De beste schetsboeken voor kunstenaars: een overzicht

Carla Andrews 07-08-2023
Carla Andrews

De beste schetsboeken voor kunstenaars zijn goed gemaakt, met dik papier en een kwaliteitsbinding. Daarnaast zijn er schetsboeken in allerlei verschillende vormen en maten. Sommige zijn geschikt voor natte media, terwijl andere meer geschikt zijn voor potloodtekening .

Vind het beste schetsboek voor uw kunstpraktijk in deze gids, met een overzicht van de beste merken schetsboeken voor kunstenaars, geschikt voor alle budgetten. Ontdek de eigenschappen van elk type schetsboek en hoe het papier uw kunstproces beïnvloedt.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Moleskine aquarel album

Het Moleskine aquarelalbum kopen

Eigenschappen: Koudgeperste textuur, 200gsm, ligt plat, 25% katoenvezels

Mediums: Gebruik het met aquarel , gouache , potlood , houtskool gemengde techniek

Moleskines zijn enkele van de meest bekende en geliefde schetsboeken. Het merk maakt een vrij uitgebreide reeks boeken, in verschillende papiergewichten. Hun aquarelalbums hebben een gewicht van 200 g/m² en zijn er in een landschapsvariant. Je kunt ze dus plein air meenemen om te schetsen en te schilderen met waterverf wanneer de inspiratie toeslaat.

Het aquarelpapier schetsboek is gemaakt met 25% katoenvezels, en koud geperst. Het katoen in het papier geeft het papier stabiliteit. Koud geperst papier heeft een lichte oppervlaktestructuur. Dit type papier absorbeert ook beter kleurspoelingen dan warm geperst (glad) papier.

De omslag is effen zwart, het boek is gebonden met een harde rug en kan volledig plat worden uitgevouwen, zodat u dubbele pagina's kunt maken.

Stillman & Birn Gamma Archief Schetsboek

Stillman & Birn Schetsboeken kopen

Eigenschappen: 150gsm, archiefkwaliteit, staand en liggend formaat beschikbaar, glad vellum oppervlak

Mediums: Geschikt voor gebruik met droge media, inkt, gemengde media, accepteert meerdere lichte wassingen van aquarel.

Kunstenaars kunnen de Stillman & Birn Gamma Archival series schetsboeken in een aantal formaten en groottes krijgen. Dit geeft kunstenaars de flexibiliteit om het type binding te kiezen dat bij hun voorkeuren past. Bijvoorbeeld, als u dubbele pagina's wilt maken, koop dan de zachte kaft of de harde kaft genaaid pad om naadloze tekeningen te creëren. De draadgebonden hardcover boek zou geschikt zijn voor een kunstenaar die wil bladerende pagina's 360° te laten rusten, bijvoorbeeld om op locatie te schilderen of te tekenen.

Het papier van de Gamma-serie van Stillman & Birn is ivoorkleurig en heeft een gladde vellum afwerking, met een unieke oppervlakte textuur. Schilder met lichte wassingen van aquarel of goauche - het papier heeft een formaat dat het extra stevigheid geeft. Door de gladde oppervlakte textuur werkt het echter beter met potlood schetstechnieken. Desondanks is dit een briljant multifunctioneel schetsboek.

Stillman & Birn vervaardigen andere series papieren: Alpha, Beta, Delta, Zeta en Nova. In tegenstelling tot de Gamma-serie, die zwaar en glad is, zijn hun Beta serie is gemaakt met extra zwaargewicht Veel aquarellisten geven de voorkeur aan de Beta-serie, omdat het papier uitzonderlijk goed overweg kan met wassingen. Als u specifiek op zoek bent naar een aquarelschetsboek, bekijk dan onze gids: de beste aquarelschetsboeken .

Strathmore Visueel Tijdschrift: Aquarel

Kopen Strathmore aquarel visueel dagboek

Eigenschappen: koud geperst, dikke pagina's, zuurvrij, budget, 22 vellen, zeer geschikt voor drybrushen

Mediums: gouache , aquarel , houtskool , acryl

Dit is een spiraal gebonden boek in twee formaten, 9×12" en 5,5×8". Het boek is ook gemaakt in twee papiergewichten, 90lb en 140lb (300gsm). Beide werken uitstekend met natte media, zoals aquarel en gouache. Het papier kan enigszins knikken onder zware wassingen, het is beter voor gebruik met lichte wassingen en gouacheverf. Als u echter de randen van het papier vastklemt aan de pagina's eronder, kunt u dit voorkomen.probleem.

Ik heb het aquarel Visual Journal (140lbs) gebruikt om dit te maken. gouache schilderij De aantrekkelijke, lederlook kaft van het boek wordt beschermd door een verwijderbare schutblad met kleurrijke typografie erop.

Het papier is koud geperst, zodat het oppervlak een textuur heeft. Ik gebruik het tijdschrift voor gouache en ik vind de textuur perfect voor gebruik met de droge penseeltechniek om de indruk te wekken van gras, rotsen of wolken in landschapsschilderijen.

Het tijdschrift is relatief goedkoop, vergeleken met andere artist grade papieren en het presteert op een hoog niveau gezien de lage prijs. Dit is een geweldig schetsboek om mee te tekenen. aquarelstiften ook!

Strathmore Visueel Tijdschrift: Bristol

Het Strathmore Bristol visueel dagboek kopen

Eigenschappen: 260gsm, glad, draadgebonden, zuurvrij

Mediums: Pen inkt, marker , potlood

Het Strathmore Visual Journal is ook gemaakt met Bristol Smooth en Bristol Vellum afwerking. Ze maken deze betaalbare tijdschriften in een reeks van papiersoorten, dus het is de moeite waard om ze te bekijken.

De gladde variant heeft geen oppervlaktestructuur, dus pen en marker Het papier glijdt en vloeit over de pagina, ongestoord door papiervezels. Hierdoor kunnen kunstenaars fijne details creëren. Het is ook geweldig voor kunstenaars, illustratoren en ontwerpers die hun werk willen fotograferen of scannen, omdat het papier een gladde, witte achtergrond biedt en kunstenaars in staat stelt perfect strakke lijnen te creëren.

Vellum heeft een bijna eierschaalachtige textuur, hoewel het gemaakt is van cellulosevezels. Gebruik vellum voor alle droge media. Vellum is niet zo glad als Bristolpapier, dus het accepteert gemakkelijker media zoals kleurpotloden en zelfs lichte inktspoelingen. Als u echter met kleurpotlood of pastel werkt, is het beter om een papier met 'tanden' te vinden waarop olie- of waspotloden kunnen worden gebruikt.om beter aan het papier te hechten.

Hahnemühle het grijze boek

Het Hahnemühle Grijsboek kopen

Eigenschappen: 120gsm, getint papier, zuurvrije pagina's

Mediums: potlood , oliepotlood Indische inkt, inkt, pen witte gelpen

Hahnemühle maakt schetsboeken in twee soorten getint papier, hun Cappuccino boek is warm en bruin van toon en hun Grey boek is koel grijs van toon.

Tekening op getint papier heeft veel voordelen. Omdat de middentoonkleur al vastligt, hoeven kunstenaars alleen de lichtste en donkerste tinten van een tekening weer te geven. Dit maakt het tekenen sneller en efficiënter. De lichtste highlights springen uit de pagina, omdat het middentoonpapier voor contrast zorgt.

Portrettekeningen zijn bijzonder geschikt voor het werken op getint papier, omdat veel kunstenaars het gemakkelijker vinden om subtiele waardeverhoudingen uit de referentie op te maken.

Strathmore Toned Tan Schetsboek

Koop het Strathmore Toned Tan Schetsboek

Eigenschappen: 118gsm, getint papier, zuurvrij, gerecycleerd

Mediums: Oliepotlood kleurpotlood, grafiet inkt, pen , pastel , markers witte gelpennen

Ook dit is een geweldig schetsboek van getint papier. Het is perfect voor portrettisten en te gebruiken met houtskool, oliepotlood, grafiet en een scala aan media.

Dit is een softcover boek, met een fluweelzachte kaft en een duurzame binding waardoor kunstenaars plat kunnen werken. Het bruin getinte papier geeft een prachtige warme tint om met lichte en donkere media op te werken.

Ik gebruik een getint schetsblok en twee Polychromos oliepotloden in omber gebrand en wit tot een ananas realistisch tekenen . voor meer tekenideeën bekijk dan onze gids.

Canson Mi-Teintes Spiraal Pad

Kopen Canson Mi-Teintes Spiraal Pad

Eigenschappen: 16 vellen, unieke vellumtextuur, 160gsm

Mediums: Voor pastel , kleurpotlood , gouache

Dit dikke, getande papier is perfect voor gebruik met zachte pastel, oliepastel, kleurpotlood en zelfs gouache. Een getande textuur betekent dat mediums als pastel en kleurpotlood beter aan het papier hechten. Het schetsboek heeft tussen elk van de 16 papiervellen glasfolie om vegen tussen de pagina's te voorkomen. Zo kun je op beide zijden van het papier schilderen.

Het papier heeft een vellumtextuur aan de ene kant en een vlakke textuur aan de andere kant. Hoewel het kan worden gebruikt met plakkaatverf en acryl, is het het meest geschikt voor kleurpotlood, pastel en andere droge media.

Bee Creative Marker Boek

Bee Creative Marker Boek kopen

Eigenschappen: 180gsm, bleedproof, zuurvrij

Zie ook: GIMP vs Photoshop: wat is het beste? - Fine Art Tutorials

Mediums: Marker inkt, pen

Dit is een fantastisch aflopend markeerboek, met stevige effen zwarte kaft, waar kunstenaars op kunnen rusten terwijl ze tekenen, voor het maken van kunst onderweg. Het papier is goedgekeurd voor gebruik met Copic Marker s en het oppervlak is ultra glad, wat geweldig is voor detailwerk, illustratie en design toepassingen. Met een draadbinding kunnen kunstenaars het schetsboek helemaal plat uitvouwen, voor gebruiksgemak. Dit papier wordt in de VS gefreesd en wordt op het moment van schrijven geleverd door Amerikaanse kunstwinkels. Kijk voor leveringsmogelijkheden naar uw locatie als dit schetsboek voor u interessant is.

Zie ook: De beste aquarelschetsboeken: een overzicht - Fine Art Tutorials

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.