De beste vulpennen voor tekenen en schetsen

Carla Andrews 10-08-2023
Carla Andrews

Bij vulpennen denken mensen in de eerste plaats aan schrijven, hoewel een vulpen kan een van de beste hulpmiddelen zijn voor tekenen en schetsen. Tekenen draait om controle en precisie en vulpennen zijn perfect voor beide.

We zullen de beste vulpennen voor tekenen en schetsen die zich richt op het belangrijkste aspect van de vulpen: de penpunt!

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Zie ook: Kleurpotloodbenodigdheden voor kunstenaars - Fine Art Tutorials

De Lamy Safari

Het ABS plastic lichaam van een Lamy Safari Dit, in combinatie met zijn compacte lengte en makkelijk vast te pakken loop, geeft u een goede controle of u nu ingewikkelde details moet tekenen of lichte schetsen moet maken.

De superfijne en fijne penpunt zijn ideaal voor het zetten van dunne lijnen en hebben niet het kriebelende gevoel dat de meeste fijne penpunten hebben. De medium penpunt, in vergelijking, werkt goed voor gedurfdere lijnen, maar biedt nog steeds een goed gemeten inktstroom.

Tip: De roestvrijstalen punten zijn stevig, maar u kunt kiezen voor gouden punten als u liever flexibele punten heeft.

De Lamy Safari wordt geleverd met een inktpatroon gevuld met blauwe inkt. U kunt deze echter altijd verwisselen en een zwarte (of andere kleur) inktpatroon gebruiken. Zowel penpunten als patronen zijn gemakkelijk te veranderen .

Matroos 1911

Het prachtige ontwerp van de Matroos 1911 maakt het moeilijk te negeren, maar er is meer aan deze vulpen dan het uiterlijk.

De vulpenpunten, in het bijzonder, zijn zeker om over naar huis te schrijven. Ze zijn voortreffelijk gemaakt en zijn een kunstwerk op zich. De standaard Sailor 1911 heeft een 14k gouden penpunt, terwijl de grote een 21k gouden penpunt heeft.

Tip De 21k biedt iets meer flexibiliteit dan de 14k.

Het hoogtepunt is echter dat ze verkrijgbaar zijn in 7 variaties: extra-fijne, fijne, medium-fijne, medium, brede, muziek en zoom penpunten. Dankzij deze verscheidenheid kunt u penpunten vinden voor bijna elke stijl van tekenen of schetsen die u wilt uitvoeren.

Japanse penpunten zijn over het algemeen iets fijner dan die van vulpennen uit andere regio's. Een fijne Sailor 1911 penpunt kan bijvoorbeeld tekenen als een extra fijne penpunt van een ander vulpenmerk. Het is dus verstandig om dit in gedachten te houden als u overweegt welke penpunten u gaat kiezen.

De sigaarvorm wordt geleverd met een aanzienlijke greep met een diameter van 0,375″ en 0,45″ voor respectievelijk de standaard en grote versie. Dit biedt voldoende grip, maar het kan nodig zijn de pen geplaatst en ongeplaatst te testen om te leren welke optie u een comfortabele balans geeft voor uw teken- of schetsstijl.

De Sailor 1911 is navulbaar met een inktpatroon of converter, wat een pluspunt is omdat je met meer inkten kunt experimenteren. Je kunt ook kopen en ruilen van Sailor 1911 nibs .

U vindt Lamy Safari, Sailor 1911, en alle vulpennen op deze lijst bij Goldspot.com !

Pelikan M200

De verleidelijke Pelikan M200 Het gewicht is mooi in evenwicht met het compacte formaat en maakt het gemakkelijk te manoeuvreren met behoud van precisie.

Met name het greepgedeelte kan wat kort aanvoelen, afhankelijk van de grootte van uw hand. Als dit voor u het geval is, kunt u overwegen de pen te plaatsen. Meer lengte en wat ruggewicht kunnen u helpen de pen efficiënter te hanteren.

Pelikan M200 penpunten zijn gemaakt van verguld staal. Ze zijn verkrijgbaar in extra fijne, fijne, medium en brede punten. Het kan geen kwaad om meer dan één punt te hebben, maar als u er maar één kunt krijgen, overweeg dan de fijne punt. Deze heeft een beetje flex en kan u dunne streken bieden bij normaal gebruik en dikkere streken als u wat druk uitoefent.

Deze pen vult door middel van een zuigermechanisme, is gemakkelijk te gebruiken en laat geen rommel achter.

De Pilot Falcon vulpen

De Piloot Falcon De pen heeft een eenvoudige maar elegante hars behuizing. Het is een lichtgewicht pen met een aanzienlijke 14mm loop en 12mm grip sectie.

Tip: als de Pelikan M200 sectie een beetje te klein voor u voelt, is dit misschien een betere pasvorm.

De 14K punten van de Pilot Falcon staan bekend om hun unieke zachtheid. Om duidelijk te zijn, ze buigen niet genoeg om als flexpunten te worden gecategoriseerd, maar ze zijn ook niet 100% stijf. Als je echter een afgemeten hoeveelheid druk uitoefent, zul je verschillende lijnvariaties kunnen bereiken.

Bovendien maakt de inktstroom naar de penpunt het tekenen met een Pilot Falcon tot een bijzondere ervaring. Hij levert lijnen die overeenkomen met de breedte van de penpunt die je kiest, maar ze zijn prachtig levendig. De penpunten glijden ook soepel, zelfs als je kiest voor swirls of andere complexe schets- of tekentechnieken.

Pilot Falcons kunnen worden bijgevuld met een inktpatroon of een converter en zijn een van de gemakkelijkst schoon te maken pennen. Toch moet u erop letten dat u de inkt op het juiste moment bijvult om te voorkomen dat u te maken krijgt met krassen wanneer de inkt op is.

Benu Talisman in FoxGlove

FoxGlove wordt verondersteld bescherming te bieden in de mythische wereld. Het pennenmerk Benu verklaart dat het is opgenomen in de vervaardiging van deze flitsende vulpen. Dus, als u op zoek bent naar een vulpen die meer te bieden heeft, aanschouw dan de krachten van de Benu Talisman in FoxGlove .

Mythische krachten daargelaten, de Benu Talisman is het overwegen waard als je een statement pen wilt. Hij is opvallend maar heeft ook een geweldige bouw die hem betrouwbaar maakt voor langdurig gebruik. Zijn afmetingen verschillen niet veel van de Pelikan M200 of de Pilot Falcon.

Qua functionaliteit is de iridiumpunt van roestvrij staal verkrijgbaar in fijn, medium en breed. Hij is soepel op papier en de inktafgifte is precies goed; niet te nat of te flauw.

De penpunt is stijf en biedt dus weinig lijnvariatie, maar u zult een verschil merken als u de penpunt met de voorkant naar de achterkant vasthoudt en gebruikt. De medium penpunt presteert ook opmerkelijk en kan u goed van pas komen als uw werk afwisselend gedefinieerde lijnen en arceringen bevat.

Een ander voordeel van dit mythische instrument is dat u het kunt gebruiken voor lange kunstsessies zonder al te vaak te moeten bijvullen. Het wordt geleverd met een inktconverter en een blauwe inktpatroon die beide een royale hoeveelheid inkt bevatten.

Moonman vulpennen

De Moonman reeks De collectie vulpennen bestaat uit zeer dynamische ontwerpen. Het zou daarom nalatig zijn om er slechts één uit te lichten, aangezien de collectie een pen biedt voor bijna elke behoefte tegen een uiterst betaalbare prijs.

De Moonman M2 Ideaal als u voor het eerst met vulpennen tekent. Ze hebben een stijlvol transparant lichaam dat licht en zeer gemakkelijk te hanteren is. De penpunten zijn ook efficiënt en vereisen geen bijzondere behandelingstechniek.

De Moonman N6 daarentegen kan van pas komen als u uw creatieve grenzen wilt verleggen. Hij is compact en licht, maar wordt geleverd met 2 penpunten: een extra fijne of fijne fudepunt en een glasdippunt.

De fude penpunt is licht gebogen. Hij is zeer geschikt voor lijnvariatie en heeft een bijna penseelachtige consistentie. Ondertussen wordt de glasdip-pen aanbevolen voor speciale effecten en bloemmotieven.

Op zoek naar een meer traditioneel en strak vulpenontwerp? Kijk dan uit naar de Moonman S1. Hij heeft een typisch vulpenontwerp maar is uniek zoals alle Moonmans. De roestvrijstalen penpunt is gebogen en levert penseelachtige streken. Hij is bijzonder geschikt voor kalligrafie, tekenen met brede streken en schetsen in het algemeen.

Zie ook: Hoe schilder je een oceaanzonsondergang

Moonman pennen zijn betaalbaar en bieden veel waar voor hun prijs. Ze zijn ook duurzaam genoeg voor regelmatig gebruik en komen met verschillende vulmechanismen.

Pilot Metropolitan

De Pilot Metropolitan Deze eenvoudige vulpen presteert goed genoeg om als alledaags teken- en schrijfinstrument te dienen voor bijna iedereen.

Het gewicht van de pen is evenwichtig en voelt niet broos aan. Het plaatsen ervan verstoort de gewichtsbalans niet, maar u zult het wellicht prettig vinden als extra lengte uw penbehandeling verbetert.

De loop is relatief smal, maar ligt verrassend goed in de hand, zelfs voor langere tijd. De schroefdraad is ook soepel genoeg om de greep naar boven bij te stellen als dat nodig is.

Pilot Metropolitan penpunten zijn er in fijne en medium breedte. Ze zijn beide stevig en bieden nauwelijks lijnvariatie. Aan de andere kant kunt u uw Metropolitan altijd combineren met penpunten van andere Pilot pennen. De Pilot cursieve penpunt, in het bijzonder, biedt zeer weelderige maar goed gedefinieerde streken. Hij wordt vaak gebruikt voor kalligrafie maar werkt ook heel goed voor tekenen.

Deze vulpen wordt geleverd met een inktconverter, maar is ook compatibel met Pilot inktpatronen.

Conclusie

Kunst is geen lineaire reis. Ideeën veranderen terwijl je schetst of tekent en het is belangrijk om tekeninstrumenten te hebben die je kunnen helpen om al die creatieve concepten tot leven te brengen.

Als u nog niet eerder hebt overwogen om vulpennen te gebruiken voor uw tekeningen, neem dan deze gids met de beste vulpennen voor tekenen en schetsen als een uitnodiging om te beginnen. Elk van de hier genoemde pennen kan net de zilveren kogel zijn die u nodig hebt om uw handwerk naar een hoger niveau te tillen. U kunt ze allemaal vinden bij Goldspot.com .

Als u geïnteresseerd bent in het leren over andere soorten kunstpennen Als je geïnteresseerd bent in kalligrafie en het creëren van penseelachtige effecten, bekijk dan onze review van de beste penseelpennen voor artiesten.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.