De beste aquarelmarkers: een overzicht voor kunstenaars

Carla Andrews 20-06-2023
Carla Andrews

Aquarelmarkers zijn een ongelooflijk leuk medium om mee te tekenen en te schilderen. Kunstenaars kunnen de precieze en bevredigende heldere, levendige en gladde effecten van markers bereiken om illustraties te maken. Met de toevoeging van water ziet u hoe de kleur zich over het papier verspreidt om delicate, vloeiende aquareleffecten te creëren.

Er zijn veel verschillende merken aquarelmarkers en ze hebben allemaal iets andere kwaliteiten. In deze review lees je hoe de verschillende merken zich tot elkaar verhouden en vind je de beste aquarelmarkers voor jouw kunstpraktijk.

Dit is een kunstmedium dat geweldig is voor zowel studenten als professionele kunstenaars. Een ander goed gebruik van aquarelstiften is voor reizen Ze zijn veel lichter om mee te nemen dan tubes aquarelverf en een penseel, en bovendien veel minder rommelig.

Dus, als je op zoek bent naar de beste aquarelmarkers voor kunstenaars onderweg, dan is deze review voor jou!

Zie ook: Hoe oefenen met tekenen om vaardigheden te verbeteren

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Winsor & Newton ProMarker aquarelmarkers

Winsor & Newton aquarelmarkers kopen

Deze aquarelmarkers van Winsor & Newton hebben een dubbel uiteinde, met fijne en penseelpunten. Ze zijn gevuld met hoogwaardige inkt op waterbasis die niet giftig, zuurvrij en lichtecht is. Deze eigenschappen maken de pennen van professionele kwaliteit, aangezien de hoog gepigmenteerde kleuren bestand zijn tegen vervagen. Dit zijn een van de enige aquarelmarkers op de lijst die worden geadverteerd als lichtecht, dus u kunt er zeker van zijn datAls u andere soorten markers gebruikt die niet lichtecht zijn, zorg er dan voor dat u ze inlijst achter museumglas, zodat ze de tand des tijds doorstaan!

De pennen zijn verkrijgbaar in 36 levendige kleuren en in sets van 6 of 12. Kies bijvoorbeeld de set landschapskleuren om prachtige organische tinten en ontwerpen in uw tekeningen te creëren. De penseelpunt is geweldig voor het creëren van losse, schilderachtige effecten en het mengen, terwijl de fijne punt kunstenaars in staat stelt om kleine details te creëren.

Deze markers zijn een geweldige keuze voor mixed media kunstenaars omdat ze compatibel zijn met aquarellen en regelmatig kunststiften Doop gewoon een penseel in water en maak de marker nat op het papier om je tekeningen in schilderijen te veranderen. Gebruik verschillende aquareltechnieken zoals optillen, mengen en wassen met de pennen.

Winsor & Newton ProMarker Watercolour markers zijn goedkoper dan Albrecht Dürer markers, maar duurder dan sommige van de student grade opties op de lijst.

Caran d'Ache Fibralo Brush Markers

Caran d'Ache Fibralo Brush Markers kopen

Deze markers op waterbasis zijn gevuld met plantaardige inkt, met vezelstiften. De stiften zijn verkrijgbaar in een breed scala van 72 kleuren, die gemakkelijk te mengen zijn om zachte gradiënten te creëren. Caran d'Ache Fibralo Brush Markers hebben één punt, een medium penseelpunt die na verloop van tijd zijn vorm behoudt. De Caran d'Ache kleuren lijken gemakkelijker te activeren met water in vergelijking met Winsor & Newton, maar u zultnog wat resten van de lijnen eronder zien, tenzij je wat harder werkt om ze weg te poetsen. Zorg ervoor dat je een papier van goede kwaliteit als u gladde wassingen zonder pennestrepen wilt verkrijgen, omdat dunner papier de neiging heeft te pillen.

Dit is een goede keuze voor professionele kunstenaars, illustratoren en ontwerpers, omdat de hoogwaardige inkt bestand is tegen vervaging. De markers zijn ook compatibel met andere media op waterbasis, zodat u ze kunt gebruiken in illustraties met gemengde media.

Faber-Castell Albrecht Dürer aquarelmarkers

Faber-Castell aquarelstiften kopen

Albrecht Dürer aquarelmarkers lijken erg op de Winsor & Newton ProMarkers. Ze hebben ook dubbele uiteinden, met fijne en penseelpunten. En ze bevatten hoogwaardige inkt op waterbasis die door professionele kunstenaars wordt gebruikt.

Het belangrijkste verschil tussen de twee merken is de kleurkeuze. Albrecht Dürer markers zijn er in 30 kleuren, tegen 36 voor Winsor & Newton. De Albrecht Dürer makers komen echter in grotere sets, wat handiger is voor wie in bulk wil kopen.

Ook de tinten verschillen enigszins, waarbij Albrecht Dürer een grotere verscheidenheid aan gedempte tinten biedt. De kleurkeuze is echter divers.

De kleuren zijn niet uitlopend, maar moeten worden gebruikt op aquarelpapier voor het beste resultaat.

Arteza Echte Penseelstiften

Koop Arteza Echte Penseelstiften

De punten van de Arteza Real Brush Pens zijn gemaakt van nylon, wat meer controle geeft bij het schilderen. U kunt verschillende breedtes van de lijn bereiken, net als bij het gebruik van een verfkwast. De nylon punten veren ook terug in hun oorspronkelijke vorm, waardoor ze duurzamer zijn dan andere penseelpunten op de markt.

Als je aarzelt om met aquarelverf te beginnen, zijn deze een goed begin. Ze bootsen het gevoel en de effecten van aquarelverf na, maar ze zijn gemakkelijker te controleren en je kunt ze gebruiken als gewone markers. Kunstenaars kunnen ervoor kiezen om ze aan te brengen op een aquarelpalet eerst, gebruik dan een nat penseel om de kleur op te nemen en schilder het op het papier.

Deze pennen zijn gevuld met inkt op waterbasis, die ook niet giftig is. De 48 kleuren worden geleverd in een plastic etui, dat geweldig is voor op reis of om netjes op te bergen. Het enige nadeel van deze pennen is dat ze niet dubbelzijdig zijn, maar met de penseelpunt kunnen kunstenaars de lijndikte variëren door meer of minder druk uit te oefenen.

Arteza Real Brush Pens bieden veel waar voor hun geld, want ze zijn goedkoper dan de Winsor & Newton en Albrecht Dürer markers. Ze zijn er in 48 kleuren, wat meer is dan sommige andere merken op de lijst, en deze kleuren mengen prachtig. Pak een penseel en wat water en meng de kleuren in elkaar voor vloeiende verlopen en zachte randen.

Kuretake Zig Clean Color Real Brush

Koop Kuretake Zig Clean Color Echte Penseelstiften

Kuretake Zig Clean Color Real Brush pennen zijn een andere goede keuze voor wie op zoek is naar een aquarelmarker met een penseelpunt. Deze pennen hebben een extra fijne borstelpunt, die geweldig is voor het maken van gedetailleerde tekeningen. De fijne penseelpunt zorgt voor een uitstekende controle over de inkt en hoewel de pen maar één kant heeft, heeft hij een flexibele punt die variatie brengt in de tekeningen, zodat kunstenaars kunnen creërenschilderachtige effecten.

De Zig Clean Color markers zijn er in een grote verscheidenheid aan sets, van portretkleuren tot rookkleuren, pop kleuren en meer. Deze pennen zijn perfect voor op reis, omdat ze draagbaar zijn en gemakkelijk kunnen worden opgeborgen in een etui of rol. Kuretake heeft onlangs een aantal nieuwe spannende kleuren aan de lijn toegevoegd, waaronder een verscheidenheid aan paars en groen en ze maken ook een blender pen. Per pen zijn dezeeen van de goedkoopste opties op de lijst die ook kunstenaars een kwalitatief goed tekengereedschap biedt.

Een ander positief kenmerk van deze pennen is dat ze verkrijgbaar zijn in een enorm scala aan kleuren, met in totaal 80 kleuren om uit te kiezen. De Kuretake Zig Clean Color Real Brush Pens bieden veel waar voor hun geld en zijn perfect voor degenen die een pen willen die uitstekende controle, levendige kleuren en kleurkeuze biedt, inclusief fluorescerende kleuren, pastels en meer.

Marabu Graphix Aqua pennensets

Koop Marabu Graphix Aqua Pennen

Deze dubbelzijdige markers van kunstenaarskwaliteit hebben een ronde en een penseelpunt voor extra veelzijdigheid. De inkt is lichtecht en reukloos.

De fijne ronde punt is perfect voor contouren, details en tekeningen. Dit is de perfecte pen voor striptekenen, illustratie en mangakunst, vanwege de hoge kwaliteit, duurzaamheid en levendigheid. De inkt loopt niet door papier heen, maar sommige kunstenaars melden dat deze kleuren zich niet zo goed verspreiden als andere merken pennen wanneer er water aan wordt toegevoegd. Dit zijn niet de goedkoopste op de lijst, maar ook niet de meeste.ook niet duur.

Er zijn 30 kleuren verkrijgbaar in sets van 6, 12 of 24. Als je net begint met aquarelstiften, is het misschien een goed idee om eerst een set van 12 te kiezen. Zo kun je de kleuren en het medium uitproberen zonder je vast te leggen op een grotere verpakking.

Staedtler aquarelpennen met dubbel uiteinde

Staedtler aquarelpennen met dubbel uiteinde kopen

Zie ook: Hoe kies je een pigment voor Imprimatura - Fine Art Tutorials

Staedtler's Double-Ended Watercolour brush pennen zijn perfect voor het maken van tekeningen met controle en precisie. De fijne ronde punt is perfect voor het contouren en tekenen van kleine details, terwijl de flexibele penseelpunt ideaal is voor schilderen en kalligrafie.

De inkt is op waterbasis en niet giftig. De kleuren zijn levendig en gepigmenteerd, maar sommige gebruikers melden dat ze niet zo lichtecht zijn als andere merken op de lijst. Deze pennen worden geleverd in een set van 12, wat een goed aantal is om mee te beginnen als je nieuw bent met aquarelstiften.

De flexibiliteit van de punt is goed, wat een behoorlijk bereik geeft tussen dikke en dunne lijnen, afhankelijk van hoeveel druk op het penseel wordt uitgeoefend.

Over het geheel genomen zijn Staedtler's Double-Ended Watercolour brush pennen een goede keuze voor studenten, beginners en hobbyisten. De kleuren zijn ook redelijk geprijsd en er is een goede selectie om mee te beginnen.

Royal Talens Ecoline Brush Pen Markers

Koop Royal Talens Ecoline Penseelpennen

De kleurstroom uit de punt van de Royal Talens Ecoline pen is consistent en de kleuren vermengen zich uitstekend om verlopen en kleurmengsels te maken. Houd de pen schuin en oefen een kleine druk uit om dikkere lijnen te krijgen.

De kleuren zijn op kleurstofbasis en levendig. Ze zijn ook duurzaam; ze houden veel inkt vast dankzij hun grotere formaat. De kleurkeuze is uitstekend, met pastels, primaries en meer, zodat u een kunstwerk kunt maken met een prachtig scala aan tinten en schakeringen. Meng de kleuren met de toevoeging van water en creëer prachtige aquareleffecten.

Gebruik deze pennen op verschillende ondergronden, zoals aquarelpapier of karton. Experimenteer met het kleurengamma, probeer een set of koop een enkele pen om te zien of het merk u bevalt.

Tombow Dual Brush aquarelstiften

Tombow Dual Brush aquarelstiften kopen

Tombow maakt een betaalbare en populaire aquarelpenseelpen die geschikt is voor allerlei kunstprojecten en vaardigheidsniveaus.

De dubbele penpunt bestaat uit een fijne punt, gemaakt van harde nylonvezels, en een penseelpunt. De penseelpunt is zacht en flexibel, ook gemaakt van nylonhaar. De inkt is op waterbasis en de punten kunnen in water worden gedoopt om wassingen op het papier te maken.

Er zijn 108 kleuren beschikbaar in sets, dat is een enorm aanbod om uit te kiezen! De kleurenselectie omvat naturalistische tinten, primaries, brights, pastels en meer. Er is ook een kleurloze blender, die het perfecte hulpmiddel is om kleuren te arceren en glad te strijken.

De Tombow Dual Brush aquarelstiften zijn een uitstekende keuze voor mensen met een beperkt budget of die net beginnen met aquarelstiften.

Wat zijn de beste aquarelstiften?

Voor professionele kunstenaars die op zoek zijn naar lichtechte kleuren, consistente kleuren en levendige effecten, is de Winsor & Newton aquarel markers zijn de beste op de markt. Deze pennen zijn gemaakt met hoogwaardige pigmenten en kleurstoffen die na verloop van tijd niet vervagen. De inkt is ook zuurvrij, zodat uw kunstwerk er ook na jaren nog goed uitziet.

De Royal Talens Ecoline Penseelstiften zijn een goede keuze voor studenten en beginners. De inkt is op waterbasis en niet giftig. De kleuren zijn ook op kleurstofbasis en lang houdbaar.

Voor hobbyisten en mensen met een budget is de Tombow Dual Brush aquarelstiften Deze pennen hebben twee punten, een fijne punt en een penseelpunt. De inkt is op waterbasis en de kleuren zijn levendig.

Eindelijk

Ongeacht je niveau of budget, er is een aquarelstift die perfect voor je is. Dus pak een setje en begin te experimenteren! Je zult versteld staan van de prachtige effecten die je kunt creëren. Als je geïnteresseerd bent in meer penseelstiften om aan je gereedschapskist toe te voegen, bekijk dan onze review van de beste penseelstiften voor kunstenaars inclusief alcohol inkt markers en meer!

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.