Geschenken voor kunstenaars: de ultieme lijst

Carla Andrews 04-08-2023
Carla Andrews

Een selectie van unieke geschenken voor kunstenaars voor verschillende budgetten.

Je hoeft geen kunstkenner te zijn om een cadeau te vinden dat je vriend-kunstenaar leuk zal vinden. Geef hem iets nuttigs voor in het atelier, een cadeau waarmee hij zijn vaardigheden kan verbeteren, iets om hem te inspireren of hem aan het lachen te maken...

Deze gids is grofweg gerangschikt van de minder dure naar de duurdere luxe geschenkartikelen.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, verdienen we mogelijk een kleine commissie zonder extra kosten voor u. Alle prijzen in de gids zijn op het moment van schrijven en kunnen licht veranderen.

Beste geschenken voor artiesten: onder £35 ($46)

Cretacolor Potloden Sets

Prijs: vanaf £18

Kies uit een selectie potloodsets gepresenteerd in een compacte blikken doos, perfect voor onderweg. Deze potloden zijn van hoge kwaliteit, gepigmenteerd en lichtecht. De middelgrote set bevat wateroplosbaar grafiet dat kan worden gebruikt als een potlood of als een aquarelpotlood, 12 aardetinten pastels en 12 potloden waaronder grafiet, houtskool, sanguine en wit. Deze sets zijn het perfecte geschenk voor mensen dieschetsen graag, omdat ze een reeks materialen bieden om mee te experimenteren en nieuwe technieken uit te proberen. Dit is een fantastische, redelijk geprijsde set die geweldig zou zijn voor een student of gevorderde kunstenaar.

Gepersonaliseerde Verfkwast

Prijs: £8.50

Een penseel met een persoonlijk tintje: deze penselen zijn van uitstekende kwaliteit en geschikt voor gebruik met aquarel, acryl, olie en diverse andere mediums.

Daniel Smith aquarelset

Prijs: vanaf £31

Daniel Smith is een hoogwaardig, professioneel kunstenaarsmerk dat door aquarellisten over de hele wereld wordt gewaardeerd. De verven zijn hoog gepigmenteerd, lichtecht en voelen heerlijk aan. De kleuren zijn helder en krachtig en worden met de hand gemaakt in Seattle Washington. Elke kunstenaar die zijn aquarellen kent, zou blij zijn met een set van deze verven.

Copic markers

Prijs: vanaf £4.10 per stuk

Voor wie van illustratie, grafisch ontwerp of stiftkunst houdt, zijn Copic Markers een must have. Ze zijn een luxe kunstartikel dat door professionele ontwerpers wereldwijd wordt gebruikt. De stiften hebben dubbele punten, zijn hoog gepigmenteerd, mengbaar en gelaagd. Als cadeau zijn ze zeker de moeite waard om uit te geven vanwege de ongelooflijke effecten die ermee kunnen worden bereikt.

Da Vinci Maestro aquarelpenseel

Prijs: vanaf £15.20

Een van de meest geliefde penselen bij aquarel- en gouache-kunstenaars, de haren zijn gemaakt van kolinsky marterhaar. Als u of uw bevriende kunstenaar liever een penseel heeft dat synthetisch in plaats van dierlijk haar gebruikt, dan is de da Vinci Casaneo Deze penselen zijn ultrazacht, absorberend, lopen taps toe tot een punt en zijn verkrijgbaar in reisvarianten, perfect voor degenen die hun verf graag mee naar buiten nemen.

Verf Water Mok Set

Prijs: £16.50

Kunstenaars zullen met deze mokenset nooit meer de fout maken om hun penseel in hun thee te dopen. Een set van twee mokken van behoorlijk formaat die kunnen worden gebruikt voor thee, koffie of verfwater!

Unieke schetsgeschenken

Grafietplamuur

Prijs: vanaf £19.90

Een geschenk voor wie graag experimenteert, plezier heeft met zijn materiaal en graag knoeit! Dit is een volledig uniek en nieuw kunstmateriaal dat relatief onbekend is. Vorm het in kleine scherpe puntjes, of rol het over het papier om grote oppervlakken te bedekken. De putty is oplosbaar in water, dus gebruik het met een penseel en wat water om het grafiet als waterverf over het papier te verdelen. Kunstenaars kunnen een aantal rareen prachtige effecten te gebruiken.

Grafietpoeder

Prijs: vanaf £6.20

Kunstenaars gebruiken grafietpoeder om heerlijk zachte, sfeervolle en zelfs hyperrealistische tekeningen te maken. Als jij of de persoon voor wie je koopt een portrettekenaar is, is dit zeker een materiaal dat de moeite waard is om mee te experimenteren.

Chocolade Verfkwast

Vanaf 17,99

Voor mensen die graag kunst maken en die chocolade eet, is dit het perfecte crossover cadeau.

Kunstboeken

Een boek is een attent en elegant geschenk voor elke gelegenheid. Zoek een boek om te instrueren, te adviseren en te inspireren, om hun kunstvaardigheden en bedrijf naar een nieuw niveau te tillen.

Art, Inc: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist

Tips voor het opbouwen van een carrière als artiest, met industrieel advies van professionals.

Zie ook: Reisbenodigdheden voor kunst: 11 benodigdheden voor uw volgende reis

Kleur en licht in aquarel

Een heerlijk leerzaam boek over hoe je heldere aquarellen kunt maken.

Portretschilder Atelier: Oude Meester technieken en hedendaagse toepassingen

Ontdek de portretkunst en de technieken van de oude meesters in dit prachtig gepresenteerde hardback boek.

Landschap schilderen: essentiële concepten en technieken

Leer hoe u de kleur en het licht van landschappen kunt vastleggen in dit leerzame boek.

Gepersonaliseerd atelierbord

Vanaf £19.50

Het perfecte cadeau voor kunstenaars met een atelier. Geef ze een op maat gemaakt bord voor hun deur, het is weerbestendig dus het kan binnen of buiten worden bevestigd.

Muurkunst

Vanaf £10

Koop wat inspirerende en kleurrijke muurkunst om hun ruimte op te fleuren.

Duizenden getalenteerde onafhankelijke kunstenaars verkopen hun kunst via Redbubble zodat u zeker een origineel ontwerp kunt vinden dat het perfecte geschenk zou zijn. Kies voor artwork dat op 70 verschillende producten wordt gedrukt. Society6 is een andere marktplaats waar u prints, reproducties en koopwaar van kwaliteitskunst kunt vinden, voor uiteenlopende smaken.

Als u liever in een online galerie winkelt, Saatchi is een andere geweldige online galerie waar u hoogwaardige kunst en prints kunt vinden.

Faber Castell Polychromos Potlodenset

Vanaf £22.50

Een set prachtig gladde, levendige oliepotloden. Ze zijn waterbestendig en veegvast. Met oliepotloden kunnen kunstenaars lagen opbouwen in hun tekeningen en gemengde effecten creëren.

Als je iemand echt leuk vindt, koop je een set van 120. Met de potloden kunnen kunstenaars ongelooflijk realistische effecten in hun werk creëren en ze zijn een droom om te gebruiken.

Deze kunstenaar gebruikt Polychromos potloden om hyperrealistische portretten te tekenen.

Aquarel dagboek

Vanaf £7.50

Zie ook: De oceaan schilderen: stap voor stap

Teken, schets en schilder in dit hardback boek. De pagina's zijn dik en geschikt voor verschillende soorten schildermedia.

Keramische Verfkwast Houder Set

Vanaf £22.50

Een verfkwasthouder met een praktisch handgemaakt ontwerp. Verfkwasten die te lang in het water staan, kunnen aan de punt gaan splijten. Dit is de perfecte oplossing omdat schilders hiermee hun kwasten plat boven het verfwater kunnen opbergen.

Tube Wringer

Vanaf £14.20

Het meest praktische cadeau ooit? Misschien. Maar uw vriend-kunstenaar zal u dankbaar zijn als hij beseft hoeveel verf hij heeft bespaard door het uit de tubes te wringen. U kunt waarschijnlijk ongeveer 5-10 sessies verf uit de tubes halen die anders vast zou zitten.

Leren borstelrol

Van £28.17

Handgemaakt van zacht leer, is deze gepersonaliseerde leren pennenrol een praktische en stijlvolle opbergplaats voor penselen en andere benodigdheden. Hij is perfect om benodigdheden op één plek te bewaren, vooral voor kunstenaars die graag onderweg schetsen en schilderen.

Beste geschenken voor artiesten: £35+ ($46+)

Caran d'Ache Schetsset

Prijzen: vanaf £52.99

De beste kwaliteit schetsset op deze lijst, Caran d'Ache potloden zijn gemaakt voor professionele kunstenaars. Gemaakt in Zwitserland volgens de hoogste normen, de potloden voelen glad aan en glijden over het papier. De sets worden geleverd met een assortiment van verschillende schetsmaterialen, waaronder houtskool, grafiet, wateroplosbare potloden, gummen en slijpers.

Sennelier aquarel reis set

Vanaf £38

Deze set, vervaardigd met pigmenten van hoge kwaliteit, bevat 8 kleuren, een penseel en een palet in een reisdoos. De verf wordt gemaakt in Frankrijk en het recept is de afgelopen 100 jaar vrijwel hetzelfde gebleven. Sennelier-verf was favoriet bij de Franse impressionistische schilders - zij zouden met deze kleuren hebben geschilderd.

Michael Harding Olieverf Sets

Vanaf £39

Michael Harding oliën zijn ambachtelijk gemaakte olieverven die luxueus aanvoelen in het gebruik. De kleuren zijn helder en gepigmenteerd en alle verven worden met de hand gemaakt. De verfsets zijn allemaal van professionele kwaliteit, maar de introductieset is perfect voor beginners.

Jackson's Art en Blick hebben vaak aanbiedingen op Michael Harding verf, dus houd een oogje in het zeil, want misschien kunt u een deal krijgen.

Gouden Acrylverf Set

Vanaf £5

Golden heavy body paint is dik en perfect voor texturale toepassingen, maar kan worden verdund met een medium voor detailwerk. Dit merk gebruikt kwaliteitspigmenten in hun professionele kwaliteitsverven. De Primary set biedt een perfecte basis voor wie begint met acrylschilderen.

Unison Pastel Set

Vanaf £36

De persoon voor wie u koopt is misschien al een pastelkunstenaar, en als dat zo is, weet hij of zij dat de pastels van Unison tot de meest gepigmenteerde en romige pastels behoren die u kunt krijgen.

Pastels zijn echter een bijzonder aanlokkelijk medium voor wie ze niet gebruikt. Dat komt omdat ze zo gemakkelijk zijn om mee te beginnen - de kleuren worden direct op het oppervlak gemengd, zodat de kunstenaar zonder veel voorbereiding direct op zijn papier of paneel kan beginnen te tekenen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te vervoeren en geven ze dat ongelooflijke gevoel van spontaniteit bij het gebruik. Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen inolieverf, maar soms neem ik een set pastels mee om buiten te schilderen of om mee te reizen.

Zowel Monet als Picasso gebruikten pastels, om composities te schetsen en schilderijen te maken.

Schmincke aquarel set

Prijs: vanaf £41

Schmincke gebruikt alleen pigmenten van de hoogste kwaliteit en de verf ziet er levendig uit op het papier.

Adobe Creative Cloud

Creative Cloud is de standaardsoftware voor ontwerpers en kunstenaars! Er zijn zoveel manieren om Photoshop gebruiken als artiest Van het bewerken van afbeeldingen van kunstwerken voor sociale media, websites en portfolio's, tot het maken van prints van hun kunstwerken Als de kunstenaar voor wie je koopt ook van digitale kunst houdt, bekijk dan onze geschenkgids voor digitale kunstenaars .

Leren schetsboek omslag

Prijs: £45

Een prachtig vormgegeven leren schetsboek, waarin een A5-blok en een assortiment penselen en potloden passen. Een perfecte aanvulling voor kunstlessen, of voor kunstenaars die graag onderweg schetsen.

Kunstdrukken

Kunstenaars steunen graag andere kunstenaars! Op Saatchi is er een ruime keuze aan museumkwaliteit, archiefprints gemaakt door gevestigde kunstenaars. Er zijn grote kwaliteitsdoeken, olieverf- en acrylschilderijen met textuur voor uiteenlopende smaken, dus misschien vindt u wel een origineel dat u of uw vriend(in) mooi vindt. Artfinder is een andere uitstekende online galerie die meer opkomende kunstenaars toont. Society6 en Redbubble werken tegen een redelijke prijs en drukken onder meer op t-shirts en rugzakken. U kunt ook prints van onafhankelijke kunstenaars vinden op Etsy .

Luxe tekenset

Vanaf € 63,99

De ultieme tekenset. Iedereen die van tekenen houdt, heeft in deze set alles wat hij nodig heeft. Hij bestaat uit houtskool, grafiet, pastel, kleurpotloden, een etalagepop , een kunstenaarsgids en nog veel meer, allemaal gepresenteerd in een luxe houten doos. Dit is een briljante startersset, de kwaliteit van het potlood is meer voor studenten en gevorderde kunstenaars.

Cadeaus voor kunstenaars: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.