Beste merken olieverf: Een uitgebreid overzicht

Carla Andrews 04-06-2023
Carla Andrews

Ontdek de beste merken olieverf voor beginners en professionals.

Elke verffabrikant heeft zijn eigen speciale formule die zijn verf uniek maakt. Het basisrecept voor verf is olie (het bindmiddel) + pigment.

Verf verschilt van merk tot merk. Er zijn verschillen in het type olie dat als bindmiddel wordt gebruikt, de gebruikte pigmenten, de hoeveelheid toegevoegd pigment en de combinatie van additieven, stabilisatoren, vulstoffen en drogers.

Verschillende merken olieverf hebben hun eigen herkenbare eigenschappen, in de behandeling van de verf, in de door de verfmaker gekozen kleuren, en zelfs in de afwerking van uw schilderij (glanzend of mat).

Verf van de beste kwaliteit maakt u zeker geen betere schilder, maar het kan de hele schilderervaring veel aangenamer maken, en uw proces gemakkelijker.

Ik heb deze post losjes gerangschikt van de ambachtelijk vervaardigde boetieks uit het hoge segment, naar het middensegment, naar de kwaliteitsverf voor studenten.

De beste olieverfmerken voor uw schilderpraktijk hangen af van uw schilderstijl, budget en kleurvoorkeuren. Bekijk deze 21 verschillende olieverfmerken voor hun verschillende kwaliteiten en kenmerken.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Schmincke Mussini

Schmincke Mussini olieverf kopen hier .

Eigenschappen: uitgekiende formulering voorkomt kromtrekken, hoge kwaliteit, geweldig voor het maken van glazuren , geeft een glanzende afwerking

Beoordeling: 5/5

Dit is een Duits merk dat prachtige verf van professionele kwaliteit produceert, met een uitstekende lichtechtheid en de consistentie van een pasta.

De bindmiddelen in hun kleuren zijn speciaal gecreëerde mengsels - ze gebruiken damarhars, lijnzaad, saffloerolie en maanzaadolie om prachtige rijke kleuren en duurzame lagen te verkrijgen.

Het proces dat wordt gebruikt om de kwaliteit van de verf te bereiken is ongelooflijk verfijnd, en het gebruik van hars in de verf leent zich in het bijzonder voor het creëren van dunne lagen glazuur.

Het gebruik van hars in de verf betekent dat de kleuren gelijkmatig en consistent drogen, en het geeft de afwerking van het schilderij glans en helderheid. De gelijkmatige droging is een unieke eigenschap, die in geen enkel ander merk verf te vinden is.

Als bindmiddelen en mediums zoals lijnzaad-, saffloer- en maanzaadolie uitharden, nemen zij in volume toe. De oplosmiddelen in het harsmengsel in het bindmiddel compenseren dit door in volume af te nemen als het droogt, waardoor een spanningsvrije droging van de lagen ontstaat die daardoor minder snel kromtrekken en barsten naarmate zij ouder worden.

De afwerking van de verf is glanzender dan die van andere olieverfmerken. Dat is niet noodzakelijk een nadeel, het hangt gewoon af van je persoonlijke smaak.

Als u op zoek bent naar een primair palet, geven hun kleuren Lemon Yellow, Translucent Cyan en Transparent Magenta een geweldig chromatisch bereik. Misschien moet u nog een rood, zoals Cadmium, en een geel dat naar rood neigt, zoals hun Cadmium Yellow Hue, aan de mix toevoegen om diepere rode, gele en oranje kleuren te kunnen mengen.

Hun gamma metallics bevat enkele die volledig exclusief zijn voor Schmincke - ze maken zeven goudtinten, waarvan er vijf bronspigmenten bevatten. Deze zijn zeker de moeite waard om mee te experimenteren.

Michael Harding

U kunt Michael Harding verf kopen hier .

Eigenschappen: hoog pigmentgehalte, boterachtige consistentie, geen vulmiddelen of drogers, bestand tegen vervagen.

Beoordeling: 5/5

Michael Harding is een kunstenaar uit het Verenigd Koninkrijk die zich liet inspireren door de oude meesters om de rijke kleuren en effecten van hun schilderijen na te bootsen.

Hij heeft absoluut de aanpak van een vakman als het gaat om het maken van zijn verven - de verfmakerij wordt door hem geleid.

Met de verf van Michael Harding kunt u een ongelooflijke helderheid en levendigheid bereiken.

Alle verven zijn handgemaakt. Bovendien maakt Michael Harding de verf zonder vulmiddelen of drogers aan de mix toe te voegen. Dit betekent dat het pigmentgehalte ongelooflijk hoog is. Als u een Michael Harding verf gebruikt, zult u merken hoe ver deze zich op het doek verspreidt en hoe weinig de kleur na verloop van tijd vervaagt. Daarom zijn ze de investering waard, omdat u veel zuiniger kunt zijn met de hoeveelheidverf die je gebruikt.

Vanwege de kwaliteit van de verf, en het feit dat er geen vulstoffen aan de verf worden toegevoegd om de winst te verhogen, zijn sommige pigmenten duur. Maar mijn advies zou zijn om uw verftubes afzonderlijk te kopen in plaats van een selectieverpakking, zodat u alleen die kunt uitkiezen die geschikt zijn voor uw schilderstijl of budget. Dat gezegd hebbende, Michael Harding levert weleen ongelooflijk betaalbare introductieset van serie 1 verven, die enkele van de essentiële kleuren bevatten. hier .

Er zijn momenteel 95 kleuren beschikbaar, maar Michael Harding blijft nieuwe kleuren aan zijn collectie toevoegen, dus het is zeker een assortiment dat groeit.

Cranfield Olieverf

Koop ze hier

Attributen: Hoog gepigmenteerd, professionele kwaliteit, goede prijs, dikke boterachtige textuur, direct uit de tube verwerkbaar, lichtecht en geen onnodige vulstoffen.

Waardering: 5/5

Cranfield is een onafhankelijke olieverfproducent, gevestigd in Wales, in het Verenigd Koninkrijk. De verven zijn van de hoogste kwaliteit, vakkundig gemaakt en van professionele kwaliteit.

Kleuren rechtstreeks uit de tube en gekleurd met wit

Het Cranfield olieverfassortiment bestaat uit 44 verschillende kleuren, waarvan de meeste uit één pigment bestaan. Hun kleurenassortiment is uitgebreid, met een selectie van warme en koele versies van de primaire kleuren, cadmiums en een uitgebreide keuze aan aardkleuren. Cranfield biedt titaanwit dat saffloerolie als bindmiddel gebruikt, waardoor het minder snel vergeelt of donkerder wordt dan titaanwit in eenlijnzaad bindmiddel.

Ik testte drie kleuren uit hun assortiment, het ftaloblauw, magenta en helder geel meer. Elk van de kleuren was heerlijk levendig en zeer gepigmenteerd. Het helder geel meer pigment, dat op het palet verschijnt als een lichtgevend koel geel, is bijzonder nuttig voor het werken met ftaloblauw om verzadigde groene tinten te creëren. Dit is perfect voor het schilderen van landschappen met veel heldere grassen,of schitterende turquoise zeegezicht kleuren.

Phthalo blue rechtstreeks uit de tube en verdund met lavendelolie.

De consistentie van de verf was zijdezacht en boterachtig dik. Cranfield verf is gemakkelijk direct uit de tube te verwerken en is dik genoeg om met een paletmes te schilderen. Ik voegde wat lavendelolie aan de kleuren toe en ze behielden hun intens levendige, heldere tinten. Cranfield olieverf werkt uitstekend voor het aanbrengen van lagen, mengen en schilderen met de nat-in-nat techniek.

Ik vroeg Cranfield naar hun benadering van het maken van verf en dit was hun antwoord: "Ondanks de vooruitgang in machines zijn onze basismethoden voor het vervaardigen van verf door de jaren heen onveranderd gebleven. Er is geen betere manier om de levendige, lichte en snelle kleuren te produceren die de visie van een kunstenaar tot leven brengen! Het is een langzaam proces omdat olieverf van kunstenaars niet van haast houdt! Onze formuleringen zijnDe kleuren gedragen zich bijna als "concentraten". Zonder onnodige vulstoffen behouden onze kleuren een intensiteit en vermijden bij het mengen de ondoorzichtige pastel of groezelige resultaten die met merken van slechte kwaliteit worden geassocieerd.

Een ander leuk punt van dit merk is dat de pigmenten in een tube van 225 ml verkrijgbaar zijn, naast een gewone tube van 40 ml. Als er een kleur is die je vaker gebruikt dan andere, zoals titaniumwit bijvoorbeeld, is de tube van 225 ml handig.

De door Cranfield gekozen pigmenten zijn van de hoogste kwaliteit en hebben classificatie I of II volgens de ASTM. Dit betekent dat ze lichtecht zijn. Over het geheel genomen zijn deze verven van hoge kwaliteit en hebben ze een ongelooflijke waarde.

Blockx

Blockx verf kopen hier .

Eigenschappen: blijft langer nat dan andere merken, perfect om alla prima te schilderen, zachte consistentie, sommige kunstenaars houden niet van de langzamere droogtijden.

Beoordeling: 5/5

Een handgemaakte, Europese verf van professionele kwaliteit, vergelijkbaar met Old Holland of Michael Harding.

Blockx vervaardigt de verf op traditionele wijze, door met de hand drie stenen cilinders te draaien. Hierdoor wordt de verf gemalen zonder deze te verhitten of te vervuilen.

Blockx gebruikt alleen zuiver pigment, wat blijkt uit het gemak waarmee ze met andere pigmenten op het doek kunnen worden gemengd tot levendige kleuren.

De verf is 'perfect lichtecht'. Blockx vermaalt de aardkleuren, het zwart en de ijzeroxiden in lijnolie. Daarna malen ze alle andere kleuren in maanzaadolie, omdat dit minder gevoelig is voor vergeling en de verffilm na verloop van tijd niet gaat rimpelen.

Blockx zijn uniek in die zin dat zij hun kleuren voornamelijk in maanzaadolie binden. Maanzaadolie is een duurdere, niet vergelende olie die langzamer droogt dan lijnzaad.

U zult een verschil merken in uw kleuren, de blauw- en wittinten blijven helder. Als u selectief kleuren van dit merk zou kiezen, ga dan voor de violetten, blauw- en wittinten - u kunt met Blockx een koeler kleurenpalet bereiken dan met andere verfmerken.

Maanzaadolie droogt langzamer dan lijnzaadolie, maar u kunt mediums gebruiken om het droogproces te versnellen.

Bovendien geeft de papaverolie de verf een consistentie die vergelijkbaar is met die van zachte boter. Deze twee factoren maken de verf zeer geschikt om alla prima (nat-in-nat) te schilderen.

Maanzaadolie is waarschijnlijk de duurste drogende olie om als bindmiddel te gebruiken, en ongeacht het gebrek aan linoleenzuur in maanzaadolie (het bestanddeel dat een sterke verffilm creëert), staat Blockx achter hun keuze om het als bindmiddel te gebruiken.

Old Holland

Old Holland olieverf kopen hier .

Eigenschappen: hoog pigmentgehalte , professionele kwaliteit, sommige kleuren kunnen zeer prijzig zijn , stijve consistentie enorm scala aan kleuren

Beoordeling: 5/5

Old Holland werd voor het eerst opgericht in 1664 door Oudhollandse meesterschilders en bestaat al meer dan 3 eeuwen, wat hen tot 's werelds oudste verffabrikant maakt.

De kleuren worden gemaakt volgens productietechnieken die tot op de dag van vandaag door de Old Dutch Masters werden gebruikt. Old Holland is een begrip voor kunstenaars en wordt gebruikt door professionals en restaurateurs.

Door de Oude Meesters gebruikte pigmenten die niet als lichtecht werden beschouwd, zijn inmiddels vervangen, zodat hun kleuren bijna volledig lichtecht zijn. Zij voegen geen goedkope vulstoffen of kunstmatige drogers aan de verf toe, en het pigmentgehalte is constant hoog.

De verf komt vrij stijf uit de tube, dus is het nodig extra medium zoals lijnolie toe te voegen om de verf te verdunnen.

De prijzen van Old Holland zijn hoog voor sommige pigmenten, zoals ceruleumblauw, omdat dit een duurder pigment is om in te kopen. Hun aardkleuren - de umbers, okers en siennes - zijn veel betaalbaarder. Ondanks het hoge prijspunt zitten de kleuren zo vol pigment dat ze als waar voor je geld kunnen worden beschouwd als je bedenkt hoe ver ze zich op het doek verspreiden.

M. Graham

M. Graham oliën kopen hier .

Eigenschappen: Lage toxiciteit, gebruikt walnootolie, hoog pigmentgehalte, langzame droogtijden

Beoordeling: 5/5

M. Graham vermaalt zijn pigmenten in walnootolie in plaats van in de gebruikelijke lijnzaad- of saffloerolie die andere verffabrikanten gebruiken, met uitzondering van een van hun titaanwitte pigmenten die zij in zonnebloemolie vermalen. Walnootolie werd veel gebruikt door de kunstenaars van de Europese Renaissance.

De walnootolie droogt op tot een heldere film, die minder gevoelig is voor vergeling dan lijnolie, wat resulteert in rijke en kleurechte pigmenten.

De verf blijft langer nat, wat een voordeel is voor sommige kunstenaars die de nat-in-nat techniek gebruiken, of graag dagenlang aan een enkele laag werken. U kunt ze altijd mengen met een sneldrogend medium om het droogproces te versnellen als u een schilderij sneller wilt voltooien.

M. Graham gebruikt geen oplosmiddelen in zijn medium en gebruikt in plaats daarvan een combinatie van walnootolie en alkyd, wat gunstig is voor meer gezondheidsbewuste kunstenaars. Hun medium kan worden gebruikt om verf te verdunnen, en droogt veel sneller dan niet-alkyd alternatieven omdat de olie gedeeltelijk is gepolymeriseerd.

De verf vloeit ongelooflijk soepel, en de kleur verspreidt zich ver over het doek door het hoge pigmentgehalte.

Langridge Olieverf

Langridge olieverf kopen hier .

Eigenschappen: groot kleurbereik, intense kleuren, niet zo veel kleurkeuze in vergelijking met andere merken

Beoordeling: 5/5

Langridge verf wordt gemaakt in Melbourne, Australië, maar u kunt het wereldwijd kopen bij een winkel als Jackson's.

Deze verven hebben een zeer hoog pigmentgehalte en gebruiken absoluut geen vulstoffen of additieven. Dit betekent dat de aard van het pigment op geen enkele manier is gemaskeerd, zodat er nogal wat variatie is in de verwerkingseigenschappen tussen kleuren in dit gamma. Sommige kleuren komen bijvoorbeeld boterachtig uit de tube, andere stijf.

Er zijn slechts 64 kleuren beschikbaar, maar het assortiment heeft de volste kleurkracht, alle kleuren met maximale kleurkracht. De kleurmenging is uiterst zuiver - als het gaat om kleurverzadiging zijn deze vrijwel niet te evenaren.

Een opmerking over deze verven is de hoeveelheid informatie die ze geven over de inhoud van de verf en de gebruikte pigmenten - alles staat op de achterkant van de tube.

Williamsburg Handgemaakte Olieverf

Williamsburg verf kopen hier .

Kenmerken: groot kleurengamma (meer dan 170!), goede selectie aardkleuren , prijzig (maar minder duur dan Old Holland)

Beoordeling: 5/5

Net als Michael Harding is Williamsburg verf oorspronkelijk samengesteld door een professionele olieverfschilder. De oprichter was de kunstenaar Carl Plansky, maar sinds zijn dood is het bedrijf overgenomen door Golden Artist Colours.

De verven worden in kleine partijen gemalen zodat de beste kwaliteiten van het pigment naar voren komen.

Wanneer u olieverf koopt, is het goed om te zoeken naar handgemaakte verf die is gemaakt door kunstenaars voor kunstenaars - omdat er veel meer passie en zorg aan de verf is besteed.

Williamsburg verven zijn duur, maar niet zo duur als Old Holland. Ze hebben een groot assortiment kleuren, en sinds de overname door Golden Artist Colours hebben ze hun assortiment aardkleuren uitgebreid met Franse aardkleuren, naast de traditionele Italiaanse aardkleuren.

Zij worden beschouwd als olieverf van professionele kwaliteit, zij hechten belang aan de lichtechtheid, die bijna allemaal als 1 uitstekend wordt beoordeeld - dit betekent dat zij op hun beurt belang hechten aan de duurzaamheid van de schilderijen van de kunstenaars die hun olieverf gebruiken.

Wat de unieke eigenschappen betreft, hebben Williamsburg-verven de neiging korreliger te zijn dan andere verven.

Saffloerolie is minder gevoelig voor vergeling dan lijnzaad (het meer gebruikte bindmiddel voor verf), maar de resulterende verflaag zal zachter zijn.

Vasari

Voordelen: zeer hoog pigmentgehalte, zuivere kleuren

U kunt Vasari's Classic Oil Colours kopen... hier .

Eigenschappen: "Lange verf" die uitvlakt bij het drogen, professionele kwaliteit, duur

Beoordeling: 5/5

Dit is echt de fijne wijn van de olieverfwereld en dat zie je terug in de prijs.

Deze Amerikaanse makers van 'lange' olieverf van professionele kwaliteit houden zich uitsluitend bezig met het maken van olieverf, aangezien zij geen ander medium zoals aquarel of gouache vervaardigen. Lange verf is olieverf die de neiging heeft meer uit te vlakken tijdens het drogen, in vergelijking met korte of boterachtige verf die de neiging heeft zijn vorm op het doek vast te houden. Om deze reden leent vasari-verf zich meer voor het schilderen van details enschilderen met fijne glazuren.

Zij maken hun kleuren in zeer kleine hoeveelheden en vullen hun tubes zelfs met de hand.

Zij hebben een showroom in Chelsea, New York, waar u live demonstraties van kleurmenging kunt zien en persoonlijk uw eigen kleuren kunt kiezen.

Hun verf voelt zeer licht aan, helemaal niet plakkerig op het penseel, met een hoge chroma- en kleurkracht. Dit komt doordat zij geen goedkope vulstoffen in hun verf gebruiken.

Zij gebruiken alkalisch geraffineerde lijnolie als bindmiddel, wat betekent dat de verflaag na verloop van tijd niet vergeelt, maar een duurzame verflaag behoudt die lijnolie biedt.

De verf is erg duur, maar ze hebben maandelijks uitverkoop op verschillende kleurcategorieën. Dus als u ervoor kiest om verf te kopen van deze super high-end verfmaker, kunt u gewiekst zijn en hun website in de gaten houden voor hun maandelijkse aanbiedingen.

Vasari-verven werken goed direct uit de tube en zijn iets vloeibaarder dan andere merken, waardoor het gebruik van mediums Deze verven zijn door hun consistentie uitstekend geschikt voor het werken met fijne details, maar ze zijn misschien niet geschikt voor een kunstenaar die graag dik schildert met impasto streken.

Daniel Smith

U kunt Daniel Smith klassieke olieverf kopen hier .

Eigenschappen: ze maken enkele unieke kleuren, redelijke prijzen , stijver in consistentie dan andere merken, niet super high end

Beoordeling: 4.5/5

De verven van Daniel Smith hebben een hoog pigmentgehalte, en zij gebruiken alkalisch geraffineerde lijnolie als medium voor de verf, en hun witte kleuren worden gemalen in saffloerolie.

De alkalisch geraffineerde lijnolie die zij gebruiken is constant licht van kleur, vergeelt minder snel en geeft een goede hechting. Hun penseelbaarheid is ook zeer goed, omdat zij zeer weinig additieven in hun verf gebruiken.

Daniel Smith heeft een reeks oliën ontwikkeld waarbij hij halfedelstenen als pigment gebruikt om tot fascinerende resultaten te komen. Hij gebruikt enkele historische pigmenten zoals Genuine Lapis Lazuli, maar ook enkele nieuwe zoals echte turkoois uit de Sleeping Beauty bergketen in Arizona. Dit is een prachtig pigment wanneer het gemengd wordt met lichtere kleuren om pastelblauwen en -groenen te verkrijgen.

Daniel Smith is ook vrij beroemd om de gesso gronden die zij produceren. Het acrylgoud is een bijzonder interessante om te gebruiken - het gebruikt ijzeroxiden en mica om een iriserende grond te produceren.

De kwaliteit van de verf is niet zo hoog als Vasari of Harding, maar dat wordt weerspiegeld in de zeer redelijke prijs. De duurste kleuren uit hun prijsklasse 6, zoals cadmiumgeel licht (tint PY53, PY138, PY151) en hun Pyrrol Scarlet (PR255) kosten ongeveer £ 35, terwijl hun serie 1 kleuren, waaronder de aardkleuren, witten en zwarten, slechts £ 8,90 per stuk kosten.

Rublev

Rublev oliën kopen hier .

Kenmerken: Hoogwaardige makers van traditionele kleuren , ze maken geen moderne kleuren zoals ftalos en quinacridones

Beoordeling: 5/5

Rublev heeft een beperkt kleurenpalet en concentreert zich op de meer natuurlijke en historische pigmenten. Zoals veel van de duurdere olieverfproducenten beweert het bedrijf dat de verf maakt, Natural Pigments, dat ze gemaakt worden zoals ze gemaakt zouden zijn vóór de introductie van moderne verftubes - zonder additieven.

Rublev heeft een enorm assortiment aardekleuren, veel kleuren die traditioneel werden geproduceerd en elders niet algemeen verkrijgbaar zijn.

Zij zijn een andere fabrikant die wit op loodbasis levert, dat door veel kunstenaars wordt geprefereerd vanwege de unieke hanteringseigenschappen en de luminescentie.

Natural Pigments geeft op hun website veel informatie over wat er in hun Rublev olieverf zit. Dit is een echt pluspunt voor kunstenaars die graag begrijpen met welke materialen ze werken. Het kan helpen bepalen hoe de eigenschappen van hun materialen het resultaat in hun schilderij beïnvloeden.

Grumbacher vooraf geteste olieverf

Grumbacher oliën kopen hier .

Zie ook: De beste schetsboeken voor kunstenaars: een overzicht

Eigenschappen: getest door kunstenaars, veel informatie over de eigenschappen van verf. lage viscositeit

Beoordeling: 4.5/5

Alle verven van Grumbacher worden door professionele kunstenaars getest voordat ze in de rekken komen. Eigenschappen als lichtechtheid, droogtijd, pigmentdispersie en viscositeit worden door hun medewerkers getest en net zo lang herhaald totdat de verf naar hun normen is geperfectioneerd.

De meeste van hun 99 kleuren bestaan uit één pigment en hebben een lichtechtheid van 1, wat betekent dat kleuren niet vervagen onder zonlicht.

Sommige kunstenaars klagen dat de doppen kunnen afbreken en dat de olie uit de tubes kan lopen. Afscheiding van verf is normaal bij verf van professionele kwaliteit. Bij verf van studentenkwaliteit worden stabilisatoren toegevoegd om dit te voorkomen. Zorg ervoor dat de doppen goed vastzitten en maak de randen van de verftube schoon om dit te voorkomen.

De consistentie van de verf is meestal vloeibaarder dan die van veel andere verfmerken.

Controleer altijd de kleurenkaart van de verffabrikant, want sommige kleuren kunnen van merk tot merk enigszins verschillen. In het geval van de Grumbacher vooraf geteste olieverfkleuren zijn cadmiums doorgaans iets donkerder dan sommige andere verfmerken.

Gamblin Artists' Olieverf

Koop Gamblin Artists olieverf hier .

Eigenschappen: Lage toxiciteit , groot kleurengamma, 10 verschillende witte tinten, heeft een dikkere consistentie

Beoordeling: 4.5/5

Gamblin is een merk dat van atelierveiligheid een prioriteit heeft gemaakt. Ze hebben verf, mediums en oplosmiddelen samengesteld met een lage toxiciteit. Dat ze zo rekening houden met de werkomgeving van de kunstenaar en producten maken die niet zo schadelijk zijn voor de gezondheid als sommige andere op de markt, is wat Gamblin onderscheidt.

Voor het schilderen met olieverf van Gamblin zijn geen oplosmiddelen nodig, ze kunnen worden verdund met lijnolie, en ook worden schoongemaakt met lijnolie, afgeveegd en vervolgens gewassen met water en zeep of een penseelreiniger. Een goede penseelreiniger is de Master's Borstelreiniger -het verwijdert natte of droge olieverf van uw penselen, en houdt ze mooi in conditie.

Gamblin heeft een behoorlijk assortiment van zowel traditionele kleuren als kleuren die met moderne pigmenten en technieken zijn gemaakt.

De meeste verf van Gamblin gebruikt alkalisch geraffineerde lijnolie als bindmiddel in plaats van koudgeperste lijnolie. Het proces van alkalisch raffineren van de olie voorkomt dat de verflaag na verloop van tijd vergeelt.

Nog iets om op te merken over Gamblin is dat ze 10 verschillende versies van wit produceren in koele en warme tinten, die allemaal niet giftig zijn. Hun Flake White Replacement gebruikt titaniumdioxide, dat een warme kleur heeft met een beetje doorschijnendheid. Dit wit heeft een opalescente kwaliteit die kleurmengsels niet zal vernietigen. Gewoon titaniumwit kan je kleuren krijtachtig doen lijken. Als je een directIn vergelijking met een echte Flake White (waarin lood is verwerkt) zijn de verwerkingseigenschappen niet hetzelfde. Loodhoudende verf is veel dichter en heeft lange touwachtige streken. Deze kleur zou dus gunstig kunnen zijn voor schilders die hun atelier vrij van giftige materialen willen houden, maar ook een warmer wit willen dat zich beter leent voor het maken van duidelijkere kleurmengsels.

Holbein

Holbein oliën kopen hier .

Attributen: redelijke kosten, prettig om mee te werken , niet zo hoogwaardig als topmerken als Vasari of Harding.

Beoordeling: 4/5

Dit is een goed middenklasse merk van Japanse makelij. Het pigmentgehalte is zeker veel lager dan bij Michael Harding, Vasari of BLOCKX, maar een iets hogere kwaliteit verf in vergelijking met Winsor and Newton.

De consistentie van de verf is uniform over hun palet van 167 kleuren. Holbein heeft een goed evenwicht gevonden in de viscositeit van de verf die het produceert.

Zie ook: Schilderen voor beginners: tips om te beginnen

Holbein heeft een reeks foundationkleuren op voorraad, speciaal ontwikkeld voor onderschilderen. Deze zijn echt nuttig om een barrière te creëren tussen het doek en je olieverf. Het voorkomt dat kleuren in het oppervlak trekken, wat heel gewoon is als je acryl gesso als grondlaag gebruikt, en creëert een uniform oppervlak. Dit resulteert in rijkere kleuren op de bovenste lagen van je schilderij.

Winsor en Newton Artists' olieverf

Winsor and Newton's Artists' olieverf kopen hier .

Kenmerken: goede middenklasse verf, levendig, mengt goed, betrouwbaar, goed kleurengamma

Beoordeling: 4/5

Kunstenaar Olieverf is de professionele verflijn van Winsor and Newton.

Voor het geval u zich afvraagt wat professional grade eigenlijk betekent: professional grade of artist grade (in tegenstelling tot student grade) is een omschrijving die u gebruikt om de kwaliteit van verschillende verfseries te beschrijven. Verf van professionele kwaliteit heeft vaak een hoger pigmentgehalte en gebruikt minder vulmiddel om de verf te verdikken. Het is duurder om verf op deze manier te maken. Dit betekent dat de prijs altijdProfessionele kunstenaars zullen waarschijnlijk meer betalen voor de luxe van verf met de rijkdom aan kleuren die voortkomt uit een hoog pigmentgehalte en een boterachtige consistentie die voortkomt uit het feit dat de fabrikanten weinig tot geen vulstoffen gebruiken.

Winsor and Newton maakt al meer dan 180 jaar olieverf. Er zijn 110 verschillende kleuren in dit assortiment, variërend van £ 8 per tube. De kleuren mengen goed en zijn zeer consistent en betrouwbaar. Hiermee bedoel ik dat verschillende kleuren een redelijk gelijke consistentie hebben wanneer ze uit de tube worden geknepen. Dit is niet altijd het geval bij alle verfmerken.

In vergelijking met andere assortimenten komen deze verven qua kwaliteit niet als beste uit de bus, maar de kleuren zijn levendig en de consistentie is werkbaar.

W&N is vooral handig om een voorraad kleuren aan te leggen waar je snel doorheen gaat. Ik gebruik het om grote tubes titaanwit te kopen.

Sennelier

U kunt Sennelier oliën kopen hier .

Eigenschappen: hoge pigmentbelasting, minder neiging tot vergelen, redelijke prijs. , sommige kunstenaars houden niet van de bijna 'vloeibare' consistentie, droogt snel.

Beoordeling: 4/5

De natuurlijke en anorganische pigmenten worden langzaam vermalen tot een extra fijne consistentie in saffloerolie van hoge kwaliteit.

Saffloerolie lijkt in zoverre op maanzaadolie dat het zeer weinig van het vetzuur (linoleenzuur) bevat. Dit bestanddeel veroorzaakt vergeling in verf, en zorgt voor een duurzamere film. U kunt er dus zeker van zijn dat lichtere kleuren, zoals wit en blauw, na verloop van tijd minder een gele tint zullen krijgen wanneer u Sennelier gebruikt in vergelijking met andere verfseries.

De verf zou sneller moeten drogen dan BLOCKX dat maanzaadolie als bindmiddel gebruikt, maar langzamer dan verfmerken die lijnzaadolie als bindmiddel gebruiken. Hoewel de verf bij een test sneller lijkt te drogen op het doek dan andere merken, wat wijst op het gebruik van additieve drogers.

Sennelier werd veel gebruikt door 19e eeuwse impressionistische schilders, die hielden van de boterachtige consistentie die de verf biedt. De verf voelt veel gemakkelijker aan op uw oppervlak dan verven die lijnolie als bindmiddel gebruiken. Het is waarschijnlijk een van de meest lopende verven die te koop zijn.

Sennelier werkte samen met Cezanne om het kleurengamma te perfectioneren. Professionele kunstenaars die de verf gebruikten waren onder meer Monet, Gauguin, Matisse, Picasso, Bonnard, Modigliani, Chagall, Ernst, Hockney. Zij hebben mede vorm gegeven aan het assortiment dat vandaag de dag wordt geproduceerd.

Sennelier kleuren zijn iets meer gedempt dan andere professionele merken. Dit kan natuurlijk in uw voordeel worden gebruikt als u liever een meer ingetogen palet gebruikt.

Van Gogh olieverf

Van Gogh olieverf kopen hier .

Eigenschappen: Economisch geprijsd, goede pigmentbelasting, goede tot uitstekende lichtechtheidswaarden. , zachte consistentie, studentenkwaliteit

Beoordeling: 4/5

Royal Talens heeft meerdere lijnen olieverf, Rembrandt is hun professionele kwaliteitslijn en Van Gogh is een meer economische, mid-range studentenkwaliteit verf. De pigmentbelasting is echter goed en de verven hebben een zachte consistentie die vloeibaarder is dan andere olieverf op deze lijst.

De lijn biedt veel kleuren met één pigment, met een goede tot uitstekende lichtechtheid, zodat de kleuren zeer geschikt zijn voor kleurmenging en bestand zijn tegen vervaging. De verf heeft veel waar voor zijn geld, veel goedkoper dan sommige van de professionele verven, vooral voor de duurdere pigmenten. Voor een serieuze student of aspirant-kunstenaar zou deze verf een geweldige keuze zijn.

Blue Ridge

Kenmerken: Echte hoge kwaliteit verf , maakt traditionele loodwitjes , je kunt het alleen online en direct van de site kopen, internationale verzendkosten zijn hoog

Beoordeling: 5/5

Koop het rechtstreeks van de website hier .

Blue Ridge is een vrij jong merk olieverf, gewreven door de onafhankelijke verfmaker Eric Silver in North Carolina. Het heeft de laatste tijd nogal wat opschudding veroorzaakt onder kunstenaars, die het woord willen verspreiden over de uitstekende kwaliteit en waarde van de verf.

Als leerling van Robert Doak maakte Eric zijn eigen verf, verkocht die aan Doak en kreeg waardevolle feedback. Natuurlijk was veel van wat hij leerde over het frezen van verf ook zelfstudie. In 2007 richtte hij Blue Ridge op.

Blue Ridge maalt zijn pigmenten in een mengsel van alkalisch geraffineerde lijnolie en walnootolie om de verf van kunstenaarskwaliteit te creëren.

Lijnolie zorgt voor stevige, duurzame lagen. De walnootolie zorgt voor een heldere film voor de kleur, waar het gebruik van alleen geraffineerde of koudgeperste lijnolie eerder tot vergeling zou leiden. Dit versterkt de pigmenten, waardoor kleuren zuiverder worden.

Blue Ridge is een zeer betaalbaar merk - hun Cadmium kleuren beginnen bij $ 23 voor een tube van 40 ml, hun Cerulean en Cobalt pigmenten beginnen bij dezelfde prijs, en natuurlijk zijn hun aardkleuren veel goedkoper met slechts $ 7,50 voor een tube.

De verf is niet te koop bij grote leveranciers zoals Jackson's of Blick, en ze verkopen uitsluitend online via hun eigen site.

Dit is kwaliteitsverf, verkocht tegen een bijna onvoorstelbare prijs, mogelijk gemaakt doordat zij de tussenpersoon weglaten en rechtstreeks aan kunstenaars leveren.

Blick Artists' Oils

Koop ze. hier .

Kenmerken: goede waarde, vergelijkbaar met Sennelier , goede middenklasse verf , sommige kleuren kunnen aan de vette kant zijn

Beoordeling: 3.5/5

Dit is het 'huismerk' van Dick Blick.

Er zijn veel vergelijkingen getrokken tussen Blick en Sennelier.

Blick gebruikt saffloerolie van archiefkwaliteit als bindmiddel in zijn verven, maar gebruikt papaverolie voor ceruleumblauw.

Algemeen wordt aangenomen dat hun verf op dezelfde plaats in Frankrijk wordt gewreven als de verf van Sennelier. Het is dus logisch dat zij bepaalde kwaliteiten delen. Hoewel dit door geen enkele vertegenwoordiger van Blick bekend is gemaakt.

De verven van Blick zijn iets stugger dan die van Sennelier. Het is dus duidelijk dat Blick werkt volgens hun eigen specificaties bij de productie van verf.

Dit merk is een koopje voor kunstenaars die op zoek zijn naar een goede deal. Het is een Amerikaans merk, maar ze bieden internationale verzending.

Winsor en Newton Winton olieverf

U kunt Winton Olieverf kopen hier .

Eigenschappen: zeer goedkoop , lager pigmentgehalte dan topmerken

Beoordeling: 2.5/5

Als je een budget hebt, is dit het 'student grade' alternatief voor de professionele verven van W&N.

Er zijn 47 kleurmogelijkheden, maar de meeste kleuren zijn gemaakt van "tinten" in plaats van enkelvoudige of traditionele pigmenten.

Het woord "tint" op een verfetiket is niet altijd een slechte zaak. Het kan betekenen dat de kleur van een "traditioneel pigment" nauwkeurig is afgestemd. Dit kan gebeuren als het pigment dat honderden jaren geleden gemakkelijk verkrijgbaar was, nu moeilijk te verkrijgen is. Ook worden bepaalde traditionele pigmenten, zoals lood, niet meer veel gebruikt vanwege de schadelijke gevolgen die ze voor de gezondheid kunnen hebben. Dus verf die gemaakt is omde giftige elementen (d.w.z. Cadmium Rood of Geel tint) is voordelig voor mensen die willen werken met materialen met een lage toxiciteit.

Bij goedkopere verf van lagere kwaliteit betekent "tint" vaak dat meerdere pigmenten zijn gebruikt om de kleur van het oorspronkelijke pigment te benaderen. Er is een lagere concentratie pigment, waardoor de verf minder goed mengt, en waarschijnlijk meer vulstoffen bevat om de verf te verdikken. U zult verschillen merken in de verwerkingseigenschappen en de kleurrijkdom van een leerlingkwaliteit.

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen professionele en studentenverf. Dat wil niet zeggen dat professionele kunstenaars geen studentenverf gebruiken; ik gebruik die soms om snel te oefenen.

Met dat alles in gedachten is Winton zeker niet slecht om te gebruiken. Zij gebruiken matig geprijsde pigmenten in hun verf in plaats van de hoeveelheid pigment in de verf te verminderen tot een onaanvaardbaar niveau. Voor studenten, professionals met een laag budget of kunstenaars die grote hoeveelheden verf nodig hebben die de kleuren niet te veel gaan mengen (bijvoorbeeld gestructureerde paletmes-schilderijen), zou Winton geschikt kunnen zijn.

Als je echter een tint neemt uit hun Winton assortiment (zoals Cerulean Blue Hue) en de overeenkomstige echte kleur uit hun Artist's Oil Colour assortiment, zul je zien dat het verschil enorm is, waarbij de tint er veel doffer uitziet.

Voor een studentengamma is het een van de betere. Als je nog nooit met olieverf hebt gewerkt, ben je waarschijnlijk heel snel door je eerste verf heen. Daarom zou dit een goede go-to kunnen zijn voor je allereerste verf. Gebruik ze om het proces van olieverfschilderen te leren. Zoals hoe je goed moet lagen, mengen met mediums, kleuren mengen en oefenen met het aanbrengen van de verf op verschillende oppervlakken.

Vergeleken met andere studentenseries zoals Daler Rowney Georgian Oils, komt Winton zeker als beste uit de bus.

Pebeo XL Studio olieverf

Pebeo olieverf kopen hier .

Eigenschappen: zeer goedkoop, snelle droogtijd , laag pigmentgehalte, meestal tinten en imitatiekleuren , niet lichtbestendig genoeg voor professioneel werk

Beoordeling: 2/5

Waarschijnlijk de meest betaalbare olieverf op de markt, en zeker op deze lijst. Deze verven zijn goed voor iedereen die meer prijsbewust is, of niet wil investeren in dure verf.

Pebeo is een verf voor studenten. Zij gebruiken geen enkelvoudige pigmenten in hun kleuren, maar een mengsel van tinten en imitatiekleuren. Dat betekent dat je beperkter bent in het maken van levendige kleurenmengsels. De kleuren zullen veel sneller modderig worden.

Het palet van Pebeo omvat moderne en traditionele kleuren. Het kleurengamma is echter relatief klein in vergelijking met andere merken, met slechts 64 kleuren.

Sommige kleuren zien er levendig uit als je ze op het doek zet, maar sommige kleuren lijken nauwelijks op de kleur waarvoor ze bedoeld zijn. Als je een Pebeo kleur naast een Michael Harding zou schilderen, zie je hoe dramatisch het verschil is.

De lichtechtheid van Pebeo is niet geweldig. Op de beoordelingsschaal die zij gebruiken, betekent een lichtechtheid van 3, of elk getal daarboven, dat uw kleuren na verloop van tijd zullen vervagen. Het is iets om rekening mee te houden als u van plan bent uw werk te verkopen.

Als u waarde hecht aan de duurzaamheid van uw werk, zou ik niet aanraden dit merk te gebruiken voor iets anders dan praktijk. Gebruik het voor het schilderen in zeer dunne lagen als onderschilderingen of schetsen.

Wat is de meest budgetvriendelijke manier om met olieverf te beginnen?

Bij het vinden van de beste olieverfmerken voor uw schilderpraktijk moet u eerst rekening houden met uw budget. Als u op zoek bent naar een voordelige manier om met olieverf te beginnen, zou ik adviseren om slechts een paar kleuren te kopen van een redelijk geprijsd merk van hogere kwaliteit, zoals Winsor & Newton .

Je hebt niet veel verschillende kleuren nodig om met olieverf te beginnen. In feite hoef je alleen maar Ik heb nodig. Dit palet geeft u de mogelijkheid om het breedste spectrum aan kleuren en waarden te mengen uit de minste tubes verf.

Enkele goede primaire kleuren om mee te beginnen, waarmee je uit slechts zes kleuren een breed scala aan tinten kunt mengen zijn: Ultramarijnblauw, Phthaloblauw, Hansa Geel, Citroengeel, Magenta en Pyrrolrood. Hansa heeft een soortgelijk kleurprofiel als Cadmiumgeel en Pyrrol heeft een soortgelijk kleurprofiel als Cadmiumrood. Wissel de rode en gele kleuren af tot gebruik als primair voor het mengen Maar Hansa en Pyrrol zijn over het algemeen goedkoper.

Beginnen met een beperkter palet zal u aanmoedigen om sneller te leren mengen. Het kost wat tijd om te experimenteren met mengen, maar het is waarschijnlijk de meest essentiële vaardigheid in olieverfschilderen. Voor meer advies, lees mijn tutorial over de kleuren die je nodig hebt voor olieverfschilderijen .

Beste olieverf om mee te beginnen

Gamblin olieverf zijn een uitstekende keuze voor beginners. Ze zijn een merk dat uitzonderlijke kwaliteit combineert met betaalbaarheid. Veel professionele kunstenaars geven om die reden ook de voorkeur aan dit merk.

De kleuren van Gamblin zijn hoog gepigmenteerd en blijvend. De verf heeft een prachtige consistentie, hij is glad maar niet te lopend. De consistentie is stroperiger dan merken als Sennelier, maar minder stroperig dan bijvoorbeeld Old Holland. Vanwege de archiverende eigenschappen en de sterkte van de verffilm die het lijnzaadbindmiddel biedt, komen kunstenaars steeds weer terug om dit olieverfmerk te kopen enweer.

Op een budget: de beste merken olieverf

Winsor & Newton Artists' olieverf Ze zijn de goedkoopste van alle olieverf voor kunstenaars. Bij een winkel als Blick zijn ze vaak in de aanbieding. Als u een set koopt, of slechts een paar kleuren kiest, kunt u de kosten drukken.

De Artists' olieverf biedt olieverfschilders alle eigenschappen die zij zoeken in een merk van professionele kwaliteit. Met een hoge pigmentbelasting, archivistische eigenschappen, soepele consistentie en mengbaarheid kunt u schone kleuren en een sterke verffilm verwachten.

Beste merken voor realisme schilderen

Olieverfmerken zoals Blockx , Sennelier en Schmincke Mussini hebben een gladde, minder viskeuze consistentie. Deze merken malen pigmenten tot een extra fijne consistentie, zodat ze niet slepen op het penseel. Omdat de pigmentdeeltjes kleiner zijn, zorgen ze voor helderdere kleurmengsels.

Bekijk onze gids voor realistisch schilderen voor wat tips over hoe realistisch te schilderen met olieverf.

De beste merken olieverf voor de impasto techniek

Old Holland verf heeft een stijve consistentie, briljant om dik getextureerd impasto werk te maken. Als u meer schilderachtige, getextureerde effecten wilt maken, kunt u overwegen een impasto medium toe te voegen, zoals koude was om de verf nog meer te verdikken. Koude was geeft de verf ook meer body, zodat u minder tubeverf hoeft te gebruiken. Dit bespaart u op de lange termijn geld.

Om uw impasto schilder vaardigheden te verbeteren, lees onze impasto gids .

Beste olieverf voor nat-in-nat techniek

Blockx olieverf zijn perfect voor de nat-in-nat techniek omdat ze langzaam drogen. Nat-in-nat, ook bekend als alla prima, vereist dat de kunstenaar het schilderij (of deel) afmaakt voordat de eerste verflaag droogt. Lees meer over deze techniek en hoe u het zelf kunt proberen in onze alla prima handleiding .

Een ander goed merk olieverf voor nat-in-nat toepassingen is M. Graham vanwege hun trage droogtijden.

De beste merken voor de glazuurtechniek

Schmincke Mussini olieverf werken uitstekend wanneer ze gebruikt worden met de glaceertechniek in olieverf De verven zijn zacht en gebruiken fijngemalen pigmenten. Een ander belangrijk kenmerk is dat veel van hun kleuren transparant zijn, wat essentieel is voor de glaceertechniek. De afwerking van de droge verflaag is licht en satijnachtig met dit merk, omdat ze hars bevatten. Hars zorgt ook voor structureel gezonde lagen die minder snel kromtrekken of uitoliën .

Om de transparantie en vloeibaarheid van de verf te vergroten, gebruikt u een medium zoals lijnzaadolie Chelsea Classical Studio maakt een "Fat Medium van Damarhars en koudgeperste lijnzaadolie - perfect te gebruiken als glazuurmiddel.

Beste merken archiefolieverf

Blockx , Michael Harding , Schmincke Mussini , Old Holland en M. Graham zijn allemaal olieverfmerken van uitzonderlijke kwaliteit die perfect lichtechte verf maken. Verwacht dat de kleuren de tand des tijds zullen doorstaan.

Wat zijn de beste merken olieverf?

Merken zoals Michael Harding bieden een uitstekende kwaliteit, met een hoog pigmentgehalte en een boterachtige consistentie. Het mooie van dit merk is dat de kleuren met lage serienummers tegen een redelijke prijs worden geleverd. Michael Harding produceert verf in het Verenigd Koninkrijk, dus de prijzen zijn iets goedkoper in Britse winkels. De tubes gaan lang mee, vanwege de rijkdom en intensiteit van de kleuren. De kleuren die Michael Harding produceert zijngeïnspireerd door de oude meesters, hebben ze een goed doordacht pigment assortiment.

Gamblin , Blockx , M. Graham en Schmincke Mussini zijn ook prachtige keuzes. U zult veel plezier beleven aan het schilderen met deze merken. Ze voelen allemaal gemakkelijk aan, mengen netjes en de kleuren zien er helder uit op het doek.

Zoals u ziet, hangt het beste olieverfmerk voor u af van uw voorkeuren, schilderstijl, technieken en budget.

FAQ's

Waar wordt olieverf van gemaakt?

Fabrikanten maken olieverf met pigment en een drogende olie. De drogende olie (bindmiddel) kan bijvoorbeeld lijnzaad, papaver of saffloer zijn. Recepten van olieverf zullen per merk verschillen. Zo kunnen sommige merken verschillende additieven, vulstoffen en drogers aan hun verf toevoegen. Het ene merk kan iets andere pigmenten of oliesoorten gebruiken dan het andere. Daarom zullen merken olieverf hun eigenunieke eigenschappen en gedragen zich enigszins verschillend van elkaar.

Welke olieverf is het beste voor professionals?

Professionele schilders kiezen vaak voor verven met een hoog pigmentgehalte en een hoogwaardig bindmiddel. Professionele verven hebben geen additieven of vulstoffen in hun verfmengsel. Pigmenten in professionele verven hebben een hoge duurzaamheidsklasse. Professionele verven bevatten meestal enkelvoudige pigmenten, omdat dit resulteert in schonere verfmengsels.

Welke olieverf is het beste voor beginners?

Beginnende schilders moeten op zoek gaan naar verf die betaalbaar is, maar niet aan kwaliteit inboet. Studentenverven hebben minder pigment en gebruiken vulstoffen en additieven in hun verf om deze voller te maken. De kleuren van studentenverf zijn niet zo zuiver of rijk als die van de duurdere professionele assortimenten. Begin met het kopen van een beperkt palet grondverf van een kwaliteitsmerk en leer hoe u de verf moet mengen. Doormet minder kleuren bespaart u geld.

Welke olieverfkleuren heeft u nodig?

Met een gesplitst primair palet kun je een breed scala aan tinten en tonen mengen uit slechts een paar kleuren. Het palet bevat de primairen en een warme of koele versie van elke primaire kleur.

Een voorgesteld kleurenpalet om mee te beginnen is: cyaan (PB15), magenta (PV19), geel (PY128), ultramarijn (PB29), cadmiumrood licht (PR108), cadmiumgeel (PY35). Vervolgens heb je verf nodig om schaduwen en highlights te maken: titaanwit en omber gebrand.

Hoeveel kost olieverf?

Olieverfkleuren hebben verschillende serienummers. Het serienummer geeft aan hoe duur het pigment van de verf is om te verkrijgen of te maken. Het geeft de kosten van de verf weer.

Verf met lage serienummers van goedkope merken kan beginnen bij minder dan $5 per tube. Een duurder pigment van een professioneel merk kan meer dan $40 kosten. U kunt geld besparen door met een beperkt palet te schilderen en minder verftubes te kopen met pigmenten met lage serienummers.

Eindelijk

De prijs van verf is niet noodzakelijk een indicator van de kwaliteit, maar de beste merken zijn meestal duurder. Als u op zoek bent naar kwaliteit, kunt u niet verkeerd gaan met Michael Harding, Schmincke, Gamblin, Old Holland, Vasari en Blockx. Voor een hogere kwaliteit en lage prijzen is Winsor and Newton een goede mededinger.

Om de beste resultaten te krijgen van de verf die u gebruikt, moet u zich informeren over de unieke eigenschappen. Dit omvat de gebruikte pigmenten, de lichtechtheid en de gebruikte olie. Ook of de fabrikant additieven aan de verf heeft toegevoegd. Dit alles zal u vertellen hoe de verf zich zal gedragen en of deze past bij uw persoonlijke schilderstijl.

Er is geen goed of fout als het gaat om het kiezen van olieverfmerken. Het ligt meestal gewoon aan je eigen persoonlijke voorkeur als kunstenaar.

Als u net begint met olieverfschilderen en u weet niet zeker welke benodigdheden u moet kopen, begin dan met dit beginnersgids Het leert je over alle gereedschappen en materialen die je nodig hebt om met olieverf te beginnen en geeft je waardevol advies over hoe je de materialen moet gebruiken om de beste resultaten te krijgen.

Als u een voorraad hoogwaardige kunstmaterialen wilt inslaan, bekijk dan onze kunstvoorraad winkel .

Wat zijn de beste olieverf merken die je tot nu toe hebt gevonden? Laat het me weten in de commentaren.

Beste olieverf: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.