De beste plakkaatverf: voor beginnende en professionele kunstenaars

Carla Andrews 17-06-2023
Carla Andrews

Gouache is een fantastisch medium voor zowel beginnende als professionele kunstenaars. In dit overzicht vindt u de 11 beste merken gouacheverf. Leer meer over elk merk en hun individuele kwaliteiten, prijspunten en geschiktheid voor verschillende stijlen en toepassingen.

Kunstenaars die gouacheverf van goede kwaliteit zoeken, letten op de volgende kenmerken: dekkracht, levendigheid, duurzaamheid en of tubes enkelvoudige pigmenten bevatten. Door enkelvoudige kwaliteitspigmenten te gebruiken, kunnen kunstenaars schone, heldere mengsels maken.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

M. Graham Artists' Gouache

M. Graham Artists' plakkaatverf kopen

Kenmerken: Professionele kwaliteit, hoog gepigmenteerd, gladde textuur, meestal enkelvoudige pigmentkleuren.

Beoordeling: 5/5

De normale catalogusprijs is ongeveer $65,85 voor een set van 5, of $10,55 per stuk, maar kijk op onze link voor aanbiedingen.

Dit is een gouacheverf van professionele kwaliteit, gemaakt van hoofdzakelijk enkelvoudige pigmentkleuren. Dit zorgt voor levendige, rijke, dichte en sterk gepigmenteerde verf. De verf is onveranderd door vulstoffen en wordt opaak, waardoor de eigenschappen van de afzonderlijke pigmenten kunnen schitteren. Dit laat het aan de kunstenaar over om te beslissen wanneer hij wit toevoegt om de opaciteit van de kleur te verhogen. Sommige bijzonder transparante pigmenten kunnenworden gebruikt om transparante wassingen te maken met toevoeging van veel water.

M. Graham vervaardigt zijn kleuren met zuivere kwaliteitspigmenten, een bindmiddel van Arabische gom en natuurlijke honing. De honing voorkomt barsten en bevordert het vloeien van de verf, waardoor deze zijdezacht aanvoelt bij het aanbrengen. De kleuren zijn lichtecht, waardoor kunstenaars hun werk kunnen verkopen.

Gebruik de dekkende matte kleuren op zichzelf, of combineer ze met artists watercolours om transparantie in het schilderij te brengen. Het kleurengamma is vrij beperkt, maar ze leveren een uitstekend assortiment primaries, aardetinten en alle essentiële kleuren om een volledig chromatisch gamma te mengen. M. Graham maakt een fantastische aquarel assortiment ook, als je geïnteresseerd bent in het ontdekken van de verschillen tussen aquarel en plakkaatverf lees onze gids.

De gouache-lijn van M. Graham is gebaseerd op hun aquarelpigmenten. De verf wordt zeer gewaardeerd en gebruikt door professionals wereldwijd. Ze zijn echt een genot om te gebruiken.

Momenteel zijn deze verven verkrijgbaar in de VS, maar er zijn beperkte leveranciers die deze in het Verenigd Koninkrijk en andere landen verkopen.

Holbein Artists' Gouache

Koop hier Holbein Artists' Gouache

Kenmerken: Rijke kleuren, vrij van opacifieermiddelen, kleine tubes, 89 kleuren, professionele kwaliteit, fijnste pigmenten, goede opaciteit, streeploos aanbrengen, catalogusprijs vanaf $11,45 per stuk.

Beoordeling: 5/5

Holbein verf wordt gemaakt in Japan en is geliefd bij Japanse ontwerpers en kunstenaars. Het is kunstverf van hoge kwaliteit en heeft een hoge pigmentdichtheid. Veel kleuren zijn één pigment met een uitstekende lichtechtheid en sommige kleuren zijn voorgemengd. De sets zijn fantastisch en bieden een geweldige introductie voor elke veeleisende beginner. Met hun primaire set kunt u een volledige chromatische reeks mengingen bereiken met behulp van deCMYK-kleurmodel.

Een van de enige kleuren met een lagere lichtechtheid is Alizarin Crimson, een notoir vluchtig pigment. Het merk biedt cadmiumkleuren aan, maar biedt geen alternatieven zoals Winsor & Newton dat doet.

Holbein onthoudt zich van het gebruik van opacifieermiddelen en additieven die het uiterlijk van het schilderij kunnen aantasten, maar maakt de verf sterk geconcentreerd met pigment om de opaciteit te verhogen. Dit betekent dat bepaalde Holbein tubes minder dekkend kunnen lijken dan andere merken. Dit is niet per se negatief, want kunstenaars kunnen altijd titaniumwit toevoegen om de opaciteit te verhogen.

De afwerking is fluweelzacht en mat en de kleuren zijn minder gevoelig voor donker worden en barsten in vergelijking met andere plakkaatverfmerken. Bij verdunning met water kunnen kunstenaars semi-transparantie bereiken.

De tubes zijn aan de dure kant en zijn met 15 ml klein in vergelijking met Da Vinci dat een tube van 37 ml verkoopt voor slechts een fractie meer geld. Maar het is echt de moeite waard als je graag luxe producten gebruikt. De consistentie is romig, de verf gepigmenteerd en met een sterke opaciteit legt dit merk de lat hoog voor plakkaatverf. Dit merk is het proberen waard voor elke beginner die op de juiste manier wil beginnen.voet met gouache, of elke doorgewinterde professional die een nieuw merk verf wil proberen.

Schmincke Horadam Artists' Gouache

Koop hier Schmincke Horodam Artists' Gouache

Kenmerken: professionele kwaliteit, 48 kleuren, hoofdzakelijk kleuren met één pigment, soepel vloeiende en romige textuur, fijne plakkaatverf voor kunstenaars, uitstekende lichtechtheid, catalogusprijs vanaf $15,94 per stuk.

Beoordeling: 5/5

Schmincke is een ander merk van professionele kwaliteit waar kunstenaars de voorkeur aan geven, vanwege de kwaliteit van de pigmenten en bindmiddelen die bij het maken van de verf worden gebruikt.

Schmincke verf wordt gemaakt met de beste combinatie van pigment en bindmiddel. Zonder toevoeging van opacifiers zoals witte pigmenten kunnen kunstenaars met de onveranderde kleuren vloeiende mengingen en zuivere kleurgradaties creëren.

In tegenstelling tot sommige van de andere merken op de lijst die 'design' plakkaatverf aanbieden die bestaat uit tubes voorgemengde kleuren, gebruikt Schmincke plakkaatverf voornamelijk enkelvoudige pigmenten. Deze factor, samen met de uitstekende lichtechtheid, is de reden waarom deze plakkaatverf wordt beschouwd als een fine artist plakkaatverf.

De afzonderlijke pigmenten kunnen worden gecombineerd en gemengd om schone nieuwe kleuren te creëren. Bij tubes die voorgemengd zijn (d.w.z. gemaakt van een combinatie van twee of meer pigmenten) bestaat de neiging dat kleuren er sneller modderig uitzien.

Schmincke plakkaatverf is gemalen tot een uiterst fijne consistentie, zodat het kan worden aangebracht met een airbrushmondstuk van 0,15 mm. Het kleurengamma bevat echte cadmium- en kobaltkleuren, dus als je potentieel schadelijke pigmenten wilt vermijden, kun je daarvoor vervangers vinden.

Winsor & Newton Ontwerpers Gouache

Koop hier Winsor & Newton Designers Gouache

Eigenschappen: hoge pigmentbelasting, niet-giftige kleuren beschikbaar, groot kleurengamma, gladde, ultraheldere kleuren beschikbaar, catalogusprijs vanaf ongeveer $6,77 per stuk.

Beoordeling: 4/5

Een gamma voorgemengde kleuren en enkele fijne kunstenaarskleuren met één pigment. De heldere voorgemengde kleuren zijn bedoeld voor ontwerpers. Ze drogen mat en solide op.

De meer enkelvoudige pigmentkleuren, zoals de cadmiumkleuren, zijn duurder dan de voorgemengde designerkleuren zoals briljant geel. Winsor and Newton biedt alternatieven voor de echte cadmiumkleuren die niet giftig zijn.

Door de hoge pigmentbelasting komen de verwerkingseigenschappen van elk pigment naar voren. Dit betekent dat de verwerkingseigenschappen tussen kleuren minder consistent kunnen zijn. Veel van de kleuren, zoals primair rood en magenta, zijn semitransparant.

Zie ook: Eenvoudige ideeën voor acrylschilderen: voor beginners - Fine Art Tutorials

Net als andere topmerken zoals M. Graham, kiest Winsor & Newton er niet voor om de opaciteit van de kleuren te veranderen met vulstoffen en opacifieermiddelen, maar om de opaciteit te accentueren met een verhoogde pigmentbelasting.

Zie ook: Figuur tekenen: een complete gids

Kleuren met één pigment, zoals ultramarijn, zijn minder duur en hebben een uitstekende lichtechtheid. Sommige pigmenten waarmee kleuren als magenta worden gemaakt, zijn echter vluchtig, met een lichtechtheid van C. De prijs hangt onder meer af van het serienummer en het gebruikte pigment. Voor meer informatie over de pigmenten die Winsor & Newton gebruikt in hun plakkleuren, ziehun website.

Kortom, dit merk biedt een scala aan kleuren die professionele kunstenaars tevreden zouden stellen, tot kleuren die geschikt zijn voor modestudenten en ontwerpers die een bepaalde kleur rechtstreeks uit de tube willen hebben.

Maimeri Kunstenaar Gouache

Koop hier Maimeri Artist Gouache

Kenmerken: half tot volledig dekkend, gladde textuur en streeploos aan te brengen, catalogusprijs vanaf ongeveer $7,11 per stuk.

Beoordeling: 4/5

Dit is een uitstekend en relatief onbekend merk in vergelijking met Winsor & Newton, M. Graham en Holbein. De kleuren brengen ongelooflijk soepel aan en zijn goed dekkend. Sommige kleuren zijn dekkender dan andere, kijk op de tube of de website voor meer informatie over de individuele kleureigenschappen.

De set van acht kleuren wordt ook geleverd met een gouache fixatief dat de verf waterbestendig maakt en klaar voor inlijsting of verzending als u uw werk verkoopt.

De kleuren zitten in tubes van 20 ml, groter dan Holbein maar kleiner dan Da Vinci, maar de prijs is nog steeds redelijk.

Gebruik deze verf voor platte illustraties, airbrushen of ander grafisch werk. U kunt ze ook gebruiken voor landschapschilderijen en ze in lagen aanbrengen zoals u met olieverf zou doen. Deze verf is niet overal verkrijgbaar, maar u kunt ze bij Blick kopen met internationale verzending als u buiten de VS woont.

Da Vinci Professionele Gouache

Da Vinci plakkaatverf kopen

Eigenschappen: Grote tubes, professionele kwaliteit, niet giftig, lichtecht, dikkere consistentie, catalogusprijs vanaf ongeveer $15,95.

Beoordeling: 3.5/5

Da Vinci plakkaatverf wordt geleverd in tubes van 37 ml, in plaats van de tubes van 15 ml waarin de meeste andere merken plakkaatverf worden geleverd. De kleuren worden gemaakt met kwaliteitsgrondstoffen en worden in kleine partijen gewreven.

Da Vinci vermijdt om de natuurlijke verwerkingseigenschappen van de pigmenten te veel te veranderen. Daarom kunnen sommige pigmenten iets transparanter lijken dan u van een plakkaatverf zou verwachten. Hun kleur Burnt Sienna is bijvoorbeeld vrij transparant.

Da Vinci kleuren zijn aan de dikkere kant in vergelijking met de consistentie van andere merken, wat bij sommige kunstenaars in de smaak zou vallen. De pigmentvulling is minder dicht dan bij andere professionele merken zoals M. Graham of Schmincke. Kleuren hebben de neiging minder te vlekken en zien er minder levendig uit in vergelijking met deze professionele kwaliteitsmerken. De prijs ligt echter iets lager dan bij andere merken.

Utrechtse kunstenaar Gouache

Koop Utrechtse kunstenaar Gouache

Kenmerken: Economisch, 24 kleuren, plakkaatverf voor ontwerpers, tubes van 14 ml, catalogusprijs vanaf $9,99.

Beoordeling: 3/5

Utrechtse plakkaatverf is een redelijk geprijsde optie, met een behoorlijke dekkingsgraad en levendige kleuren.

Met slechts 24 kleuren is er minder bereik dan bij andere merken. Utrecht maakt echter een primaire set, waaruit kleuren kunnen worden gemengd om een groot chromatisch scala aan tonen en tinten te maken. Veel van de kleuren zijn enkelvoudige pigmenten, bijvoorbeeld diep violet, ruwe omber en ultramarijn. Deze bieden kunstenaars de mogelijkheid om zuivere mengingen te maken. Utrecht voegt geen titaniumdioxide ofandere opacifieermiddelen om de opaciteit te verhogen.

Caran d'Ache Studio Gouache

Caran d'Ache Studio plakkaatverf kopen

Kenmerken: Soepele toepassing, uitstekende keuze voor studenten en schetsboekwerk, geleverd in panformaat, levendige kleuren.

Beoordeling: 3/5

De lichtbestendigheid is 'goed' volgens de website van Caran D'ache. Dit type verf is voor amateurkunstenaars en studenten. De kleuren zouden een goede voordelige set zijn om te schetsen of mee te nemen naar kunstles. De verftubes hebben een behoorlijk pigmentniveau en zijn meestal goed dekkend. Als u van plan bent uw werken te verkopen, ga dan voor een merk met een uitstekende lichtbestendigheid.

Bepaalde pigmenten zijn transparanter in de gouacheverf van Caran D'ache. Pigmenten zoals magenta lijken transparant op papier, dus als u ze dekkender wilt maken, voegt u wit aan het mengsel toe.

De verf van Caran d'Ache is ook verkrijgbaar in panvorm, wat een voordeel is voor sommige kunstenaars die graag in dit formaat werken. Zij vervaardigen hun verf met calciumcarbonaat, waardoor gedroogde kleuren krijtachtiger kunnen lijken dan sommige merken die dit ingrediënt niet gebruiken.

Daler Rowney Aquafine Gouache

Daler Rowney aquafine plakkaatverf kopen

Eigenschappen: studentenkwaliteit, heldere kleuren, ondoorzichtig, voordelige optie, beperkt kleurengamma, kleurpigmenten, catalogusprijs vanaf $5,45

Beoordeling: 2.5/5

Daarom is het raadzaam dit merk niet te gebruiken als u van plan bent het originele plakkaatverfschilderij te verkopen, omdat de kleuren na verloop van tijd kunnen gaan vervagen, vooral als ze in fel natuurlijk licht worden tentoongesteld.

Vijf van de kleuren gebruiken enkelvoudige pigmenten in hun mengsels. Dit betekent dat sommige kleuren, bijvoorbeeld ultramarijn of gebrande omber, er anders kunnen uitzien dan bij andere merken.

Als u van plan bent uw schilderij te maken en vervolgens een scan of een foto te maken om online te uploaden en het origineel weg te gooien, zou deze verf geweldig zijn. Ook zou deze verf een goede aanvulling zijn op kunstles, of voor schetsboekwerk.

Acryl gouache

De eigenschappen van acrylgouache lijken meer op matte acrylverf dan op plakkaatverf. Het belangrijkste verschil is dat het opdroogt tot een waterbestendige afwerking, terwijl plakkaatverf opnieuw kan worden gewassen. Acrylgouache is compatibel met andere in water oplosbare media.

Holbein Acryl Gouache

Holbein acrylverf kopen

Eigenschappen: ondoorzichtig, rijke kleuren, grotere tubes, grote selectie van sets, catalogusprijs vanaf ongeveer $9,25 per stuk.

Beoordeling: 5/5

Acrylgouache is matte, dekkende aquarelverf op acrylbasis. Gebruik deze verfsoort als ondergrond De meeste kleuren bevatten meer dan één pigment.

Als u een plakkaatverf wilt die waterbestendig opdroogt, is dit misschien iets voor u. Het feit dat de verf na droging niet opnieuw kan worden geactiveerd, betekent dat deze kan worden gebruikt in de laatste laag van een schilderij om het kunstwerk tegen vocht te beschermen. Als u afzonderlijke kleurlagen in het hele schilderij wilt aanbrengen, kiest u liever een acryl plakkaatverf dan een gewone plakkaatverf. Het is echter mogelijk omZet plakkaatverf vast zonder acrylverf te gebruiken, breng gewoon een fixeermiddel aan op het schilderij.

Holbein plakkaatverf is dekkend en behoudt zijn dekkracht op donkere en zwarte ondergronden. De primaire set is een goed instapmodel voor beginners. De lichtechtheid van de meeste kleuren uit dit assortiment is twee sterren. De drie sterren van sommige kleuren betekent dat de verf een goede tot gemiddelde lichtechtheid heeft.

Essentiële plakkaatverf benodigdheden

Borstels

Zacht, verend borstels Synthetische penselen met een lichte veerkracht overtreffen vaak de zachtste marterpenselen, omdat plakkaatverf iets dikker is dan aquarelverf.

De Da Vinci Casaneo Platte penselen zijn veelzijdig, omdat u de rand van het penseel kunt gebruiken voor details, of het op zijn kant kunt gebruiken om grote delen van het oppervlak te bestrijken.

Oppervlakken

Als je je werk verkoopt, zorg er dan voor dat je zuurvrij papier Gebruik gouache met elke kunstenaarskwaliteit aquarel schetsboek of oppervlak.

Aquabord oppervlakken zijn een uitstekende optie, omdat ze niet knikken onder wasbeurten. Bovendien hoeven kunstenaars hun kunstwerken niet te monteren met dit oppervlak, omdat het een dik formaat heeft.

Palet

Voor studiowerk, elke keramiek of plastic palet Een palet met putjes om kleuren uit te knijpen en vakjes om te mengen verdient de voorkeur. Voor op reis kunt u het volgende krijgen verzegelbare paletten Die houden de verf en het water op hun plaats. Je kunt ze ook gebruiken voor studiowerk als je het vocht wilt insluiten en het drogen van de kleuren wilt vertragen.

Dit draagbare palet wordt geleverd met een waterbekertje, waardoor het een goedkope en lichte oplossing is om verf te mengen. Voor een volledig lijst met benodigdheden voor plakkaatverf bekijk dan onze gids.

Wat is plakkaatverf?

Dit verfmedium is sneldrogend, dekkend, droogt mat op en kan worden gebruikt in combinatie met aquarelverf. De verf wordt gemaakt van een mengsel van pigment en Arabische gom. Sommige merken kunnen extra ingrediënten aan het bindmiddel toevoegen, zoals inerte additieven zoals krijt, die de dekkracht van het mengsel vergroten. De ingrediënten zijn grotendeels hetzelfde als bij aquarelverf, maar het belangrijkste verschil is dat plakkaatverf dekkend is.Gouache is na droging oplosbaar, waardoor het opnieuw bevochtigen van verf op het palet en het schoonmaken van materialen een fluitje van een cent wordt.

Bereik blokeffecten van effen, ondoorzichtige kleuren, voor illustratie- en ontwerptoepassingen. De matte, ondoorzichtige afwerking is vooral gewild bij illustratoren die scans, reproducties en afdrukken van hun werk willen maken.

Gouacheverf die dekkend en levendig is, is een goede optie. Als de verf ook lichtecht is en kan worden gemengd om zuivere, levendige tinten te creëren, kunnen kunstenaars werkstukken van professionele kwaliteit maken die verkoopbaar zijn. Leren schilderen met gouache in onze diepgaande gids.

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.