Eenvoudige ideeën voor aquarellen: voor beginners - Fine Art Tutorials

Carla Andrews 20-06-2023
Carla Andrews

Kun je niet beslissen wat je gaat schilderen? Hier zijn enkele ongelooflijk gemakkelijke aquarelverf ideeën. Leer eerst enkele eenvoudige aquareltips. Breng vervolgens je vaardigheden in praktijk met enkele gemakkelijk te volgen tutorials waarmee je in een mum van tijd prachtige kunstwerken maakt.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Beste gemakkelijke aquarelverf ideeën &; tutorials

Aquarel zonsondergang tutorials

Gebruik levendige roze, rode, gele en oranje tinten om een opvallende aquarel zonsondergang te creëren. Leg er bergen in voor een dramatisch effect. Deze handleiding is perfect voor beginners omdat het schilderij is opgedeeld in gemakkelijk herhaalbare stappen. Kijk hoe het schilderij tot leven komt.

Volg een cursus aquarelleren bij zonsondergang op Skillshare: deze cursus demonstreert de magie van heldere aquarel zonsondergangen, met 5 projecten om uit te proberen.

Word lid van Skillshare en krijg 14 dagen gratis toegang tot duizenden lessen, waaronder een enorme reeks eenvoudige aquarel schilder tutorials.

Aquarelbloemen tutorials

Leer in deze beginnershandleiding hoe je stap-voor-stap 12 verschillende bloemen kunt schilderen. Deze bloemen zijn snel en heerlijk ontspannend om te schilderen. Schilder je eigen waterverf pioenrozen, rozenknoppen en lavendelplanten in een illustratieve stijl.

Als u op zoek bent naar een uitgebreide cursus om te volgen met projecten, in deze Skillshare-les leer een eenvoudige maar gedetailleerd uitziende bloem met bladeren te schilderen. De docente Angèle Kamp laat je zien hoe je een schets maakt voordat je gaat schilderen en laat je vervolgens enkele technieken zien die je nodig hebt om het schilderij te maken.

Deze aquarelbloemenles op Skillshare laat je zien hoe je tien verschillende bloemen maakt, waaronder klaprozen, rozen, anemonen en nog veel meer.

Aquarel portret tutorial

Het vergt oefening om aquarelportretten goed te krijgen. De subtiliteiten in huidtinten en de complexiteit van gezichtsdetails kunnen beginners afschrikken. Maar als je het proces in stappen opdeelt en de tips in deze handleiding volgt, kan het als een minder grote uitdaging gaan voelen.

Leer losse, expressieve portretten te maken in deze Skillshare-les De uitgebreide tutorial laat kunstenaars zien hoe ze basis penseelstreektechnieken kunnen gebruiken en hoe ze neutralen kunnen mengen. De docente Luz Elena Caballero laat de kijkers zien hoe ze de ogen, neus en lippen kunnen weergeven.

Begrijpen hoe je verschillende huidtinten moet mengen en de kleuren realistisch moet laten lijken is misschien wel het meest uitdagende deel van portretschilderen. In deze Skillshare-les leren hoe je bleke, medium, warme, bruine en donkere huidtinten kunt mengen.

Galaxy schilderen aquarel tutorial

Sterrenstelsels zijn een leuk en gemakkelijk onderwerp voor beginnende aquarellisten. Bij het schilderen van sterrenstelsels moet veel nat op nat worden geschilderd, zodat de kleuren in elkaar overlopen.

Na het wachten tot de kleuren van het melkwegstelsel droog zijn, stippel je er sterren op met witte gelpen Als alternatief kun je wat ondoorzichtige witte plakkaatverf of acryl met een vlekkenborstel .

Als u een langere cursus wilt volgen, bekijk dan deze 1 1/2 uur durende aquarel sterrenstelsel tutorial Leer hoe je kleuren kiest voor je sterrenstelsel, hoe je veelgemaakte beginnersfouten vermijdt en hoe je witte sterren maakt zonder gouache te gebruiken.

Aquarelverf ideeën voor de herfst

Maak je oranje en rode kleuren klaar om pompoenen in overvloed te schilderen voor het griezelige seizoen!

Hoe schilder je een aquarelpompoen

Hoe schilder je een aquarelpompoen in vier eenvoudige stappen. Voor deze tutorial heb je nodig koud geperst papier , a rond aquarelpenseel in maat 4 zou perfect werken, een set kleuren met oranje en gele aardetinten zoals de set van 24 halve pannen van Schmincke Meng een reeks pompoentinten met gele oker, gebrande sienna, cadmiumrood, cadmiumgeel en chroomoranje. Leer hoe je kleuren in lagen kunt aanbrengen en realistisch ogende highlights kunt creëren in een prachtige illustratieve stijl uit de video. Dit is een geweldige idee voor een schetsboekschilderij pak een aquarel schetsboek en begin klein als je nieuw bent in het schilderen van pompoenen.

Zie ook: Hoe kies je een ondergrond voor olieverfschilderijen - Fine Art Tutorials

Zwarte kat aquarel schilderij

Schilder deze zwarte kat met behulp van de nat op nat techniek . Koud geperst of ruwe textuur aquarelpapier dat extra dik is, werkt het beste voor deze tutorial. Het papier moet extra absorberend zijn om de zware wassingen aan te kunnen zonder te knikken. Ruw papier met textuur kan ook helpen om de illusie van bontdetails te creëren.

Schilder een spookachtig Halloween nachttafereel

Schilder een spookachtig op Halloween geïnspireerd nachttafereel, met het perfecte sterrenstelsel en de volle maan als achtergrond. Gebruik een grote zachte borstel en schilder nat op nat voor het hemelverloop. Breng wat witte gouacheverf aan nadat het hemelgedeelte droog is voor de sterren. Dit schilderij heeft lagen en een interessante compositie. Het is iets uitdagender maar leuk om te schilderen.

Zie ook: Kunststijlen en kunststromingen

Tips voor aquarelleren

Aquarelleren is een geweldig medium voor beginners omdat er zo weinig benodigdheden voor nodig zijn om te beginnen. Sommige aquareltechnieken zijn relatief gemakkelijk op te pikken. Door een paar verschillende technieken te leren en te combineren, kun je gevarieerde en opvallende effecten bereiken.

Voordat we kijken naar enkele eenvoudige aquarelverf ideeën en tutorials, bekijk deze tips om je voor te bereiden op het schilderen.

Tip 1: Zorg voor de juiste benodigdheden

Dit is wat je nodig hebt om te beginnen met aquarelleren:

  1. Aquarelverf: ik raad aan Daniel Smith , Sennelier , Schmincke , Winsor & Newton Zoek een set kleuren waarmee je een groot bereik hebt voor allerlei onderwerpen.
  2. Aquarelpapier: koud geperst papier is gestructureerd en absorberend (het houdt veel water vast), dus het is geweldig voor zware wassingen. Als u minder zware wassingen wilt gebruiken, maar wel fijne details wilt weergeven, raad ik u aan het volgende aan te schaffen warm geperst papier .
  3. Aquarelpenselen: haal er een paar extra zachte borstels die veel water vasthouden. Voor aquarelleren heb je niet veel penselen nodig. Je kunt volstaan met één kleiner formaat (2 of 4). Als je grote stukken papier wilt bedekken, neem dan een groter rond of plat penseel.
  4. Potten voor water

Tip 2: Leer enkele basistechnieken

Platte was

Maak een vlakke wassing door gelijkmatig kleur aan te brengen op een deel van je schilderij. Vlakke wassingen worden meestal gebruikt om grotere delen van een schilderij op te vullen. Gebruik een zacht, groter penseel om het oppervlak te bedekken, want je wilt ervoor zorgen dat er zo min mogelijk penseelstreken zichtbaar zijn.

Laad je penseel met verf en water en breng het lichtjes aan op het papier. Borstel van de ene kant van het deel dat je schildert naar de andere. Neem de samengekomen verf op en veeg het naar de andere kant. Herhaal deze handeling tot je een egale wassing hebt.

Opheffende aquareltechniek

Opheffen is een populaire aquareltechniek die kan worden gebruikt om witruimtes te creëren en hoogtepunten te onthullen. De kleuren worden van het papier opgetild om de lagen eronder bloot te leggen. Je hebt iets absorberends nodig, zoals een verfkwast of een spons om de verf op te tillen terwijl deze nog nat is.

Deze techniek werkt beter op warm geperst papier in plaats van koud geperst papier, omdat het minder absorberend is. Eventueel kunt u ook een hefmedium om de kleur schoon van het papier te halen. Breng het ophoogmedium aan op het papier op de plekken die u wilt verwijderen. Laat het medium drogen op het papier. Breng vervolgens de kleur aan. Pak een schone kwast en haal het pigment weg. Zelfs vlekkende pigmenten laten bij gebruik van dit medium geen sporen achter op het papier.

Lees voor meer techniektips onze aquareltechnieken tutorial .

Tip 3: Schilder licht naar donker

Begin met vast te stellen waar de lichtste delen van het schilderij zijn en werk geleidelijk de schaduwen in. Verhoog de contrasten en verdiep de schaduwen laag voor laag. Donkere kleuren zijn moeilijk te verwijderen uit een aquarelverfschilderij, dus het is het beste om het geleidelijk aan te brengen. maskeervloeistof of hefmedium om delen van het schilderij te bewaren die u later wit wilt laten.

Koop een aquarelkit

Koop deze kit

Deze beginnersvriendelijke aquarelkit bestaat uit een set van 12 Daler Rowney aquarelpannen, drie penselen, Daler Rowney papier en het boek New Botanical. Het boek bevat 30 schilderprojecten, waaronder bloemen en bladeren. Dit is de perfecte set om elke beginner op weg te helpen met aquarelleren.

Wilt u uw aquarelvaardigheden naar een hoger niveau tillen?

Als je een meer diepgaande gids wilt over hoe je als beginner met aquarelleren kunt beginnen, lees dan onze aquarel voor beginners tutorial Hierin vindt u een gedetailleerde beschrijving van de benodigdheden die u nodig hebt en hoe u ze moet gebruiken. Ontdek bovendien enkele penseeltechnieken en hoe u kleuren kunt mengen. Vind al onze aquarel schilder tutorials hier .

Makkelijke aquarelverf ideeën: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.