Beste schildersezels: een overzicht

Carla Andrews 29-07-2023
Carla Andrews

Bij het kiezen van de beste schildersezel zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een kwaliteitsezel is stevig, verstelbaar en geschikt voor grote doeken. Er zijn veel verschillende soorten schildersezels. soorten ezels om uit te kiezen. Kies er een afhankelijk van uw ruimte en schilderstijl.

In deze gids vindt u een overzicht van de beste ezels, van budgetvriendelijke tafelmodellen tot robuuste H-frame ezels ontworpen voor een professionele studio.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, verdienen we mogelijk een kleine commissie zonder extra kosten voor u. Alle prijzen die worden besproken, zijn de prijzen op het moment van schrijven.

Mabef H Frame Ezel

Mabef H Frame M-07 kopen

De Mabef H frame M-07 ezel is een middenklasse optie, even perfect voor een beginner die zijn atelier wil uitrusten met betaalbare benodigdheden als voor doorgewinterde professionals die een ezel zoeken met alle mogelijkheden voor een budget.

De ezel is geschikt voor doeken tot 84″ en de display heeft een lichte kanteling, zodat kunstenaars onder een hoek kunnen werken. De hoogte van de doekenbak is instelbaar, zodat u met het doek naast de vloer kunt werken, of verhoog de hoogte als u liever achter de ezel staat. De instelbare hoogte is een geweldige functie voor als u van zittend naar staand wilt wisselen, afhankelijk van het gedeelte vandoek waar je aan werkt.

H frame-ezels zijn een geweldige optie voor kunstenaars die een permanente optie voor hun ruimte nodig hebben. Het is het stevigste type ezel, dat het minst snel zal verschuiven, zelfs bij de meest expressieve en gestuele schildertechnieken.

Een nadeel is dat de mast vrij hoog is, zoals bij de meeste H-frame ezels. Als u werkt in een ruimte met lage plafonds, bijvoorbeeld een zolderstudio, dan past hij misschien niet. De minimale hoogte is 64″.

Richeson Best Classic Santa Fe II Schildersezel

Beste klassieke schildersezel Santa Fe II kopen

De Richeson Best Classic Santa Fe II Schildersezel is ontworpen om de meest robuuste en betrouwbare ondersteuning te bieden voor doeken tot 106″ in grootte. De massief eiken constructie zorgt voor stabiliteit tijdens het schilderproces, terwijl de verstelbare dubbele mast ontwerp stelt kunstenaars in staat om te schilderen op twee doeken tegelijk. Dit is een geweldige functie voor kunstenaars die werken aan grote projecten en tweeluik schilderijen.De dubbeleHet ontwerp van de mast ondersteunt ook kleinere doeken, zodat elke hoek van het doek wordt ondersteund.

Dit is een high-end H frame ezel en een van de beste ezels voor professionele kunstenaars die functionaliteit nodig hebben en de ruimte hebben om deze in te passen. Het heeft een maximale hoogte van 129″ en een minimale hoogte van 78″. Daarom is de ezel compact genoeg om te passen in een ruimte met 7 ft plafonds.

Zie ook: Realisme Schilderen 101: Hoe kleur realistisch mengen

De schildersezel is inclusief schilderaccessoires, waaronder twee roestvrijstalen bussen. Hoewel de volledig gemonteerde ezel met 92 lb zwaar is, zijn de afzonderlijke onderdelen meer hanteerbare gewichten. Hierdoor voelt het opzetten van de ezel gemakkelijker aan.

Voor het instellen van de hoogte van de ezel is het ontwerp voorzien van een lier die vanuit het midden omhoog gaat. Aan elke kant van de ezel zitten ook geleiders om de lier omhoog en omlaag te helpen, zodat het doek soepel kan worden verplaatst.

Blick Studio Light-Duty H-Frame Ezel

Kopen Blick Studio Lichtgewicht H Frame Ezel

Deze optie is een van de goedkoopste H frame ezels die u kunt krijgen. Dus als u op zoek bent naar een beginners ezel, die de stabiliteit van een H frame biedt, kan dit een geweldige optie zijn. De prijs begint bij $ 116,47 en de ezel kan doeken tot 48″ houden. Als u op zoek bent naar een ezel met optimale stabiliteit, die geschikt is voor extra grote doeken, kijk dan naar de Richeson of MabefDeze ezel is echter veel lichter dan de andere H-frames, dus gemakkelijker op te zetten en te verplaatsen en neemt minder ruimte in beslag.

Deze ezel zou perfect zijn voor een kunstenaar met een kleinere atelierruimte of een beperkt budget. Hij heeft alle kenmerken die een schilder zoekt in een basis H-frame ezel, zoals een gemakkelijk verstelbaar ratelmechanisme, een stevig doekplateau en ruimte om de ezel op te hangen. winkelbenodigdheden Een ander belangrijk kenmerk van deze ezel is dat hij kan worden opgevouwen, wat geweldig is voor kunstenaars die in kleinere of multifunctionele ruimten werken.

Zie ook: De beste lichtbak voor overtrekken en tekenen

Blick Convertible Studio Schildersezel

Blick Convertible Studio Ezel kopen

Een andere budgetvriendelijke optie van slechts $144,99, deze ezel is een veelzijdige studio-ezel. Voor olieverf-, acryl- of pastelschilderijen gebruikt u de ezel in een verticale hoek. Omgekeerd kunt u de ezel omdraaien naar een horizontale hoek om te werken met aquarelverf, inkt of potloden.

In die zin kan de ezel werken als tekenbord, of als H frame ezel. De converteerbare studio-ezel biedt de flexibiliteit om te werken op oppervlakken tot 61″ hoog en kan ook plat worden opgevouwen voor opslag. De minimale hoogte is 61,5″, dus hij is vrij compact en geschikt voor kleinere ruimtes.

Een ander kenmerk van deze ezel is dat hij een opbergplank heeft aan de onderkant, perfect voor het bewaren van benodigdheden wanneer u ze niet gebruikt.

Deze ezel zou een goede keuze zijn voor kunstenaars met een kleiner budget, die graag op middelgrote tot grote schaal werken, met meerdere verschillende media.

Beste Sitha's Taboret en Schildersezel

Beste Sitha's Taboret en Schildersezel kopen

Een alles in één taboret en ezel, de perfecte optie voor acryl- of olieverfschilders die veel benodigdheden hebben die georganiseerd moeten worden.

De ezel is geschikt voor doeken of panelen tot 44″ hoog en de lade heeft een groot, 18″ vierkant palet om te mengen. U kunt dit gebruiken voor het mengen van olie- of acrylverf. Het palet heeft een prachtig glad, neutraal oppervlak, handig direct onder de ezel geplaatst.

Deze ezel taboret is een prachtig vervaardigd meubelstuk, gemaakt van massief eikenhout. Het zou geschikt zijn voor een klein, maar ook voor een groot atelier. Hoewel de belangrijkste canvaslade slechts doeken tot 44″ hoog kan houden, heeft de tweede lade een vergrendeling die doeken tot 54″ kan houden. U kunt de ezel dus gebruiken met grotere doeken door gebruik te maken van de optionele functie.

De derde lade is groot genoeg voor kleine doeken en panelen, verf, penselen en andere benodigdheden die u moet opbergen.

Beste Manhattan Schildersezel

Beste Manhattan Schildersezel kopen

Dit is een luxe ezel ontworpen voor de professionele kunstenaar. Het maximale doek dat erop past is 88″ met het dienblad op zijn plaats, maar het kan een doek van 102″ houden door het dienblad te verwijderen. De compacte hoogte van de ezel is 75″.

Voor kunstenaars die ook graag op kleinere schaal werken, heeft de ezel ook een middelste doekhouder. De doekdrager kantelt voor pastelkunstenaars zowel naar voren als naar achteren.

De uitklapbare schildersezel heeft twee roestvrijstalen bussen voor oplosmiddelen en een melamine mengpalet. Gemaakt van massief eikenhout, maakt de ezel gebruik van hoogwaardige hardware voor maximale stabiliteit. Deze ezel heeft alle functies die u nodig kunt hebben voor een ondersteuning van het oppervlak en zal door de kwaliteit van het ontwerp lang meegaan.

Richeson tafelezel

Richeson tafelezel kopen

Deze tafelezel De ezel kan doeken en panelen tot 44″ dragen en heeft een extra steun nodig, zoals een tafel of bureau, om de ezel op ooghoogte te brengen.

Het voordeel van een tafelezel in plaats van een studio-ezel is dat hij veel compacter en draagbaarder is en dat u hem in vrijwel elke kamer met een bureau kunt gebruiken. Dit soort ezels zijn ook perfect om mee te nemen naar kunstles. Als deze ezel is ingeklapt, is hij 18″ hoog. Dat maakt hem ideaal om te vervoeren.

Richeson Italiaans staal met klem op tafelezel

Richeson tafelezel met klem kopen

Een lichtgewicht stalen ezel, met een veelzijdig en slank ontwerp. U kunt deze ezel op elk plat oppervlak met een dikte tot 3″ klemmen, bijvoorbeeld op een tafel, stoel of bureau, afhankelijk van wat u in uw ruimte beschikbaar hebt.

Het klemontwerp betekent dat u het horizontaal of verticaal op een oppervlak kunt bevestigen. Dus als u met aquarel of potloden werkt, kunt u horizontaal schilderen.

Sienna contragewicht schildersezel

Sienna contragewicht schildersezel kopen

In plaats van gewone liermechanismen te gebruiken om de hoogte van het doekpaneel te verstellen, gebruikt deze ezel gewichtplaten om de doekhouder in evenwicht te houden. Gebruik gewoon de knoppen aan weerszijden van de ezel om de hoogte te veranderen.

De ezel is slechts 67″ hoog, dus kleiner dan sommige andere ezels op de lijst. Hij heeft echter een ultra stevig ontwerp en kan doeken tot 72″ hoog houden.

De centrale slede van de ezel maakt het schilderen op kleinere doeken en panelen gemakkelijk, met rubberen grepen om te voorkomen dat het doek wegglijdt.

Deze ezel is gemakkelijker af te stellen en te bedienen dan sommige van de andere ezels op de lijst, plus hij is veel steviger, wat betekent dat u gebaren kunt gebruiken bij het schilderen.

New Wave u.go Plein Air Anywhere

New Wave u.go Plein Air Anywhere

Een fantastische keuze voor kunstenaars die graag en plein air schilderen. plein air ezel is lichtgewicht, gemakkelijk op te zetten en stevig. De ezels zijn er in kleine, grote en middelgrote uitvoeringen. Grote plein air ezels hebben een verticaal oppervlak van 14″. De ezel wordt geleverd met een New Wave paletinzet, gemaakt van kunststof met een hoge dichtheid. Het palet is geweldig voor gebruik met alle mediums, omdat olieverf kan worden afgeveegd als het nat is of kan worden verwijderd met oplosmiddelen. Acrylverf bladdert er direct vanaf!

Deze ezel is lichtgewicht, met slechts 3,15 lbs is hij gemakkelijk overal te vervoeren. Door zijn compacte ontwerp past hij gemakkelijk in een rugzak. Bovendien wordt de ezel geleverd met universele 1/4″ statiefbevestigingen.

Het feit dat deze ezel tot 180° kan worden uitgeklapt, maakt hem ook zeer geschikt voor aquarellisten.

Beste wand-ezel

Beste wand-ezel kopen

Voor kunstenaars die een zware ezel willen zonder de grote voetafdruk, overweeg dan om een wandmontage-ezel te nemen. Deze ondersteunt uw kunstwerk en zet het vast tegen de muur, waardoor u ruimte bespaart in uw atelier. De ezel houdt een enorm doek van 88″ hoog, waardoor het de perfecte optie is voor degenen die graag op grote schaal werken.

De ezel kantelt ook naar voren tot 80° voor pastelkunstenaars, wat ook handig kan zijn voor wie liever zittend werkt.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.