Eenvoudige ideeën voor acrylschilderen: voor beginners - Fine Art Tutorials

Carla Andrews 04-06-2023
Carla Andrews

In deze handleiding vindt u 8 verschillende eenvoudige ideeën voor acrylverf, perfect voor beginners. Met acrylverf kunt u een grote verscheidenheid aan effecten bereiken in verschillende stijlen. Acrylverf is een veelzijdig medium, omdat kunstenaars de manier waarop de verf zich gedraagt kunnen veranderen, afhankelijk van de benodigdheden en technieken die zij kiezen.

Vind ideeën voor landschappen, portretten, zeegezichten, bloemenschilderijen, gietschilderijen en meer in deze stap-voor-stap gidsen.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Eenvoudige ideeën voor acrylschilderen: landschapstutorials

Stap voor stap landschap eenvoudig acrylschilderen voor beginners

Krijg een inleiding tot acryl schilderen met deze volledige tutorial. Het geeft een geweldig overzicht over hoe je lagen gebruikt om diepte en de illusie van detail te creëren. Werk snel want de verf droogt binnen ongeveer 30 minuten tenzij je Golden Open Acrylverf Voor deze tutorial kun je je acrylverf voor de eerste lagen verdunnen met water, en dan met dikkere verf in de bovenste lagen schilderen.

Je kunt heel gestueel en expressief zijn met penseelstreken, maar realisme bereik je met nauwkeurige kleurmenging. Deze kunstenaar gebruikt brede platte penselen en laat details weg in de eerste lagen en voegt in de laatste stadia details toe met kleinere penselen. Gebruik een waaierborstel om textuur en het uiterlijk van meerdere grassprieten te creëren.

De bergen die op het schilderij het verst uit het zicht zijn, lijken blauw en gaan op in de kleur van de lucht op het hoogste punt. Heldere, verzadigde details lijken dichterbij. Gebruik deze principes om diepte en perspectief in het kunstwerk te creëren.

Zie ook: De regel vet over mager in olieverf: uitgelegd

Makkelijke ideeën voor acrylschilderen: landschappen voor beginners en gevorderden

Deze acrylschilderij tutorial kan wat meer tijd en geduld vergen, omdat er meer lagen en details zijn. Get zacht lichaam acrylverf, die beter is voor het mengen en detailleren. Zacht maar toch verende ronde borstels U kunt beginnen met de verf te verdunnen met water en met een breed, plat penseel de lucht te bestrijken. Vervolgens kunt u de basisvormen blokkeren voordat u de details aanbrengt.

Makkelijke ideeën voor het schilderen van landschappen: cursussen voor beginners

In deze Skillshare cursus van Gerald Ashcroft, leer gestructureerde landschapsschilderijen te maken met slechts drie primaire kleuren en een paletmes. Het is een andere en ongelooflijk leuke benadering van schilderen. Leer hoe je een compositie maakt en verre heuvels schildert. Leer ook kleuren mengen om levendige combinaties te maken. Voor meer ideeën voor landschapschilderkunst bekijk dan onze gids!

Nachtelijke hemel acryl schilderij tutorials

Nachtelijke hemel silhouet schilderen: stap voor stap

Als u op zoek bent naar eenvoudige ideeën voor acrylschilderen, dan vereist een nachthemel weinig kleuren en technieken om te creëren. De effecten zijn zowel opvallend als magisch en kunnen in slechts een paar stappen worden nagemaakt. Als u het proces eenmaal onderverdeelt, is het vrij eenvoudig. Eerst mengt u de kleuren voor uw nachthemel, dan meng ze op het doek Voeg wat glaceermiddel toe aan het verfmengsel om te voorkomen dat het snel droogt. Wacht tot het gemengde hemelverloop droog is, en breng dan witte verf aan op het doek om verschillende sterrenformaten te krijgen. Deze spetterborstel van Liquitex is het perfecte gereedschap voor de verfspettertechniek. Zodra de sterrenlaag droog is, schilder je er eventueel silhouetdetails op.

Nachtelijke hemel met wolken tutorial

Het weergeven van wolken is iets ingewikkelder met acryl. Begin met het schilderen van de achtergrond. Pruisisch blauw is heerlijk diep en perfect om de nachtelijke hemel te schilderen. De kleuren zijn lichter naar de horizon toe, dus meng er een licht getint blauw door, zoals cerulean. Spatel verf op het droge hemelverloop - u kunt een Liquitex spetterborstel voor deze techniek. Meng blauw getinte witten voor de wolken. Filbert borstels Diepblauwe kleuren kunnen worden geneutraliseerd tot grijs met Omber gebrand.

Abstracte acrylschilderij ideeën

Schilderen in een abstracte stijl is direct en leuk. Pak wat paletmessen en zware bodypaint en zie het kunstwerk tot leven komen met textuur en kleur. Enkele andere geweldige benodigdheden waarmee je creatief aan de slag kunt bij het maken van abstracte kunstwerken zijn Katalysator wiggen Ze bestaan in verschillende vormen om verf over het oppervlak te schrapen. Verdik de verf nog verder door toevoeging van modelleerpasta aan de mix om sculpturaal ogende werken te maken die uit het oppervlak springen.

Gebruik andere technieken om verschillende effecten te creëren. Krijg een spetterborstel en veeg verf op het oppervlak, of neem een spons en dep het op. Voor meer tips over hoe je abstracte kunst naar een hoger niveau tilt, bekijk onze abstract schilderij tutorial De handleiding is gericht op olieverfschilders, maar alle technieken zijn ook van toepassing op acrylverf.

Zie ook: De beste tekenoefeningen om uw vaardigheden te verbeteren

Voor een uitgebreide, stap-voor-stap uitleg over hoe je je eigen geweldige abstracte acrylschilderij met bladgoud maakt, probeer je deze cursus door George-Daniel Tudorache. Mooie turquoise blauwen spontaan op het doek aanbrengen en leren vergulden met bladgoud.

Eenvoudige acrylschilderij

Acrylgietschilderen is een heerlijk gemakkelijke en bevredigende techniek. Het is misschien wel de gemakkelijkste acrylschildertechniek om te proberen, maar je hebt wel een paar extra benodigdheden nodig. Zorg ervoor dat je Vloeibare acrylverf en meng met acryl gietmedium kijk op onze gietverfbenodigdheden en gietmedia lijst om te zien wat je nog meer nodig hebt. Lees op de productpagina van het gietmedium of de verpakking de verhouding tussen verf en medium om te mengen. Met het Schmincke gietmedium kun je tot 45% acrylverf mengen. Deze set bekers , zeefjes en handschoenen, alles wat je nodig hebt om een reeks effecten te creëren. Gebruik acrylgiettechnieken zoals flip-cup, Dutch pour , touwtje trekken en meer!

Voor een uitgebreidere cursus over hoe je mooie acrylschilderijen maakt, kijk je op deze van Poppy Koning Ze toont je een perfect acryl giet recept, hoe je verf mengt en hoe je siliconen toevoegt om celeffecten te creëren. Om de beste acryl gietverf lees onze recensie!

Kleine acrylschilderij ideeën

Door aan kleinere schilderijen te werken, kunt u uw vaardigheden snel verbeteren. U kunt sneller schilderijen afmaken en daardoor een grotere verscheidenheid aan onderwerpen schilderen en verschillende acrylschildertechnieken Bovendien zijn kleinere voorraden goedkoper. Gessobord in een klein formaat - deze zijn geweldig omdat ze goedkoop en licht zijn. Koop wat kleine borstels en je kunt het schilderij ook ophangen op een tafelezel .

Meng een reeks groenen om een klein bloemenschilderij te maken. Puur helder groen kan worden gemengd met citroengeel en ftaloblauw. Om de kleur te neutraliseren, meng je er wat magenta en omber gebrande kleur doorheen. Je kunt ook voorgemengde groene tubes kopen, zoals sapgroen. Gebruik cadmiumgeel voor de gele kleur in het midden van het bloemhoofdje van het madeliefje. Om de bloemblaadjes en het gras er gestructureerd uit te laten zien, gebruik je zware acrylverf .

Door kleine schetsen te maken, wordt de druk van het schilderen van een perfect gepolijst werk weggenomen. Als u veel kleine schilderijen maakt, kunt u ze inlijsten en ophangen in een galerie.

Acryl bloemen schilderen tutorial

Maak een rozenschilderij met spontane, losse penseelstreken. Voor deze twee tutorials heb je niet veel materialen of kleuren nodig. Pak een plat penseel, wat potjes voor water en rode, blauwe, gele, gebrande omber en witte kleuren.

Gebruik een plat penseel met vegen om een organisch uitziend effect te creëren. Oefen ook met het schilderen van je eigen referentiefoto's. Bloemen zijn een geweldig onderwerp omdat je meestal niet ver hoeft te gaan om ze te vinden - ga naar je tuin of naar een park. Als beginner hoef je je niet al te veel zorgen te maken over het vertalen van elk detail. Vereenvoudig de compositie van je kunstwerk door details weg te laten vooreen esthetisch aangenaam effect.

Neem een bloemschildercursus op Skillshare Deze cursus laat u zien hoe u bloemenkleuren kunt mengen, hoe u een tekening kunt maken van een referentiefoto en hoe u stap voor stap een prachtig schilderij van een roos kunt maken.

Makkelijke ideeën voor acrylschilderen: schilder een zeegezicht

Het schilderen van de oceaan is ontspannend en lonend. Het maken van een los schilderij in schilderstijl van de oceaan is eenvoudig in stappen. Je hebt een paar verschillende kleuren nodig van ofwel zacht lichaam of zwaar lichaam Phtaloblauw en citroengeel mengen zich tot schitterende turquoise blauwen. Ultramarijn, kobalt of ceruleum gemengd met titaanwit maken prachtige diepblauwe luchtkleuren. Meng wat gele oker met wit en omber gebrand voor het zand.

Leer een realistisch oceaan schilderij te maken in deze Skillshare-les van Yvette Lab In de les ontdek je hoe je acrylverf mengt, lagen aanbrengt, mengt en details toevoegt.

Acryl portretschilderij ideeën

Portretten zijn misschien wel het lastigste onderwerp om nauwkeurig vast te leggen. Gedempte kleurenpaletten werken goed om huidtinten weer te geven. Aardkleuren als omber gebrand en gele oker kunnen worden gemengd om subtiele kleur- en toonovergangen over te brengen. Andere kleuren die goed werken voor huidtinten zijn vermiljoenrood en ivoorzwart. Merk ook in de kleuren van de huidtint op dat de helderste hooglichtenBijna nooit zuiver wit. In dit voorbeeld lijkt het oogwit een middentoon grijs.

Maak een tekening op doek voordat je begint om nauwkeurig te plaatsen waar de verschillende gelaatstrekken komen. Als je niet veel ervaring hebt met tekenen, gebruik dan de rastermethode om details van uw referentiefoto (of schets) over te brengen op het doek. Zachte acrylverf en zachte ronde acrylpenselen gaan hand in hand met portretkunst. Als je de open werktijd en mengbaarheid van de verf wilt verlengen, neem dan een glazuurmiddel .

Een van de moeilijkste concepten voor beginnende schilders om te begrijpen, vooral bij het schilderen van portretten, is het mengen van kleuren. Deze Skillshare-les laat zien hoe je secundaire en tertiaire kleuren kunt mengen uit de primaire kleuren. Leer ook hoe je highlights en tinten kunt mengen. Leer over elke kleur en hoe ze combineren om harmonieuze mengsels te maken.

Aanbevelingen voor acrylverf

Acrylverf

Kies verf afhankelijk van uw budget en het gewenste effect. Zware acrylverf is dik van consistentie, kies dit als je textuur in je schilderijen wilt bereiken. Dikke penseelstreken blijven op het doek staan. Zachte lichaamsverf is vloeibaarder van consistentie, wat betekent dat het beter is voor het schilderen van details en dunne lagen. Open acrylverf heeft een langzame droogtijd, het kan ongeveer een dag nat blijven op het doek en palet. Dit maakt het geschikt voor mengtechnieken en het schilderen op natte lagen. Als je een budget hebt, of nieuw bent in het schilderen met acryl, de Winsor en Newton Galeria biedt een goede kwaliteit voor de prijs.

Acryl penselen

Synthetische penselen werken het beste met acrylverf. Gebruik penselen met zachte, flexibele haren zoals Isabey Isacryl met zachte acrylverf voor detailwerk. Als je schilderijen met meer structuur wilt maken met zware acrylverf, neem dan synthetische penselen met stuggere haren zoals de Katalysator Polytip Borstels door Princeton.

Paletten

U kunt goedkopere plastic paletten gebruiken voor acrylverf, maar er zijn twee opties die interessant kunnen zijn voor kunstenaars die oplossingen zoeken die gemakkelijk te reinigen zijn en de kleuren langer nat houden op het palet. A stay wet palet is afsluitbaar en heeft een absorberende schuiminlage die u met een beetje water kunt bevochtigen zodat de kleuren niet uitdrogen. Glazen paletten zijn ook een goede optie omdat ze gemakkelijk te reinigen zijn. Schraap droge verf gewoon weg met een scheermesje of veeg natte verf af met een papieren handdoek. Koop wat paletmessen U kunt penselen gebruiken om verf te mengen, maar met paletmessen houdt u de penselen schoon voor het schilderen.

Acryloppervlakken

Canvas, houten paneel en papier werken allemaal uitstekend met acrylverf. Als je nieuw bent met acrylverf en je wilt experimenteren zonder je zorgen te maken over het maken van fouten, schilder dan op acrylpapier omdat het de goedkoopste optie is. Gessobord is een soort glad gegrond houten paneel dat ook goedkoop is en zeer geschikt om buiten te beschilderen. Glad gegrond houten paneel is iets duurder, maar is van archiefkwaliteit en door zijn textuur en stevigheid de beste optie voor het schilderen van fijne details. Katoen canvas is licht en budgetvriendelijk. Linnen doek Linnen is stijver en trekt minder snel krom, maar is ook duurder. Linnen is de beste optie voor het werken op grote schaal.

Acryl mediums

Acrylverfmediums zijn optioneel, maar daarmee kunt u de consistentie van de verf veranderen. Haal wat modelleerpasta om het dikker te maken om textuur op het doek op te bouwen. Of neem wat glazuurmiddel om verf vloeibaar te maken en langzamer te drogen voor het mengen en schilderen van fijne details.

Acryl schoonmaakmiddelen

Potten voor water Neem twee potjes - één potje om de bulk van de verf te verwijderen en het andere om het overschot op te ruimen. Houd dan wat papieren handdoeken bij de hand, want de wrijving van het afvegen zal het pigment en bindmiddel verwijderen.

Borstelzeep : dit is volledig optioneel, maar door penselen te conditioneren kunt u ze conserveren en gaan ze langer mee.

Acrylschilderen: uw vaardigheden uitbreiden

Als u beter wilt worden in acrylschilderen, kijk dan eens naar onze andere acryl schilderij tutorials Het kan nuttig zijn om te beginnen met onze beginnersgids voor acrylschilderen als je niet bekend bent met het medium, of niet zeker weet hoe je moet beginnen. Kleur mengen is het meest uitdagende aspect van het leren schilderen. Krijg een overzicht op kleurentheorie om meer te begrijpen over hoe pigmenten op elkaar inwerken en hoe ze kunnen worden gecombineerd om realistische kleurenmengsels te creëren.

Makkelijke acrylverf ideeën: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.