Ideeën voor plakkaatverfschilderijen

Carla Andrews 20-07-2023
Carla Andrews

Zit je vast voor inspiratie? Soms is het moeilijkste deel van het schilderen het bedenken wat je gaat schilderen en het zetten van de eerste penseelstreken.

In deze gids vindt u een lijst met 20 ideeën en lessen voor gouache-schilderen, perfect voor beginnende en gevorderde kunstenaars.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Landschap gouache schilderij ideeën

Ga naar buiten en schilder op locatie

Gouache is misschien wel het meest geschikte medium om buiten te schilderen. Dat komt omdat het zo makkelijk op te zetten en op te ruimen is. Bovendien hoef je niet al te veel spullen mee te nemen. Neem een aquarel schetsboek , a afsluitbaar palet , a enkele gouachekleuren , a reisborstel en je bent klaar.

Neem uw schetsboek en misschien zelfs je ezel naar het park, naar uw favoriete plaatselijke schoonheidsplek, of zelfs mee als u reisplannen in het verschiet heeft. Inspiratie is overal als u ernaar zoekt.

Handleiding kustlandschap

Helderblauwe luchten en roze toetsen van bloeiende heide - dit mini gouache-schilderijtje is verrassend eenvoudig te schilderen! Leer hoe je verf in lagen aanbrengt, textuur creëert met de droge penseeltechniek en de details in het gras lijnt. Voor deze tutorial gebruik ik de Winsor & Newton Introductieset plus titanium wit en omber gebrand. Ik gebruikte een synthetische vierkante borstel en een Winsor & Newton serie 7 rond penseel voor details. De koudgeperst aquarelpapier helpt om textuur te creëren bij het gebruik van de droge penseeltechniek .

Berg zonsondergang tutorial

Maak een zonsondergang in de bergen, met roze en blauwe pasteltinten en bloemen op de voorgrond. Winsor & Newton's Introductie set Jess Chung schildert vrij dik met gouache in deze tutorial en houdt het op een mooie boterachtige consistentie door de kleuren op het palet te spuiten met een spuitfles zodat ze niet uitdrogen op het palet. Jess heeft ook een Skillshare-les gericht op beginnende kunstenaars die gouache willen leren.

Schilder een zonovergoten waterval met gouache

Bekijk het volledige schilderproces van dit prachtige gouache schilderij, van het plannen van de compositie met miniatuurschetsen tot de laatste details en hoogtepunten. Krijg een schetsboek met dik papier als je een dubbele pagina als deze wilt doen. Het helpt ook om te schilderen met gouache van kunstenaarskwaliteit, zoals M. Graham dat zeer gepigmenteerd is om deze rijke tinten en zuivere kleurmengsels te bereiken. Verdun de verf om er semi-transparante lagen in aan te brengen, voor bomen in de verte en voeg wit toe aan mengsels om dekkende hoogtepunten te creëren. Deze kunstenaar Ed Pulella geeft een geweldig inzicht in hoe je sfeervolle, gedempte verlichting in een bosgezicht kunt schilderen.

Schilder een bergmeer

Schilder een adembenemend uitzicht op bergen en meren - deze is geschilderd aan de hand van een referentie die ik nam net buiten Queenstown in Nieuw-Zeeland. Gebruik een vierkant penseel om textuurlagen te maken in de grassen en rotsen, gebruik dan in de laatste laag een ronde borstel voor details.

Schilder een reflectie van een bergmeer in deze gouache YouTube tutorial.

Voor dit schilderij heb ik het da Vinci Casaneo synthetische vierkante penseel gebruikt om de eerste laag in te blokken, waarna ik over deze wassingen details en highlights heb aangebracht met behulp van de droge penseeltechniek met de Winsor & Newton serie 7 penseel Bekijk onze review van de beste plakkaatverfkwasten voor een overzicht van welke je moet nemen.

Een landschapsstudie maken

Een deel van de schoonheid van plakkaatverf is de directheid ervan. Je kunt de poging om ingewikkelde details nauwgezet weer te geven loslaten en je in plaats daarvan concentreren op wat je in de eerste plaats aantrok om het tafereel te schilderen. De aantrekkingskracht van de meeste referenties is de compositie, kleurenschema en samenspel tussen verschillende elementen. Om een landschapsstudie probeer je te concentreren op de grote vormen en texturen in het schilderij, eerder dan op de kleine details. Neem dit les op Skillshare door Clair Bremmer waar zij met u doorloopt hoe u een compositie voor een groter kunstwerk plant en schetsen maakt, met de nadruk op compositie als belangrijkste element van het kunstwerk.

Een goede tip bij het schilderen op een lossere manier om de essentie van de scène vast te leggen in plaats van te focussen op details, is om het grootste penseel te gebruiken dat je kunt hanteren voor de beschikbare ruimte. Dit dwingt je om je te concentreren op de grotere vormen. Platte borstels zijn veelzijdig, want je kunt ze gebruiken om grote delen van het oppervlak op te vullen, maar je kunt ook de rand van het penseel gebruiken om lijnen en details te creëren.

Zie ook: Hoe kleuren te mengen: een gids voor kunstenaars - Fine Art Tutorials

Leren hoe je een landschapsschilderij in lagen aanbrengt

Gelaagdheid is een sleutelbegrip in gouache-schilderen en het is niet gemakkelijk om het goed te doen. Sarah Burns leert kunstenaars twee manieren om met gouache te schilderen in deze Skillshare-les verdunnen in dunne wassingen en dikke verf aanbrengen. Bekijk onze gouache schilderen met gouache tutorial voor meer tips.

Zie ook: Grafiet tekenen: een gids

Botanische plakkaatverf ideeën

Maak een botanische illustratie

Sara Boccaccini combineert gouache en waterverf tot prachtige botanische illustraties. Sara gebruikt neutrale tinten en levendige patronen om de indruk te wekken van grillige stekelvijgen en cactussen. Volg de volledige cursus botanische illustratie op Skillshare Lees onze gids voor meer informatie over de verschillen en overeenkomsten tussen aquarel en gouache en hoe ze samen kunnen worden gebruikt.

Bloemenschilderij met gouache

In deze klasse een uniek bloemstuk schilderen-Peggy Dean leert u de basis van het gouache-schilderen, zodat u zich toegerust voelt om uw eigen persoonlijke lievelingsbloemen te schilderen.

Schilder een calla lelie bloem

Schilder een calla lelie, in deze tutorial van Sandra Ruberto, leer om contouren, details highlights en schaduwen te schilderen om de bloem te laten knallen. Neem een liner of tuigborstel om contouren en fijne details te schilderen.

Schilder een zeegezicht met gouache

Volg het schilderproces van dit ontspannende en rustige gouache-zeegezicht. Gouache droogt snel, waardoor het moeilijk te mengen is, dus gebruik een spuitfles om de kleuren nat te houden op het palet en meng overgangskleuren om het uiterlijk van gemengde watertinten te geven. Deze kunstenaar gebruikt Miya Himi Gouache. Zorg ervoor dat u gebruikt maakt van katoenen aquarelpapier voor de beste resultaten.

Ideeën voor stillevens met gouache

Kijk hoe deze kunstenaar vanuit het niets een grootschalig gouache-schilderij maakt van een arrangement van roestvrijstalen servies en fruit. Maak uw eigen arrangement thuis - het opzetten van een stillevenreferentie is bijna net zo leuk als het schilderen ervan! U kunt groter krijgen vellen aquarelpapier om te gebruiken met gouache van Jackson's of Blick.

Schilder sinaasappelschijfjes met gouache

Deze oranje schijfjes van Heather Martin zien er zo lichtgevend en sappig uit! Heather laat fantastisch zien hoe je de illusie van details en licht kunt creëren met de levendigheid van de dekkende gouachekleuren. Gebruik een plat penseel en de nat-in-nat techniek om een losse schilderachtige look te krijgen.

Illustratie gouache ideeën

Patroonontwerp

Amanda Mckay is een illustrator en textielontwerper die kunstenaars leert hoe ze patroonontwerpen kunnen maken, beginnend met gouache en eindigend in Photoshop. Als je geïnteresseerd bent in meer leren over toegepaste kunst, dan dit is een geweldige inleidende cursus Behalve dat kunstenaars verbazingwekkende dingen kunnen doen, zoals ontwerpen van oppervlaktepatronen, Photoshop heeft veel meer toepassingen, waaronder het bewerken van kunst voor drukwerk en sociale media.

Karakter schilderen

Als u liever uw eigen personages schildert dan naar het leven of een referentie, kijk dan eens naar deze les door Vanessa Gillings . Vanessa laat kunstenaars zien hoe ze kleuren moeten testen voordat ze verf aanbrengen, hoe ze platte, effen kleuren kunnen maken en hoe ze personages tot leven kunnen brengen.

Schilder een portret in gouache

Krysten Ritter portret in gouache

Youtuber HamRib Art leidt kunstenaars door het lagenproces met gouache bij het schilderen van portretten. HamRib Art gebruikt warm geperst aquarelpapier dat zeer geschikt is voor dikkere toepassingen van gouacheverf en detailwerk.

Zorn palet gouache

Probeer te schilderen met een beperkt palet. De Zorn palet bevat vier kleuren, ivoorzwart, gele oker, pyrrolrood en titaanwit. Ivoorzwart is een blauw met een laag chromagehalte dat kan worden verlicht om een reeks neutrale blauwtinten te creëren. Dit is een prachtig gedempt palet om te gebruiken voor portretten.

Huidtinten mengen

Haze long begint met dunne washes en bouwt geleidelijk opaciteit op in lagen om een portret te creëren. De kunstenaar laat de kijkers ook zien hoe verf te mengen, schaduwen te verdiepen en details en highlights in de huid te creëren. Opaciteit wordt bereikt na meerdere afzonderlijke lagen vanwege de hoeveelheid water die in washes wordt gebruikt.

Schilder een zonsondergang in gouache

Leer zeven verschillende gloeiende, levendige zonsondergangen te schilderen in deze Skillshare-les gegeven door Zaneena Nabeel. Van gouden tot rode tinten, creëer reflecties op het water, verre eilanden en zonovergoten getijden.

Nocturne schilderij met gouache

Creëer een sfeer door te schilderen in zwart en wit in deze nocturne schilderles Zaneena Nabeel laat je zien hoe je vijf verschillende nocturnes kunt schilderen, waaronder een zeegezicht en een berglandschap. Leer om de indruk van nachtelijke scènes te creëren door alleen tonen en waarden te gebruiken en geen kleur te gebruiken.

Verf onderweg: maak een reisdagboek

In deze video, James Gurney schildert zijn vliegtuig terwijl hij wacht op een vlucht. Neem uw schetsboek en neem het overal mee naartoe waar je tijd hebt om je te vestigen en te schilderen!

Dit is een geweldige manier om in het moment te blijven op momenten dat je veel in beweging bent, schilderen als dit is bijna een meditatie. Je kunt uiteindelijk momenten vastleggen en herinneringen maken aan scènes waar je misschien niet eens aan gedacht had om een foto van te maken. Je hoeft niet in een ander land te reizen of iets bijzonder opwindends te doen om je omgeving te schilderen, het kan zijn dat de koffieEen winkelraam waar je even pauzeert van je werk heeft een mooi uitzicht. Onderweg schilderen kan je dwingen om de alledaagse omgeving nog meer te waarderen. Gouache is een bijzonder goed medium voor snelle schetsen, omdat het zo makkelijk op te zetten en op te ruimen is.

Gemengde media gouache

Heb je beide pastels en gouache Gouache is een veelzijdig medium dat kan worden gebruikt naast aquarel, potlood, pastel en meer.

Eindelijk

Of u nu schetst of decoraties maakt voor uw huis, gouache is een uitstekende keuze om werken van archiefkwaliteit te creëren. Lees onze gidsen om te ontdekken welke beste benodigdheden voor plakkaatverfschilderijen en hoe te schilderen met gouache .

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.