Beste aquarelboeken: Top 9 boeken voor aquarelschilders

Carla Andrews 21-07-2023
Carla Andrews

De beste aquarelboeken voor beginners, gevorderden en professionals om de vaardigheden te verbeteren en inspiratie op te doen.

Aquarel is een veelzijdig en betoverend medium, dat kunstenaars gebruiken om een verscheidenheid aan prachtige effecten te creëren. Het kan licht, delicaat en volledig onderscheidend zijn in zijn uiterlijk, plus het is relatief eenvoudig en goedkoop om mee te beginnen, deze eigenschappen trekken allerlei kunstenaars aan om het te proberen.

Om het aquarelleren onder de knie te krijgen leest u in deze boeken over technieken, methoden en het mengen en combineren van kleuren. Stel uw kennis vervolgens op de proef. U zult zien dat uw vaardigheden snel verbeteren.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

De essentie van aquarel

Hier kopen

De essentie van aquarel: de geheimen en technieken van aquarelleren onthuld, door Hazel Sloan.

Door middel van praktische demonstraties wordt de lezer aangemoedigd om verschillende penseelstreken te gebruiken en fusies van kleuren te maken om aantrekkelijke composities te creëren.

Hazel Sloan laat de lezer zien waar hij op moet letten om zijn aquarelvaardigheden te verbeteren, zoals het focussen op licht, toon en schaduw.

Jean Haines' Wereld van Aquarel

Hier kopen

Zie ook: Kies een schilderij frame: Muurkunst frames beoordeeld

Jean Haines' Wereld van Aquarel door Jean Haines

Zie ook: Beste aquarelboeken: Top 9 boeken voor aquarelschilders

Met talrijke voorbeelden van Jean Haines' prachtige expressieve aquarelschilderijen geeft dit toegankelijke boek de lezer inzicht in hoe hij een verscheidenheid aan onderwerpen kan schilderen.

Het boek bevat stap-voor-stap projecten om uw vaardigheden te oefenen.

Aquarel: Technieken en handleidingen voor de complete beginner

Hier kopen

Aquarel: Technieken en handleidingen voor de complete beginner door Paul Clark

Dit boek bevat duidelijke, gemakkelijk te volgen instructies en nuttige tips voor complete beginners die met het medium aan de slag willen. Paul Clark legt de grondbeginselen van het aquarelleren uit, bijvoorbeeld de essentiële gereedschappen en materialen. Hij presenteert tien van zijn schilderijen die alle essentiële technieken in de praktijk brengen.

Licht en schaduw in aquarel

Hier kopen

Licht en schaduw in aquarel door Hazel Sloan

Een van de kernbegrippen van aquarel is het beheersen van het effectief gebruik van licht en schaduw. Bestsellerauteur Hazel Sloan laat lezers zien hoe ze licht en schaduw in hun onderwerpen kunnen waarnemen als een schilder, en dit vervolgens kunnen vertalen naar papier. Ze geeft handige tips over hoe je licht en schaduw harmonieus kunt combineren in een schilderij.

De vreugde van aquarel: 40 vrolijke lessen voor het schilderen van de wereld om je heen

Hier kopen

De vreugde van aquarel: 40 gelukkige lessen voor het schilderen van de wereld om je heen door Emma Block

Dit boek bevat 40 lessen die de schoonheid en eenvoud van het aquarelleren belichten. Zonder enige vaardigheid vereist, leert u een aantal onderwerpen te schilderen. Leer huisdieren, bloemen en landschappen te schilderen. Maak illustratieve schilderijen in eigentijdse stijl en leer belangrijke technieken zoals lagen en het mengen van kleuren.

Aquarel landschappen stap voor stap

Hier kopen

Aquarel landschappen stap voor stap door Geoff Kersey, Wendy Jelbert, Arnold Lowrey, Ray Campbell Smith, Barry Herniman, Joe Dowden

Dit boek, geschreven door zes gerenommeerde aquarelschilders, biedt een diepgaande gids over het schilderen van landschappen in aquarel. Het toont ook details en benaderingen voor elke fase van het schilderproces, van planning tot schetsen, perspectief en het gebruik van technieken. De voorbeelden van het werk van de kunstenaars zijn inspirerend en bemoedigend - het zal je zin geven om zelf opvallende natuurscènes vast te leggen.

Nieuwe Botanische Schilderij

Hier kopen

Nieuwe Botanische Schilderij van Harriet de Winton

Harriet de Winton laat kunstenaars zien hoe ze hun eigen botanische schilderijen van bloemen en gebladerte kunnen maken. Met deze 30 verschillende projecten, van het schilderen van leeuwenbekken tot varens, maak je kunstwerken die je kunt ophangen en delen. De auteur legt ook de aquarelbasisbeginselen en essentiële materialen uit om aan de slag te gaan.

Turner's Leerling: Een Masterclass aquarelleren

Hier kopen

Turner's Leerling: Een aquarel Masterclass door Tony Smibert

Word de leerling van J.M.W. Turner en leer de methoden van een meester. Tony Smibert biedt nieuw inzicht in het werk van Turner met gidsen over hoe te leren van zijn schilderaanpak met een hedendaagse draai. Elke kunstenaar die geïnteresseerd is in kunstgeschiedenis en aquarelleren kan waardevolle lessen uit dit boek halen.

Luchten, licht en sfeer in aquarel

Hier kopen

Luchten, licht en sfeer in aquarel door David Bellamy

Leer hoe luchten, licht en sfeer een landschapschilderij kunnen beïnvloeden en hoe je de drie componenten kunt gebruiken om unieke composities te maken. Bellamy laat de lezer zien hoe je speciale effecten in luchten kunt creëren, zoals zonsondergangen en lichtbundels.

Aquarel boeken: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.