Plein Air aquarelleren: 5 tips voor buiten schilderen

Carla Andrews 19-06-2023
Carla Andrews

Op een zonnige dag is er niets beter dan je verf pakken en de perfecte plek vinden om je ezel op te zetten voor wat plein air aquarelleren.

Plein air painting (buiten schilderen) brengt evenveel geneugten als obstakels met zich mee. Met het licht en de kleuren van het tafereel voor u, kunt u het landschap nauwkeuriger bestuderen dan wanneer u van een foto zou schilderen. U zult echter met een paar dingen te maken krijgen, zoals het weer, het vinden van de juiste locatie, het opstellen van uw ezel op verschillende terreinen en het aanpassen vanMet deze tips kunt u zich voorbereiden op de dagen dat u het gewoon niet kunt laten om te gaan schilderen.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Begin met een schetsboek

Als het aquarelleren in plein air helemaal nieuw voor u is, kan het helpen om u vertrouwd te maken met het schilderen in het veld door eerst studies te maken in een schetsboek. Bestudeer uit de eerste hand hoe het weer en het licht een tafereel beïnvloeden. Het is evenzeer een oefening in waarnemen als in schilderen. Schetsboeken zijn kleiner en gemakkelijker te vervoeren. U kunt er dus een bij u dragen en het tevoorschijn halen wanneer u maar wilt.slaat de inspiratie toe.

Het beste aquarel schetsboek is dit visuele dagboek van Strathmore Het heeft 22 dikke, koudgeperste vellen van 300 gsm. Bekijk onze gids voor een meer gedetailleerde kijk op de beste schetsboeken voor aquarelleren .

Plein air aquarel opzet

Koop een stevige aluminium frame ezel -Kantelbare aluminium ezels zijn licht van gewicht, gemakkelijk mee te nemen en nog gemakkelijker op te zetten. Deze ezels kunnen in een horizontale en verticale hoek worden geplaatst, wat perfect is voor het instellen voor aquarelleren.

Deze opvouwbare waterbeker van Faber Castell Het heeft ook een borstelsteun en is gemakkelijk schoon te maken.

Bij aquarelsets hoort vaak een eigen palet. Bekijk de reissets van Sennelier , Daniel Smith en Schmincke De kwaliteit van deze drie verfmerken is hoog, hun verven zijn een genot om te gebruiken.

Om je aquarelpapier te ondersteunen, neem een bloknoot of span je aquarelpapier eerst naar een bord. Aquabord panelen zijn gewelfde houten paneelplaten die aquarelverf absorberen zoals fijn kunstpapier. Ze zijn ook een goede optie voor het aquarelleren in de open lucht.

Licht reizen: de beste benodigdheden voor plein air aquarelleren

Je hebt niet al te veel benodigdheden nodig om met aquarel te gaan schilderen. Als je van plan bent te gaan wandelen om een schilderplek te vinden, kun je nadenken over de benodigdheden die niet nodig zijn en die je kunt achterlaten.

Als u bijvoorbeeld pannetjes of tubes aquarelverf in een reisset hebt, neem die dan mee in plaats van losse tubes. Er zijn veel verschillende merken van aquarel reispenselen beschikbaar een merk van goede kwaliteit zoals Da Vinci Casaneo maakt reisborstels in verschillende maten.

Plein air aquarel palet

Reissetjes aquarel zijn misschien wel de beste keuze om plein air te gaan schilderen, maar welke kleuren kies je?

Zie ook: Beste tekentablet met scherm: een beoordeling

Als je vertrouwd bent met kleuren mengen, kun je een beperkt palet van primaries meenemen. De set van 12 halve pannen van Schmincke bevat de primaire kleuren die nodig zijn om een breed scala aan tinten en mengsels te maken.

De primaries zijn koele en warme versies van rood, geel en blauw. Ultramarijn, ftaloblauw, cadmiumrood, chinacridonroos, cadmiumgeel of hansa-geel werken als primair palet.

Als u landschappen wilt schilderen, kies dan een palet met een mix van aardetinten en groentinten. U hebt ook de essentiële primaries en kleuren nodig die u zult zien in de scènes die u wilt schilderen. Het kan zijn dat u zomerse wilde bloemen wilt schilderen, kies dan een palet met magenta, geel en ultramarijn om de verscheidenheid aan levendige bloementinten vast te leggen. Als u zeegezichten schildert, kies dan Phthaloblauw en een koel geel zoals citroengeel maken schitterende turquoise blauwen.

Bestudeer je scène

Als je eenmaal een onderwerp hebt gevonden dat je wilt schilderen, kijk dan naar de scène als geheel. Bepaal hoe je de elementen die je voor je ziet gaat omzetten in een aangename compositie. Denk na over wat het brandpunt van het schilderij zal zijn. Het brandpunt kan een onderwerp op de voorgrond zijn waar het oog op natuurlijke wijze naar toe wordt getrokken.

Zie ook: Technieken voor acrylschilderen: 19 technieken om uw vaardigheden te verbeteren

Maak eerst een schets op je papier voordat je kleur aanbrengt. Zo kun je de compositie en structuur van het werkstuk bepalen voordat je begint met het aanbrengen van verf.

Buiten hebben schilders vaak moeite met het isoleren van hun onderwerp, omdat elementen uit de omgeving het onderwerp kunnen vertroebelen. Krijg een blikvanger gereedschap om te helpen bij het uitzoeken van het gebied dat u als referentie wilt gebruiken.

Oefen spontaniteit en snelheid

Door uw proces te vereenvoudigen, wordt u veel sneller in het schilderen van de scène voordat het licht verandert. Wees doelbewust met hoe u verf aanbrengt, hoe meer u oefent om sneller te schilderen, hoe sneller u zult worden.

Hoe gedetailleerd je gaat schilderen hangt af van je stijl. Als je graag realistisch schildert, hou je daar natuurlijk aan vast. Maar een goede tip als je probeert te versnellen voor plein air schilderen is het weglaten van details in gebieden die minder belangrijk zijn. Het brandpunt van het schilderij moet het gebied zijn waar je de meeste tijd besteedt aan het detailleren. Een andere manier om een schilderij te vereenvoudigen is door het verwijderen van onbelangrijke objecten enonderwerpen van de scène.

Natuurlijk, als je denkt dat je het schilderij niet af hebt voor zonsondergang, neem dan een foto. Ik raad aan de foto te nemen wanneer het licht precies is zoals je het wilt schilderen, zodat je er naar terug kunt verwijzen wanneer je terug bent in je huis of atelier. Het belangrijkste is dat je het schilderen buiten ervaart en een gevoel krijgt voor het landschap wanneer je daar bent. Als je van plan bent verder weg te gaan naarverf, bekijk onze reisbenodigdheden voor kunst gids.

Plein air aquarel schilderen: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.