Grote muurkunst: een verzamelgids

Carla Andrews 10-06-2023
Carla Andrews

Bent u op zoek naar een extra groot statement stuk dat de muur bedekt en het middelpunt van uw ruimte wordt? Bij kunst is groter soms beter. Grote kunst aan de muur trekt de aandacht en maakt het niet nodig om verschillende kleinere stukken te verzamelen en te rangschikken. Het kan worden gebruikt als een op zichzelf staand stuk, of als centraal punt om een galerijmuur omheen te bouwen.

In deze gids vindt u de beste plaatsen om grote muurkunst te kopen. Ook leest u hoe u uw grote kunstwerk kunt inlijsten, ophangen en stylen, hoe u het kunt opbergen en waar u grote kunst kunt vinden voor een klein budget.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Waar koop je grote muurkunst?

Saatchi Kunst

'It Was Another Lifetime', olieverf op doek door Kia McCall op Saatchi

Deze online galerie, met een aantal van de beste hedendaagse kunstenaars ter wereld, heeft meer dan 1,4 miljoen kunstwerken. Kies uit sculpturen, schilderijen, prenten, tekeningen en fotografie. Ze hebben deskundig samengestelde collecties en een adviesdienst voor verzamelaars. Canvasformaten variëren op Saatchi Art, maar als u zoekt en filtert op schilderijen of prenten die zijn gecategoriseerd als 'oversized' kunt uvinden kunstwerken rond de 2m.

Artfinder

Artfinder is een andere populaire online galerij, die 7.000 opkomende en onafhankelijke kunstenaars verbindt met verzamelaars van over de hele wereld. Deze galerij toont collecties van kunstenaars, in hun bestsellers en kunstenaars van de maand, zodat u kunt zien wat op dit moment populair is. Of als u op zoek bent naar iets specifieks, filtert u de kunst naar uw smaak, bijvoorbeeld landschap olieverfschilderijen of gemengdemedia sculptuur.

Redbubble

Redbubble is een in Australië opgerichte marktplaats met werk van meer dan 700.000 kunstenaars van over de hele wereld. Op dit platform staan prints en reproducties in open oplage die op een aantal verschillende ondergronden zijn gedrukt. U kunt er bijvoorbeeld wandkleden, posters en metalen prints kopen, maar ook prints op papier en canvas. De stijlen op Redbubble variëren, maar er zijn veel unieke, illustratieve werkenVaak met surrealistische thema's en verwijzingen naar de popcultuur. Dit is een plek om coole kunst te kopen tegen lage prijzen. Extra grote formaten voor canvas prints op Redbubble liggen rond de 75cm.

Society6

Society6 is een andere kunstmarktplaats die gespecialiseerd is in de verkoop van prints in open editie in verschillende formaten. Deze marktplaats vermeldt werk van meer dan 300.000 onafhankelijke kunstenaars. Er zijn enkele geweldige nieuwe producten beschikbaar om af te drukken op Society6, bijvoorbeeld ingelijste prints en ingelijste canvasprints.

Etsy

Etsy is een marktplaats voor onafhankelijke kunstenaars en kleine bedrijven. Vind een eclectische mix van originele schilderijen, prints, sculpturen en allerlei kunstwerken.

Om meer online galerijen te ontdekken, vindt u onze recensie van 23 websites voor kunstverkoop Als je nieuw bent in het verzamelen van kunst en je wilt wat meer inzicht in hoe te beginnen met het verzamelen van kunst lees onze gids.

Soorten grote muurkunst

Kunst bestaat in een veelheid van verschillende media, gemaakt op een verscheidenheid van ondergronden. Leer over de verschillen van enkele van de verschillende kunstmedia, zodat u weet waar u op moet letten en hoe u uw kunstwerken kunt tentoonstellen en langer zo goed als nieuw kunt houden. Door te leren over enkele van de verschillende media en materialen in de kunst, kunt u uw smaak verder verfijnen en bijpassende stukken kiezen voor uwhuis van verschillende artiesten.

Grote originele olie- en acrylschilderijen

Als het schilderij is gemaakt op doek of houten paneel, is het waarschijnlijk geschilderd in olieverf, acryl, tempera. Kijk voor informatie over het door de kunstenaar gebruikte medium in de galerie, op de productpagina als u online koopt, of vraag het de kunstenaar zelf.

Jungle Greenhouse' schilderij van Peter de Boer op Saatchi

Olieverf en acryl zijn beide veelzijdige media. Kunstenaars kunnen de verf dik aanbrengen om textuur te verkrijgen, of dun aanbrengen om fijne details te bereiken. Op het originele schilderij ziet u penseelafdrukken en de textuur van de verf op het doek.

Grote olieverf- of acrylschilderijen zijn het meest waardevolle kunstwerk dat u kunt kopen. Ze kunnen ook een hogere doorverkoopwaarde hebben, afhankelijk van de kunstenaar.

Zie ook: De beste verfkwast voor fijne details - Fine Art Tutorials

Het voordeel van het kopen van een doek of paneel is dat het gewikkeld wordt geleverd, met een ingebouwd frame waar het doek omheen is gespannen. Dit betekent dat u het direct aan de muur kunt hangen zonder het te laten inlijsten als u daarvoor kiest. U kunt een doek echter nog steeds inlijsten, maar het geeft u de flexibiliteit om deze stap over te slaan.

Schilderijen op doek zijn het lichtst, wat geweldig is voor het vervoer - de verzendkosten zijn waarschijnlijk veel lager. Panelen zijn veel zwaarder dan canvas, dus dit is iets om te overwegen als u grotere stukken koopt.

Afdrukken op groot doek

Kunst kan worden afgedrukt op een aantal ondergronden, kopers zijn niet beperkt tot het kopen van papieren reproducties van kunstwerken.

Zie ook: Hoe toon je een doek voor olie- en acrylverf?

Onbekende wateren III' van Jacob Jugashvili

Afdrukken op canvas kunnen groter zijn dan papier, omdat het stabieler is om in te lijsten en op te hangen. Ze knallen uit de muur en evenaren het uiterlijk van originele canvas schilderijen.

Saatchi maakt canvas afdrukken tot ongeveer 45″. Redbubble maakt canvas afdrukken tot ongeveer 30″+ en Society6 maakt canvas afdrukken tot 35″+.

Aquarellen

'Wood Mood' door Oriol Angrill op Saatchi

Online galeries verzenden grootformaat aquarellen op papier meestal in een koker of een krat. Aquarelpapier op groot formaat is kwetsbaarder dan canvas, dus wees voorzichtig bij het hanteren en inlijsten. De beste optie is om het naar een professional te brengen om het in te lijsten.

Aquarellen zien er vaak veel subtieler en delicater uit dan olieverf en acryl en hebben een prachtige lichtkwaliteit.

Tekeningen

'Into the Wild Drawing' door Dominic-Petru Virtosu op Saatchi

Potloodtekeningen gemaakt met inkt, grafiet, houtskool of kleurpotlood zijn prachtige verzamelobjecten. Tekeningen worden meestal op papier gemaakt en voor grotere stukken meestal in een koker verzonden. Ingelijst achter museumglas om het kunstwerk te beschermen.

"Wave Series 25 Tekening" door Stephen Finkin op Saatchi

Pastelkunstwerken overbruggen de kloof tussen tekeningen en schilderijen. Het is een veelzijdig medium dat zich leent voor expressie en precisie, afhankelijk van de stijl van de kunstenaar. Pasteltekeningen kunnen schilderachtig overkomen, met losse sporen en levendige kleuren.

'Bader' door Ivana Živić op Saatchi

Pasteltekeningen kunnen worden gemaakt op papier of karton. Voeg afwisseling toe aan uw kunstverzameling door enkele kunstwerken te laten maken in andere media dan waar u gewoonlijk voor kiest.

Afdrukken

Giclée kunstdrukken op papier zijn een geweldige optie om een muur aan uw huis toe te voegen. Afdrukken zijn een fractie van de kosten van originelen, waardoor ze een veel goedkopere optie zijn.

Prenten in beperkte oplage zijn vaak duurder dan in open editie, maar ze hebben meestal meer inherente waarde door hun beperkte beschikbaarheid. Afdrukken van Saatchi worden geleverd met een certificaat van echtheid en u kunt optioneel een lijst toevoegen.

Sculptuur

'Nailed it Series No. 104 - Editie van #5 Sculptuur' door Sumit Mehndiratta op Saatchi

Van houtsnijwerk tot metaalbewerking, glas en geometrische draadpatronen, vind een overvloed aan wandsculpturen op Saatchi .

Sculptuur van Karmin Schafer Hansen op Saatchi

Het mooie van sculpturen is dat ze driedimensionaal zijn en uit de muur lijken te knallen met prachtige levendige texturen, kleuren en patronen. Sculpturen zijn energiek, opvallend en zijn zeker een manier om een spannend tintje aan een interieur te geven.

Grote kunst verzamelen met een budget

'Perceptie door Tanya Shatseva op Redbubble

Het is mogelijk om kunst kopen met een budget Grotere stukken hebben vaak een hoger prijskaartje, vanwege de extra middelen en tijd die nodig zijn om de schilderijen te maken. Winkel echter voor prints, canvasprints of wandtapijten als u een reproductie van een origineel wilt.

Afdrukken op marktplaatsen zoals Redubble en Society6 worden vaak tegen een lagere prijs verkocht dan afdrukken op online galeriesites als Saatchi en Artfinder.

Als u graag een origineel exemplaar wilt hebben, zoek dan naar aquarellen, tekeningen of zelfs acrylschilderijen, die meestal goedkoper zijn dan olieverfschilderijen. De andere optie is om kunst te kopen van opkomende kunstenaars. Zoek opkomende kunstenaars op Instagram door te zoeken naar kunstgerelateerde hashtags, of kijk op het Opkomende Kunstenaar sectie op Saatchi voor de keuze van hun curatoren van de beste opkomende kunstenaars om naar uit te kijken.

Grote muurkunst styling tips

Optimaliseer het effect van uw grote muurkunst door te plannen hoe ze in uw ruimte zal passen. Dit is een kwestie van de grootte controleren en de plaatsing op de muur testen, maar ook van haar afstemmen op de omgeving.

Het is belangrijk dat u een kunstwerk kiest waarmee u zich verbonden voelt, dat u aanspreekt. Het kan iets zijn dat uw stemming verbetert, of u herinnert aan een herinnering die u wilt bewaren. Wat de reden ook is om kunst te kopen, u kunt het laten werken voor uw huis.

Kleurenschema's

U hoeft geen kleurenschema uit te stippelen en dienovereenkomstig kunst te kopen, maar noteer enkele van de opvallende kleuren in het kunstwerk en verplaats eventueel enkele accessoires in uw huis om een evenwicht te vinden en het kunstwerk aan te vullen. U zou zelfs een kamer rond een kunstwerk kunnen plannen als u overweegt het opnieuw in te richten.

Galerij wanden

Als u een middelgroot kunstwerk kiest, omring het dan met een selectie prenten, schilderijen, aquarellen, illustraties of tekeningen. Zoek een gemeenschappelijk thema, kies bijvoorbeeld kunst op basis van een kleurenschema. Rangschik galerijwanden op een aantal manieren. Maak een rasterindeling door kunstwerken van vergelijkbare grootte te kiezen en de randen in formatie op elkaar af te stemmen. Of maak een meer eclectische indeling met kunstwerken van verschillende grootte.kunstwerken willekeurig verdeeld.

Combineer het met een minimale inrichting

Als u een bijzonder groot, museaal kunstwerk hebt gekozen, laat het dan spreken. Geef het wat ruimte door het interieur rond het kunstwerk te ontwerpen. Pas soortgelijke kleuren of neutrale kleuren toe om het kunstwerk aan te vullen en probeer het aantal voorwerpen in de kamer te beperken. Laat witruimte op de muur rond het kunstwerk om het tot het middelpunt van de kamer te maken.

Grote muurkunst voor de woonkamer en sociale ruimtes

Oversized kunst wordt vaak het best geplaatst in sociale leefruimtes, in woonkamers of open eetkamers waar uw vrienden en familie het kunnen zien. Kunst personaliseert een ruimte, maar het is ook iets wat we willen laten zien en delen! Als een kunstwerk u vreugde brengt, zal het waarschijnlijk ook andere mensen vreugde brengen.

Grote muurkunst voor de slaapkamer

Grote muurkunst kan net zo goed werken in uw slaapkamer. Kies een stuk dat u kalmeert en helpt tot rust te komen, met neutrale kleuren of blauwtinten om gevoelens van rust op te roepen.

Een groot schilderij inlijsten

Hoe je een schilderij inlijst hangt af van het gebruikte medium en de ondergrond waarop het is geschilderd. Heb je een aquarel, pastel, prent, potlood of kleurpotlood stuk op papier, lijst het in achter museum glas Museumglas beschermt het kunstwerk tegen UV-stralen die de kunstwerken na verloop van tijd kunnen doen verbleken. Kunstwerken op papier zijn uiterst delicaat en moeten met zorg worden behandeld - draag katoenen handschoenen wanneer u de kunst aanraakt, want olie van uw handen kan het papier of de kleuren beschadigen.

Olie- en acrylschilderijen zijn waarschijnlijk verzegeld met een laatste vernislaag. Het vernis beschermt de schilderijen tegen vocht, stof, UV en andere potentiële milieuschade. Dit betekent dat olie- en acrylschilderijen over het algemeen niet achter museumglas worden ingelijst, met uitzondering van zeer waardevolle en historische stukken. Als de kunstenaar op doek of op een gewelfd houten paneel heeft geschilderd, kunt uBevestig D-ringen aan de achterkant van de wieg en hang het meteen op, of zoek een canvas frame. Als het paneel niet gewapend is, overweeg dan een float frame te zoeken.

Het beste advies als u het niet erg vindt om extra geld uit te geven voor het inlijsten, is om het naar een vakman te brengen. Dit is vrijwel essentieel als u een werk van grote waarde inlijst en u geen ervaring hebt met het inlijsten van kunst.

Oversized kunst opslag en display tips

Zoals met alle kunst, zorg ervoor dat de kleuren worden beschermd met een laatste vernislaag of met museumglas. Dit zal voorkomen dat de kunst na verloop van tijd verbleekt. Het is ook raadzaam om kunst niet in direct zonlicht of weinig licht op te hangen. Olieverfschilderijen kunnen na verloop van tijd donkerder worden als ze in weinig licht worden achtergelaten. Het is goed om een evenwicht te vinden en de kunst ergens op te hangen met veel natuurlijk, maar indirect licht. In natuurlijklichtinstellingen, of in ruimtes met daglichtlampen, zullen de kleuren in de kunstwerken veel intenser lijken en meer overeenkomen met de bedoeling van de kunstenaar.

Als u kunst bewaart voor beleggingsdoeleinden, zorg er dan voor dat u het bewaart in een ruimte met temperatuurregeling, die niet te vochtig of te droog is. Bij extreme veranderingen in vochtigheid kunnen flexibele oppervlakken zoals canvas lichtjes uitzetten en inkrimpen. Wanneer canvassen kromtrekken, kunnen broze verflagen, zoals olielagen, na verloop van tijd sneller barsten.

Advies voor grote kunstwerken

Als u een groot kunstwerk met een hoge waarde verzendt, zorg er dan voor dat het verzekerd is, zodat bij verlies of beschadiging de waarde van het kunstwerk gedekt is. De kunstenaar van wie u koopt is verantwoordelijk voor het verpakken van het kunstwerk, tenzij u rechtstreeks van een galerie koopt. Als u koopt van een online galerie zoals Saatchi, kunt u op de productpagina zien hoe het kunstwerk wordt verzonden, voorbijvoorbeeld of het in een krat of een doos wordt verpakt. Saatchi specificeert hun verzekeringsbeleid: " Saatchi art verzekert alle zendingen voor het bedrag van de kunstenaarscommissie voor het verkochte werk. ".

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.