Acrylpapier: Beste acrylschilderij papier beoordeling

Carla Andrews 03-06-2023
Carla Andrews

Acrylpapier is een van de meest voorkomende oppervlakken die kunstenaars gebruiken voor acrylverf Dat komt omdat het goedkoper en draagbaarder is, wat veel voordelen biedt voor kunstenaars die met een budget en onderweg willen schilderen.

Echter, niet alle acrylpapier is gelijk geschapen. Verschillende papieren hebben verschillende texturen, gewichten, en absorptie, die het resultaat van uw schilderij kunnen beïnvloeden.

Om u te helpen het beste papier voor uw behoeften te kiezen, hebben we een lijst samengesteld met onze top tien van het beste acrylschilderpapier. We hebben een verscheidenheid aan papier opgenomen voor verschillende budgetten en voorkeuren.

Dus, of je nu een beginnend acrylschilder of een doorgewinterde pro, lees dan verder voor onze top tien van het beste acrylschilderpapier.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Strathmore 400 Serie Acryl Papier

Koop Strathmore 400 Serie Acryl Papier

Dit is een ongelooflijk populair en hoogwaardig acrylpapier van professionele kwaliteit, het is ook redelijk geprijsd! Het papier is 400 gsm, wat een van de dikste papiersoorten op deze lijst is. Gebruik een verscheidenheid aan technieken zoals dikke impasto, verdunde wassingen of het opbouwen van meerdere lagen kleur op het papier, zonder dat het papier krom trekt. De kleur van het papier is een warme tint gebroken wit en de textuur kan worden omschreven als vergelijkbaar met linnen. Hoewel het papier een textuur heeft, is het mogelijk om fijne details weergeven zonder dat ze verduisterd worden.

Hoewel dit papier is ontworpen voor gebruik met acrylverf, kunt u het ook gebruiken met andere teken- en schildermedia, zoals houtskool en pastel. Het papier heeft een getand oppervlak, zodat tekenmedia zoals pastel zich aan het oppervlak vastzetten. De vellen worden geleverd met 10 vellen, die gemakkelijk uit de gelijmde band kunnen worden gescheurd, en zijn geprijsd voor ongeveer $9,72 voor een 9×12″ pad.

Grumbacher Acryl Pads

Koop Grumbacher Acryl Pads

Deze pads zijn van uitstekende kwaliteit, met 15 vellen papier van 300 gsm is dit een van de zwaardere papiersoorten op de lijst. Hoe dikker het papier, hoe duurzamer en stabieler het oppervlak is en hoe minder snel het zal vervormen bij gebruik met kleurspoelingen.

Omdat dit papier een tamelijk gladde, maar gekartelde textuur heeft, is het geschikt voor gebruik met inkt en marker, maar ook met acryl. De subtiele textuur maakt het weergeven van details tot een droom en zorgt ervoor dat kleuren op het oppervlak helderder lijken, vergeleken met absorberend papier met meer structuur.

Deze onderlegger is verkrijgbaar in twee verschillende maten, 12×9″, of als je graag groter werkt, 18×12″. De prijzen beginnen bij ongeveer $10,12 op het moment van schrijven, dus de onderleggers zijn redelijk voor de kwaliteit.

Een interessant kenmerk van deze onderlegger is dat Grumbacher "In & Out" pagina's heeft ontworpen, waarvoor octrooi is aangevraagd. Dit betekent dat u de pagina's uit de draadgebonden onderlegger kunt halen om ze te scannen of te fotograferen, en ze vervolgens weer in kunt voegen om ze plat en afgedekt te houden.

Clairefontaine PaintOn Mixed Media Pads

Clairefontaine PaintOn Mixed Media pads kopen

Als u op zoek bent naar een nog gladder oppervlak om op te werken, dan zijn de Clairefontaine PaintOn pads misschien meer iets voor u. Ze hebben echter wel een lichte vertanding, dus ze zijn geschikt voor gebruik met verschillende media, waaronder pastel! Gebruik deze pads voor gemengde mediatechnieken met acrylverf, of met acrylverf alleen.

Het geweldige van de Clairefontaine PaintOn Pads is dat ze in zes verschillende kleuren verkrijgbaar zijn: zwart, wit, naturel, sage, denim en grijs. Schilderen en tekenen op gekleurd papier heeft veel voordelen en het laat heldere kleuren knallen!

PaintOn papier is extra dik en voelt aan als karton, wat kunstenaars stabiliteit biedt, het is ook zuurvrij en van archiefkwaliteit, zodat u het zowel voor professioneel werk als voor de praktijk kunt gebruiken.

Deze papieren hebben een kleiner formaat van 6×8″, dus als u een schetsboek wilt dat u klein kunt opbergen in een tas om plein air schilderen zou dit een goede keuze kunnen zijn.

Als je met verschillende media werkt, zoals pastels, kleurpotloden, acryl en inkt, zou dit de ultieme keuze kunnen zijn, want dit papier presteert ongelooflijk goed, ongeacht de gebruikte schilder- of tekenmedia. Het is ook redelijk geprijsd, voor 20 vellen 9×12″ papier zou je ongeveer 15,19 dollar moeten betalen.

Canson Montval Acryl Papier

Canson Montval acrylpapier kopen

Zie ook: Beste acrylverfmerken: Een uitgebreid overzicht

Met een gewicht van 400 g/m² is dit een van de dikste papiersoorten die je kunt krijgen en het heeft een textuur die verdunde acrylverflagen verdraagt. Kies ervoor om te schilderen met een dikke impasto-techniek of met dunne glazuren, want het papier is bestand tegen kromtrekken. Het papier is gelatineachtig en de textuur is te vergelijken met koudgeperst aquarelpapier.

Dit papier is een geweldige optie voor professionele kunstenaars, maar ook voor studenten die willen investeren in kwaliteitspapier. De pads hebben 10 vellen en een 9×12″ pad kost op het moment van schrijven ongeveer $9,42.

Canson Plein Air Canva Kunstborden

Canson Plein Air Canva-kunstborden kopen

Dit papier is een unieke en praktische keuze voor kunstenaars die graag hun acrylbenodigdheden De pagina's zijn extra dik, want het hoogwaardige Canson-papier is gelamineerd op conserveringskarton. Dit zorgt voor optimale stabiliteit en voorkomt volledig dat het papier kromtrekt of knikt. U kunt dus expressieve en gestuele technieken gebruiken, zonder dat u bang hoeft te zijn dat het papier beschadigd raakt.

De pads bestaan uit 10 kartonbladen, en in drie verschillende draagbare formaten, zodat je ze op elke reis kunt meenemen of in je tas kunt stoppen voor als de inspiratie toeslaat. Het papier heeft een canvas textuur, dus is perfect voor gebruik met de dry brush techniek. Het papier is ongelooflijk licht, dus het is gemakkelijk mee te nemen, en makkelijk mee te nemen naar de les.

Hoewel deze pad van artboards geweldig is voor plein air schilderen, is het ook perfect voor studiogebruik. Je hoeft het papier niet op een apart bord te plakken voor stabiliteit, zoals bij ander acrylpapier. Werk met het papier rechtop op een ezel of plat op een tafel.

Yupo

Yupo papier kopen

Yupo wordt hoofdzakelijk gebruikt met aquarelverf, maar werkt ook uitstekend met acrylverf! Dit is een totaal uniek oppervlak, omdat het gemaakt is van polypropyleen. Het is volledig glad en niet absorberend. Door de niet-absorberende eigenschappen blijven de kleuren op het oppervlak zitten en zien ze er veel helderder en levendiger uit dan wanneer er op absorberend papier wordt geschilderd.

Een andere interessante eigenschap van dit papier is dat het volledig bestand is tegen kromtrekken, knikken en scheuren, zodat u erop kunt vertrouwen dat het papier volledig vlak blijft wanneer u kleurvlakken aanbrengt.

Er zijn een paar verschillende soorten van dit papier om uit te kiezen, waaronder papier in een rond formaat in plaats van vierkant. Een andere soort is het doorschijnende papier, waarmee prachtige gelaagdheidseffecten kunnen worden gemaakt.

Dit papier is van archiefkwaliteit, dus geschikt voor gebruik door professionals die hun werk willen verkopen. Het kan even wennen zijn om op dit papier te schilderen vanwege de ongebruikelijke eigenschappen, maar het kan een aantal aparte effecten opleveren, dus als je graag experimenteert met kunstbenodigdheden, ga dan creatief aan de slag en probeer het uit.

Canson XL olie- en acrylpapier

Kopen Canson XL Olie en Acryl Pad

Deze pad van Canson is ideaal voor kunstenaars die een veelzijdige ondergrond willen om op te schilderen. Het is ontworpen voor studenten, maar heeft veel eigenschappen van professioneel kwaliteitspapier, dus het kan door beiden worden gebruikt! Het papier is zwaar en kan worden gebruikt met zowel olie- als acrylverf. De prijzen beginnen bij ongeveer $12 voor 24 vellen, waardoor het een goedkope optie is voor studenten.

Het Canson XL Oil and Acrylic Pad heeft 24 vellen papier van elk 9×12". Het papier is zuurvrij en dik, 290 g/m². Het acrylpapier heeft een canvas textuur, wat heerlijk aanvoelt om op te schilderen. Je hoeft dit papier niet te gronden voordat je gaat schilderen en het papier is volledig bloedvrij.

De Canson XL Oil and Acrylic Pad is een geweldige keuze voor kunstenaars die willen experimenteren met verschillende mediums. Dit is niet het dikste papier op de lijst, maar een papier van 290 g/m² kan kleurspoelingen en gebarentechnieken aan zonder te knikken. Als je veel wassingen gebruikt, kan het papier een beetje gaan kromtrekken, dus zorg ervoor dat je het op een bord plakt.

Winsor & Newton olieverf & acrylpapier

Winsor & Newton olieverf & acrylpads kopen

Deze zuurvrije pad bevat 10 vellen zwaar papier van 230 g/m². Het papier heeft een glad oppervlak met een subtiele vertanding die perfect is voor fijne details en gebruik met vloeibare verf.

Verf zal sneller drogen op het oppervlak in vergelijking met meer gestructureerd papier, plus kleuren zullen helderder lijken door de gladde kwaliteit. De zware constructie betekent dat het papier niet zal buigen of kromtrekken onder zware lagen verf. Dit is een papier van archiefkwaliteit, dat relatief goedkoop is, vanaf ongeveer $9,55 (op het moment van schrijven) voor een 9×12″ pad van 10 vellen. Het papier islicht warm van tint, omdat het vrij is van optische witmakers. Omdat het zuurvrij is, zal het niet verkleuren of afbreken bij het ouder worden.

Arteza Mixed Media Art Pad

Arteza kussen kopen

Dit kussen bevat 60 vellen papier van 180 g/m². Het papier is dubbelzijdig, dus u kunt beide zijden gebruiken.

Dit papier is perfect voor studenten, of degenen die een grote onderlegger nodig hebben om te oefenen en hun vaardigheden te verbeteren. De textuur is vrij glad, dus het is geweldig voor detailwerk en het bereiken van een gelijkmatige dekking.

De onderlegger heeft ook geperforeerde pagina's, zodat u gemakkelijk afzonderlijke vellen kunt verwijderen om in te lijsten of op te hangen.

Strathmore 300 Series Canvas Paper Pads

Strathmore 300 Series Canvas papier kopen

De Strathmore 300 Series Canvas Paper Pads zijn een andere goede optie voor kunstenaars die op canvaspapier willen schilderen. De pads bevatten 10 vellen 187 gsm papier. Het papier is veel dunner dan de 400 Series, maar de prijzen zijn iets goedkoper.

De prijzen beginnen bij ongeveer $7,97 voor 10 vellen in een 9×12″ pad. De pads zijn gebonden met lijm en hebben een stofhoes aan de voorkant om het papier te beschermen. Op dit papier kun je verschillende media gebruiken, van alkyd en olie, tot caseïne, tempera en acryl. Omdat dit papier niet ultrazwaar is, kan het een beetje buigen of kromtrekken bij het aanbrengen van kleurlagen. Zorg ervoor dat je de randen vastplakt op een bord voordat je gaat schilderen.

Het Strathmore 300 Series Canvas Paper zou geschikt zijn voor studies, oefenwerken en eindwerken. Als u het resultaat van uw schilderij mooi vindt, vernis het voor extra bescherming en lijst het in achter glas.

Wat maakt een goed acrylpapier?

Het beste acrylpapier heeft een paar belangrijke eigenschappen die het perfect maken voor het schilderen met acrylverf. Ten eerste moet het papier zwaar zijn, zodat het niet knikt of kromtrekt wanneer natte verf wordt aangebracht. Ten tweede moet het papier zuurvrij zijn, zodat het na verloop van tijd niet verkleurt of degradeert. Acryl hecht zich aan vrijwel elke soort papiertextuur. Als u echter heldere kleuren wilten fijne details, kies dan voor gladder papier. Structuurpapier is geweldig voor drybrushen en voor degenen die liever op canvas werken.

Eindelijk

Of je nu studies, compositieschetsen of eindwerken wilt maken, papier is een uitstekende ondergrond voor acrylverf. We hopen dat je onze review nuttig vond, zo ja, deel hem dan op sociale media via de knoppen hieronder!

Voor beginners hebben we een overzicht van onze favoriete acryl schilderij tutorials Werk door elk van de tutorials om alles te leren wat je moet weten over acrylschilderen!

Zie ook: Kunststiften: de beste tekenstiften voor kunstenaars

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.