De beste aquarelverfmerken: een uitgebreid overzicht

Carla Andrews 07-08-2023
Carla Andrews

Ontdek de beste aquarelverfmerken en de verschillen tussen elk in deze uitgebreide gids.

Aquarelverf is een sneldrogend, levendig medium. Pigment wordt gebonden in Arabische gom en verdund met water voor een transparant resultaat.

Met aquarel kun je een gecontroleerde, delicate look bereiken of verf in lagen aanbrengen om gedurfde en dynamische kleuren te creëren.

Het is gemakkelijk om met aquarel te beginnen, omdat je niet te veel verschillende benodigdheden nodig hebt.

Zie ook: Grafiet tekenen: een gids

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

De beste merken aquarelverf

Schmincke: Horadam Aquarell

Hier kopen

Attributen: professionele kwaliteit, hoog gepigmenteerd, archief

Waardering: 5/5

Schmincke's Horadam Aquarell set van 48 kleuren wordt beschouwd als de beste kwaliteit aquarelverf. Elke kleur heeft een maximale pigmentbelasting en gebruikt speciaal geselecteerd Kordofan Arabische gom bindmiddel uit het zuiden van de Sahara.

De verf is volledig herbruikbaar na droging op een palet, zowel in tube- als in panverf. Verwacht een hoge controle over de verfstroom, zelfs op zachter aquarelpapier.

Schmincke gebruikt alleen de meest lichtechte pigmenten en maakt vaak enkelvoudige pigmentkleuren voor een optimaal mengresultaat.

Schmincke waterverf is in 139 kleuren verkrijgbaar in tube- en poedervorm.

M. Graham aquarelverf

Hier kopen

Attributen: gladde consistentie, gepigmenteerd

Waardering: 5/5

De tubes van M. Graham zijn verkrijgbaar in een levendige reeks van 70 zorgvuldig geselecteerde kleuren, waarvan de meeste slechts één pigment bevatten, zodat u zuivere mengresultaten krijgt.

De kleuren zijn gemaakt met bramenhoning, die werkt als conserveermiddel en de zachtheid en glans van de verf verbetert. Het werkt als een additief om de levensduur van aquarelverf te verlengen en helpt bij de oplosbaarheid ervan - zelfs kleuren die maandenlang op een palet hebben liggen drogen kunnen opnieuw worden gebruikt.

De gebruikte pigmenten variëren in transparantie en kleurkracht, van delicaat tot zeer geconcentreerd.

Daniel Smith aquarelverf

Koop ze hier

Attributen: traditionele pigmenten beschikbaar, veiliger pigmenten beschikbaar, populair professioneel merk

Waardering: 5/5

Daniel Smith verven zijn gedurfd en levendig, met een assortiment van meer dan 250 verschillende kleuren om uit te kiezen, de meeste van alle fabrikanten. De zuiverheid van de kleuren en de duurzaamheid van de pigmenten behoren tot de beste die beschikbaar zijn voor kunstenaars.

De cadmiumkleuren die Daniel Smith levert zijn zowel veilig als levendig, en hebben de rijkdom en dichtheid van de traditionele cadmiumkleuren zonder het zware metaalpigment te gebruiken.

Enkele opmerkelijke kleuren zijn New Gamboge, een oranjegeel, vergelijkbaar met gele oker, maar helderder. Meng dit met Pyrrole Red om intense vurige oranjes te verkrijgen.

Het PrimaTek assortiment van Daniel Smith vermaalt traditionele minerale pigmenten die al eeuwenlang worden gebruikt in premium bindmiddelen. Er zijn 35 van deze kleuren, allemaal met een unieke oorsprong. Lapis Lazuli bijvoorbeeld, een kleur die lijkt op ultramarijn, is afkomstig van een blauwe edelsteen die gevlekt is met gouden spikkels die in Afghanistan zijn gevonden. Andere kleuren die zijn gemaakt van halfedelstenen zijn Amethist, Serpentijn enRhodoniet. Deze kleuren geven een heldere luminescentie aan uw schilderij, die granuleert, waardoor schitterende textuureffecten ontstaan. Ze mengen ook goed met andere kleuren, dus schroom niet om een van deze unieke pigmenten in uw palet op te nemen.

Oud-Hollandse aquarelverf

Koop ze hier

Attributen: sterke pigmentatie, duur, meer multi-pigment tubes dan andere professionele merken, sommige kleuren hebben een mooie granulatie

Waardering: 5/5

Het kleurengamma van deze professionele aquarelverf is uitgebreid, met 168 tubes om uit te kiezen. Elke kleur heeft de maximale pigmentbelasting, waardoor u zuivere, levendige kleuren kunt mengen.

Sommige kleuren zijn speciaal geformuleerd om de kleuren van de oude Hollandse meesters na te bootsen, kleuren die u bij geen enkel ander verfmerk kunt vinden.

Het kleurstaal op de tube is representatief voor de ondertoon van de kleur (d.w.z. hoe de kleur er na verdunning uit zal zien). Hieraan kun je zien wat het werkelijke resultaat van de kleur zal zijn als je deze verdunt met water op papier.

Old Holland werd opgericht in 1664 en is een van de oudste lopende verffabrikanten. Beroemde kunstenaars als Van Gogh en Vermeer gebruikten hun verf.

Blockx aquarelverf

Koop ze hier

Attributen: hoge pigmentatie, granulerende kleuren geven een aangenaam effect

Waardering: 4/5

De helderheid van de kunstenaarskleuren van Blockx' verf is uitstekend omdat alleen de fijnste, meest lichtechte pigmenten worden gebruikt. Ondanks de hoge pigmentbelasting hebben kunstenaars melding gemaakt van inconsistenties in de viscositeit van de verf, waarbij sommige kleuren vloeibaar en andere stijf uit de tube komen. Sommige kunstenaars hebben ook melding gemaakt van scheiding van het pigment en het bindmiddel in de tubes.

In de sets kunnen bepaalde essentiële kleuren ontbreken die beginners nodig hebben om met aquarel te beginnen. Ik zou aanraden tubes kleuren afzonderlijk te kopen als u besluit wat van dit merk te kopen.

Sommige van hun 72 kleuren hebben korrelige eigenschappen, waaronder kobalt en mangaanviolet, die textuureffecten kunnen geven, schitterend voor landschapsschilders die in hun wassingen details willen nabootsen.

De verf komt in tubes van 15 ml of in een reuzenpan. De reuzenpannen zijn 3,5 x 2,25 inch - ze bevatten veel verf en de pannen zelf kunnen worden hergebruikt.

Sennelier: L'Aquarelle

Koop ze hier

Attributen: briljante granulatie, herinzetbaar voor vele sessies, goede mengbaarheid

Waardering: 4.5/5

De in Frankrijk gemaakte professionele aquarellen van Sennelier hebben een gladde textuur en zien er ongelooflijk levendig uit.

Sennelier heeft meer dan 100 kleuren beschikbaar in een halve pan. Het bindmiddel in de verf is Kordofan Gum Arabic, met toegevoegde honing om de levensduur en uitstraling van de kleuren te verhogen.

De verf biedt aquarellisten vloeibaarheid, transparantie en kleurintensiteit en leent zich voor de spontane en delicate manier waarop schilders licht en vorm snel vertalen van hun referentie naar hun oppervlak.

Holbein aquarelverf

Koop ze hier

Attributen: gladde afwerking, bestand tegen barsten

Waardering: 4.5/5

Als Japans merk heeft Holbein de kwaliteiten van traditionele Japanse aquarellen verwerkt. Ze worden geproduceerd zonder dispergeermiddelen, wat een betere pigmentconcentratie en penseelcontrole oplevert.

De tubeverf kan worden gebruikt als pankleur, omdat ze na droging opnieuw kunnen worden bevochtigd. Je kunt een beetje van de tubeverf in je eigen keramische pan doen en deze maandenlang blijven bevochtigen.

De 108 kleuren drogen glad op en zijn bestand tegen barsten en afschilferen.

Isaro aquarelverf

Koop ze hier

Attributen: hoogwaardig, hoog pigmentgehalte, kwaliteitsingrediënten

Waardering: 5/5

Isaro maakt 70 kleuren in tubes van 7 ml. Elke kleur heeft een maximale transparantie, wat zorgt voor optimale layering mogelijkheden en helderheid. Alleen de hoogste kwaliteit Arabische gom en pigmenten maken de snede.

Aan het Arabische gom wordt glycerine en honing toegevoegd, in kleine hoeveelheden om de verf stabiel en kneedbaar te maken. De honing die in Isaro-verf wordt gebruikt is afkomstig van de acaciabloem, omdat deze honing de helderste en lichtste kleur heeft.

De verf is aan de duurdere kant van het spectrum, maar de pigmenten zijn zo geconcentreerd dat je heel weinig verf nodig hebt om een grote hoeveelheid kleur te maken.

Kuretake aquarelverf

Koop ze hier

Attributen: dik, levendig, semi-transparant

Waardering: 4/5

Een ander Japans merk, dat qua dikte en levendigheid kan worden vergeleken met gouacheverf. Het zijn 'vaste aquarellen', wat betekent dat ze dekkender zijn dan traditionele Europese verven. De verf zou kunnen worden omschreven als semi-transparant, in plaats van transparant. De verf komt rijk uit de tube en droogt op tot een lichte glans.

Bij verdunning met water zal de verf natuurlijk transparanter lijken omdat de helderheid van het oppervlak eronder zichtbaar wordt. De verf korrelt minder dan andere merken aquarelverf. Een ander kenmerk dat specifiek is voor dit merk is dat ze gemakkelijker van het papier komen. Dus als u graag de tiltechniek gebruikt om witruimte zichtbaar te maken, zijn deze verven een geweldige optie. Als u echter houdt vanverf in meerdere kleurlagen, liften de kleuren bij het inwerken op. Ze zijn dus niet zo geschikt voor deze techniek. De kleuren hebben een goede lichtechtheid, maar bepaalde kleuren kunnen vervagen in direct zonlicht. Hang het kunstwerk daarom, als u het in een zonnige kamer wilt bewaren, achter museumglas dat UV tegenhoudt.

Goud: QOR aquarelverf

Koop ze hier

Attributen: goede stroom, levendig, goede oplosbaarheid

Waardering: 4.5/5

Met 86 tubes van 11 ml in hun assortiment heeft Golden een moderne formulering van professionele aquarelverf geproduceerd.

Het gebruikte bindmiddel is niet Arabische gom, maar een exclusief medium met de naam "Aquazol". Hoewel het bindmiddel anders is, lijkt het zich ongeveer hetzelfde te gedragen als andere aquarelkleuren van kunstenaarskwaliteit. Golden beweert dat Aquazol de veelzijdigheid van elke kleur vergroot. De effecten zijn een soepele applicatie, levendige kleur, hogere pigmentdichtheid en weerstand tegen barsten.

Sommige aquarelmerken hebben de neiging minder verzadigd te worden naarmate ze drogen, maar de kleuren van Golden blijven helder en hoog in kleur. Ze drogen iets matter dan andere aquarellen.

Royal Talens: Rembrandt aquarelverf

Koop hier Rembrandt aquarellen

Attributen: betaalbare, levendige kleuren, sets met een goed aanbod van afzonderlijke pigmentbuizen en -pannen

Waardering: 4/5

Dit merk is toegankelijk en betaalbaar voor studenten, maar ook voor gevorderde of professionele schilders.

Royal Talens bieden transparante verven met intense kleuren met een hoge mate van lichtechtheid. Deze merken bieden geweldige introductiesets die kunnen dienen als basispalet om mee aan de slag te gaan. Ze zijn gemakkelijk op het palet te verven.

De pigmenten lijken in dit gamma sterk geconcentreerd en de kleuren hebben een relatief hoge granulatiegraad. Gebruik een kunstenaarspapier voor de beste resultaten, omdat de kleuren zich snel verspreiden op het papier.

Mijello Mission Gold aquarelverf

Koop hier Mijello aquarellen

Attributen: glad, minder korrelig dan andere merken, lage prijs maar hoge kwaliteit, perfect voor beginners en gevorderde schilders

Waardering: 4.5/5

Mijello, een Zuid-Koreaans merk met 105 beschikbare kleuren, biedt meer kleuropties dan sommige andere merken. Mijello heeft een natuurlijk kleurenpalet gecreëerd, omdat ze geacht worden tonen na te bootsen die we in de natuur zien. Herfstrood en bladgroen zijn twee voorbeelden.

De verven zijn transparant en glad. Mijello verkoopt een single pigment set van hun verven, maar sommige kleuren die bij andere merken single pigment zijn, zijn dat niet bij Mijello, Burnt Sienna is daar een voorbeeld van.

De prijs is redelijk concurrerend voor aquarelverf van kunstenaarskwaliteit. Dit is geweldig voor wie naar een gemiddeld schilderniveau gaat en wat meer wil uitgeven aan zijn kunstbenodigdheden om de kwaliteit te krijgen.

Zie ook: De beste mechanische potloden om te tekenen

Winsor & Newton: Professionele Waterverf

Koop hier Winsor & Newton aquarelverf

Attributen: middenklasse, goede pigmentatie

Waardering: 4/5

Winsor and Newton is een populair middenklasse merk dat aquarellen levert die geschikt zijn voor zowel professionals als beginners. Je kunt meer dan 100 kleuren krijgen in verschillende formaten, van 5ml tot 37ml.

Winsor & Newton Professional Watercolours was eigenlijk het eerste assortiment aquarelverf dat ooit werd gemaakt.

De duurzaamheid van de geselecteerde pigmenten is uitstekend en elke kleur in het gamma is gemaakt met een unieke formulering om de individuele verwerkingseigenschappen te optimaliseren. Daarom hangen de verwerkingseigenschappen van de verf grotendeels af van het gekozen pigment.

Sommige kleuren zijn transparanter dan andere, maar door het productieproces - alle pigmenten zijn fijn gedispergeerd in het Arabische bindmiddel - hebben alle kleuren een relatieve transparantie. Lees de informatie op de tube om meer te weten te komen over het pigment dat u gebruikt, of koop de Professionele Aquarelverf.Zo wordt elk pigment met kleureigenschappen op de kaart aangeduid met "St".

In het assortiment van Winsor & Newton Professional worden voornamelijk enkelvoudige pigmenten gebruikt, terwijl gemengde pigmentbuizen (die bij pigmentmengsels tinten worden genoemd) worden gebruikt wanneer het enkelvoudige pigment ofwel giftig is (in het geval van cadmium) ofwel geen hoge graad van duurzaamheid heeft (in het geval van het traditionele Alizarin Crimson).

Lukas 1862 aquarelverf

Koop ze hier

Attributen: veganistisch, grote buizen, niet overal verkrijgbaar

Waardering: 4/5

Lukas is relatief goedkoop en minder bekend dan sommige andere merken. Aquarelverf wordt gemaakt in tubes van 24 ml en de gemiddelde prijs voor dit formaat is ongeveer £ 9,75. Vaak zijn ze echter te koop bij leveranciers als Jacksons. Het grote tubeformaat is geweldig voor kunstenaars die veel verf gebruiken - je hoeft je geen zorgen te maken dat ze snel zonder zitten.

48 van hun 70 kleuren zijn gemaakt met enkelvoudige pigmenten, die zorgen voor schone mengingen. Alle kleuren zijn gemaakt met maximale lichtechtheid.

Lukas levert een groot assortiment blauwe en groene kleuren, met twee verschillende soorten turkoois. Ze labelen ook hun primaire kleuren, dus als uw benadering van schilderen is om een beperkt palet van kleuren in grotere tubes te kopen (zodat u al uw tinten en tonen kunt mengen), dan kan Lukas een geweldige keuze zijn.

Coliro: Pearlcolors

Koop ze hier

Attributen: parelmoer eigenschappen, kunnen kunstenaars glinsterende effecten creëren

Waardering: 3/5

Deze aquarellen bevatten allemaal mica, een mineraal stof dat door verfmakers aan het aquarelbindmiddel wordt toegevoegd om opalescente en glinsterende effecten te verkrijgen die metaalachtig lijken.

Gebruik deze verf op precies dezelfde manier als gewone aquarelverf, gewoon met een penseel verdund met water op papier aanbrengen.

De kleuren zijn dekkend voor aquarel, ze zijn lichtecht, pigmentrijk en worden geleverd in potjes. Ze zijn ook relatief goedkoop, dus als je wat sprankeling aan je palet wilt toevoegen, moet je deze gebruiken.

Petersburg: Witte nachten aquarelverf

Koop ze hier

Attributen: goede prijs-kwaliteitverhouding, gladde consistentie

Waardering: 3/5

Deze verven hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en bieden kunstenaars een fijne schilderervaring. Ze zijn geschikt voor beginners, studenten en gevorderde schilders met een budget.

De in Rusland gemaakte verven gebruiken pigmenten, gebonden in Arabische gom, met honing om de verf soepel en levendig aan te brengen.

Het merendeel van de verven (driekwart om precies te zijn) is gemaakt van enkelvoudige pigmenten, waardoor u zuivere en zuivere mengmogelijkheden heeft wanneer u kleuren gaat combineren.

De gemiddelde prijs voor een pan is £1,80 (ongeveer $2,30), waardoor ze veel betaalbaarder zijn dan andere verven van kunstenaarskwaliteit. Vergeleken met een assortiment als Winsor & Newton's Cotman zijn ze echter iets prijziger.

Daler Rowney kunstenaars aquarelverf

Koop ze hier

Attributen: lopend, vrij stromend, goed smeerbaar

Waardering: 3/5

Daler Rowney maakt zijn aquarellen in het Verenigd Koninkrijk. De kwaliteit is goed, maar niet zo hoog als andere professionele assortimenten.

Qua prijs in verhouding tot de kwaliteit zijn ze een goede keuze. Ze zouden geschikt zijn voor een beginnende of gemiddelde schilder. Daler Rowney aquarelverf heeft een redelijke duurzaamheid en prestatie tijdens het schilderen. Meer lopend en vrij vloeiend dan andere verven, verspreiden en mengen ze zich goed op papier, zonder harde randen rond de kleur achter te laten.

Door kleuren te mengen met titaanwit kunt u de opaciteit verhogen.

Winsor & Newton: Cotman

Koop ze hier

Attributen: betaalbaar, sets bieden een goede waaier aan kleuren

Beoordeling: 3/5

Een van de meest betaalbare aquarellen op de lijst, Winsor & Newton's Cotman aquarellen zijn al tientallen jaren een favoriet van studenten.

De kwaliteit voldoet aan de normale normen van Winsor & Newton, maar de kosten zijn verlaagd door enkele van de duurdere pigmenten te vervangen door goedkopere.

Er zijn 40 kleuren in het assortiment, die alle een goede mate van transparantie en kleurkracht hebben.

Cotman aquarelverf bevat meer additieven en stabilisatoren dan de professionele kunstenaarskleurenreeks. Dit betekent dat de pigmentdichtheid iets minder is, maar het betekent ook dat de verf een meer uniforme consistentie heeft. Dit betekent dat de pigmenten zich op vergelijkbare wijze gedragen, wat ze in zekere zin geschikter maakt voor beginners die wellicht minder kennis hebben van de verwerkingseigenschappen vanverschillende pigmenten.

De kleuren variëren in hun granulatie-eigenschappen - aardpigmenten granuleren, maar de moderne pigmenten en Cotman-tintkleuren geven een gladde, niet-korrelige was.

Voor uw allereerste aquarelset is dit een uitstekende keuze. Naarmate uw vaardigheid toeneemt, zult u misschien een set professionele kwaliteit willen die u intensere kleuren en zuivere mengkleuren geeft.

Reeves aquarellen

Koop ze hier

Eigenschappen: betaalbare aquarellen voor studenten

Beoordeling: 1.5/5

Reeves aquarelverf is van studentenkwaliteit, dus als je serieus je aquarelverfvaardigheden wilt verbeteren, is dit een merk dat ik niet zou aanraden. Dat komt omdat ze anders presteren en er anders uitzien dan andere aquarelverfmerken. Ze zijn bijvoorbeeld minder gepigmenteerd dan artist grade aquarelverf.

Als je een complete beginner of student bent, of als je geen hoog budget hebt voor kunstbenodigdheden, kan Reeves een goede optie zijn, omdat ze echt een fractie van de prijs kosten. Als je vaardigheden beginnen te verbeteren kun je investeren in het kopen van een paar kleuren van een middelgroot merk als Winsor & Newton.

Kenmerken van de beste aquarelverfmerken

Kwaliteit

De kwaliteit van aquarelverf kan per merk verschillen.

Sommige merken zullen goedkopere pigmenten gebruiken, of het pigment zal minder geconcentreerd zijn. Andere verfseries kunnen vulstoffen en extenders gebruiken om hun verf te verdikken.

Dit zijn allemaal factoren die u wilt vermijden bij het kiezen van een aquarelverfmerk, zelfs als de verf een laag prijspunt heeft. Het is mogelijk een balansverf te vinden die relatief laag in prijs is, maar pigmenten van hoge kwaliteit gebruikt met weinig vulstoffen.

Pigmenten

Pigmenten in het topsegment van de verf hebben een hogere graad van duurzaamheid of lichtechtheid. Dit betekent dat de pigmenten na verloop van tijd niet vervagen bij blootstelling aan licht. Als u uw schilderij wilt houden, inlijsten en aan de muur hangen, of verkopen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de lichtechtheid van de pigmenten. ASTM-classificaties meten de lichtechtheid. I is uitstekend en V is slecht. U zult in staat zijn omdeze informatie staat op de zijkant van de verftube of op de verpakking van de aquarelpan.

Een andere manier waarop verf van merk tot merk kan verschillen, is het pigment dat voor elke kleur wordt gebruikt. Sommige merken gebruiken hoofdzakelijk kleuren met één pigment, waarmee je levendiger en schoner kunt mengen. Als je je aquarelpalet kiest, kun je overwegen een veelzijdige mix van verven met één pigment te nemen, inclusief de primaries waarmee je een reeks tonen kunt mengen.

Een kenmerk waarop u moet letten bij het kiezen van een aquarelmerk is of het merk pigmenten gebruikt die het papier bevlekken, of dat het als een verflaag los van het papier droogt. Droogt de verf bovenop het papier, dan kan deze verflaag opnieuw worden bevochtigd en "opgetild" om geaccentueerde gebieden in het schilderij te creëren. Pigmenten die vlekken op het papier maken, kunnen niet gemakkelijk worden opgetild en zullen zich vermengen met anderekleuren die in opeenvolgende lagen op het oppervlak worden aangebracht.

Pannen vs buizen

Aquarelverf in tubes wordt geleverd in vloeibare vorm en verschilt qua pigmentconcentratie niet van waterverf in tubes.

Blikken aquarelverf bevatten meer conserveringsmiddelen en zijn geschikter om mee te reizen. Blikken worden gewoonlijk meer gebruikt door beginners, omdat de kleur gemakkelijker te controleren is, maar verf in tubes kan intenser gepigmenteerde wassingen opleveren, omdat je je penseel met meer kleur kunt laden.

Textuur

Sommige merken maken verf romig en andere, zoals M. Graham, bevatten ingrediënten als honing waardoor de verf gladder en stroperiger aanvoelt.

Sommige aquarelverven zijn korreliger dan andere, afhankelijk van het pigment en het merk. Bepaalde kleuren creëren textuurwassingen en andere juist gladde. Je kunt deze textuur in je voordeel gebruiken om de illusie van detail te creëren in een landschapschilderij.

Transparantie

Een laatste eigenschap die professionele aquarelverfmerken van hun verf proberen te maken is transparantie. Als verf transparant is, laat hij het wit van het oppervlak eronder door. Je kunt transparante pigmenten gebruiken om gemakkelijker lichte gebieden te creëren, of ze in lagen aanbrengen om kleuren ondoorzichtig te laten lijken.

Ik heb deze lijst gerangschikt van de beste professionele merken tot de budgetvriendelijke merken onderaan.

Wat is het beste merk aquarelverf?

In het algemeen hangt het beste aquarelverfmerk af van twee factoren: uw budget en uw voorkeuren.

Als u verf van de hoogste kwaliteit wilt en de prijs niet erg vindt, dan is een van de professionele aquarelmerken bovenaan de lijst geschikt voor u.

In dat geval kies je voor een merk dat honing bevat, zoals M. Graham. Of als je geen dierlijke producten wilt gebruiken, kies je voor Lukas. Natuurlijk kun je meerdere merken tegelijk gebruiken. Het kan zijn dat je specifieke kleuren van één merk mooi vindt, of dat je een assortiment binnen een merk wilt proberen, zoals de superkorrelverf van Schmincke.

Om de kosten wat te drukken kunt u kleuren kopen van het Zuid-Koreaanse merk Mijello. Die zijn goedkoper dan sommige andere professionele aquarelverven; u kunt een behoorlijke set kopen voor minder dan 30 pond. Ondanks de lagere prijs is de kwaliteit nog steeds hoog. De verven zijn gemakkelijk te hanteren en zeer gepigmenteerd. Mijello-verven zijn geschikt voor beginners, gevorderden en professionele aquarellisten.schilders.

Beste aquarelverf: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.