De beste lichtbak voor overtrekken en tekenen

Carla Andrews 14-06-2023
Carla Andrews

Het overtrekken van contouren met een potlood kan een moeilijke en tijdrovende klus zijn. Maar met behulp van een lichtbak kan het overtrekken van contouren veel gemakkelijker en nauwkeuriger worden. Een lichtbak is een verlicht oppervlak waarmee je contouren op papier of andere materialen kunt overtrekken. Het is perfect voor kunstenaars die willen snel en nauwkeurig nauwkeurige tekeningen maken .

Lichtbakken variëren in hun draagbaarheid, helderheid en grootte, zodat u er een kunt kiezen op basis van uw specifieke traceerbehoeften. Voor eenvoudige traceeropdrachten zal een basislichtbak met een uniform oppervlak en helderheid prima werken. Maar voor complexere traceeropdrachten of als u door dikkere materialen heen moet kijken, kiest u een lichtbak met hogere helderheidsinstellingen of variabele helderheidsregelingen. Sommigelichtbakken hebben ook speciale functies zoals niet-verblindende oppervlakken of calqueerlinialen en sjablonen om u te helpen nauwkeurige tekeningen te maken.

Of u nu een kunstenaar, ontwerper of hobbyist bent, een lichtbak kan van onschatbare waarde zijn voor het nauwkeurig en gemakkelijk overtrekken van contouren. Vind de beste lichtbak voor uw behoeften in deze gids, en het overtrekken van projecten wordt eenvoudiger en leuker dan ooit tevoren.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Cricut BrightPad Go

Cricut BrightPad Go kopen

De Cricut BrightPad Go is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een lichtbak om te gebruiken voor tracing die ook volledig draagbaar is. Het heeft een instelbare helderheid tot 4200 lumen, zodat u de kleinste details in de tekening kunt zien. De pad zelf is 29,2 cm x 22,8 cm, wat groot genoeg is voor de meeste projecten. Bovendien is de pad snoerloos en draagbaar, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.waar je ook heen gaat.

De Cricut BrightPad heeft ook vijf verschillende helderheidsinstellingen, zodat u de lichtintensiteit kunt aanpassen aan uw behoeften. Dit maakt het ideaal voor elk type overtrekproject, van eenvoudige schetsen tot ingewikkelde ontwerpen. De prijs van de Cricut BrightPad is 99 dollar, dus het is duurder dan hun oudere Cricut Brightpad, maar het draadloze ontwerp biedt meer voordeel voor degenen die draagbaarheid nodig hebben.

Artograph LightTracer Lichtbak

Artograph LightTracer lichtbak kopen

De Artograph LightTracer Light Box heeft een schuin oppervlak met een instelbare helderheid van 14.000 tot 5.000 lux. Hierdoor kunt u het perfecte lichtniveau vinden zonder te hoeven rommelen met een dimschakelaar. De LightTracer heeft een duurzame constructie die jarenlang meegaat.

In vergelijking met de BrightPad, heeft de Artograph LightTracer Light Box verschillende voordelen. Het schuine oppervlak maakt het gemakkelijker om nauwkeurig beelden te traceren of over te brengen. Bovendien zorgt de duurzame constructie ervoor dat hij jarenlang meegaat. Deze lightbox is echter niet draagbaar.

Al met al is de Artograph LightTracer Light Box een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudig te gebruiken overtrek- of transferhulpmiddel. Met zijn instelbare helderheid en duurzame constructie is het zeker een betrouwbare metgezel in het arsenaal van elke kunstenaar.

Daglicht Wafer LED Lichtbak

Koop Daylight Wafer LED Light Box

De Daylight Wafer LED Light Box is het perfecte hulpmiddel voor tracing, op papier of stof. Hij is ultraslank, ultralicht en ultrahelder, waardoor hij ideaal is voor kunstenaars die hun werk onderweg moeten doen. Met een dikte van slechts 0,8 cm is deze lightbox ongelooflijk draagbaar en licht. De dimbare LED-lampjes zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van het licht van rand tot rand en zijn zeer warmtearm, zodat u niet hoeft teDe ingebouwde liniaal maakt het gemakkelijk om uw werk nauwkeurig te meten en de brede spreiding van het licht zorgt ervoor dat u elk detail van uw tekening of foto duidelijk kunt zien.

Artograph Futura Licht Tafel

Artograph Futura lichttafel kopen

Met de Artograph Futura Light Table van Studio Designs kunnen kunstenaars tekenen en overtrekken aan een verlichte tafel, om grote werken nauwkeurig te maken. Deze tekentafel is gemaakt van een duurzame zware stalen constructie. Hij heeft een verstelbare hoek, en een helder LED licht dat het hele werkoppervlak verlicht. De afmeting van de tafel is 38″ B x 24″ D, waardoor er voldoende ruimte is voor het overtrekken van grotere projecten.

Zie ook: Verhouding in de kunst

Met de verstelbare hoek kunt u uw werkruimte aanpassen aan uw behoeften. De helderheid van het LED-licht kan ook worden aangepast, waardoor het perfect is voor elk overtrekproject. Bovendien heeft de tafel een ingebouwde opbergplank eronder om benodigdheden en gereedschap op te bergen wanneer deze niet worden gebruikt. Dit zou een geweldige pasvorm zijn in elk kunstenaarsatelier .

Deze lichte tafel is ideaal voor illustratoren die ontwerpen moeten natekenen of nauwkeurige verhoudingen in hun werk moeten creëren. Hij is ook geweldig voor quilters die nauwkeurig patronen op stof of papier moeten natekenen.

Huion L4S 17,7 Inches LED Lichtkussen

Koop Huion L4S 17,7 Inches LED Light Pad

De Huion L4S Light Pad is een betaalbare lightbox-optie voor kunstenaars die tekeningen willen natekenen. Met 17,7 inch biedt hij een behoorlijk werkoppervlak voor de meeste overtrekprojecten. De helderheid kan worden aangepast aan uw behoeften, en de pad wordt gevoed via USB, zodat u hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Vergeleken met andere lichtbakken op de markt is de Huion L4S budgetvriendelijker, terwijl hij toch een goede kwaliteit biedt. Als je net begint met tracen en niet meteen wilt investeren in een duurdere lichttafel, is de Huion L4S een geweldige, goedkopere optie om te overwegen.

Zie ook: Olieverf versus acrylverf: wat zijn de belangrijkste verschillen?

Hij wordt gevoed via USB, dus u kunt hem gemakkelijk aansluiten op uw laptop of desktopcomputer om het meeste uit uw werk te halen. De meetlat aan de zijkant maakt het gemakkelijk om uw kunstwerk nauwkeurig te meten, en de helderheid van 1100 lumen zorgt ervoor dat u de best mogelijke verlichting krijgt voor het overtrekken of tekenen. Bovendien helpt de oogbeschermende LED-lamp om uw ogen minder te belasten tijdens het werken.

In vergelijking met andere gereviewde lichtboxen onderscheidt de Huion L4S zich met zijn instelbare helderheidsinstellingen en flikkervrije LED-lampen. Dit betekent dat u de helderheid kunt aanpassen aan uw behoeften en een consistente verlichting krijgt tijdens uw werksessie. Bovendien maakt het ultradunne ontwerp het gemakkelijk om mee te nemen waar u ook gaat - perfect voor degenen die een betrouwbare lichtbox nodig hebben.onderweg!

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.