Online afdrukken kopen: een gids

Carla Andrews 08-08-2023
Carla Andrews

Kunst verzamelen is leuker en toegankelijker dan ooit. Niets geeft meer voldoening dan prenten kopen en je muren vullen met mooie kunstwerken. Het is ook de perfecte eerste stap wanneer je eigen kunstcollectie beginnen .

Er is zoveel keuze als het gaat om het vinden van de perfecte afdruk voor uw muur: verzamel unieke litho's of kunstreproducties van uw favoriete schilderijen. Druk uzelf uit door uw eigen galerijwandlay-outs te maken of stel een aantal extra grote canvasafdrukken samen.

In deze gids vindt u waar u online kunstdrukken kunt kopen bij gerenommeerde galeries en winkels. Ontdek vervolgens de verschillende soorten kwaliteitskunstdrukken die u voor uw budget kunt kopen. Bovendien kunt u inspiratie opdoen bij onze selectie van kunstenaars die elk gespecialiseerd zijn in het maken van een ander soort afdruk.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Waar kan ik online afdrukken kopen?

Koop bij een online galerie, een marktplaats of een website van een kunstenaar. Als u op een online galerie naar prints zoekt, kunt u zoeken op soort print, filteren op beperkte oplage of open editie en zoeken naar prints in de stijl van uw keuze.

Saatchi Kunst

Deze online galerie toont meer dan 1,4 miljoen kunstwerken, van getalenteerde gevestigde en opkomende kunstenaars. Zoek op onderwerp of stijl, naar beperkte oplages of naar prints op canvas. Op Saatchi is er ook een grote selectie van kunstenaars die prints maken met printtechnieken zoals linosnede en zeefdruk. Saatchi en Artfinder zijn de fine art galerie opties, dus hun prints zullenzijn over het algemeen duurder dan wat u van anderen op deze lijst zou vinden, maar dat wordt weerspiegeld in de kwaliteit.

Saatchi biedt concurrerende wereldwijde vaste verzendkosten en een retourbeleid van zeven dagen. U kunt de profielen van kunstenaars doorzoeken om meer te weten te komen over hun werk en om te zien waar ze hebben geëxposeerd.

Artfinder

Zoek naar uw favoriete soorten schilderijen van meer dan 7.000 opkomende kunstenaars en gebruik de filter voor 'heeft fine art prints beschikbaar'. Zo vindt u kwaliteitsreproducties van geweldige olieverfschilderijen, acrylschilderijen, aquarellen en tekeningen.

Kunstenaars op Artfinder bieden ook de mogelijkheid om afdrukken op canvas te kopen, zodat u ze kunt ophangen en inlijsten zoals u dat met een canvas zou doen. Bovendien heeft Artfinder een aparte sectie voor drukwerk, waar u originele linosneden, etsen en meer kunt vinden.

Etsy

Op Etsy vind je een overvloed aan originele kunst, illustraties, giclée prints, linosnedes, etsen en meer.

Op Etsy kun je giclée-kunstprints vinden, maar ook digitale prints zijn goedkoper. Sommige kunstenaars verkopen printables die je kunt downloaden en zelf afdrukken. Dit is een geweldige optie voor kopers van prints met een budget. Sommige verkopers verkopen ook kopieën van schilderijen van oude meesters en 19e-eeuwse kunstenaars. Als je houdt van klassieke schilderijen van Monet, Van Gogh, Klimt of andere bekendekunstenaars, zult u kunnen vinden wat u zoekt.

Redbubble

Redbubble is een marktplaats die verschillende open edition prints van coole illustraties, grafische ontwerpen, aquarellen, acrylverf en meer op voorraad heeft. 700.000 onafhankelijke kunstenaars verkopen hun werk via Redbubble. Prints worden verkocht op verschillende ondergronden, zoals metalen prints, houtprints en canvasprints.

Society6

Society6 toont meer dan 1 miljoen unieke kunstwerken van makers, ontwerpers en kunstenaars over de hele wereld. Van leuke illustraties en typografische kunstwerken, tot levendige abstracten, portretten en opvallende landschappen.

Prints zijn betaalbaar op deze marktplaats. Zoek een opvallend stuk, of koop een aantal prints om je eigen galerijmuur te creëren.

Wat zijn de verschillende soorten kunstdrukken?

Er zijn vijf hoofdtypen drukprocédés. Onder deze vijf categorieën vallen een aantal technieken en specifieke materialen die kunnen worden gebruikt. Met elke techniek kunnen kunstenaars totaal verschillende resultaten bereiken.

Het meest voorkomende type afdruk dat u waarschijnlijk in galeries en kunstenaarswinkels zult zien, zijn giclée-afdrukken. Bij deze methode maken kunstenaars reproducties van originele schilderijen digitaal met een inkjetprinter.

Andere druktechnieken zoals etsen, lithografie en zeefdrukken zijn geen reproducties van digitale bestanden van originele schilderijen, zoals giclée-afdrukken, maar ze worden gemaakt door meerdere afdrukken van hetzelfde stuk te maken. Deze afdrukken kunnen qua uiterlijk enigszins verschillen, en ze behouden hun originaliteit. Op deze manier drukken is een kunst op zich, waarbij elke editie als een origineel wordt beschouwd.Daarom zijn stukken vaak hoger geprijsd dan giclée afdrukken.

Leer meer over de verschillende drukprocessen, zodat u weet wat u zoekt als u op zoek bent naar afdrukken. Misschien vindt u een druktechniek die u bijzonder aanspreekt, want elke methode heeft zijn eigen unieke esthetische kenmerken.

Giclée afdrukken

' White Draped Future' van Owen Normand: prints zijn beschikbaar op Saatchi

Giclée drukken is een fine art inkjet drukproces. Pigment inkten worden in de printer op het oppervlak gespoten. De gebruikte pigment inkten zijn permanent en van archiefkwaliteit wat betekent dat de kleuren na verloop van tijd niet zullen vervagen.

Inkjet giclée prints hebben een ultra hoge resolutie en kunnen worden gedrukt op een aantal ondergronden, waaronder papier, canvas en paneel. Een ander kenmerk van fine art giclée prints, is dat ze worden gedrukt op een ondergrond van archiefkwaliteit, zoals dik, zuurvrij papier.

Als u een reproductie van een origineel schilderij, of een kopie van een digitaal schilderij zoekt, zult u giclée afdrukken kopen.

Intaglio

'Echos', beperkte editie van 10 etsen door Simone Geraci, beschikbaar op Saatchi

Dit is een drukprocédé waarbij lijnen worden ingesneden of geëtst in een metalen plaat. De inkt wordt dan in deze ingesneden lijnen gepoold en eruit geperst door het papier door een zware pers te halen.

Etsen en gravures

' Fountain in Savannah Park', gelimiteerde editie van 5 door Jerry DiFalco, beschikbaar op Saatchi

In beide gevallen worden lijnen in een metalen plaat gesneden en vervolgens met inkt bedekt voordat het papier door een zware pers wordt gehaald.

Etsen worden gemaakt door in metaal sporen te maken door inkervingen, die vervolgens worden verdiept door onderdompeling in zuur. Gravures worden op de metalen plaat gemaakt met een scherp gereedschap, dat burijn wordt genoemd.

Aquatint

' Pink Magnolia Print', Limited Edition of 1 door Marta Wakula-Mac, beschikbaar op Saatchi

Een andere vorm van diepdruk is dat de kunstenaar, naast het maken van een ets op de plaat, ook harsdeeltjes op de plaat smelt om kleurschakeringen en gradaties op het papier te creëren.

Reliëfdrukken

' Big Fishes' Limited Edition Print door Slawomir Chrystow, beschikbaar op Saatchi

Reliëfdruk is een andere interessante druktechniek. Voorbeelden van hoogdruk zijn houtsneden, houtgravures en linosnedes, waarbij afdrukken worden gemaakt van een verhoogd oppervlak.

Kunstenaars gebruiken verschillende gereedschappen om delen van het hout of lino uit te hollen. Vervolgens kunnen meerdere lagen inkt op het oppervlak worden aangebracht om verschillende kleuren te maken.

Planografische prentkunst: Litho's

'Uncovered' Limited Edition litho print door Oriol Angrill, beschikbaar op Saatchi

Lithografie is het proces waarbij op een poreuze steen met vet wordt getekend en vervolgens met inkt en water wordt overgoten. De inkt hecht aan het vet en zo kan een afdruk worden gemaakt wanneer er papier op wordt gedrukt. U kunt deze litho ook rechtstreeks kopen via De website van Oriol Angrill .

Stencilprinten: zeefdrukken

'Berlin Sketch' limited edition print van Gerry Buxton , beschikbaar op Saatchi

Een stencil wordt gemaakt van een negatieve overdracht van het ontwerp op gaas. Met een rakel wordt inkt door het stencil op een ondergrond geperst om een afdruk te maken die op het origineel zal lijken.

Het maken van een zeefdruk is behoorlijk arbeidsintensief, van het overbrengen van het ontwerp tot het maken van het sjabloon en het mengen van de juiste kleur inkt. Vormen van sjabloondruk zijn zeefdruk, zeefdruk en Risograph.

Zie ook: Schilderen met plakkaatverf: een beginnershandleiding

Beperkte editie vs. open editie

Een open editie kan herhaaldelijk worden gereproduceerd. Een open editie wordt meestal gemaakt met een giclée drukproces, omdat dit het meest efficiënte drukproces is om op grotere schaal te gebruiken. Op sites als Redbubble en Society6 vindt u een scala aan open editie prints tegen een lagere prijs. U vindt ook ultra hoge kwaliteit open editie prints op Saatchi en Artfinder .

'Closer to Other' limited edition print van John A Sargent III, beschikbaar op Saatchi

Prenten in beperkte oplage worden geacht meer waarde te hebben vanwege hun beperkte beschikbaarheid. Prenten worden meestal genummerd geleverd met een certificaat van echtheid, zodat u kunt bewijzen dat u een originele editie bezit. Een certificaat van echtheid is noodzakelijk als u geïnteresseerd bent in het verzamelen van prenten van blue chip kunstenaars. Een originele editie heeft een vrij hoge doorverkoopwaarde.

Limited edition prints van stencil prints, hoogdruk, etsen of litho's worden beschouwd als originelen op zich. Omdat elke print een afdruk is van het originele kunstwerk, zullen er meestal minder edities beschikbaar zijn. Dit komt omdat het meer tijd en materiaal kost om het eindproduct te maken.

Online kunstdrukken kopen: Tips

Kijk welke materialen de kunstenaars gebruiken in het drukproces

Als u een fine art print wilt kopen die zijn kleuren ook na verloop van tijd behoudt, koop dan prints die zijn afgedrukt met pigment en niet met kleurstoffen die kunnen vervagen.

Het is ook belangrijk om na te gaan welk papier de kunstenaar gebruikt. Dikker papier is meestal duurzamer en beter geschikt om zonder scheuren op te hangen en in te lijsten. Zorg ervoor dat het papier waarop de kunstenaar afdrukt van archiefkwaliteit is, of zuurvrij. Zuurvrij papier betekent dat het papier na verloop van tijd niet vergeelt of aantast.

Bekijk de preview functie

Galerijwebsites zoals Saatchi hebben een voorbeeldfunctie, zodat u kunt zien hoe de afdruk er ter plekke uitziet. Dit kan u helpen de grootte van het stuk in te schatten en hoe het in uw ruimte past. Op de website van Saatchi kunt u het schilderij ook in uw eigen kamer bekijken, door te klikken op 'bekijk in mijn kamer' en vervolgens hun app te gebruiken om het schilderij te bekijken zoals het er op uw muur uit zou zien via een camerafunctie op uw telefoon.

Kijk eerst naar de afmetingen en de gereserveerde ruimtes van uw muren

Als u huisstyling vooropstelt bij het kopen van kunst, denk dan na over de ruimte die u hebt op uw muren in uw huis en hoe u kunst in die ruimtes kunt inpassen.

Vaak is het moeilijk om extra grote giclée prints te vinden om grote muren te vullen, je hebt misschien een beperktere keuze aan kunstwerken die op grote stukken papier zijn afgedrukt. Je zou kunnen kijken naar prints op canvas, of als je het niet erg vindt om in te leveren op kwaliteit, zou je een wandkleed of poster kunnen vinden (die een stuk goedkoper zijn). Op Saatchi De afmetingen van sommige canvasprints gaan tot ongeveer een meter groot.

Als u iets vindt dat u bevalt, noteer dan het formaat. Een goede tip als u kunst wilt ophangen op een manier die er georganiseerd en gepland uitziet, is om stukjes papier of perkamentpapier uit te knippen en op de muur te plakken in de maten van de prenten die u wilt kopen. Op die manier kunt u berekenen hoe de kunstwerken in elkaar passen. U kunt een galeriemuurindeling maken in plaats van grote stukken te kopen. Stapel kunstwerken in eenrasterformatie waarbij kunstwerken op één lijn staan, een doosformatie of een organische opstelling.

Natuurlijk, als je verliefd wordt op een kunstwerk en je moet het gewoon hebben, maak je het passend in je ruimte.

Koop van onafhankelijke artiesten

Je hoeft niet naar een galeriewebsite of marktplaats te kijken om geweldige kunst te vinden. Veel kunstenaars verkopen prints rechtstreeks via hun eigen winkels. Zoek kunstenaars die je leuk vindt op sociale media zoals Instagram of Pinterest, meestal hebben ze een link in hun bio naar hun website of printshop.

Je hoeft niet te weten wat je zoekt!

Dat doe je niet. Ik heb nodig. Het is niet nodig om van tevoren zorgvuldig te plannen welke stijl of kleurstelling u in uw huis wilt laten zien, hoewel sommige mensen dit wel willen doen. Sta uzelf toe om met een open geest naar de kunst te kijken. Waar reageert u van nature op? Als u uzelf toestaat om buiten de kaders te denken, zult u stukken vinden die u misschien niet had overwogen en die uiteindelijk perfect bij uw huis passen.

Downloadbare ontwerpen kopen om thuis af te drukken

Dit is een super betaalbare manier om kunst te kopen. Kijk op een marktplaats als Etsy voor downloadbare prints, waarna u het kunstwerk thuis zelf kunt afdrukken en inlijsten. U kunt het ontwerp zelfs naar uw plaatselijke drukker brengen als u het in fine art kwaliteit wilt laten afdrukken.

Zie ook: Art Nouveau: Geschiedenis en beroemde kunstenaars

Afdrukken op canvas kopen

'Valley Flowers' canvas print Vahe Yeremyan, beschikbaar op Saatchi

Saatchi, Artfinder, Society6 en Redbubble bieden allemaal de mogelijkheid om prints op canvas te kopen. Canvas geeft een nieuwe dimensie aan een kunstwerk, waardoor het eruit springt. Het voordeel van het kopen van een print op canvas is dat je het niet achter glas hoeft in te lijsten. Dit betekent dat je het kunstwerk kunt tentoonstellen zonder je zorgen te maken over de schittering van een glazen frame.

Met een opgespannen afdruk op doek hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken over het inlijsten van uw afdrukken, want u kunt een doek rechtstreeks aan de muur hangen met behulp van D-ringen en draad. Dit maakt de afdruk veel veelzijdiger, want u kunt hem overal ophangen zonder dat u een lijst hoeft te kopen die bij uw inrichting past.

Waar koop ik grote kunstdrukken?

'The Pressure to Mutate' grote canvas print van Yossi Kottler, beschikbaar op Saatchi

Op Saatchi kunt u afdrukken filteren op grootte, klein, middelgroot, groot of oversized. Kies voor een extra grote afdruk op papier of op canvas. Canvas is stabieler en gemakkelijker in te lijsten en op te hangen op dit formaat. Afdrukken op canvas van Saatchi gaan tot ongeveer 45 inch, dus u kunt een grote lege muurruimte vullen met iets moois.

Online prints kopen: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.