Eenvoudige dingen om te tekenen: ideeën voor beginners

Carla Andrews 30-07-2023
Carla Andrews

Misschien heb je wat krabbelinspiratie nodig om je schetsboek te vullen, of misschien wil je wat makkelijke dingen vinden om te tekenen om te oefenen en je vaardigheden te verbeteren. In deze lijst vind je 30+ makkelijke tekenideeën voor beginners. De tekeningen zijn misschien makkelijk, maar ze zien er indrukwekkend uit!

Alles wat je nodig hebt is een potlood en wat papier om te beginnen, dus pak je spullen en teken wat je wilt. Ik heb stappen bijgevoegd zodat je ze allemaal kunt voltooien. Deze tekeningen zijn eenvoudig, met een realistische stijl, maar ongelooflijk leuk om te doen!

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Een oog

Een oog is vrij gemakkelijk te tekenen. Het is dus een geweldige plek voor beginners die geïnteresseerd zijn in portrettekenen om te beginnen. Om nauwkeurige verhoudingen met het oog te bereiken, begin je met meten. Teken een cirkel voor de iris, markeer dan de bovenkant, onderkant, binnenhoek en buitenhoek van het oog. Teken een richtlijn om de hoek van het oog aan te geven, van de binnenhoek naar de buitenhoek. Dit maakt het tekenen van de omtrekmakkelijker, want het is een kwestie van de markeringen samenvoegen.

Als je niet zoveel vertrouwen hebt in schaduw Begin eerst met de donkerste gebieden. De donkerste gebieden zijn de pupil, de buitenste rand van de iris en de wimpers. Het is handig om een aantal verschillende tekengereedschappen om te helpen met schaduwen zoals zachtere grafietpotloden (6B of 8B). Met zachte potloden bereikt u een groter toonbereik zodat je die donkere schaduwen kunt tekenen.

Zorg ervoor dat je grafietpotlood slijpen bij het tekenen van de wimpers! Een andere tip is om een gekneed gummetje of een Tombow Mono Zero gum om details op te lichten voor de afwerking.

Cupcake

Teken een supermakkelijke cupcake met een grote werveling van glazuur. Begin met het tekenen van een gebogen lijn voor de basis van de cupcake. Voeg vervolgens twee lijnen toe voor de zijkanten van de cake. Teken vervolgens een grote spiraal voor het glazuur. Voeg tot slot wat hagelslag toe aan de bovenkant! Pak uw kleurpotloden en geef het glazuur de kleur die je wilt.

Hond

Je kunt een hond tekenen op basis van slechts drie cirkels! Gebruik de cirkels als richtlijn voor het meten van de verhoudingen van het hoofd, de romp en de voeten. Voeg dan wat details toe, zoals bont, de ogen, een kraag en een neus. Je zou het als een contourtekening zoals dit, of je zou wat schaduw kunnen doen. Bekijk onze gids over tekentechnieken voor wat tips.

Pompoen

Pompoenen zijn leuk om te tekenen, vooral rond de herfst als het griezelige seizoen voor de deur staat. Teken dit met markers Begin met het tekenen van een ovale vorm voor de pompoen. Voeg vervolgens de partjes en de steel toe. Als je dit tekent voor Halloween, teken dan driehoekjes voor de ogen en een brede mond om de versiering te maken. Om het af te maken kleur je de pompoen oranje.

Kat

Een ander leuk en makkelijk ding om te tekenen is een kat. Net als bij het tekenen van de hond, begin je met drie cirkels als leidraad. Teken dan over de leidraad heen, maak het hoofd meer gedefinieerd, teken de oren, rug, staart en poten. Vergeet niet om teken wat textuur op de omtrek voor bont.

Het tekenen van details kan in het begin lastig zijn, maar besteed wat tijd aan het in kaart brengen van de plaats waar ze komen. Je kunt altijd markeerstiften maken voor de plaats van de ogen en de neus, en deze uitwrijven als je zeker bent van de plaatsing. Het belangrijkste als je begint met tekenen is oefenen Dus als je het niet leuk vindt hoe je eerste tekening is geworden, pak een schetsboek en probeer het opnieuw.

Lippen

Lippen zijn zeker een van de makkelijkste dingen om te tekenen. Begin met het tekenen van een gebogen lijn voor de bovenlip. Voeg daaronder nog een gebogen lijn toe voor de onderlip. Om het af te maken, gebruik je een rood potlood om je lippen in te kleuren. Nu je ogen en lippen hebt getekend, kun je proberen een gezicht te tekenen of een hoofd !

Panda

Panda's zijn schattig, rond en gemakkelijk te tekenen! Hun vorm bestaat voornamelijk uit cirkels die je kunt bewerken en verfijnen om een meer gedetailleerde tekening te maken. Begin met het licht tekenen van de cirkelgeleiders met een potlood. Het helpt ook om het gezicht in tweeën te delen en dan weer in tweeën voor de ogen en de neus. Schets dan de details, waarbij je erop let waar de contouren van de omtrek zich bevinden ten opzichte van decirculaire gidsen. Panda's zijn zwart en wit, dus haal je grafietpotlood of houtskoolpotlood en kleur de ogen, oren, neus, armen en benen in. Als je tekent met houtskool in plaats van grafiet, hebben we een blog over ideeën voor houtskooltekeningen zodat je wat meer inspiratie kunt opdoen.

Kers

Deze gemakkelijke kersentekening is perfect voor beginners! Begin met het schetsen van een kleine cirkel voor de kers. Voeg vervolgens twee gebogen lijnen toe aan weerszijden om de steel te vormen. Kleur de vrucht rood en gebruik een groen potlood om de steel in te kleuren.

Een paraplu

Paraplu's zijn een leuk ding om te tekenen of doodle in je schetsboek, kleur het in met felle kleuren, of teken het als onderdeel van een groter tafereel. Hoewel de vorm er op het eerste gezicht complex uitziet, is hij vrij eenvoudig als je hem opdeelt in zijn basisvormen. Teken een driehoek als leidraad en een lijn die in het midden komt voor het handvat. Maak vervolgens van de driehoek een koepelvorm en maak verschillende kleinere koepels en uiteinden van het baldakijn.

Kleur de paraplu met een medium naar keuze! Of dat nu kleurpotloden of markeerstiften !

Cactus

Teken je favoriete soort cactus. Botanische tekeningen zijn perfect voor beginners omdat ze gemakkelijk te maken zijn en je kunt zo veel of zo weinig details toevoegen als je wilt. Begin met het tekenen van een lange, cilindrische vorm voor de cactus. Voeg dan kleine lijnen toe die er vanaf komen om de stekels te maken. Om het af te maken, kleur je alles groen. Als je wilt, teken je bloemen op de top van de cactus.

Daisy

Een madeliefje is een van de gemakkelijkste bloemen om te tekenen. Dat komt omdat de bloemblaadjes allemaal dezelfde vorm en grootte hebben. Je kunt beginnen met twee cirkels en een organisch gevormde lijn voor de steel. Je hoeft niet al te precies te zijn bij het tekenen van je hulplijnen, want madeliefjes zijn niet perfect symmetrisch. Als je de bloemblaadjes tekent, maak ze dan ongeveer even groot en laat ze elkaar een beetje overlappen. Zoals altijd kan een vleugje kleurbreng een tekening tot leven, kleur uw kunstwerken in met kleurpotloden , markers aquarellen of wat dan ook kunstmedium die je wilt gebruiken. Of je kunt het bij een schets laten als je de extra materialen niet bij de hand hebt.

Vlinder

Vlinders zijn het perfecte onderwerp om te tekenen, met symmetrische en kleurrijke vleugels. Ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk! Het lastigste is om de vleugels symmetrisch te krijgen. In deze tutorial vlinder tekenen laat ik je zien hoe je gidsen maakt om de symmetrische vleugels en patronen te bereiken. Als je geïnteresseerd bent in kleurpotlood tekenen, zijn Polychromos potloden fantastisch voor het opbouwen van kleurlagen en het mengen. Ik gebruikte Polychromos potloden op Pastelmat papier om de tekening te maken.

Berg en meer

Bergen zijn gemakkelijk te tekenen, de rotsvormen zijn organisch en hoeven niet perfect te zijn. U hoeft alleen maar uw berg te schetsen en vervolgens wat details in te vullen, zoals rimpelingen op het meer, of bomen op de voorgrond. U kunt zelfs gebruik maken van inktpen en een aantal interessante schaduwtechnieken zoals uitbroeden of stippling om de schaduwtinten in te vullen. Als je landschappen tekent, hangt het succes van de tekening af van de compositie van het stuk en de manier waarop de elementen zijn verdeeld en gerangschikt. Als je van plan bent enige tijd aan je definitieve stuk te besteden, plan dan eerst de compositie met een paar compositieschetsen om de opstelling van verschillende elementen te testen.

Een gezicht

Gezichten zijn vrij complex om te tekenen, maar als je het proces in stappen opdeelt, kan het minder intimiderend aanvoelen. Eerst meet je de verhoudingen. Dit is de belangrijkste stap, omdat het bepaalt hoe de rest van je tekening eruitziet. Begin dan met de ogen en werk naar beneden naar de neus en de mond. Voeg ten slotte de oren, het haar en eventuele andere details toe. Vergeet niet hier de tijd voor te nemen!

Als je wilt leren hoe je een hoofd uit het niets bouwen gebruik de Loomis-methode Lees onze gids over hoe teken je een zijprofiel ook, zodat je een portret onder elke hoek kunt tekenen!

Succulent

Dit is een geweldige tekenidee teken zoveel mogelijk vetplanten en cactussen als in je schetsboek passen. Begin met het tekenen van een rechthoek om de grootte van de pot te meten, maak dan markeringen voor de hoogte en breedte van de plant. Gebruik deze markeringen bij het tekenen van de pot en de bladeren. Het lastigste is om de pot symmetrisch te krijgen en de hoogte en hoek van de bladeren goed te krijgen.Succulenten en planten in het algemeen zijn leuke dingen om te tekenen, omdat je de potten kunt voorzien van interessante ontwerpen en kleuren. Als je gebruik maakt van kleurpotlood om uw tekeningen in te kleuren, zorg ervoor dat u de mengtechniek om soepele en realistische overgangen tussen kleuren te bereiken.

Uil

Volg de video en teken deze uil stap voor stap. Begin met de ogen en de snavel, teken dan de veren op het gezicht van deze grote gehoornde uil. Maak de tekening af door een tak te tekenen waar je uil op kan zitten en door de veren op het lichaam en de vleugels te detailleren.

Palmboom

Teken een eenvoudige maar indrukwekkende palmboom. Je hoeft niet al te precies te zijn met de tekening, maar zorg ervoor dat het bladgedeelte ongeveer even hoog is als de boomstam. Maak deze tekening als illustratie op zichzelf, of teken hem als onderdeel van een strandlandschap.

Als u wilt leren hoe u meer gedetailleerde landschapstekeningen kunt maken, bekijk dan deze lessen landschapstekenen op Skillshare Gebruik houtskool, inkt of grafiet om elk landschap te tekenen dat je kunt bedenken!

Waterdruppel

Deze tekening zal je schaduwvaardigheden testen. Het is gemakkelijk om een realistisch uitziende waterdruppel te maken, die eruitziet alsof hij van de pagina afdruipt! Zorg er gewoon voor dat je de waarden in de hoge lichten en de schaduwen goed krijgt. Voor de hoge lichten aan het einde kun je zelfs een witte gelpen om de waterdruppel er contrastrijker en realistischer uit te laten zien.

Tent en kampvuur

Deze is voor wie van kamperen houdt. Teken een eenvoudige tent met een kampvuur. Dit tekenidee is geweldig voor beginners, want de vormen zijn vrij eenvoudig. Als je wilt, kun je de tent een kleurtje geven zodra je klaar bent met de omtrek. Je kunt de tekening zelfs verder uitwerken door wat bomen of bergen rondom de tent te tekenen, een maan en sterren aan de nachtelijke hemel.

Leeuw

Teken een majestueuze leeuw met potlood. Gebruik een zachter potlood Als je een B of 2B tekent, kun je de tekening in de schaduw zetten als je klaar bent met de omtrek. Als je de hulplijnen tekent om de verhoudingen te meten, moet je licht schetsen, zodat je de lijnen achteraf gemakkelijk kunt uitgummen. A gekneed gummetje is een grote tekengereedschap voor het opheffen van potloodlijnen zonder het papier te beschadigen. Het mooie van deze tekentutorial is dat je hem in real time kunt bekijken en volgen, zodat je elke stap afzonderlijk kunt zien.

Donut

Teken een donut en pak wat kleurpotloden om de hagelslag te detailleren. Maak je donut in elke gewenste kleur, zorg ervoor dat je heldere kleuren gebruikt voor de accenten op het glazuur en de hagelslag om definitie in je tekening te creëren.

Camera

Camera's lijken lastig om te tekenen, maar je kunt ze opdelen in eenvoudige vormen. Teken vier cirkels voor de lens en een rechthoek voor het lichaam, en werk dan aan het verfijnen van de kenmerken en het toevoegen van details. Teken het met een inktpen, zoals in deze tutorial, of begin met een potloodtekening zodat je lijnen kunt uitwissen als je een fout maakt.

Kopje koffie

Dit is weer zo'n leuke eenvoudige illustratie om aan je schetsboek toe te voegen. Zorg er bij het inkleuren van de tekening voor dat je de schaduwen in de middentonen laat overvloeien, zodat het kopje er egaal uitziet.

Boot

Dit is een fantastische tekening om aan te vullen met houtskool Dit is omdat het gemakkelijk mengt, zodat je reflecties in het water kunt creëren. Het moeilijkste deel van deze tekening is het krijgen van de hoeken en perspectief goed, dus let op bij het tekenen van de omtrek. Teken de omtrek licht met een hard grafietpotlood, zodat de lijnen makkelijker uit te gummen zijn. Om de waterreflecties met potlood te mengen, neem je een tortillion en de lijnen gladstrijken.

Doorlopende lijntekening

Probeer een doorlopende lijntekening -dit is meer een tekenoefening maar het is een leuk idee om oefenen in het schetsboek Om een doorlopende lijntekening te voltooien, kijk je naar je referentie Je zou deze referentie van twee handen als uitgangspunt kunnen nemen. Probeer dan je tekening af te maken met één lijn, zonder je pen of potlood van het papier te halen. Dit zal je vaardigheden in precisie en observatie oefenen. Bovendien zien de resultaten er uniek en opvallend uit.

Huis

Deze tekening is een beetje ingewikkelder dan sommige andere op de lijst, maar het is een lonende! Maar als je eenmaal enkele van de andere eenvoudigere tekeningen in deze gids hebt geoefend, voel je je misschien klaar om iets uitdagenders aan te pakken.

De eerste stap in deze tekening is het vaststellen van het perspectief van de kijker. Dit betekent het tekenen van een horizonlijn en een verdwijnpunt, voor deze één punt perspectief tekening. Het dak en de basis van de structuur moeten allemaal naar het verdwijnpunt wijzen.

Zie ook: Olieverfschilderen voor beginners: een gids

Dit perspectief geeft je tekening een realistische uitstraling. Als het gaat om het arceren van de tekening, zorg er dan voor dat je een lichtbron hebt vastgesteld, in het geval van deze tutorial komt de lichtbron van de rechterkant. Als je geen vertrouwen hebt in een complexere tekening, kun je klein beginnen. Kleinere tekeningen voelen gemakkelijker aan, dus neem een schetsboek en oefenen, en dan opschalen als je er klaar voor bent.

Hete luchtballon

Heteluchtballonnen zijn gemakkelijk te tekenen en zien er helder en kleurrijk uit op de pagina. Hiermee oefen je je vaardigheden in het tekenen van bolvormen en gebogen lijnen. Zorg ervoor dat je een lichtbron bepaalt wanneer je de tekening inkleurt en de highlights en schaduwen op de ballon weergeeft om hem dat realistische uiterlijk te geven. Als je de tekening nog eenvoudiger wilt maken, kun je de segmenten op deballon sectie.

Peer

Maak een realistische perentekening. Of je nu oefent voor een groter stilleven, of gewoon wat eenvoudige fruitvormen wilt tekenen, dit is een uitstekende les in arceren. Kijk naar de manier waarop het licht weerkaatst op de vorm en reflecteert op het oppervlak. Je hoeft niet al te precies te zijn met de omtrek in deze tekening, het is de arcering en contrast waardoor deze tekening opvalt.

Figuur tekening

Dit is een benadering om een eenvoudige figuurtekening te maken, door te beginnen met een gebarentekening. Hierbij wordt de hoogte van de figuur opgemeten, waarna de actielijn wordt getekend om de positie van het lichaam te bepalen. Teken vervolgens horizontale lijnen om de hoeken van de gewrichten van de figuur weer te geven. Zodra je de verhoudingen en hoeken van het lichaam hebt vastgesteld, kun je het geheel samenvoegen met een contour. Ditbiedt een fantastische basis voor een meer complexe figuurtekening. Als je geïnteresseerd bent in portretten, geef onze gebaartekening gids te lezen, zodat je het zelf kunt proberen. Het is een uitstekende introductie tot academische tekenstijlen.

Rose

Teken een roos compleet met doornen en bladeren. Begin met de binnenste bladeren en werk naar buiten toe en teken waar ze omvouwen. Voor de arcering kleur je de roos in met een felrood potlood gebruik een dieper rood voor de schaduwen onder de bloemblaadjes, of gebruik een grafietpotlood .

Zie ook: Kunststijlen en kunststromingen

Teken een cartoon portret

Maak je eigen personage en teken een cartoonportret. Je kunt ook je favoriete populaire tekenfilm- of gamepersonage tekenen. Cartoons zijn gemakkelijker te tekenen dan realistische portretten, omdat de kenmerken vaak vereenvoudigd zijn. Als je geïnteresseerd bent in stripkunst of het ontwerpen van personages, kan het vullen van een schetsboek met je eigen karaktertekeningen een leuke manier zijn om te oefenen.

Maak bloemen doodles

Nu weet je stap voor stap hoe je een madeliefje en een roos maakt, maar wat dacht je van nog meer bloementekeningen? Deze eenvoudige krabbels kunnen elke schetsboekpagina aankleden. Teken met een lijntjespen, of een vulpen om schone lijntekeningen .

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.