Beste aquarelpenselen: een overzicht - Fine Art Tutorials

Carla Andrews 17-05-2023
Carla Andrews

De beste aquarelpenselen zijn die met zachte vezels geschikt voor het verplaatsen van vloeibare verf. Aquarelpenselen hebben ook korte handgrepen waardoor kunstenaars meer controle hebben bij het schilderen.

Het is beter om te investeren in penselen van hogere kwaliteit die lang meegaan en die u met plezier zult gebruiken. Als u de goedkoopste penselen koopt die u kunt vinden, zult u snel gefrustreerd raken over hoe ze met de verf omgaan. De haren zullen snel splijten, zich verspreiden en afgeven. U zult ook veel meer moeite hebben om de verfstroom op het papier onder controle te houden.

In deze gids laat ik u enkele uitstekende opties voor het schilderen zien en enkele penselen die ook budgetvriendelijker zijn. Ontdek de verschillende soorten penselen, vormen en maten die beschikbaar zijn voor aquarelschilders en hoe ze presteren. Kies de beste aquarelpenselen voor uw schilderpraktijk.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Natuurlijke vezelharen

Natuurlijk haar is haar dat afkomstig is van dieren. Marter-, eekhoorn- en zelfs geiten-, pony- en dassenhaar zijn allemaal zacht genoeg om met aquarelverf te werken. Dierlijke haren zijn duurder dan de synthetische alternatieven. Synthetische haren kunnen de prestaties van sommige natuurlijke haarvezels dicht benaderen, maar er zijn merkbare verschillen in de prestaties.

Hoe verzorg je natuurlijke haarborstels?

Natuurlijke vezels hebben een lange levensduur, maar het is een goed idee om ze na gebruik te reinigen en te verzorgen. De Master's Brush Conditioner and Restorer Deze zeep zorgt ervoor dat uw penselen na elk gebruik weer als nieuw zijn en verbetert ook de kleurvastheid van de penseelvezels. Let er wel op dat u uw penselen niet ondersteboven in de penseelwasmachines laat staan en dat het pigment niet te lang op de haren droogt.

Wanneer u uw aquarelpenseel voor het eerst ontvangt, zal het tot een punt toelopen met Arabische gom om de haren vast te zetten. Was dit weg met water en borstelzeep voor gebruik.

Kolinsky maritieme aquarelpenselen

Marterhaar is de vezel die het meest wordt geassocieerd met aquarelleren. Sommige van de beste aquarelpenselen zijn gemaakt van deze vezel. Het is het fijnste type penseel dat beschikbaar is voor aquarellisten en wordt het meest gebruikt door professionele kunstenaars. Het geeft een penseel enkele unieke eigenschappen.

Kolinsky marterharen zijn ultrazacht en houden een grote hoeveelheid pigment vast in de haren. Bij het aanbrengen van verf op het papier geven ze het pigment soepel en gelijkmatig af. Dit geeft de kunstenaar de mogelijkheid om lange, gelijkmatige kleurlagen te maken. Ronde marterharen lopen in natte toestand taps toe naar een punt. De fijne punt geeft de schilder de mogelijkheid om dunne of dikkere lijnen te maken, afhankelijk van detoegepaste druk.

Wat kolinsky marterpenselen onderscheidt van alle andere is het vermogen om een scherpe punt te behouden door de jaren heen, als gewassen en geconditioneerd Veel synthetische alternatieven bieden dit voordeel tot op zekere hoogte. Een kolinsky kwast zal echter de tand des tijds doorstaan, vergeleken met een synthetische.

De haren zijn afkomstig van de kolinsky, een soort Siberische wezel, en niet van de marter. Sabelhaar dat aan de hoogste eisen voor het maken van borstels voldoet, wordt in de winter verkregen uit de vacht van de rode mannelijke kolinsky wezel. Deze haren zijn lang en taps toelopend, met een elastische veer en een ronde, volle vorm.

Kolinsky marterpenselen zijn het duurste soort penseel dat je kunt krijgen. De prijzen lijken met elke toename in grootte flink te stijgen. Het kopen van een kolinsky marterpenseel is een investering die je schilderpraktijk ten goede kan komen. Ik heb de beste aquarelpenselen van kolinsky marterhaar grondig bekeken om je een beter idee te geven van hun prestaties. Zodat jebeslissen welk penseel het beste past bij uw budget en uw schilderstijl.

De beste aquarelpenselen: Kolinsky's marterproducten kiezen

Winsor & Newton, Serie 7

Hier kopen

Eigenschappen: duurste, goed watervasthoudend vermogen, duurzaam gebouwd.

Dit is mogelijk het beroemdste kolinsky marterpenseel. Winsor & Newton hebben een wereldwijde reputatie voor uitmuntendheid.

De haren zijn gemaakt van de fijnste kolinsky marterharen en dat zie je terug in de prijs. Het is de duurste kwast op de lijst.

De penseelpunten zijn fijn gevormd, lopen spits toe en zijn zeer zacht.

Het watervasthoudend vermogen van dit penseel is goed. Sommige kunstenaars melden echter onregelmatigheden in de knip en de punt van het penseel.

Water en verf komen gelijkmatig van de haren af. Met de juiste penseeltechniek krijgt u gelijkmatige wassingen.

Sommige kunstenaars melden dat dit penseel wordt overschat voor het geld en dat de kwaliteit van de penselen van Winsor & Newton in de loop der tijd is afgenomen. Het is misschien beter dan andere kolinsky marterpenselen, maar het is geprijsd als een luxeproduct met twee of drie keer de kosten. Is het het extra geld waard? Misschien niet zo veel als andere kolinsky marterpenselen op de lijst.

Da Vinci Maestro kolinsky marter penseel

Hier kopen

Eigenschappen: houdt veel water vast, loopt taps toe naar een punt, voelt glad aan om mee te schilderen, houdt zijn vorm vast tijdens het schilderen, steviger dan andere kolinsky-penselen.

Het Maestro penseel is handgemaakt in Duitsland en komt in verschillende varianten. Serie 1503 is klein met een dekseltje voor het penseel, waardoor het makkelijk te vervoeren en mee te nemen is.

Dit is een kwast van uitzonderlijke kwaliteit, gemaakt van kolinsky marterhaar, geselecteerd uit de mannelijke winterstaarten. Dit zijn Da Vinci's topkwasten en hun watervasthoudend vermogen is van hoog niveau.

Ze hebben fijn gevormde punten, waardoor schilders delicate details kunnen creëren. Met een hoge mate van elasticiteit geeft het een superieure controle over het penseel.

De borstelharen zijn steviger dan die van de Winsor & Newton series 7 en het Escoda penseel. Dit betekent dat de haren gemakkelijk terugbreken tot een punt. Als u een penseel wilt dat jaren meegaat, is dit misschien iets voor u.

Escoda Reserva

Hier kopen

Kenmerken: duurste Escoda penseel, stijver dan Optimo, breed scala aan maten, goedkoper dan 'designer' kolinsky penselen.

Escoda maakt twee verschillende soorten kolinsky marterborstels, Reserva en Optimo. Reserva is iets duurder voor grotere maten penselen. De hogere prijs van de Reserva is te wijten aan het feit dat de haren worden geselecteerd uit alleen de mannelijke winterstaartharen van de wezel. Deze borstel is stijver en loopt taps toe naar een scherpere punt in vergelijking met de Optimo.

In vergelijking met de Optimo is de Reserva verkrijgbaar in een grotere variëteit aan vormen en maten, van 5/0 tot 18. De Reserva is het beste voor ultrafijn detailwerk in vergelijking met de Optimo. Als je op zoek bent naar een kolinsky marterpenseel dat goedkoper is dan de top of the line 'designer' penselen zoals de Da Vinci Maestro, dan zou dit een goede keuze kunnen zijn.

Escoda Optimo

Hier kopen

Kenmerken: Zacht, hoge kwaliteit borstel, goedkoper dan Escoda Reserva

Deze borstel is gemaakt van een mix van mannelijke en vrouwelijke kolinsky wezel wintervacht haren.

De haren van dit penseel zijn iets langer dan die van de Da Vinci Maestro. Dit is een uniek aquarelpenseel dat zeer geschikt is voor contouren en detailwerk. De haren zijn uitgehard om ze extra veerkracht te geven.

De Escoda Optimo lijkt zich te houden aan een vergelijkbare maatverdeling als de Da Vinci Maestro serie 10. Een penseel in maat 6 van beide fabrikanten is 3,2 mm breed.

In vergelijking met de Da Vinci Maestro marterkwast is de Optimo kwast voor grotere maten (10+) bijna de helft goedkoper.

Dit penseel heeft een hoog watervasthoudend vermogen, het is geweldig voor verfspoelingen. Zowel de Reserva als de Optimo penselen zullen de tand des tijds doorstaan, mits goed behandeld.

Rozemarijn kolinsky marterborstel

Koop het hier

Eigenschappen: handgemaakt, hoge kwaliteit, goedkoper dan andere merken, breed assortiment beschikbaar, duurzaam

Rosemary & Co zijn een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf, maar ze opereren wereldwijd en hebben een grote gebruikersgroep van professionele kunstenaars uit de hele wereld. Ze hebben een paar verschillende soorten kolinsky marterborstels beschikbaar voor kunstenaars.

De penselen verwerken de verf prachtig, want de wateropnamecapaciteit is uitstekend. De penselen zijn gemaakt in de perfecte volle vorm en de haren hebben een heerlijke knip.

Deze penselen zijn aanzienlijk goedkoper dan Da Vinci Maestro en de kolinsky penselen van Escoda. Zij besparen kosten door materialen rechtstreeks in te kopen en tussenpersonen uit te schakelen.

De borstels worden met de hand gemaakt door een klein team dat gevestigd is in Yorkshire. De borstelmaterialen worden zorgvuldig ingekocht, zodat de borstelharen lang meegaan.

Raphael kolinsky marmer

Hier kopen

Eigenschappen: fijne punt, volle body, briljant voor details, duurder dan Escoda

De aquarelpenselen van Raphael, gemaakt in Frankrijk, zijn gemaakt van kolinsky marter. Ze zijn gemaakt volgens hoge specificaties, met een fijne punt en een conische vorm.

De haren zijn veerkrachtig, houden veel water vast en hebben mooie fijne punten die briljant zijn voor het schilderen van details. Als u dit merk wilt uitproberen, raad ik u aan een kleiner formaat te nemen en het te testen op details, want daar presteert het goed.

Het water en de verf lopen soepel en gelijkmatig van de haren af op het papier en geven rijke of fijne wassingen, afhankelijk van de uitgeoefende druk.

Zie ook: Lineair perspectief in de kunst

Vergeleken met de Escoda Reserva heeft de Raphael penseel een iets andere maatverdeling. Een Raphael penseel maat 8 komt ongeveer overeen met een Escoda penseel maat 10, aangezien ze beide ongeveer 6mm breed zijn. Raphael penselen zijn echter duurder dan de Escoda penselen.

Eekhoornborstels

Eekhoornhaar is goedkoper te maken en te kopen dan marterhaar, maar het is zachter dan kolinsky marterhaar. Dit betekent echter dat het weinig 'snap' heeft, dat wil zeggen dat het niet zo snel terugveert als het wordt bewogen als kolinsky marterhaar. De zachtheid van het haar maakt de penselen geschikt voor technieken zoals wassen. Eekhoornhaar wordt vaak verwerkt tot dweil- of wasborstels.

Eekhoornhaar kan een enorme hoeveelheid kleur vasthouden, net als marterhaar. Bij gebruik van deze penselen hoef je je dus geen zorgen te maken over het herladen van je penseel na elke streek. Dit is briljant voor wie graag op grotere schaal werkt, of wie graag gedurfde, grote, ononderbroken penseelstreken over de pagina maakt. Houd er echter rekening mee dat je bij gebruik van een eekhoornpenseel minder controle hebt over de plaats waar de verfeindigt door het gebrek aan veerkracht.

Zilveren penseel: Zwart fluweel (eekhoorn en synthetische mix)

Hier kopen

Eigenschappen: veerkrachtig zoals synthetisch, vermogen om water vast te houden zoals eekhoornborstels

Dit zijn premium borstels gemaakt van een mix van eekhoornhaar en een synthetisch filament genaamd Risslon. Door een borstel te nemen met een mix van synthetisch en natuurlijk haar, krijg je het beste van beide eigenschappen.

Deze borstels hebben de veerkracht en duurzaamheid van synthetisch haar, maar de zachte eigenschappen en het watervasthoudend vermogen van eekhoornhaar.

Andere natuurlijke vezels

Onder deze noemer vallen de haarvezels die je niet zo vaak ziet in penselen van kunstenaarskwaliteit.

Ponyhaar, bijvoorbeeld, wordt gebruikt om enkele van de goedkoopste penselen te maken die beschikbaar zijn voor kunstenaars. De haren zijn zacht, maar ze zijn gewoon niet zo geschikt om kunstenaars te voorzien van de mogelijkheid om een verscheidenheid aan technieken te gebruiken zoals marter- en eekhoornhaar dat wel zijn. Ponyhaar loopt niet taps toe of houdt geen punt, wat betekent dat ze niet geweldig zijn voor detailwerk. Als je goedkope penselen nodig hebt voor zeer eenvoudige verftoepassingen, dan zijnkan het nuttig zijn om er een paar te krijgen.

Geitenharen worden bijna uitsluitend gebruikt voor het maken van zwabberpenselen. Zwabberpenselen worden gebruikt om zeer dunne, transparante wassingen te maken voor achtergronden, zoals luchtpartijen. De reden hiervoor is dat geitenharen zo zacht en fijn zijn, dat ze niet de knip hebben die marterharen wel hebben. Ze zijn echter nog steeds nuttig om te hebben, denk er alleen aan dat je de verf vloeibaar moet maken voordat je ze gebruikt. Koop hier geitenmoppenborstels .

Synthetische haren

Synthetische borstelharen zijn goedkoper dan natuurlijk haar en kunnen de eigenschappen van verschillende dierlijke haarvezels vrij dicht benaderen. Borstelharen van synthetische vezels kunnen variëren in zachtheid, waarbij sommige stijver zijn dan andere.

De beste aquarelpenselen van synthetisch haar zijn zacht, maar ook veerkrachtig en flexibel. Door die veerkracht presteren ze iets anders dan penselen van natuurlijk haar. Dat betekent dat ze lichter moeten worden aangeraakt bij het aanbrengen van waterige wassingen op het papier. Maar ze lenen zich ook voor het gebruik van minder uitlopende of met medium bewerkte verflagen.

Een nadeel van het gebruik van synthetische penselen in tegenstelling tot penselen van natuurlijk haar, zoals kolinsky marterhaar, is de levensduur. Marterharen penselen gaan langer mee als ze goed worden verzorgd en gewassen.

Hieronder heb ik uiteengezet welke synthetische borstels de eigenschappen van natuurlijk haar het beste nabootsen.

Beste aquarelpenselen: synthetische penselen productkeuze

Princeton: Neptune Faux Eekhoorn

Hier kopen

Eigenschappen: gladde, gelijkmatige wasbeurten

Deze penselen houden de kleur uitstekend vast en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

Ze voelen zacht aan om mee te schilderen en zijn minder duur dan natuurhaar, dus uitstekende penselen voor beginners. De penselen geven een gelijkmatige afgifte van kleur, maar lopen niet zo spits toe als sommige andere penselen van natuurhaar.

Escoda: Versatil Synthetic Sable

Hier kopen

Attributen: Economische prijs, komt het dichtst bij echte marter in waterbergend vermogen.

Het Escoda Synthetic Sable penseel is een zeer veelzijdige optie voor aquarellisten, voor een middenklasse prijs. De haren zijn veerkrachtig en zacht, met uitstekende absorberende eigenschappen, die vloeistof vasthouden en soepel op het papier afgeven. Dit penseel is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor het zeer geschikt is voor fijne details of grote wassingen.

Deze penselen benaderen het watervasthoudend vermogen van echt marterhaar, meer dan andere merken.

Da Vinci Casaneo

Hier kopen

Eigenschappen: veerkrachtig, goede elasticiteit, fijne punt, veganistisch

Da Vinci Casaneo penselen zijn gemaakt van synthetisch Kazan eekhoornhaar. Het penseel heeft een schitterende veerkracht en elasticiteit, meer dan een penseel van natuurlijk eekhoornhaar. Gebruik een lichtere aanraking dan je zou doen met een penseel van natuurlijk haar. Deze penselen klikken beter terug in een punt dan een Kazan eekhoorn penseel van natuurlijk haar.

Zie ook: Lijnkunst: Definitie & Elementen van de kunst

Het watervasthoudend vermogen van dit penseel is uitstekend. Het wordt geleverd in ronde, platte, puntige ovale, mottlers en wash vormen.

Dit penseel is veganistisch, omdat bij de productie geen dierlijke producten worden gebruikt. Ze zijn aanzienlijk goedkoper dan penselen van natuurlijk haar, dus ook geschikt voor een aquarellist met een kleiner penseelbudget.

De ronde penselen gaan tot maat 40, veel groter dan de meeste kolinsky marterpenselen.

Beste aquarelpenselen voor op reis

Escoda reisborstels

Hier kopen

Escoda heeft een enorm assortiment reiskwasten. Ze verkopen compacte zakkwasten in onder andere hun optimo, reserva en versatil series. De reiskwastensets worden geleverd in handgemaakte lederen etuis. De handvatten van de reiskwasten hebben een prachtige metalen en houten afwerking, met een deksel om de kwasten veilig te houden.

Da Vinci reisborstels

Hier kopen

Serie 1503 van het Da Vinci Maestro penseel assortiment wordt geleverd in een intrekbare huls en dop waardoor ze perfect zijn voor reizen en plein air schilderen. Krijg de kwaliteit van het Maestro marter penseel in een compact formaat.

Het handvat van de kwast is gemaakt van een duurzaam plastic dat geen afbreuk doet aan de kwaliteit van de kwast. Er zit een ventilatiegat in, wat essentieel is voor het vervoer van natte kwasten. Na het schilderen in de buitenlucht moet u echter altijd het deksel eraf halen om de kwasten bij thuiskomst goed aan de lucht te laten drogen. Voor een volledige lijst van aquarelpenselen voor op reis kijk dan naar onze recensie.

Penseelvormen en wat ze doen

Mop

Penselen zijn vaak gemaakt van geitenhaar of een synthetisch alternatief vanwege de zachtheid van de filamenten. Deze penselen zijn perfect voor achtergrondspoelingen van dunne kleur, het mengen en verzachten van gebieden.

Rond

Deze penseelvorm is perfect voor het invullen van kleine delen van het schilderij, het trekken van fijne lijnen en het creëren van gedetailleerde gebieden. Je kunt twee verschillende soorten ronde penselen krijgen, die welke taps toelopen naar een punt, ook wel "puntige rondjes" genoemd, en die welke meer afgerond zijn aan het uiteinde. Ronde penselen met een zachtere punt zijn meestal goedkoper.

Ventilator

Afhankelijk van de dichtheid van de haren kun je deze penseelvorm op twee verschillende manieren gebruiken. Je kunt hem gebruiken als een zachte blender. Of als de haren uit elkaar staan, kun je er textuurwerk mee maken. Zoals het uiterlijk van meerdere grassprieten tegelijk, of de vacht van een dier.

Rigger (en liner)

Rigger penselen hebben extra lange haren en lopen taps toe naar een naaldpunt aan de punt. De lengte van de haren absorbeert schokken van uw hand en creëert een slepend effect, waardoor u lange nauwkeurige, fijne lijnen kunt maken.

Een rigger is het perfecte gereedschap voor dunne lijnen van gras, haren of andere kleine details. Ze zijn ook geweldig voor tekenwerk aan het eind.

Plat

Een plat penseel kan worden gebruikt voor grote, brede wassingen. Je kunt de platte rand ook gebruiken om vierkante vormen te maken, of de hoek en druk variëren om verschillende diktes en effecten te creëren. Botanische kunstenaars geven de voorkeur aan platte penselen om blad- en bloemblaadjesvormen te creëren door de hoek van het penseel te gebruiken.

Heek

Een heekpenseel is gemaakt van superzachte en fijne filamenten, zoals geitenhaar. Het heeft een lang plat houten handvat met korte, platte haren eraan. De haren kunnen een grote hoeveelheid water vasthouden, waardoor het perfect is om grote fijne kleurspoelingen over het papier te maken.

Dagger

Een dolk of dolkstripper is een penseel met brede haren bij de huls (metalen klem) die taps toelopen naar een dolkpunt bij de punt. Omdat de haren zo dik zijn bij de huls, kan dit penseel veel verf vasthouden. Gebruik het voor detailwerk, of het maken van natuurlijke vormen die verschillende druk vereisen om verschillende patronen te creëren, bijvoorbeeld bloemblaadjes of bladeren. Ze zijn ook het perfecte gereedschap voorwaardoor het lijkt op golven en rimpelingen.

Borstelmaten

Penseelmaten variëren van 20/0 tot maat 40 en verder. 20/0 is het kleinste penseel dat je kunt krijgen, de punt is naaldscherp en is briljant voor het maken van ultrafijne details in je schilderijen. Met maat 40 kun je grote delen van je doek bedekken. Je kunt penselen krijgen die groter zijn dan maat 40, maar ze adverteren hun maat meestal in hun breedte gemeten in inches.

De grootte die u kiest voor uw penseel hangt af van de schaal waarop u wilt werken. Als uw stijl expressionistisch is en u werkt op een grotere schaal, zullen vooral grotere penselen volstaan. Als u realistischer wilt schilderen, zult u kleinere penselen nodig hebben om details te bereiken.

Er is geen standaardisering in penseelmaten. Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende maatmodellen om hun penselen te maken. Dus een maat zes van Da Vinci kan anders zijn dan een maat zes van Winsor & Newton. Het is belangrijk om niet te kijken naar de maten die aan penselen worden gegeven, maar naar de breedte- en lengtematen zelf.

Beste aquarelpenselen voor beginners

De beste aquarelpenselen voor beginners presteren goed en zijn voordelig.

Koop een rond penseel en ook een grotere mop of plat penseel om gebieden in te vullen zoals achtergronden, of hemelwassingen. Een maat 6 of 8 zou een goede plek zijn om te beginnen. Synthetische penselen zijn goedkoper dan natuurhaar en in veel opzichten presteren ze ook beter dan penselen van natuurhaar, in hun elasticiteit en veerkracht. Daarom is het zinvol om met synthetische penselen te beginnen.

Ik zou beginnen met een Da Vinci Casaneo of de Escoda Versatil in een paar verschillende vormen en maten, afhankelijk van het formaat waarmee u wilt werken en de onderwerpen die u wilt schilderen. Als u kleine, gedetailleerde schilderijen wilt maken, zijn een paar kleine, ronde penselen geschikt. Voor grotere werken kunt u ook een was- of zwabberkwast aanschaffen.

Dat is echt alles wat je nodig hebt om te beginnen. Als je geïnteresseerd bent in andere soorten penselen die in deze gids worden beschreven, volg dan de links om te zien waar je ze kunt kopen. Het is geweldig om te experimenteren met verschillende gereedschappen en materialen om een breder begrip te krijgen van het medium dat je gebruikt. Je zult nieuwe manieren vinden om van het proces te genieten.

Als beginner zul je een tijdje je weg voelen met aquarel. Enkele basistechnieken leren, wennen aan het aanbrengen van verf op papier en er vooral plezier in hebben!

Je vaardigheden ontwikkelen zich na verloop van tijd en je wordt kieskeuriger over welke materialen je koopt. Je leert de merken en gereedschappen kennen die je graag gebruikt en de effecten die je ermee kunt bereiken. Op dat moment beginnen kunstenaars hun collectie penselen uit te breiden en misschien zelfs te investeren in een echt kolinsky marterpenseel.

Beste aquarelpenselen: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.