Beste tekentablet met scherm: een beoordeling

Carla Andrews 30-07-2023
Carla Andrews

Als je op zoek bent naar een tekentablet met scherm, dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we de beste tekentabletten met scherm op de markt. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke geschikt is voor jou.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we beginnen!

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

iPad Pro 2021

iPad Pro 2021 kopen

Specificaties: M1 chip, 8 core CPU, tot 2TB opslag en 16GB RAM.

Schermgrootte: 11″ of 12,9″ Liquid Retina-display

Prijs: vanaf $799

De iPad Pro is een geweldige optie voor wie een krachtige en draagbare tekentablet met scherm zoekt. Hij wordt aangedreven door de M1-chip van Apple, waardoor hij indrukwekkende prestaties levert, en heeft een groot Liquid Retina Display. De kleurnauwkeurigheid is vrijwel perfect, met levendige tinten en diepe donkere tinten.

Dit is de beste tekentablet met scherm op de markt voor wie een veelzijdig apparaat wil, dat hij kan gebruiken voor tekenen, fotografie, videografie, muziek luisteren en meer. Het is de krachtigste iPad die er is, met 16GB RAM, zullen al je meest veeleisende apps soepel draaien. Plus, met maximaal 512GB

Tekenen op de iPad met behulp van de Apple Pencil (2e generatie) die vertragingsvrije tracking en kantelgevoeligheid heeft en ontworpen is om te werken als een gewoon potlood. Dus als je werkt in Photoshop of Procreate en besluit om onder een hoek te arceren, zal de Apple Pencil het effect van arceren met de zijkant van je potlood simuleren met een dikkere lijn. De andere geweldige dingen van de Apple Pencil, is dat het handpalmafwijzing heeft bij het werken met de stylus, lage latentie, drukgevoeligheid en ongelooflijke precisie. Het enige nadeel is dat de Apple Pencil apart moet worden gekocht bijde iPad.

Een aantal geweldige kunstprogramma's kunnen op de iPad worden gebruikt, waaronder Photoshop, Procreate en Clip Studio Paint, om er maar een paar te noemen. De iPad Pro is ook compatibel met de Adobe Creative Cloud zodat je toegang hebt tot al je favoriete Adobe apps.

Als je op zoek bent naar een top tekentablet met scherm, dan is de iPad Pro de tablet voor jou. Voor een review over de beste iPads om te tekenen bekijk dan onze gids.

Wacom Cintiq Pro

Wacom Cintiq Pro kopen

Specificaties: Professioneel tekentablet met stylus die 8.192 niveaus van drukgevoeligheid heeft, compatibel met Mac, Windows & Linux

Beeldscherm: 16″, 24″ of 32″ UHD 4k beeldscherm met 98% Adobe RGB dekking

Prijs: vanaf $1.499

De Wacom Cintiq Pro is een professioneel tekentablet met een scherm dat uitstekende prestaties en verbluffende beelden biedt. Het is verkrijgbaar in drie verschillende formaten, 16″, 24″ en 32″, zodat u de tablet kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past. De display heeft een verbluffende 4k-resolutie en 98% Adobe RGB-kleurdekking, waardoor het de perfecte tablet is voor kleurgevoelig werk, zoals het ontwerpen van prints.

Dankzij de 4k-resolutie kunt u alle kleinste details en kleurovergangen in uw werk zien. In vergelijking met gewone HD-tekentabletten met schermen bleken subtiele kleurovergangen en fijne details veel duidelijker op het Wacom Cintiq Pro 4k-scherm.

De pen heeft 8.192 niveaus van drukgevoeligheid en het tablet ondersteunt een 60 graden gekantelde pen. Met de drukgevoeligheid kun je subtiele variaties in lijndikte en opaciteit creëren, net als met een gewoon potlood of penseel.

Zie ook: Alla Prima (Wet on Wet) Handleiding - Fine Art Tutorials

De Wacom Cintiq Pro is compatibel met Mac, Windows en Linux, sluit hem eenvoudig aan met de 3in1-kabel en volg de stappen in de instructies om hem in te stellen en te synchroniseren. Het tablet kan worden gebruikt met vrijwel alle digitale kunstsoftware, waaronder gratis digitale kunst software die u op uw computer kunt uitvoeren.

Het 32″ tablet is het grootste canvas ooit gemaakt door Wacom, het vermindert de behoefte aan pannen en in- en uitzoomen op het kunstwerk. Het vermindert ook de behoefte aan extra schermen om referentiefoto's en compositieschetsen weer te geven, omdat er meer dan genoeg schermruimte is om alles recht voor je te hebben op één plek.

Over het geheel genomen is dit een geweldige tablet voor professionals die het budget hebben om uit te geven aan een high spec stuk kit. Het is echter niet de meest draagbare tablet op de lijst, dus het is meer geschikt voor kantoor en studio gebruik. Het heeft ook een computer nodig om te werken, want het heeft geen eigen CPU.

Huion Kamvas Pro

De Huion Kamvas Pro kopen

Specificaties: 6 toetsen met aanpasbare snelkoppelingen, pen heeft 8.192 niveaus van drukgevoeligheid, compatibel met Mac, Windows & Linux

Scherm: 15,6″ of 19,5″ IPS LCD scherm met 1920 x 1080 resolutie en Huion's kenmerkende anti-glans glaspaneel, 92% Adobe RGB dekking.

Prijs: vanaf 399 dollar

De Huion Kamvas Pro heeft een groot scherm met hoge definitie en een pen die een levensechte tekenervaring simuleert. Het mat getextureerde schermoppervlak vermindert schittering en maakt het makkelijker voor de ogen bij langdurig werken. De tablet is verkrijgbaar in twee formaten, 15,6″ en 19,5″, beide met een resolutie van 1920 x 1080.

De pen heeft 8.192 niveaus van drukgevoeligheid en 60 niveaus van kantelherkenning, dus ondanks het lagere prijspunt is de ervaring van het tekenen op het scherm vergelijkbaar met de professionele modellen uit het hogere segment.

De tablet wordt ook geleverd met 6 toetsen die u kunt aanpassen om snelkoppelingen te maken voor uw favoriete softwarefuncties. De toetsen zijn drukgevoelig, dus u kunt ze zo instellen dat ze verschillende functies uitvoeren, afhankelijk van hoe hard u ze indrukt. Dit is een handige functie die uw workflow kan helpen versnellen.

De Huion Kamvas Pro is compatibel met Mac, Windows en Linux en kan worden gebruikt met alle software die grafische tablets ondersteunt. Hij wordt geleverd met een USB-kabel en een adapter, zodat u hem gewoon kunt aansluiten en meteen kunt gebruiken.

Het enige nadeel van deze tablet is het gebrek aan 4k-resolutie. Ook de kleurnauwkeurigheid is niet zo hoog als bij de Wacom Cintiq Pro. Voor deze prijs is het echter nog steeds een tablet van grote waarde.

Apple iPad Air 5e generatie

De Apple iPad Air kopen

Specificaties: M1-chip, 64 GB opslag, 8 GB RAM.

Beeldscherm: 10,9″ Liquid Retina display met True Tone en P3 brede kleuren

Prijs: 499 dollar

De iPad Air 5e generatie is veel goedkoper dan de iPad Pro. Hij is kleiner en lichter. Met minder opslagruimte en RAM is de verwerkingskracht niet zo goed als bij de iPad Pro. Als je ze naast elkaar test, is de iPad Pro efficiënter. Toch kun je al je favoriete kunstsoftware naadloos en soepel draaien, zonder enige vertraging.

Net als bij de iPad Pro kun je de Apple Pencil 2nd Generation gebruiken om prachtige kunstwerken te maken met je teken-app naar keuze. Als je een laptopopstelling wilt maken, is de iPad Air compatibel met de Magisch toetsenbord Dit geeft je het beste van twee werelden, een draagbare tekentablet met de verwerkingskracht en functionaliteit van een laptop. Dus als je een apparaat nodig hebt om je online kunstbedrijf te runnen, je website bij te werken of e-mails te beantwoorden, is deze tablet veelzijdig genoeg om al die creatieve taken aan te kunnen.

Zorg ervoor dat je ook een iPad tekenstandaard -onze beoordeling belicht de beste stands voor digitale kunstenaars die stabiliteit bieden bij het maken van digitale kunst.

Samsung Galaxy Tab S8+

Samsung Galaxy Tab S8+ kopen

Specificaties: 4G LTE-connectiviteit, Octa-core processor, 256GB opslag, tot 12GB RAM.

Beeldscherm: 12,4″ Super AMOLED met een resolutie van 2800 x 1752

Prijs: 649 dollar

De Samsung Galaxy Tab S8+ is een van de beste Android-tablets op de markt. Hij is snel, heeft een groot scherm en 4G LTE-connectiviteit, zodat je altijd verbonden kunt blijven. De processor is de Octa-core en hij wordt geleverd met 256 GB opslagruimte.

Het 12,4″ Super AMOLED-scherm is helder en duidelijk. Het is groot genoeg om niet te veel in en uit te zoomen bij het werken aan kunstprojecten. De tablet wordt geleverd met de S Pen, dus je kunt er mee tekenen, schrijven of notities maken.

Een van de beste functies van deze tablet is de DeX-modus. Hiermee kun je de tablet als pc gebruiken. Je kunt een toetsenbord en muis aansluiten en al je favoriete Android-apps gebruiken op een groter scherm. Dit is geweldig voor als je productief moet zijn en werk gedaan moet krijgen.

Als je een snelle Android-tablet met een groot scherm nodig hebt die ook als pc kan dienen, is de Samsung Galaxy Tab S8+ een geweldige optie.

UGEE U1600

UGEE U1600 kopen

Specificaties: compatibel met Windows, Mac & Linux, 8192 stylus drukgevoeligheidsniveaus, mat getextureerd scherm, 60° tilt sensing

Beeldscherm: 15,4″ beeldscherm met 1920 x 1080 resolutie, 94% Adobe RGB-nauwkeurigheid

Prijs: $299,99

De UGEE U1600 is een budgetvriendelijk tekentablet met een groot scherm. Het is een geweldige keuze voor beginners die serieus aan de slag willen met digitale kunst omdat het een groot aantal specificaties heeft voor een lage prijs.

Voor de prijs biedt deze tablet een groot scherm, veel groter dan de gewone 11″ of 12″ van andere budgettablets.

Hij heeft een 15,4″ IPS-scherm met een resolutie van 1920 x 1080. Hij is compatibel met Mac, Windows en Android.

De kleurnauwkeurigheid is beter dan die van de Huion Kamvas Pro, maar niet zo goed als die van de Wacom Cintiq Pro. De tablet waarmee dit apparaat het meest te vergelijken is, is de Kamvas Pro, die een vergelijkbaar mat scherm met textuur heeft waardoor het minder verblindt en de wrijving op het oppervlak verbetert. Dit zorgt voor een realistischere tekenervaring.

Een nadeel van deze tablet is dat er geen knoppen op de tablet zelf zitten. Je kunt dus geen sneltoetsen of snelkoppelingen maken op het apparaat. De stylus heeft echter wel drie knoppen en één om te wissen.

Het ontwerp van de tablet is eenvoudig, met minder franje en schakelaars dan sommige van de duurdere modellen. Als u op zoek bent naar een tablet met 4K ultra high definition display, ga dan voor de Wacom Cintiq. Als u echter op zoek bent naar een goedkopere tablet die zich qua functionaliteit kan meten met de duurdere opties die er zijn, is dit een geweldige optie.

Microsoft Surface Pro 8

Koop de Microsoft Surface Pro 8

Specificaties: Intel i7 processor, 16GB RAM, 512GB opslag, NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB videokaart.

Beeldscherm: 15″ PixelSense-scherm met een resolutie van 2280 x 1920, 10-punts multi-touchondersteuning

Prijs: $1.499,99

De Microsoft Surface Book 8 is een high-end tekentablet met een aantal geweldige functies.

De tablet heeft een 15″ PixelSense display met een resolutie van 3000 x 2000. Hij heeft ook 10-punts multi-touch ondersteuning, zodat je met je vingers direct op het scherm kunt tekenen.

Zie ook: Acrylpapier: Beste acrylschilderij papier beoordeling

De Surface Book 8 wordt aangedreven door een Intel i7-processor en heeft 16 GB RAM. Dit is een geweldige tablet, die een brug slaat tussen tekentablet en laptop Gebruik dit apparaat voor al uw kunstzaken. Voor het uitvoeren van uw favoriete tekensoftware , beelden bewerken voor drukwerk of de administratie doen voor je kunstwinkel.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.