en de pigmentsterkte van elke kleur. Controleer of de verf goed dekt en dekkend is, terwijl u toch vlot kunt penseelen. Let op lichtechtheid en duurzaamheid, zodat uw kunstwerken na verloop van tijd levendig blijven.

Eindelijk

Uiteindelijk is er geen pasklare oplossing om te bepalen welke watervermengbare olieverf het beste bij uw behoeften past; neem de tijd om te experimenteren met verschillende merken en vind de perfecte combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid!

Er zijn tal van geweldige opties beschikbaar als het gaat om watervermengbare olieverf, dus neem uw tijd om te kiezen! Overweeg welke kwaliteiten u het meest waardeert - capaciteit of penseelvoering? Archivale eigenschappen of veelzijdigheid - en vind het perfecte verfmerk voor uw volgende meesterwerk!

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.