Beste Tekenpop: Een beoordeling

Carla Andrews 01-08-2023
Carla Andrews

In deze gids vind je de beste tekenpop voor je kunstpraktijk. Daarnaast vind je enkele aanbevelingen van andere anatomische modellen, zoals handen en schedels, zodat je het tekenen van gebaren, houdingen en anatomie onder de knie krijgt.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Zie ook: Chiaroscuro: definitie, geschiedenis, voorbeelden & handleiding

US Art Supply Houten Kunstpop

US Art Supply oefenpop kopen

Deze etalagepoppen zijn perfect houdbaar, gemaakt van gerijpt hardhout en gemonteerd op een standaard voor gebruiksgemak. De set bevat een mannelijk en een vrouwelijk figuur, elk 12" hoog.

De figuren hebben gewrichten, zodat je ze in elke pose kunt brengen die je nodig hebt voor je tekeningen. Het bewegingsbereik van de figuren komt overeen met de meeste poses die een mens kan maken. Maak poses zittend, staand, springend en meer. Ze vormen een perfecte, duurzame figuur om mee te werken, als basis voor het schetsen van verschillende bewegingen en poses.

Bandai S.H.Figuarts Figurine Lichaam Kun (mannelijk)

Koop de Bandai S.H.Figuarts Figurine

Dit is een zeer realistisch figuur van Bandai. Dit is een merk dat etalagepoppen maakt voor kunstenaars die meer complexe kunstwerken moeten maken met dynamische poses. Deze etalagepop is geweldig voor striptekenaars, karakterontwerpers en digitale kunstenaars. Bandai produceert een mannelijk en vrouwelijk figuur, die menselijker lijken dan de eenvoudigere houten modellen. Dit model is een geweldige optie voor kunstenaars die willennauwkeurig de anatomie van een menselijke figuur tekenen referentie .

De figuren worden geleverd met een display base, zodat je een reeks van zittende poses kunt maken. Het komt ook met 17 verwisselbare handen en rekwisieten, zoals een mobiele telefoon en een zwaard. De figuur is 7 inch hoog, dus een beetje kleiner dan het houten model van US Art Supply. Het past echter beter op een kleinere bureauruimte.

Als je iets meer geld wilt uitgeven aan een anatomisch nauwkeurige en goed gearticuleerde etalagepop, is dit een van de beste tekenfiguren die je kunt krijgen.

Anatomisch model etalagepop

Anatomisch model etalagepop kopen

Zie ook: Olieverf verdunnen: een gids - Fine Art Tutorials

Voor kunstenaars die een nauwkeurig en goed geproportioneerd anatomisch model nodig hebben voor hun tekeningen, is dit een geweldige en betaalbare optie. De modellen zijn ongeveer een voet hoog en werden gemodelleerd naar levende atleten. Deze modellen tonen de huid aan de ene kant van het lichaam en een écorché aan de andere kant. Het écorché toont de onderliggende spieren onder de huid, zodat kunstenaars de structuren kunnen bestuderen die zorgen voorde beweging. Het leren van anatomie is essentieel bij het nauwkeurig leren tekenen van portretten. De weergave van de spier- en peesgroepen is complex, maar doordat het model met één kleur is gemaakt, doet het geen afbreuk aan de figuur zelf.

Een andere manier om deze modellen te gebruiken is als referentie voor de belichting van een onderwerp. Stel bijvoorbeeld uw lichtopstelling op en kijk hoe de figuren schaduwen werpen.

Houd er rekening mee dat deze figuur niet houdbaar is, het belangrijkste doel voor het gebruik is voor referentie over de locaties van spieren, pezen en botten in het menselijk lichaam. Over het geheel genomen is dit een geweldig anatomisch model voor kunstenaars die hun vaardigheden in portrettekenen willen bestuderen en verbeteren.

Handpop

Handpop kopen

Een handpop is een handig hulpmiddel voor kunstenaars die hun tekentechnieken willen bestuderen en verbeteren in hand- en vingerbewegingen. Deze specifieke van het merk Tapbull is 10 centimeter hoog en u kunt kiezen tussen de linker- of rechterhand, of beide. Beweeg de etalagepop in talloze houdingen en gebaren, net als een echte hand. Het heeft beweegbare knokkels en gewrichten, zodat het de subtielebewegingen van vingers en duimen.

De etalagepop is gemaakt van duurzaam hardhout voor duurzaamheid. Het is ook een geweldig beeld om bij uw kunststation te zetten.

Paardenpop

Paardenpop kopen

Voor wildlife kunstenaars en vooral paardenportrettisten is deze paardenmannequin een must have. Hij is gemaakt door het merk US Art Supply en kunstenaars kunnen kiezen uit een kleine, middelgrote en grote maat. Hij is gemaakt van hardhout dat is gepolijst om hem een esthetisch mooie afwerking te geven en de staart is gemaakt van echte paardenharen. De nek is goed gearticuleerd, hij kan naar boven buigen en van de ene kant naar de andere.De benen zijn ook beweegbaar, waardoor een grote bewegingsvrijheid ontstaat.

Over het geheel genomen is deze paardenmannequin goed gemaakt en een uitstekend referentie-instrument voor kunstenaars die realistische tekeningen of schilderijen van paarden willen maken. In combinatie met andere mannequins kan hij ook worden gebruikt om ruiterhoudingen te bestuderen.

3D etalagepop Software

Behalve een fysieke mannequin om je referentie poses te maken, kun je ook software gebruiken.

Magische Poser

De app Magische Poser is beschikbaar voor zowel Android als iOS apparaten. Het heeft een reeks van mannelijke en vrouwelijke figuren, met verstelbare gewrichten om ze te poseren zoals je wilt. Het is eenvoudig te gebruiken, sleep de gewrichten om de poses van het model te veranderen. De app heeft verstelbare verlichting, perspectief en hoeken en het heeft zelfs gearticuleerde hand poseren.

De app bevat ook rekwisieten en achtergronden die je in je scène kunt plaatsen. Er is een gratis versie, Magic Poser Lite, die je op het web kunt gebruiken en die geschikt is als basisreferentiehulpmiddel. De volledige versie heeft echter meer mogelijkheden en opties voor poses, figuren en achtergronden, dus het kan de moeite waard zijn daarin te investeren.

Waarom zijn etalagepoppen nuttig?

Tekenpoppen simuleren het bewegingsbereik van een mens, zodat je de figuur kunt positioneren om te oefenen met het tekenen van een veelheid aan verschillende houdingen en variaties daarvan. Mannequins zijn een geweldig hulpmiddel om een referentie te bieden van een basishouding om vanuit te werken.

Het voordeel van het gebruik van een etalagepop in plaats van het internet af te struinen naar referentiefoto's van mensen in de juiste houding, is dat je die houding vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. Als je werkt aan een portretstuk waarbij je een specifieke houding schildert of tekent, kan het heel moeilijk zijn om referenties te vinden waarbij het model precies het juiste gebaar, de juiste lichaamshouding en de juiste hoek heeft. Dit kan ertoe leiden dat jeom de gaten in te vullen, wat kan leiden tot fouten. Dit is waar de etalagepop van pas komt, je zou online een referentie kunnen vinden voor een model met een vergelijkbare pose, maar plaats de etalagepop zodat je de verhoudingen en hoek van de anatomie nauwkeurig kunt tekenen. Met een anatomisch model heb je veel meer creatieve vrijheid om interessante portretten te tekenen, die een gevoel van beweging lijken te hebben omhen.

Gebaren tekenen met een etalagepop

Een andere nuttige toepassing van een etalagepop is om te oefenen met gebarentekenen. Gebarentekenen is een fantastische tekenoefening dat helpt bij het vastleggen van beweging en expressie in je tekeningen. Het is een belangrijke vaardigheid voor kunstenaars om te hebben, omdat het goed vertaalt naar het tekenen van portretten of figuren in beweging. De etalagepop werkt als een levend model, waardoor je snelle gebaren kunt vastleggen. Pak een schetsboek en begin een reeks houdingen te tekenen. Probeer houdingen te tekenen waar je het meeste moeite mee hebt, zodat je de zwakke plekken in je tekenvaardigheden Gebarentekeningen moeten snel zijn, denk aan het vastleggen van de beweging van de figuur, in plaats van tijd te besteden aan details. We hebben een tutorial over hoe maak je een gebarentekening stap voor stap. Dus als je je tekenpraktijk wilt verbeteren, lees het dan eens.

Eindelijk

Mannequins zijn uitstekende hulpmiddelen voor kunstenaars die hun vaardigheden willen verbeteren in figuurtekening Of het nu gaat om een fysieke etalagepop of virtuele software, een hulpmiddel waarmee je de menselijke anatomie kunt bestuderen en moeilijke poses kunt bepalen, kan een grote invloed hebben op je tekenvaardigheid.

Om je begrip van het afbeelden van de menselijke figuur te vergroten, waarom niet lees een boek over anatomie De volgende stap zou zijn om te begrijpen hoe de botstructuur, spiergroepen, pezen en het huidoppervlak verschijnen in verschillende dynamische houdingen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.