Tekenideeën: 70+ Tips voor je schetsboek

Carla Andrews 21-07-2023
Carla Andrews

Inhoudsopgave

Deze 70+ aanwijzingen zullen je inspireren om je schetsboek op te pakken en je tekengereedschap te pakken. Of je nu een beginner bent of een professionele kunstenaar, we hebben allemaal wel eens wat tekeninspiratie nodig.

Vind het perfecte onderwerp om te tekenen, of dat nu een portret, een paar bloemen, een stilleven of wilde dieren zijn. En krijg handige tips over het gebruik van verschillende tekenmedia, zoals grafiet, houtskool marker en kleurpotloden.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Zie ook: De beste houtskool- en pastelfixeermiddelen om tekeningen te verzegelen

Ideeën voor portrettekenen

Teken een gezicht vanuit het niets

Teken eenvoudige mannelijke en vrouwelijke gezichten vanuit het niets. Deze tutorial is perfect voor beginners die nog nooit geprobeerd hebben een gezicht te tekenen, of willen beter worden in tekenen Leer om elk gezicht stap voor stap te tekenen, van het tekenen van een cirkel, tot de afstand van de kenmerken, het tekenen van de ogen, neus en mond.

Het moeilijkste aan het tekenen van een gezicht voor veel kunstenaars is het bereiken van symmetrie. In deze tutorial leer je de basis van het weergeven van een symmetrische gezichtsvorm, met gelijkmatig verdeelde kenmerken.

Een andere manier om een gezicht of hoofd te tekenen is met de Loomis-methode . bouw de hoofd uit het niets met basisvormen als leidraad en afmetingen.

Meerdere gezichten schetsen

Kijk naar HamRib Art's proces van het tekenen van gestileerde gezichten. Neem wat zachte grafietpotloden en een schetsboek HamRib Art gaat in detail in op hoe je eerst de structuur van het hoofd bouwt om in kaart te brengen waar de kenmerken komen om de nauwkeurigheid van het tekenen te verbeteren. Een schetsboek is de perfecte manier om praktijk en verbetering in het tekenen te loggen, plus je kunt geweldige dubbele pagina's maken zoals deze kunstenaar!

Teken het hoofd vanuit een hoek

Wanneer we voor het eerst gezichten leren tekenen, tekenen we ze vaak met het gezicht naar voren. Deze les helpt u te oefenen met het tekenen van gezichten vanuit elke hoek. Dit kan u het vertrouwen geven om het levenstekenen, of het tekenen van portretten in verschillende posities en vanuit verschillende hoeken aan te pakken. Het tekenen van onderwerpen vanuit veel verschillende perspectieven kan de compositie en de stemming van een werkstuk veranderen, het voegt variatie toe aaneen tekening.

Een gezicht tekenen met behulp van een raster

Teken het gezicht van een vrouw met behulp van een raster. Door een rooster om verhoudingen af te meten kun je de nauwkeurigheid en structuur van een tekening verbeteren. Een goede tekening is vaak van tevoren op deze manier gepland. Het tekenen van headshots als deze is ontzettend leuk - als de structuur eenmaal staat, kun je je concentreren op de arceringen. Kunstenaar Emmy Kalia deelt ook tips voor het weergeven van schaduwen en hooglichten in portretten.

Portrettekening met houtskool

Houtskool is een tekenmedium waarmee je schitterende contrasten en zachtheid kunt bereiken. De kunstenaar Gekke Houtskool gebruikt groot tekenpapier en Pannenpastels met een Sofft Tool om basisvormen te blokkeren. Dan verfijnt hij de basisvormen met zachte houtskoolpotlood Deze kunstenaar hanteert een heel andere benadering van portrettekenen, door te beginnen met een spons in de vorm van een paletmes. Door deze methode te gebruiken, ontstaat de afgewerkte vorm uit basisvormen. Dit verlicht de druk van het nauwkeurig moeten tekenen vanaf het begin en moedigt een meer gestructureerde en losse manier van tekenen aan. tekenstijl .

Teken een portret op getint papier

Maak uw tekening op grijs of bruin getint papier krijg je een wit potlood en zie hoe de hoge tonen eruit springen! Er zijn veel voordelen verbonden aan het tekenen op getint papier: als de middentoon al vastligt, ben je minder tijd kwijt aan het zelf schetsen van alle middentonen. Hierdoor kun je efficiënter tekenen, omdat je je alleen nog maar hoeft te concentreren op de schaduw- en hoge tonen. Het is ook gemakkelijker om waardeverhoudingen waar te nemen door te werken op een grond van middentonen. Let ophoe deze kunstenaar VitruvianStudio creëert een prachtig portret met subtiele toonovergangen en realistische waarden in de video.

Teken een beroemdheid

Haal wat inspiratie uit Kunst door Ali Haider en Taylor Swift tekenen, geeft hij wat tips voor het nauwkeurig tekenen van neuzen en monden. Of je tekent je favoriete beroemdheid, vindt een stockafbeelding online, of een still uit je favoriete film en maakt je meesterwerk.

Handen tekenen

Concentreer je op één deel van de anatomie en teken de handen. Handen zijn ongetwijfeld een van de moeilijkste lichaamsdelen om te tekenen. Dat komt omdat ze in zoveel verschillende posities kunnen worden gezet, dat het moeilijk is om te oefenen in het goed krijgen van de vormen en verhoudingen, naast de hoek en het gebaar. Ik heb veel portrettekenaars horen zeggen dat ze het tekenen van handen niet leuk vinden, dus vermijden ze het gewoon.volledig. Als je dit gevoel ooit hebt gehad, waarom kom je je angst niet onder ogen en dwing je jezelf om de moeilijke stukken te tekenen.

Teken een figuur

Zoek een aanpak voor figuren tekenen -portretten hoeven niet altijd over hoofdfoto's te gaan. Deze les zal je uitrusten zodat je met vertrouwen de hele menselijke vorm kunt weergeven wanneer je daar zin in hebt. Het zou vooral nuttig zijn om te oefenen voor kunstles, of levensles. In de video, Richard Smitheman gaat over enkele anatomische basisplaatsingen, zodat je de verhoudingen in figuren beter kunt begrijpen.

Neem een cursus portrettekenen

In deze les op Skillshare Kunstenaar Chris Hong laat u zien hoe u portretten kunt tekenen met verlichting die het kunstwerk levendigheid geeft. Verhoog uw portretvaardigheden en leer hoe u complexe waarden kunt weergeven. Chris Hong's benadering van lesgeven is praktisch en duidelijk, plus haar grillige karakterkunst is prachtig!

Landschapstekening ideeën

Teken een berglandschap: focus op atmosferisch perspectief

De sleutel tot het maken van nauwkeurige landschapstekeningen ligt in het overbrengen van afstand door middel van atmosferisch perspectief. In deze video, de instructeur Circle Line Art School laat zien hoe je met grafiet verre objecten kunt laten lijken alsof ze zich in de achtergrond terugtrekken. Leren hoe je atmosferisch perspectief tekent is een belangrijke compositietechniek en het zal uw landschapstekeningen tot leven brengen.

Snel landschappen schetsen

De kunstleraar ArtTutor.com toont kunstenaars hoe ze snel complexe elementen in landschappen, zoals gebladerte, kunnen tekenen. Bij het tekenen en schilderen is het niet nodig om elk klein detail te tekenen. Kunstenaars kunnen details weglaten door de indruk van textuur in landschappen te creëren, als ze een tekening sneller willen voltooien. De kunstenaar legt de essentie van de scène vast door de schaduw- en hoogtepunten nauwkeurig weer te geven en tekening textuur door het grof arceren van de schaduwen. Dit vertaalt de basiselementen van de scène naar een effectief kunstwerk.

Teken een zeegezicht met grafietpoeder

Een kunstvoorwerp waarvan u misschien nog niet hebt gehoord, maar dat ook ongelooflijk nuttig is om snel middentonen te leggen en zachte mengingen te maken, is grafietpoeder Borstel het poeder op het papier, of gebruik een spons zoals een Sofft Tool om prachtige elegante en realistische subtiele tonen te creëren. Kijk hoe de kunstenaar Smoothie77 Tekenen & Schilderen creëert met grafiet in deze vorm de indruk van zacht licht en pluizige wolken. Dit effect zou moeilijker te bereiken zijn met grafietpotlood.

Plein air schetsen

Pak je schetsboek en neem het mee buiten Of dat nu naar het park, de tuin, een plaatselijke schoonheidsplek of op reis is. Sarah Burns Studio neemt een klein stukje tekenpapier en klemt het aan haar schetsboek om een boom in een Schots bos te tekenen. Als je graag buiten en in de natuur bent, is tekenen wat er om je heen is een andere manier om de flora en fauna te waarderen tijdens een wandeling.

Bomen tekenen

Bomen zijn vrij eenvoudig te tekenen als je het proces opdeelt in stappen. Bomen hebben een organische vorm en zijn daarom vrij vergevingsgezind als het gaat om tekennauwkeurigheid, omdat er meer ruimte is voor improvisatie, in plaats van het rechtstreeks kopiëren van een referentie. Kijk hoe de kunstenaar Dan Beardshaw tekent drie eenvoudige bomen, van de stammen tot de bladeren, en hoe hij het samenbrengen van alle elementen benadert.

Stedelijke schetsen en ideeën voor stadsgezichten

Teken iconische huizen van TV

Een leuk idee van Minnie Small is het tekenen van beroemde tv-huizen, uit je favoriete film, tekenfilm of tv-programma. Minnie tekent de huizen uit Charmed, That's So Raven en nog veel meer! Teken met welk medium je maar wilt, met grafietpotloden of inktpen Architecturale lijntekeningen in deze stijl zien er beter uit als ze met iets hardere potloden of inkt worden getekend, dus probeer met een HB te tekenen om harde randen te krijgen.

Teken een skyline van een stad

Alphonso Dunn laat kunstenaars zien hoe zij een schijnbaar complexe skyline van een stad moeten tekenen. Hij moedigt kunstenaars aan metingen en verdelingen in de referentie te maken voordat zij beginnen met het nauwkeuriger tekenen van de scène. Alphonso Dunn heeft een werkboek over pen en tekenen op Amazon.

Architectuur tekening

In deze video vindt u vijf basistips voor het tekenen van architectuur. Van het afstemmen van observatievaardigheden, tot het gebruik van een techniek genaamd sighting om de verhoudingen van de scène voor u te meten. Gebruik deze vaardigheden om complexe gebouwen en straatscènes met nauwkeurig perspectief te tekenen.

Teken een huisje

In deze Skillshare-les Leer hoe je stap voor stap huizen tekent, te beginnen met een oud huisje. Docente Elwira Pawlikowska geeft een diepe duik in perspectief, constructie, details en arceringen. Ze leert je hoe je in 5 eenvoudige stappen je eigen huisje tekent.

Teken je huisdier

Hoe teken je een witte vacht?

Bont tekenen is lastig, vooral wit bont. In het leven zijn kleuren die wit lijken, nooit echt wit. Ze zijn vaak een lichte tint van een andere kleur. Kirsty Rebecca Fine Art demonstreert dit door haar referentiefoto in Photoshop en kiest kleuren uit de vacht van haar hond. Ze gebruikt blauw-, bruin-, grijs- en geeltinten die allemaal wit lijken. Door een subtiel toonbereik in de vacht aan te brengen, kun je deze realistisch laten lijken in kleurpotloodtekeningen .

Teken een labrador retriever

Teken het schattige gezicht van een Labrador Retriever! Deze video van How2DrawAnimals is beginnersvriendelijk en leidt je stap voor stap door hoe je het gezicht van de hond tekent, te beginnen met twee cirkels. Een goede tip van de instructeur is om te beginnen met lichte druk, op die manier kun je gemakkelijk fouten weggummen. Oefen geleidelijk meer druk uit bij elke laag wanneer je zeker bent van de plaatsing van de verschillende elementen. In de laatste stadia zul je bijvoorbeeld met meer druk arceren.

Teken een konijn

Teken een konijn vanuit het niets, beginnend met een raster. Kunstenaar markcrilley leidt je door elke stap, om een nauwkeurige tekening te maken. Zorg ervoor dat je het raster licht tekent, zodat je het daarna kunt uitgummen. Om snel bontstructuur te maken, schaduw je de middentoon, dan krijg je een gum met fijne punt om highlights aan te brengen en met een potlood meer druk uit te oefenen op de donkere delen van de vacht. Kleur je konijn zoals je wilt! Je kunt gebruik maken van kleurpotloden of zelfs schilderen. Als je eenmaal de omtrek hebt, kun je het kunstwerk naar je hand zetten.

Basis kattentekening

Dit is een supermakkelijke, beginnersvriendelijke tutorial over hoe je een kat tekent in een meer cartooneske stijl. Het kan een goede plek zijn om te beginnen als je nog geen ervaring hebt met het tekenen van dieren. Dit is echt een leuke tekening om te proberen en duurt niet zo lang als sommige andere ideeën op deze lijst om te voltooien.

Een hond realistisch tekenen

Als je zelf een verbluffend indrukwekkende tekening wilt maken, laat deze video zien hoe je vacht, ogen en snorharen realistisch kunt arceren. De kunstenaar Kunst door Ali Haider had zijn schets aan het begin al voltooid met behulp van de rastermethode om een referentiefoto op papier te schalen. Als je zelf wilt leren hoe je de rastermethode toepast, bekijk dan onze tutorial. Een fotorealistische tekening als deze kost tijd en geduld, maar de resultaten zijn het waard!

Tekenideeën voor wilde dieren

Teken een vogel

Art Online Tutorials begint deze prachtige vogeltekening met een actielijn en de hoofdvormen. Als je een meer gemêleerde look in je tekening wilt creëren, neem dan wat het mengen van stronken Zachte potloodtextuur werkt geweldig voor het invullen van achtergronden.

Teken een vlinder

De moeilijkheid bij het tekenen van een vlinder is het bereiken van symmetrie in de vleugelformatie. De instructeur, How2DrawAnimals , vereenvoudigt de vlindervleugels door eerst de meest elementaire vormen te tekenen. De video is handig ingedeeld in hoofdstukken, zodat je de stappen uitgesplitst ziet.

Leer hoe je teken een monarchvlinder stap voor stap met kleurpotloden.

Ik gebruikte Polychromos kleurpotloden en Pastelmat In de video laat ik zien hoe je hulplijnen maakt om symmetrische vleugels en patronen te maken.

Teken dieren uit het leven

Als u op zoek bent naar ideeën voor het tekenen van wilde dieren, kunt u naar buiten gaan en kijken of u dieren kunt vinden die u naar het leven kunt tekenen. Misschien moet u snel schetsen om de vorm vast te leggen voordat het dier beweegt, maar u zult een aantal volledig unieke referenties krijgen. Als de houding van een dier u bevalt, kunt u een foto maken en deze meenemen naar de studio om later te tekenen. Wilde dieren tekenen in hun natuurlijke omgevinghelpt u hun vorm, hun manier van bewegen en hun omgeving beter te begrijpen, waardoor u ze nauwkeuriger kunt tekenen.

Teken een leeuw

Teken een indrukwekkende leeuw, met grafietpotlood. LethalChris tekenen De tekenaar laat zien hoe je alle kenmerken van de leeuw nauwkeurig tekent, met lijnen als maatstaf. Begin met de ogen, teken dan de neus en let op hoe die onderaan versmalt. De tekenaar bereikt realistische vachttexturen door de druk te variëren om een reeks schaduw- en lichtwaarden te creëren.

Teken een luipaard

Teken een luipaard stap voor stap met markcrilley Het leuke is het detailleren van de patronen op de vacht. De tekenaar maakt de tekening af door het contrast in de ogen en de vlekken te vergroten met een donker zwart Primsacolor waspotlood die ultra gepigmenteerd en zacht is, waardoor artiesten diepe schaduwkleuren kunnen bereiken.

Teken een olifant met behulp van proportionele verdelers

In veel van deze tekenideeën hebben we de rastertechniek gebruikt om nauwkeurigheid te bereiken. Een ander hulpmiddel dat u kunt gebruiken is de schaalverdeling Markeer de hoogte en breedte van verschillende elementen om een perfecte tekening te maken. Het tekenen van complexe vormen zoals olifantenslurven en -oren wordt veel gemakkelijker met dit gereedschap.

Neem een cursus dierentekenen

Leer allerlei verschillende dieren te tekenen in deze les op Skillshare Ethan Nguyen toont kunstenaars aan de hand van voorbeelden van het tekenen van een hond en een tijger uitgebreid het proces om tot een nauwkeurige dierentekening te komen. Hij gaat in detail in op de grondbeginselen en laat kunstenaars de rastermethode van tekenen zien, elementen van arcering en hoe je vloeiende gradaties maakt.

Teken bloemen en planten

Eenvoudige rozentekening

Rozen kunnen behoorlijk ingewikkelde bloemen zijn om te tekenen, ze hebben veel krullende bloemblaadjes die kleiner worden naarmate ze het midden bereiken. Kijk hoe deze kunstenaar stap voor stap een roos tekent. Begin met een lichte schets, als je lichte lijnen wilt uitwissen, gebruik dan een kneedbare gum .

Teken kamerplanten

Teken de planten die je in huis hebt! Kijk hoe creosfera trekt een set kamerplanten, potten inbegrepen.

Teken een zonnebloem

Teken een zonnebloem met pen en inkt . De virtuele instructeur begint met een schets en tekent vervolgens details met een inktpen. De kunstenaar laat zien hoe je kleine details en schaduw kunt creëren met behulp van contourlijnen. Je kunt hetzelfde effect creëren met een pigmentliner of een vulpen .

Zie ook: Patroon in de kunst: soorten en voorbeelden

Maak een lijntekening van een pioenroos

Neem deze les op Skillshare en teken prachtige pioenrozen en andere bloemen met inktpen Gebruik je nieuwe illustratievaardigheden om schetsboeken, bullet journals of zelfs kaarten en uitnodigingen te versieren.

Tekenideeën voor stillevens

Potloodstilleven paletmes en fruit

Volg deze stilleven tekening, of maak je eigen unieke opstelling. Je kunt alles wat je in huis hebt gebruiken om opstellingen als deze te maken, servies, bestek, fruit, planten. De referentie Academie voor Schone Kunsten heeft gebruikt in deze tutorial is bijzonder interessant, met de contrasterende texturen van het rustieke hout en de zachte stof. Het massieve blok geeft een geometrische vorm, die contrasteert met de organische gebogen vruchten en het reflecterende paletmes zorgt voor de helderste accenten in de tekening.

Om de eerste vormen van de tekening te formaliseren, gebruikt de kunstenaar rechte lijnen, omdat deze gemakkelijker te meten zijn. Deze rechte lijnen worden verfijnd en gewijzigd nadat de verhoudingen zijn geschetst. De docent gebruikt contour en kruiscontouren schetstechnieken om de verandering in waarden te bereiken.

Stilleven kop en schotel

De ronde en elliptische vormen van een theekopje zijn moeilijk nauwkeurig te tekenen. Circle Line Art School laat kunstenaars zien hoe je deze vormen stap voor stap kunt bestrijden. De kunstenaars laten zien hoe je middentonen in de tekening kunt vinden en verhogen vervolgens het contrast. Optioneel kun je een wit potlood of pastel om de witte accenten voor de reflecties in de zilveren lepel te tekenen, zodat deze uit de pagina springt.

Fruit tekenen

Teken een appel

Teken een sappige appel door naar dit timelapse-proces te kijken. De kunstenaar laat de kijkers zien hoe je schaduw aanbrengt met behulp van de broedtechniek Gebruik een gewone grafiet HB potlood voor deze tutorial en gebruik een schetsboek of elk soort tekenpapier dat je hebt.

Laagjes grafiet om een realistische aardbei te maken

Deze indrukwekkende realistische aardbeientekening van Gemma Chambers Art is voltooid in meerdere lagen. Bij het maken van gemengde tekeningen met subtiele variaties in waarden zoals deze, is het belangrijk om te beginnen met lichte druk. Gebruik een zacht grafietpotlood en een kneedbare gum om het grafiet op te lichten om subtiele accenten te onthullen. Het kan ook nuttig zijn om een gum met een fijne punt om kleine highlights en reflecties op de vrucht te onthullen.

Teken een ananas op gekleurd papier

Voor deze tutorial heb ik omber gebrand en wit gebruikt. Polychromos oliepotloden naar teken deze ananas Maar je kunt ook gewoon grafiet gebruiken. Ik begon met het tekenen van een raster, daarna schetste ik de grote vormen. Het lastigste deel van de tekening zijn de krullende bladeren, dus begin met kleine blaadjes aan de onderkant en maak ze geleidelijk groter.

Realistische tekenideeën

Eenvoudige realistische tekening van waterdruppels

Een van de gemakkelijkste onderwerpen om realistisch te tekenen is een waterdruppel. Om de gladde vermenging op het wateroppervlak te bereiken, neem je een papierstronk of zelfs een q-tip en meng het grafiet op het papier. Bereik zachtere potloodlijnen met zachtere grafietpotloden zoals een 4B of 6B. Een glad papier zoals Bristol bestuur kunt u de fijnste details weergeven, zonder dat de papiertextuur de potloodlijnen vertroebelt. Deze tekening is relatief eenvoudig, als u wat meer eenvoudige tekeningen om te maken bekijk onze lijst!

Teken een hyperrealistisch oog

Ogen zijn een interessant onderwerp. Deze tutorial over het tekenen van ogen toont je elke stap om een oog vanaf nul te tekenen. Tekenen met een zachte grafietpotlood en mengen met een tortillion zal je helpen om ultra gladde blends in de huid te krijgen. Er is veel blending betrokken bij het tekenen van een oog. Neem een witte gelpen, of zelfs een aantal witte gouache om de helderste highlights aan het eind te creëren. Voor een uitgebreide tutorial voor het tekenen van ogen bekijk dan onze gids.

Teken een realistische adelaar

Probeer deze geweldig uitziende adelaar te tekenen, met grafietpoeder en potloden. Je kunt ook geel kleurpotlood voor het oog. Gebruik tortillions of penselen als menggereedschap. Gebruik een Mono Zero gum Een goede tip is om tijdens het tekenen je hand op overtrekpapier te laten rusten, zodat je niet met het potlood eronder gaat vlekken. Gekneed gummen werkt uitstekend om de unieke textuur van de snavel te creëren, omdat het het grafiet optilt en niet volledig uitwist.

Realistische ijstekening

Getalenteerde kunstenaar Marcello Barenghi gebruikt gemengde media om deze hyperrealistische tekeningen te maken. Hij gebruikt een mix van kleurpotloden , markers , acrylverf en zelfs airbrush Marcello tekent laag over laag om kleurrijke details te creëren. Kijk hoe een kunstenaar dit realisme aanpakt, en laat je inspireren om je eigen ijstekening te maken!

Een glas realistisch tekenen

Instructeur markcrilley Glas is een complex materiaal om te tekenen, de transparantie en reflecties zorgen voor interessante combinaties van vorm, rand, licht en schaduw. Afhankelijk van de vorm van het glas en de positie van de lichtbron, zullen objecten achter het glas er vervormd uitzien en zullen objecten rondom het glas weerkaatst worden door het oppervlak. Mark laat je zien hoe je dit kunt interpreteren.de referentie, en laat de kijkers stap voor stap zien hoe dit te vertalen naar een tekening.

Houtskool tekenen ideeën

Teken een figuur met houtskool

Zin Lim begint deze figuurtekening met het opmeten en schetsen van de basisvormen, en gaat dan over tot het verfijnen van de details. Houtskool leent zich voor sterk contrasterende tekens en een losse, bijna schilderachtige tekenstijl. Kunstenaars kunnen met dit medium snel een vorm weergeven. Zoek zelf referentiefoto's van figuren op een stock image site, of ga naar een cursus levenstekenen. Kneedbare gommen werken goed om highlights uit houtskooltekeningen te halen, zonder resten achter te laten op het papier.

Teken een berg met houtskool

Miroslav De Potlood Maestro plakt rond de randen van zijn papier om schone lijnen rond de tekening te maken, dan scherpt hij de houtskool op het papier om houtskoolpoeder te maken, dat hij vervolgens over de pagina borstelt om een middentoonbasis voor de lucht te creëren. Dit is een geweldige hack om snel een zachte gemengde middentoon te creëren. Als alternatief kunt u kopen houtskoolpoeder speciaal gemaakt voor deze techniek. De kunstenaar gebruikt een gum , stuk houtskool en een penseel om de lichte en donkere gebieden van de berg tegen de achtergrond van de lucht te creëren. De contouren van de berg zullen vorm beginnen te krijgen naarmate je verder komt met het werkstuk. Je zou zelfs met een wit potlood Leg een stukje overtrekpapier onder uw hand om de tekening te beschermen tegen vlekken.

Nauwkeurig licht en schaduw tekenen met houtskool: teken een peer

Als je nieuw bent in het tekenen met houtskool, begin dan met een eenvoudige vorm om te oefenen met het weergeven van licht en schaduwen. Yong Chen toont kunstenaars hoe licht wordt geworpen op de basisvormen die het lichaam van de peer vormen.

Probeer een andere benadering van portrettekenen

In deze tekening lijkt het alsof de kunstenaar de figuur beeldhouwt uit tonale massa's op het papier. Gebruik een Mono Zero gum , tortillion en sponsgereedschap om subtiele, zachte waardeovergangen te creëren. Verfijn dan de highlights en schaduwen in de laatste lagen. Omdat het kunstwerk begint met de grote vormen en tonen, hoeven kunstenaars niet specifiek de plaats van de kenmerken te meten. Het is veel gemakkelijker te bepalen waar het oog zal zitten als je bijvoorbeeld de schaduwen onder de wenkbrauw al hebt vastgesteld. Deze benadering van het tekenen met houtskool straalt uitspontaniteit, met een losse, bijna schilderachtige stijl, het is ongelooflijk leuk om te proberen. De focus tijdens het tekenproces ligt op het weergeven van de kwaliteit van het licht, in plaats van te focussen op het detailleren van contrasterende kenmerken die zouden verschijnen in een hyperrealistisch werk. Veel kunstenaars neigen meer naar deze stijl dan anderen.

Teken een boot op het water met houtskool

Teken je eigen prachtige bootscène in deze Skillshare-les Docente Diane Flick laat u zien hoe u de scène schetst, hoe u textuur creëert met houtskool en hoe u de materialen gebruikt. Deze les helpt u de nauwkeurigheid van het tekenen te verbeteren en het medium houtskool beter te begrijpen.

Kleurpotlood tekenen ideeën

Teken een realistische kers met kleurpotlood

Kleurpotloden zoals Polychromos Potloden zijn ongelooflijk bevorderlijk voor het tekenen van realisme, vanwege hun zacht gepigmenteerde aard en hun mogelijkheid tot gelaagdheid. Zorg ervoor dat je papier met een "tand of geschuurde oppervlaktestructuur om kleurpotlood goed te laten hechten. Een papier als Pastelmat Natuurlijk hoef je dit niet realistisch te tekenen, maar deze video toont perfect het potentieel van dit verbazingwekkend levendige medium.

Teken een vogel met kleurpotlood

Volg deze tutorial en leer hoe je vogelveren tekent met lagen van ofwel was- of oliepotlood Om gemakkelijk meerdere lagen te bouwen, krijg pastelpapier Deze vogel heeft een schattig, zacht, vederachtig uiterlijk en is een geweldig project om te proberen als u graag vogels of wilde dieren tekent.

Teken een zelfportret in kleurpotlood

Een geweldig tekenidee is om een zelfportret te proberen. Doe dat vanaf een foto, of ga voor een spiegel staan om te tekenen. Je kunt het proberen met elk tekenmedium dat je leuk vindt, of dat nu kleurpotlood, houtskool of grafiet is.

Maak een kleurpotloodtekening op zwart papier

In deze Skillshare-les lerares Sandrine Curtiss laat kunstenaars zien hoe je indrukwekkende dierenportretten op zwart papier kunt tekenen. De donkere achtergrond van het papier laat de potloodtekeningen echt uit de pagina springen. Gebruik dekkende, gepigmenteerde potloden zoals Polychromos op zwart Pastelmat of geschuurd gekleurd papier.

Marker tekening ideeën

Teken een realistisch portret met stift

Copic markers mengen prachtig en kunnen worden gebruikt om realistische toonovergangen te creëren. Kijk naar de getalenteerde kunstenaar ActieHankBeard tekenen in real time te beginnen met de lichtste tinten. Copic Markers werken het beste op ultra glad papier, zoals Bristol Board Voor een overzicht van de beste markers voor kunstenaars bekijk dan onze gids!

Maak een markeertekening met drie kleuren

Je hebt niet veel verschillende kleuren nodig om een prachtige tekening te maken. Margaret Morales gebruikt een beperkt palet van blauw, blauwgroen en een perziktint om deze koele portretillustratie te maken. Kies een kleurenschema Je kunt deze kleuren zelfs mengen om neutrale schaduwtinten te creëren. Zorg ervoor dat je kleuren kiest die variatie in waarde geven, zodat je schaduwen en hoge lichten nauwkeurig kunt weergeven.

Teken Spiderman met Copic Marker

Volg deze tutorial en teken Spiderman. Of zoek je eigen referentie van je favoriete film of stripfiguur. Dit is de perfecte demonstratie die het mengvermogen van Copic markers Gebruik een fijnschrijver voor de details en een wit kleurpotlood voor de hoogtepunten.

Teken een sci-fi truck met Copic Markers

Ontwerp je eigen sci-fi truck en kleur hem in met Copic markers De sleutel tot het bereiken van mengingen met Copic Markers is licht naar donker werken en tekenen op ultraglad papier met een laag absorptievermogen, zoals Bristol Board Als je graag voertuigen tekent, zoals auto's of motoren, word dan creatief en ontwerp je eigen zoals Scott Robertson .

Teken een cupcake met stiften

Teken een zoete cupcake met Copic markers in deze Skillshare-les Gebruik de referenties van Olga Sh, of gebruik je eigen cupcake referenties om prachtige kleurrijke cupcake illustraties te maken. Olga doorloopt de basistechnieken voor het gebruik van professionele alcohol markers en het proces van het tekenen van de cupcake illustratie op een makkelijk te volgen manier.

Ideeën voor inkttekeningen

Hut in het bos inkttekening

Teken een hut in het bos en combineer je vaardigheden in het tekenen van architectuur en landschap. Waarden weergeven met inkt is anders dan met andere media. Donkere delen van een tekening worden weergegeven met dikkere lijnen, of dichter bij elkaar geplaatste lijnen. Om schaduw te creëren, gebruik je de arceertechniek, of maak je contourlijnen. De compositie van De virtuele instructeur tekening is echt prachtig, met het ronde frame en de hut omgeven door gras en bomen.

Abstracte inkttekening

Ontwerp patronen met inkt, pak wat geometriegereedschap en laat je spelen met lijnen en krommingen om esthetisch mooie illustraties te maken. Peter tekent gebruikt enkele interessante schaduwtechnieken, met lijnen en puntpatronen om gebieden van licht en donker aan te geven.

Fantasie inkt tekenen ideeën

Teken een fantasiescène uit de verbeelding zoals Illusive Curve - Kunst Gebruik een glad papier zoals Bristol bestuur zodat je de fijne details kunt tekenen.

Teken een paddenstoel met inkt

Teken een klein eenvoudig voorwerp zoals een paddenstoel om je tekenvaardigheid met pen en inkt te oefenen. Alphonso Dunn demonstreert verschillende vaardigheden en technieken om met inkt te werken en beschrijft hoe je reflectie op een donker oppervlak kunt laten lijken.

Tekenideeën voor karakters

Maak een OC karakter

Oliver's capriolen toont zijn proces van het ontwerpen van personages. Oliver toont de kijkers het belang van het plannen van de context en een achtergrondverhaal voor het personage.

Vormen gebruiken bij het ontwerpen van personages

Chelsea Gracei vertelt over vormentaal en hoe vormen kunnen worden gebruikt om bepaalde aspecten van de persoonlijkheid van een personage over te brengen. Kijk hoe de kunstenaar eerst populaire personages analyseert en vervolgens een reeks van drie personages creëert met behulp van vierkanten, cirkels en driehoeken. Chelsea vertelt bijvoorbeeld hoe driehoeken kunnen worden gebruikt om een gevoel van dynamiek van het personage weer te geven, terwijl cirkels een vriendelijk en gastvrij karakter symboliseren.natuur die vaak voor protagonisten worden gebruikt.

Tekeningsuitdagingen

Kunststijl uitdaging

Veel kunstenaars besteden uren aan het perfectioneren van hun vaardigheden, aan het uitproberen van verschillende media en zelfs aan het proberen te tekenen in verschillende stijlen. Het is goed om te experimenteren, omdat het je laat zien wat je echt leuk vindt om te doen. Kunstenaar Pypah's Kunst tekent een zelfportret in haar eigen stijl en vervolgens negen andere stijlen, waaronder Animal Crossing en Disney. Dit is een geweldige oefening voor het begrijpen van karakter ontwerpstijlen en het kan je helpen om te begrijpen je eigen kunststijl ook beter!

Inktober

Inktober is een van de meest populaire tekenuitdagingen waar veel kunstenaars aan meedoen, in de maand oktober, waarbij ze elk jaar hun resultaten delen op Instagram. Het concept is om elke dag van de maand een tekening te maken, met aanwijzingen die je vindt op de website van Inktober. Natuurlijk kun je hiervoor elk tekenmedium gebruiken, het hoeft geen inkt te zijn. Het doel is om te proberen een regelmatige tekengewoonte te ontwikkelen,kunstenaars aanmoedigen om elke dag te oefenen, zelfs als je er maar een half uurtje schets in kunt proppen. Het is ook een heel leuke manier om met de kunstgemeenschap op sociale media in contact te komen en te zien hoe andere kunstenaars de prompt interpreteren.

Een jaar lang elke dag tekenen

Als je denkt dat je elke dag tijd hebt om te tekenen, probeer dan deze uitdaging. Myriam Tillson Het boek laat de kijkers zien hoe ze een regelmatige tekenpraktijk kunnen opzetten en hoe ze gestimuleerd kunnen worden om elke dag te tekenen. Doe inspiratie op bij Myriam en maak een doodle-dagboek, je kunt zelfs enkele van je doodles gebruiken als inspiratie voor grotere kunstwerken.

Tekenoefeningen

Opwarmende schetsen

Opwarmingsoefeningen worden vaak over het hoofd gezien, maar als je een groot werk plant dat precisie en detail vereist, kunnen opwarmingsoefeningen je helpen in een creatieve geest te komen, je tekenspieren te oefenen en je focus te verbeteren. Sommige van deze oefeningen, zoals tekenen door alleen de schouder te bewegen, kunnen dienen als geheugensteuntje voor kunstenaars om niet te stijf te zijn met de manier waarop ze hun potlood vasthouden en hun armen bewegen. Tekenen doordoor de schouder in plaats van de pols te bewegen, kunnen kunstenaars grotere lijnen en cirkels nauwkeuriger maken.

Gebaar tekenen oefening

Een fantastische tekenoefening voor portrettekenaars, is het maken van meerdere snelle gebarenschetsen Het doel van een gebaartekening is het vastleggen van de beweging van het onderwerp met een actielijn, waarbij de anatomische basisvormen in verschillende posities worden geschetst. In een gebarentekening worden details weggelaten en richten kunstenaars zich vooral op de basisvormen van het lichaam. Het oefenen met het tekenen van gebaren kan helpen om toekomstige portrettekeningen tot leven te brengen.

Tekenhacks om te proberen

Kirsty Partridge Art leidt kunstenaars door verschillende tekenhacks die ze kunnen gebruiken om hun eigen proces te optimaliseren. Van het gebruik van gemengde media, zoals Pannenpastels met kleurpotloden om sneller te kunnen tekenen, om te borstelen grafiet of houtskoolpoeder op het papier om achtergronden te tekenen en fijne mengelingen te maken. Ontdek meer spannende hacks in de video!

Doodling ideeën

Een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van een kunststijl en het aanscherpen van je tekenvaardigheden, is jezelf wat vrije tijd gunnen om te experimenteren en te genieten van het proces. Maak wat tijd vrij voor doodling en zorg voor een schetsboek waarin je gewoon kunt tekenen waar je zin in hebt, zonder oordeel van jezelf of zonder plannen om te delen op sociale media. In deze video vind je 50 leuke doodling-ideeën, neem ze mee en creëerin je eigen stijl!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.