Hoe te voorkomen dat acrylverf uitdroogt - Fine Art Tutorials

Carla Andrews 01-10-2023
Carla Andrews

Acrylverf droogt snel.

In feite begint het te drogen zodra het de tube verlaat en op het palet komt. Voor sommige kunstenaars is dat een van de nadelen.

Gelukkig is het mogelijk om de werktijd van acrylverf te verlengen, zodat deze dagenlang nat blijft op het palet.

Je kunt verf ook langer kneedbaar maken op het doek met de juiste verf en toevoeging van mediums.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het vertragen van het droogproces. U kunt de drang voelen om uw werk meer vermengd te laten lijken en naadloze verlopen te creëren, wat met gewone acrylverf nauwelijks mogelijk is.

Om het drogen van acrylverf te stoppen, heb je wat extra benodigdheden nodig. Hoewel ik een ultra goedkope kunsthack heb opgenomen, voor degenen met een beperkt budget (of voor degenen die gewoon van een goede hack houden).

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

De juiste acrylverf kiezen

Als u acrylverf langer werkbaar wilt maken, moet u de juiste verf aanschaffen. Het is mogelijk het drogen van acrylverf tegen te gaan door Open Acrylverf te gebruiken.

De eerste onderneming die een acrylverf ontwikkelde die langzaam droogt, was Golden. Hun 'Open Acrylics' staan qua droogtijd dichter bij olie dan bij acryl.

Gouden Open Acrylverf

Koop het hier

Deze verf kan meerdere dagen nat blijven. Het is een zware body, dus de verf komt dik uit de tube. Maar je kunt het natuurlijk vloeibaarder maken met een medium of water.

Het kan zelfs zo langzaam drogen, dat Golden adviseert dat als u de impasto techniek moet je een impasto medium aan de verf om het drogen te bevorderen, anders droogt het niet goed bij dikke toepassingen.

De droogtijd hangt echt af van hoe dik je deze verf aanbrengt en of je hem verdunt met water of een medium toevoegt.

Gebruik mediums om de werktijd te verlengen

Er zijn tal van mediums die de open tijd van acrylverf verlengen. Welk medium u kiest, hangt af van de vraag of u de consistentie van uw verf wilt veranderen, of ook andere verwerkingseigenschappen wilt veranderen.

Zie ook: Een hoofd van voren tekenen: Loomis-methode

Door een medium aan acrylverf toe te voegen, verlengt u de open tijd ervan met een paar uur, maar niet zo lang als wanneer u Golden's Open acrylverf had gebruikt. Dit is wel positief als u in lagen werkt. Zo kunt u bijvoorbeeld de tijd dat de verf bewerkbaar is met een uur of twee verlengen. Op die manier blijft de verf een aanzienlijke tijd kneedbaar, maar kunt u lagen over opgedroogde verf aanbrengen.in de loop van een sessie. Met de Open Acryl moet u de verf waarschijnlijk een nacht laten drogen voordat u de volgende laag aanbrengt.

Golden: Open Medium

Koop Golden's Open Medium hier

Gebruiken met Golden's Open Acrylics om de afwerking van de verffilm te veranderen in glans, mat of satijn. Er is ook een dunner medium beschikbaar om de viscositeit van de verf te verminderen, aangezien de Open Acrylverf als heavy body kan worden omschreven. Deze selectie van open mediums zal de veelzijdigheid van de verf verbeteren. Gebruik het met gewone acrylverf om de droogtijd te vertragen.

Golden: Acrylvloeistofvertrager

Bekijk het op Amazon

Het doet precies wat de naam zegt. Het verlengt de verwerkingstijd van verf. Het maakt verf ook vloeibaarder als u zware bodypaint gebruikt en transparanter.

Het gebruik hiervan is niet schadelijk voor de stabiliteit van de verffilm - het maakt hem niet broos zoals water dat kan doen. U kunt dit additief gebruiken om glazuren te maken en ook om alla prima (nat-in-nat) te schilderen.

Je hoeft niet veel aan de verf toe te voegen om effect te hebben.

Palet bevochtigingsspray

Bekijk het op Amazon

Spray het op het palet om het drogen van acrylverf te vertragen. Het medium vermindert ook de viscositeit en geeft de verf zelfnivellerende eigenschappen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon je palet met wat water, maar dat zal het droogproces niet veel vertragen.

Haal een stay wet palet

Een stay wet palet is een palet met deksel dat ontworpen is om uw acrylverf dagenlang vers te houden en verfverspilling tegen te gaan.

Om het palet in elkaar te zetten, hoeft u alleen maar de absorberende bodem in water te dompelen en vervolgens een van de bijgeleverde vellen wegwerppapier erop te leggen.

Wanneer u klaar bent met schilderen, sluit u het deksel om de kleuren nat te houden tot uw volgende schildersessie. Wanneer de verf is opgedroogd, gooit u het wegwerppalet weg.

Zie ook: De beste houtskool- en pastelfixeermiddelen om tekeningen te verzegelen

Masterson Sta-Wet Super Pro Palette

Koop het hier

Het mooie van dit palet is dat het groot is, het biedt voldoende ruimte voor het mengen van kleuren. Het heeft een luchtdichte afsluiting, dus het kan acrylverf dagen en zelfs weken nat houden als u Open Acryl of mediums Dit palet vermindert verfverspilling en bespaart u op lange termijn geld.

Kunst hack: maak je eigen stay wet palet

Je kunt zelf een nat palet maken als je deze materialen in huis hebt liggen.

Alles wat je nodig hebt is:

  1. Een ondiepe schaal met een deksel dat luchtdicht kan worden bewaard
  2. Een grote spons die de bodem van het dienblad overspant
  3. Waspapier

Om te monteren, leg je de spons op de bodem van de plastic bak en giet je er water overheen, tot de spons alles heeft opgenomen. Knip het waspapier op maat en leg het over de bovenkant van de spons. Dat is het, klaar om je kleuren op te knijpen.

Stop het snel drogen van acrylverf: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.