De beste digitale kunstboeken

Carla Andrews 29-07-2023
Carla Andrews

Zo ja, bekijk dan onze lijst met de beste digitale kunstboeken! Deze boeken zijn perfect voor kunstenaars die meer willen leren over digitale kunst en hun vaardigheden willen verbeteren.

We hebben boeken besproken over uiteenlopende onderwerpen, zoals digitaal schilderen, conceptkunst en illustratie. Dus of je nu een beginner of een ervaren kunstenaar bent, vind het perfecte boek voor je boekenkast.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Beginnersgids voor digitaal schilderen op Procreate

Als je nieuw bent met digitaal schilderen, dan is de Beginner's Guide to Digital Painting on Procreate een geweldige plek om te beginnen. Dit boek behandelt alles van het aan de slag gaan met Procreate tot digitale schildertechnieken. Je leert hoe je de Procreate penselen en gereedschappen gebruikt, stap-voor-stap digitale schilderijen maakt. Bouw vertrouwen op in het creëren van lagen, het gebruik van kleuren en gebaren om de gewensteresultaten.

Beginnersgids voor digitaal schilderen in Photoshop

Als u geïnteresseerd bent in digitaal schilderen en Photoshop is het programma van uw keuze, dan is de Beginner's Guide to Digital Painting in Photoshop een must read. Dit boek behandelt alle basisprincipes van digitaal schilderen, waaronder het werken met lagen, penselen en kleuren. U leert ook hoe u stap voor stap digitale schilderijen kunt maken, zodat u binnen de kortste keren pixelperfecte meesterwerken kunt maken.tijd. Krijg een uitgebreid inzicht in hoe je specifieke gelaatstrekken en omgevingen schildert met behulp van structuurpenselen. Het boek bevat bijvoorbeeld gidsen over hoe je rotsen, watervallen, glanzend metaal, leer, ogen en monden schildert.

Grondbeginselen van Character Design

Dit boek richt zich op het creëren van personages illustratie, animatie en visuele ontwikkeling. Naast het behandelen van de basis van character design, zoals het tekenen van visuele aspecten zoals vorm en proportie, onderzoekt dit boek van 3dtotal ook de redenen waarom bepaalde personages aanslaan bij het publiek. Het gaat in op hoe character designers op ideeën komen om personages uniek enonvergetelijk.

Digitaal schilderen in Photoshop

Als u uw digitale kunstvaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, dan is 'Digital Painting in Photoshop: Industry Techniques for Beginners' een must read. Photoshop heeft onbegrensde mogelijkheden voor digitale kunstenaars, in dit boek leert u hoe u Photoshop efficiënt en creatief kunt gebruiken. Ontdek hoe u penselen kunt aanpassen, complexe lagen en maskers kunt maken. Aan het eind van het boek hebt u alle vaardigheden die u nodig hebtnodig om verbluffende digitale kunst te maken.

De kunst van Loish

Loish is een digitale kunstenaar en illustrator die met haar unieke schilderijen een grote aanhang heeft vergaard. In dit boek deelt ze haar proces voor het maken van digitale kunst en laat ze enkele van haar vroegere werken zien. Bovendien kun je het maken van twee van haar kunstwerken bekijken, om te zien welke stappen er nodig zijn om de prachtige portretschilderijen te maken.

De Ultieme Concept Art Carrière Gids

Dit boek leidt je door alles wat je moet weten over een carrière in concept art. Het bevat advies van professionals uit de ontwerpindustrie. Leer hoe je een digitaal kunstportfolio ontwikkelt, hoe je een social media account laat groeien en wat je kunt verwachten van een kunstcarrière.

Digitale schildertechnieken

Dit is een essentieel digitaal kunstboek voor iedereen die zijn digitale schildervaardigheden wil verbeteren. In dit boek vindt u advies en tips van enkele van 's werelds beste digitale schilders, waaronder hoe u fotorealistische schilderijen maakt, hoe u digitale schildersoftware gebruikt en hoe u uw eigen unieke stijl ontwikkelt.

Als je op zoek bent naar een digitaal kunstboek dat alles van basis tot geavanceerde technieken behandelt, dan is dit het boek voor jou. Dit is weer een geweldig boek van 3dtotal publishing!

Als u op zoek bent naar meer tips voor digitaal schilderen bekijk dan onze gids.

Tekenbasis en videogamekunst

Auteur Chris Solarski demonstreert klassieke fine art technieken en relateert ze aan het medium videogame art. Het doel van dit boek is om aspirant videogame kunstenaars te leren hoe ze hun ontwerpen expressiever kunnen maken. Met een focus op klassieke kunst en kunsttechnieken zoals waarden en anatomie, inspireert Solarski videogame kunstenaars om na te denken over de impact van de compositie van hun ontwerpen. Hij biedtde hulpmiddelen waarmee artiesten personages en omgevingen in videospellen visueel mooier kunnen maken.

The Animator's Survival Kit

Dit is een complete gids voor animatie, geschreven door Richard Williams, die de animator was achter 'Who Framed Roger Rabbit?' Dit boek is voor digitale kunstenaars die al een basiskennis hebben van tekenvaardigheden die volledig willen begrijpen hoe de wereld van de animatie werkt, achter de schermen.

Zie ook: Tekenen van zijprofielen

Het boek staat vol met informatie en visuele referenties, diagrammen en afbeeldingen. Williams behandelt de grondbeginselen van animatie. Dit zou echter zelfs voor de meest ervaren animator nuttig zijn om te herlezen, als ze een nieuw perspectief willen van een bekroonde bron.

De kunst van Guweiz

Guweiz, die bekend staat om zijn illustratieve, op anime geïnspireerde, gedetailleerde digitale kunstwerken, neemt de lezer mee op zijn artistieke reis, van het tekenen uit de tutorials op 16-jarige leeftijd tot zijn huidige kenmerkende esthetiek. Het zelflerende aspect van Guweiz' kunstcarrière is herkenbaar voor alle beginnende kunstenaars. Hij laat zien hoe zijn stijl en vaardigheden zich in de loop van de tijd ontwikkelden, van zijn eerste inspiratiebronnen, totzich te vestigen in de internationale kunstwereld.

Als u geïnteresseerd bent in de evolutie en workflow van een succesvolle kunstenaar, geeft dit boek een geweldig inzicht in het proces. Bovendien staat het vol met prachtige en inspirerende digitale kunstwerken.

Schetsen vanuit de verbeelding: Personages

Vijftig kunstenaars delen hun proces om personages te creëren vanuit de verbeelding, van concept tot schets. Dit boek is geweldig om de creativiteit aan te wakkeren en te begrijpen hoe je een abstract idee kunt omzetten in een succesvol personage. Het laat je ook zien hoe deze kunstenaars waardevolle tekentechnieken gebruiken, zoals anatomie en perspectief om de vorm van de ontwerpen in hun eerste schetsen weer te geven. Dit boek is geen uitgebreide gids over hoe je je eigen karaktertekening van begin tot eind maakt, maar de schetsen en processen van deze getalenteerde kunstenaars kunnen je inspireren om je eigen richting in te slaan met karakterontwerp. Er is een grote verscheidenheid aan stijlen en karakters in dit boek, inclusief dieren,monsters en fantasie wezens.

Zie ook: Eenvoudige ideeën voor olieverfschilderijen: voor beginners - Fine Art Tutorials

Eindelijk

Als je op zoek bent naar digitale kunstboeken die vol staan met inspirerende digitale kunstwerken, en tips en trucs van de professionals, dan zijn deze boeken essentiële lectuur. Of je nu een beginner bent of een ervaren digitale kunstenaar, in deze boeken staat voor iedereen wel iets. Dus waar wacht je nog op? Pak een (of alle) van deze digitale kunstboeken en begin vandaag nog te leren!

Boeken kunnen ook een geweldig cadeau zijn voor digitale kunstenaars. Als u op zoek bent naar andere cadeau-ideeën, bekijk dan onze geschenkgids voor digitale kunstenaars .

Als u uw traditionele kunstvaardigheden wilt bijspijkeren, bekijk dan onze recensie van boeken voor kunstenaars We hebben ook specifieke beoordelingen van de beste tekenboeken en de beste aquarelboeken voor kunstenaars .

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.