Het beste aquarelpalet: een beoordeling - Fine Art Tutorials

Carla Andrews 02-10-2023
Carla Andrews

Vind het beste aquarelpalet voor beginners en professionele kunstenaars in deze uitgebreide review.

Er zijn tal van mogelijkheden bij het kiezen van een aquarelpalet. Koop een lichtgewicht set pannetjes om mee te nemen op reis, of kies voor het ultieme keramische palet met genoeg putjes om al je tubeverf in te proppen.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Top producten: Beste aquarel palet

  1. Het beste keramische aquarelpalet: De Stephen Quiller porseleinen palet heeft 32 putjes, een grote ruimte om te mengen, gladde randen en een deksel dat de kleuren afsluit en bewaart.
  2. Beste plastic aquarel palet: Mijello paletten zijn licht en relatief goedkoop. Ze zijn luchtdicht wanneer het deksel erop zit, zodat ze het vocht van de verf vasthouden en de kleuren langer nat blijven.
  3. Beste aquarel set: Daniel Smith De verf is van topkwaliteit en sommige sets worden geleverd met lege potten, zodat je er wat van je favoriete kleuren in kunt doen en een eigen palet kunt maken. De blikjes waarin de verf wordt geleverd zijn perfect voor op reis, omdat ze goed afsluiten en een ruimte hebben om te mengen.

Keramische aquarel paletten

Keramische (porseleinen) paletten zijn zwaar, duurzaam en hebben meestal meerdere putjes om tube kleuren in te knijpen, samen met grote mengruimtes. Porselein zorgt voor een prachtig oppervlak om op te mengen, door zijn gladheid. De gladheid van keramiek is veel vriendelijker voor penseelvezels dan andere materialen.

Dit zijn de perfecte paletten voor atelierwerk. Omdat ze zwaar zijn, kunnen ze moeilijk te vervoeren zijn. Paletten van keramisch porselein zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en ze gaan lang mee. Pas op dat u het palet niet laat vallen, want dan breekt het.

Stephen Quiller porseleinen palet

Hier kopen

Dit prachtig ontworpen palet heeft 32 putjes en is 13×13". Schoonmaken gaat snel en gemakkelijk, want het palet is niet vlekkend. Het is zwaar, dus het blijft goed zitten bij het mengen van kleuren. Het menggedeelte in het midden is groot en het wordt geleverd met een plastic deksel, zodat u verf en kleurmengsels op het palet kunt bewaren.

Stapelbaar rond palet

Hier kopen

Zie ook: Tekenideeën: 70+ Tips voor je schetsboek

Deze nestbare kommen zijn geweldig voor als je een blik pannen hebt en een extra ruimte wilt om te mengen. Ze stapelen op elkaar en kunnen gemakkelijk worden opgeborgen.

De paletten worden geleverd in een set met één deksel. Stapelbare paletten zijn een geweldige optie als u uw kleurenmixen wilt organiseren. Meng bijvoorbeeld rode tinten op één palet en blauwe op een ander.

Stapel ze op om te voorkomen dat verfmengsels stoffig worden, zodat u de mengsels bij uw volgende schilderbeurt opnieuw kunt gebruiken.

Rechthoekig porseleinen palet

Hier kopen

Een eenvoudig, maar hoogwaardig rechthoekig palet dat alle voordelen biedt van mengen op porselein. Het is stevig en glad, waardoor het een perfect mengoppervlak is. Het is zwaar, zodat het niet verschuift bij het mengen van waterverf.

Je kunt dit palet ook gebruiken voor inkt en gouache. Het is functioneel, duurzaam, herbruikbaar en budgetvriendelijk.

Handgemaakt rechthoekig palet met penseelsteun

Hier kopen

Dit palet van Etsy komt met een ingebouwde penseelsteun. Laat je penseel horizontaal rusten tijdens je schildersessie in plaats van het met de haren in het water te laten liggen (een penseel in het water laten liggen kan ervoor zorgen dat de haren uitrafelen!).

Monogram keramisch palet & water pot

Hier kopen

Steun een andere kunstenaar en koop een handgemaakt palet van Etsy! Dit palet is zorgvuldig vervaardigd en kan een persoonlijk tintje geven aan je schilderpraktijk. Het palet heeft zes kleurputten en een grote ruimte om te mengen. De waterbeker heeft een penseelsteun.

Groot rond keramisch palet

Hier kopen

Dit 'spectrum' palet heeft 37 putjes en is perfect voor het mengen van aquarel- of plakkaatverf.

Beste plastic aquarel paletten

Plastic paletten zijn licht, goedkoop en perfect voor op reis of om mee naar buiten te nemen. Maar omdat ze licht zijn, hebben ze de neiging om meer te bewegen bij het mengen op een werkvlak. Kleuren kunnen vlekken maken op het oppervlak en ze houden kleuren niet zo lang nat als keramische paletten.

Mijello luchtdicht plastic palet

Hier kopen

Deze paletten zijn luchtdicht en lekvrij met kleurputjes en een grote ruimte om te mengen. Mijello paletten zijn er in drie verschillende maten.

Essentieel plastic palet

Hier kopen

Een voordelige optie die zeer geschikt is voor studenten en beginners. Hij is gemakkelijk schoon te maken, maar wordt niet geleverd met een deksel. Om kleurmengsels te bewaren en stof uit de verf te houden, kunt u hem in uw eigen luchtdichte container doen.

Beste aquarelpalet voor op reis

Pan Sets (aquareldozen)

Blikken sets zijn perfect voor op reis, omdat ze worden geleverd met pannen en een eigen mengruimte.

Deze sets worden geleverd met enkele droge aangekoekte kleuren al in de pannetjes. Dit is een goede optie voor als je niet veel kleuren hebt om mee te beginnen. Sommige paletten hebben lege pannetjes waar je extra tubekleuren in kunt knijpen, zodat je een palet op maat kunt maken voor je schilderpraktijk.

Daniel Smith

Hier kopen

Deze pannensets worden geleverd met hun eigen menggebied. Koop een halve pannenset, zodat u er desgewenst extra kleuren in kunt doen. Daniel Smith waterverf is extra fijn en van hoge kwaliteit. De pannensets bieden flexibiliteit voor kunstenaars die met een nieuw palet willen beginnen.

Zie ook: De beste aquarelschetsboeken: een overzicht - Fine Art Tutorials

Schmincke Horadam Aquarell

Hier kopen

Gemaakt van speciaal geselecteerde pigmenten en alleen de beste grondstoffen, voelen deze verven luxueus aan in het gebruik. Ze hebben een reeks limited edition sets vol met prachtige kleuren om mee te experimenteren. De kleuren komen gemakkelijk terug op het palet, zodat je er steeds opnieuw mee kunt schilderen.

Lege blikken pannenset

Hier kopen

Maak je eigen set. Kies hoeveel pannetjes je in je set wilt, of je volle of halve pannetjes wilt en hoeveel je er nodig hebt om een volledig palet te vormen. Vul de pannetjes met je tube kleuren - je kunt ze laten drogen en opnieuw bevochtigen wanneer je ze komt gebruiken. Vul met welke kleur of merk verf Deze blikken pannensets zijn perfecte begeleiders van plein air schilderen .

Blijf nat palet

Hier kopen

Stay wet paletten zijn haalbare opties voor aquarelschilders, hoewel je ze misschien meer associeert met acrylschilderen. De paletten zijn ontworpen om verf langer nat te houden. Ze worden geleverd met een bevochtigbare spons die onder reservoirpapier kan worden gelegd. Knijp verf op het reservoirpapier en sluit het deksel om verf dagenlang nat te houden.

Hoe organiseer je je aquarelpalet

Deze kunstenaar gebruikt de leeg blik van Schmincke en pannen om een spectrum van kleuren te ordenen. Je kunt ook een sleutel maken op een stuk aquarelpapier en de kleuren in dezelfde volgorde labelen, zodat je de namen van elk pigment onthoudt.

Hoe aquarelverf te mengen

Mengen is een uitdagende taak. In deze cursus door Diane Flick leer hoe je je eigen kleurencirkel maakt. Diane leidt je door het mengen van secundaire en tertiaire kleuren uit de primaire kleuren. En als je nieuw bent bij Skillshare kun je een gratis proefperiode van 14 dagen krijgen als je je aanmeldt via mijn link!

Eindelijk

Begin je net met aquarelleren, bekijk dan onze andere aquarellen. aquarel tutorials Als je een beginner bent en niet zeker weet hoe je met het medium moet beginnen, lees dan onze aquarel handleiding voor beginners en leer je alles wat je moet weten, inclusief hoe je papier opspant, welke benodigdheden je nodig hebt en de essentiële technieken.

Beste aquarel palet: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.