Olieverfbenodigdheden voor beginners: een gids

Carla Andrews 22-08-2023
Carla Andrews

Vind de beste olieverfbenodigdheden voor beginners, met de essentiële materialen die je nodig hebt om te beginnen.

Leren olieverven is een opwindende taak. Het kan echter voelen als een strijd om uit te zoeken wat je nodig hebt om te beginnen schilderen en vervolgens hoe de olieverfbenodigdheden eigenlijk werken.

Een kunstwinkeltje hoeft niet duur te zijn, maar ik raad wel aan om te investeren in kwaliteitsmateriaal om een goede start te maken. Dat is beter dan de goedkoopste materialen te kopen die je kunt vinden.

Met kwaliteitsmaterialen verloopt uw schilderproces veel soepeler, en het wordt ook veel aangenamer.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Olieverf

Het belangrijkste van al uw olieverf benodigdheden.

Het klinkt vanzelfsprekend, maar u moet beslissen voor welk(e) merk(en) en welke kleuren u koopt. De kwaliteit van de verf kan van merk tot merk verschillen. Bovendien is het kiezen van kleuren niet zo eenvoudig als het kiezen van zomaar een geel, rood of blauw.

Hoe zoek je kwaliteitsolieverf - de goede van de slechte onderscheiden

Als je begint, wil je waarde zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

Met de volgende merken kan het echt niet misgaan:

 • Michael Harding
 • Winsor & Newton
 • Gamblin

Een hoge kwaliteit kiezen merk verf Dit betekent dat u verf kiest met een hoog pigmentgehalte en minder vulstoffen om de verf te verdikken. U zult merken dat verfseries van hogere kwaliteit intense kleuren hebben die zich veel verder over het doek verspreiden. Daarom bieden deze merken meer waarde, omdat u minder verf hoeft te gebruiken om de hoeveelheid kleur te krijgen die u nodig hebt. Kwaliteitsverven voelen ook veel gemakkelijker aan en zijn schoner te mengen.in combinatie met andere kleuren.

Ik raad je af om een starterspakket verf te kopen. Hoewel je meestal een goed assortiment krijgt, ontbreekt er vaak een essentiële primaire kleur of zitten er kleuren in die je niet zult gebruiken. Het is veel leuker om je eigen selectiepakket te maken. Naarmate je schildervaardigheden vorderen en je de onderwerpen begint te vinden die je graag schildert, kun je je verzameling uitbreiden.

Pigmenten zorgvuldig kiezen

Magenta, geel en cyaan zijn de primaire kleuren in pigmentvorm. Het is echter vrijwel onmogelijk om een 'echt' primair pigment te vinden. De nummers van de pigmenten die op de kleurencirkel het dichtst in de buurt komen van de primaire kleuren zijn PV19 (magenta), PB15 (cyaan) en PY128 (geel). Deze pigmenten komen onder verschillende handelsnamen voor, maar het is mogelijk om deze drie te gebruiken als een beperkt palet vanOm elke andere kleur van het spectrum te maken, is het echter handig om een warme en koele versie van de primaire kleuren te hebben, zodat je een palet van zes kleuren hebt.

De meeste pigmenten neigen lichtjes naar een andere kleur wanneer ze op het kleurenwiel worden geplaatst. Behalve cyaan, neigen blauwe pigmenten bijvoorbeeld naar rood of geel. Ultramarijn heeft roodachtige ondertonen, wat betekent dat als je het mengt met geel om te proberen groen te maken, de resulterende kleur geen levendig groen zal lijken, maar dof en modderig. Meng Ultramarijn met Quinacridone Magenta, ofeen rood met blauwachtige ondertonen, zoals Cadmium Red Deep, en je krijgt een intens levendig violet.

Heb je zwarte pigmenten nodig?

Zwart is geen essentiële kleur, omdat je heel gemakkelijk harmonieuze warme en koele grijstinten kunt maken door eenvoudigweg de contrasterende kleuren op je palet te mengen. Het creëert de schijn van schaduwen en de mengsels zullen zwart lijken in de context van de rest van je schilderij. Een zuiver uitziend zwart kun je maken door omber gebrand en ultramarijnblauw te mengen.

Koele grijzen zijn grijzen die meer blauw in het mengsel hebben en warme grijzen en bruinen hebben meer geel of rood. Gebruik een transparant aardpigment, zoals gebrande omber, om schaduwen te creëren in de eerste lagen van een schilderij in plaats van overal zwart te gebruiken, omdat zwart in verfmengsels troebel kan overkomen.

De essentiële kleuren die je nodig hebt om te beginnen

Dit zijn de essentiële kleuren die je kunt mengen om elke kleur van het spectrum te maken. Deze fungeren als je primaire kleuren.

 • Titaanwit (dit is het meest ondoorzichtige van alle witten en heeft daarom een grote dekkingskracht).
 • Omber gebrand (natuurlijk donkerbruin aardpigment waarmee schaduwen kunnen worden gemaakt).
 • Cadmium Rood Licht (Een goedkoper alternatief is naftolrood, dat een vergelijkbaar kleurprofiel heeft.
 • Permanente roos (dit is een marketingnaam voor primair magenta. Het is koel in zijn puurste vorm, maar vermengt zich met geel om levendige oranjes te maken).
 • Ultramarijn Blauw (roodachtige ondertonen, te mengen tot helder paars of neutraal groen).
 • Cyaan (dit is primair cyaan, het pigment is ftalocyanine. In mengsels kan het levendig groen maken).
 • Transparant Geel (zeer helder primair geel).
 • Cadmium Geel (een afgerond, dieper geel met roodachtige ondertonen). Hansa Geel is ook een primair, maar is goedkoper in aanschaf dan Cadmium.

Optionele pigmenten om uw palet te verbreden

De volgende zijn optionele kleuren. Ze zijn niet essentieel om te hebben, maar de pigmenten hebben onderscheidende eigenschappen die je niet zou krijgen door gewoon de primaries te mengen:

 • Gebrande Sienna (roodbruin aardpigment. Aardpigmenten kunnen worden gebruikt voor middentinten onder schilderijen, omdat ze snel drogen).
 • Geel Oker (een ander aardpigment, met een goudgele kleur).
 • Viridiaan Groen (blauwgroen en donker van waarde, goed voor gebruik in de schaduw).
 • Alizarin Crimson (nuttig voor het maken van diepe, rijke roodtinten en het neutraliseren van groenen. Zorg ervoor dat u permanente Alizarine krijgt, want het pigment is niet erg lichtecht).
 • Zinkwit (is een meer doorschijnend wit dat kleuren kleurt zonder de opaciteit te veranderen. Het geeft kleuren niet het "krijtachtige" uiterlijk dat titaanwit kan geven).
 • Quinacridon Goud (een prachtige kleur om te gebruiken bij gouden zonsondergangen of om te mengen om de goudgrijze kleuren te maken die je vaak ziet in zonnige landschappen. Je kunt het gebruiken om te mengen met ftalocyanine blauw om een kleur te maken die dicht bij sapgroen ligt).

Zoals u ziet, heeft elk pigment zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Elk pigment verandert enigszins in opaciteit, dek- en kleurkracht, lichtechtheid, oliegehalte en droogsnelheid - maar het is echt alleen door met behulp van de verven dat u vertrouwd raakt met hun eigenschappen en er uw eigen unieke toepassingen voor vindt die passen bij uw kunststijl.

Hoe goedkoop olieverf kopen

Een ander punt van aandacht is dat merken die goedkope verfseries maken vaak kleuren maken die worden aangeduid als "tinten". Dit betekent dat zij niet één enkel in olie gemalen pigment hebben gebruikt om een kleur te maken, maar een combinatie van andere pigmenten om het oorspronkelijke pigment te benaderen. Voorgemengde kleuren zien er doffer uit in vergelijking met het oorspronkelijke pigment en wanneer zij met andere pigmenten worden gemengd,zullen de resulterende kleuren niet zo levendig zijn als wanneer je gewoon twee pure pigmenten met elkaar had gemengd. Daarom zie je zulke dramatische prijsverschillen tussen verschillende assortimenten verf (Winton vs. Winsor and Newton Artist's Oil Colour, bijvoorbeeld), zelfs als de kleuren ogenschijnlijk hetzelfde zijn. Vanwege de prijsverschillen tussen assortimenten die tinten maken versus enkelvoudige pigmentverven, hebben veel kunstenaarskiezen om tinten van de kleur te kopen en kunnen natuurlijk prachtige resultaten opleveren.

Zoek naar verf met een laag serienummer van 1 of 2 en die is gemalen met één pigment. Het lage serienummer betekent gewoon dat de specifieke kleur goedkoop te maken is. Als u voor het eerst begint, zult u waarschijnlijk verfkleuren met hoge serienummers willen vervangen, zoals cadmiumpigmenten.

Olieverfbenodigdheden: de beste penselen

Raak gewend aan het aanbrengen van verf op uw oppervlak voordat u investeert in dure kwasten. Er zijn veel verschillende stijlen van borstels beschikbaar voor kunstenaars, dus het is een goed idee om verschillende soorten uit te proberen en te zien wat je bevalt.

Koop om te beginnen wat synthetische of varkenskwasten (die zijn het goedkoopst) in een paar verschillende maten en vormen, zodat u ze kunt uitproberen om te voelen wat het beste bij u past, en beslis dan of u wilt investeren in duurdere kwasten. Dit pakket van 5 varkensborstels van Winsor en Newton zijn goedkoop en de perfecte plaats om te beginnen.

Ronde borstels zijn goed voor details en scherpere lijnen.

Platte borstels werken goed om grote delen van het doek te bedekken.

Koop minstens één platte borstel van varkenshaar, zie hier Deze zijn stugger en daarom handig om de verf in het weefsel van het doek te werken (als je op een gestructureerd oppervlak werkt).

Filbert borstels zijn volledig optioneel, maar ik vind dat deze echt effectief zijn voor het mengen van verf op het doek.

Oppervlakken

Er zijn zo veel oppervlakken die compatibel zijn met olieverf, dat sommige meer voorbereiding vereisen dan andere. Veel gebruikte oppervlakken zijn linnen doek, houten paneel en zelfs metalen als koper en aluminium.

Terwijl u uw schildervaardigheden aanscherpt, wilt u goedkope oppervlakken om op te oefenen die niet al te veel moeite kosten om ze voor te bereiden op het schilderen. Begin gewoon te experimenteren en vind wat u leuk vindt om op te schilderen.

Olieverfbenodigdheden: de beste ondergronden

Oliepapier Ik gebruik papier om kleurmengsels en composities voor schilderijen uit te testen. Als een schilderij op papier je bevalt, kun je het natuurlijk altijd inlijsten!

Doeken De meeste fabrikanten verkopen doeken die relatief goedkoop zijn, voorgerekt en geprepareerd. Dit bespaart u de extra tijd die het zou kosten om stof over een frame te spannen en het zelf te prepareren. Ik heb een katoenen doek gelinkt; doeken zijn er ook in linnen, maar katoen is een goedkoper alternatief.

Hout Ik hou ervan omdat het van nature veel gladder is dan canvas, wat betekent dat je fijnere details in je werk kunt krijgen. Je kunt op veel verschillende soorten hout schilderen. Sommige panelen die je in kunstwinkels ziet (zoals de panelen waarnaar ik heb gelinkt) zijn speciaal gemaakt om op te schilderen. Vergeet niet dat als je paneel 'ongegrond' is, je het oppervlak moet gronden voordat je olie aanbrengt.verf.

Gessobord is gegrond hardboard van archiefkwaliteit. Kunstenaars houden van deze panelen - ze zijn ideaal om buiten te schilderen. Je hoeft het oppervlak niet verder voor te bereiden om erop te schilderen. Bovendien kun je, als je iets schildert dat je echt mooi vindt, paneellijsten kopen, of zwevende lijsten en je paneel aan de muur hangen.

Lees meer over de verschillende oppervlakken voor olieverfschilders en wat voor effecten je kunt krijgen door verschillende verfdragers te gebruiken.

Uw oppervlak voorstrijken

Als u werkt op een ongegrond oppervlak, zoals ruw hout, hebt u een grondlaag nodig. Een sealer en grondlaag zoals gesso zorgt voor een harde film tussen de verf en het oppervlak. Hierdoor kan de verf zich gemakkelijker aan het oppervlak hechten en wordt voorkomen dat de verf er direct in trekt.

Voor het schilderen op ongegrond hout, raad ik aan het hout eerst te verzegelen met Gac 100 (twee lagen is prima) en daarna gesso aanbrengen.

Hier is een goede gesso op acrylbasis die ik gebruik.

Schilder een laag gesso op je oppervlak met een brede platte borstel Wacht ongeveer 45 minuten tot het droog is en schuur het dan met fijnkorrelig schuurpapier. Herhaal dit proces nog twee keer. Wil je een gladder oppervlak, voeg dan een paar extra lagen gesso toe en herhaal het schilder- en schuurproces tot je oppervlak is zoals je wilt.

Lees voor een grondiger uitleg deze stap-voor-stap gids over hoe u een oppervlak voor olieverf voorstrijken .

Olieverfbenodigdheden: de beste palet s

Paletten van gehard glas werken het best voor olie, omdat ze het gemakkelijkst te reinigen zijn. Ze voelen ook ongelooflijk glad aan om op te mengen.

Of u nu kiest voor hout of glas, zorg ervoor dat het palet dat u koopt volledig vlak is, want dat geeft u meer oppervlak om de verf op te mengen. Bovendien is een vlak oppervlak veel gemakkelijker schoon te maken. Olieverf loopt niet van de zijkanten af, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken!

Bedenk ook hoe je gaat schilderen...

Als je plein air (buiten) schildert, wil je waarschijnlijk een palet dat je gemakkelijk kunt vasthouden. Houten paletten werken hiervoor goed, omdat ze licht zijn en ergonomische duimgaten hebben om het palet gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Ze kunnen lastig schoon te maken zijn, maar ze zien er mooi iconisch uit. Hier is onze productkeuze .

Als je binnenshuis schildert, ergens een palet plat kunt leggen en niet verwacht dat je veel zult bewegen, werkt gehard glas prima als palet. Ze zijn zwaarder en meestal veel groter dan houten paletten, maar ze zijn zo gemakkelijk schoon te maken. Met houten paletten moet je ze meestal in oplosmiddel weken om de verf te verwijderen. Met glas schraap je opgedroogde verf er gewoon af met een scheermesje.schraper, dan schoonwrijven met een papieren handdoek. Als u een glazen palet wilt, koop dan een speciaal gehard palet in plaats van schilderglas. Dat is veel veiliger en versplintert niet.

Palet product picks

Hier is het glazen palet dat ik gebruik (en waarvan ik hou) -je kunt koop het hier .

Hier is een goedkopere palet van gehard glas .

Als u wilt lezen over de best beoordeelde paletten voor olieverfschilders, lees dan onze paletgids .

Mediums

Waarvoor worden mediums gebruikt?

Mediums worden gebruikt in olieverfschilderijen om de droogtijd, de consistentie en de afwerking van de verf te veranderen. Door mediums te gebruiken bij het schilderen kun je heel verschillende resultaten bereiken, afhankelijk van welk medium je gebruikt.

Je kunt creatief zijn door verschillende mediums te mengen om verschillende resultaten te bereiken. Je kunt de verf bijvoorbeeld glanzender maken, of helemaal mat. Je kunt de verf meer body geven om dikke textuurwerken te maken, of je kunt de verf verdunnen zodat hij loopt als inkt.

Inzicht in de eigenschappen van verschillende mediums zal u de praktijk van het olieverfschilderen onder de knie geven. Uniek gebruik van mediums kan uw werk doen opvallen - herkenbaar als uw eigen werk.

Verfverdunners zoals terpentijn zijn ook mediums, maar ik behandel verfverdunners in het opruimgedeelte hieronder.

Zie ook: Hoe kies je een ondergrond voor olieverfschilderijen - Fine Art Tutorials

U kunt uw eigen mediummengsels maken door lijnzaad en terpentijn in gelijke delen te combineren.

Lijnzaadolie

Kopen hier .

Zie ook: De beste digitale kunstboeken

Lijnolie bestaat in veel verschillende vormen - sommige fabrikanten gebruiken koudgeperste lijnolie als bindmiddel (olie die pigment bijeenhoudt) in tubes verf die u koopt. Geraffineerde lijnolie wordt echter meestal gebruikt als medium.

De toevoeging van lijnolie maakt een schilderij langer werkbaar. Het wordt gebruikt om de droogtijd van de verf te vertragen. Niet alle verven hebben evenveel tijd nodig om te drogen, omdat verschillende pigmenten vaak gebonden zijn met verschillende hoeveelheden bindmiddel. U kunt een kleine hoeveelheid lijnolie toevoegen aan de verschillende verven om de droogtijd en de afwerking gelijk te trekken.

Lijnolie maakt de verf ook vloeibaarder, gemakkelijker te hanteren en veel verder op het doek uit te smeren. Het verhoogt ook de transparantie.

Schildersezels

Schilderoppervlakken moeten verticaal worden ondersteund, idealiter op een ezel De reden hiervoor is dat olieverf langzaam droogt en plakkerig wordt tijdens het drogen. Dit betekent dat stofdeeltjes eraan blijven plakken als je er liggend mee werkt. Bovendien is het veel gemakkelijker om op deze manier met grote schilderijen te werken, omdat je het hele werkstuk van voren kunt zien.

Ik zal de verschillende opties doornemen, waar ze het best voor gebruikt kunnen worden en enkele productaanbevelingen doen.

Tafelmodel ezel Deze zijn kleiner en draagbaarder dan een staande ezel, ideaal als je een bureau hebt om aan te werken in plaats van een grotere atelierruimte, of als je liever zittend aan een tafel schildert. Ik vind deze tafelezel ook veel beter om aan kleinere werken te werken.

Studio ezel : Dit is perfect als u uw eigen atelierruimte hebt. U kunt staan terwijl u werkt, of een krukje nemen om te gaan zitten en te schilderen. Deze ezel houdt oppervlakken tot 48″.

Veld Ezel : Voor wie graag plein air schildert, deze pochadebox is vervoerbaar zodat u hem mee naar buiten kunt nemen, en volledig inklapbaar waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. Hij wordt geleverd met een ingebouwd palet en is geschikt voor doeken tot 15″.

Om meer te lezen over verschillende soorten ezels en hoe u er een vindt die past bij uw individuele kunstbeoefening, lees dit ezelgids .

Het vernissen van een olieverfschilderij

Vernissen is de laatste stap van het olieverfschilderijproces. Het is geen noodzakelijke stap, maar wel een die veel kunstenaars nemen om de afwerking van hun schilderij te veranderen.

Waarom een olieverfschilderij vernissen?

Een vernislaag beschermt de verf eronder tegen stof, vuil en de meeste soorten normale slijtage. De vernislaag zit los van het schilderij en kan met een oplosmiddel worden verwijderd. U kunt een oud schilderij dat gevernist is correct restaureren door het vernis te verwijderen, samen met al het stof dat zich in de loop der jaren heeft opgehoopt. U kunt schilderijen op deze manier restaureren door een nieuwe laag aan te brengen.van vernis en het een nieuw leven geven.

Vernis beschermt niet alleen het schilderij en geeft u de mogelijkheid om het jaren later in zijn oorspronkelijke staat te herstellen, maar geeft een schilderij ook meer vorm. Het verdiept donkere waarden, verhoogt de verzadiging en geeft het oppervlak een glanzende, uniforme afwerking.

Uitleg over de verschillende soorten vernis

Er zijn een paar mogelijkheden als het erom gaat te beslissen wat als vernis moet worden gebruikt. De eerste is damarhars. Dit wordt verdund met terpentijn om een vernis te maken.

Het probleem met het gebruik van damarhars is dat u moet wachten tot de verf volledig is uitgehard (wat wel een jaar kan duren) alvorens deze aan te brengen.

De tweede optie is Gamvar, een synthetische formulering van het merk Gamblin. Het kan worden aangebracht zodra de verf handdroog en stevig is, omdat de vernislaag zuurstof doorlaat naar de lagen eronder. Dit betekent dat de lagen kunnen oxideren en uitharden nadat ze gevernist zijn. Het is ongelooflijk praktisch voor kunstenaars die met deadlines werken, of voor degenen die gewoon niet kunnen wachten om een schilderij te maken.klaar. Dit is de vernis die ik het liefst gebruik.

Welke benodigdheden heb je nodig om een olieverfschilderij te vernissen?

 • Vernis, wat je ook kiest:
  • Damarhars Dit is een spuitversie die een glanzende afwerking geeft.
  • Gamvar : Het gaat erop als water, u kunt het gebruiken zodra uw schilderij droog is en het geeft het schilderij een glanzende, verzadigde afwerking.
 • Een grote platte borstel -Als je geen spray gebruikt, heb je dit nodig.

In een diepgaand artikel over olieverfvernis leg ik alternatieve materialen uit die je als vernis kunt gebruiken (meer traditionele methoden) en geef ik een stap-voor-stap handleiding die je precies laat zien hoe om een schilderij te vernissen.

Opruimen en verzorgen van uw materiaal

Olieverf kan niet worden verdund of van uw materialen worden verwijderd met water alleen. U moet een oplosmiddel gebruiken, of een borstelzeep .

Als je een kleinere ruimte hebt die geen goede ventilatie heeft (twee ramen die je open kunt laten zodat de lucht kan circuleren), of als je gewoon het gebruik van oplosmiddelen wilt vermijden, zou ik aanraden om materialen te reinigen met kwastenzeep, omdat dat veel veiliger is. Zorg ervoor dat je handschoenen draagt als je rommelige kwasten hanteert, om te voorkomen dat potentieel giftige pigmenten in contact komen met je handen.

Maar omdat oplosmiddelen zoals terpentijn gewoonlijk door kunstenaars worden gebruikt om materialen schoon te maken, zal ik uitleggen hoe ze kunnen worden gebruikt om verf van materialen te verwijderen.

Gebruik van oplosmiddel met olieverf

Oplosmiddelen kunnen aan de verf worden toegevoegd en vervolgens op het schilderoppervlak worden aangebracht. Zorg ervoor dat u een oplosmiddel van kunstenaarskwaliteit kiest, dat is gedestilleerd. Op die manier weet u zeker dat het geen onzuiverheden bevat, anders zou het residu op uw schilderij kunnen achterlaten. Terpentijn en olie van kruidige lavendel zijn echt onovertroffen in hun compatibiliteit met olieverf, dus een van beide zou de beste optie zijn voor het werken metAls u oplosmiddel in de verffilm zelf gebruikt, zorg er dan voor dat u het alleen in de eerste lagen gebruikt.

Het andere gebruik van oplosmiddelen in olieverf is om schone materialen Zorg er eerst voor dat je oplosmiddel in een pot met deksel om te voorkomen dat onstuimige dampen uw werkruimte vervuilen terwijl u het niet gebruikt. Om schoon te maken, spoelt u uw kwast in de pot en veegt u eventuele verfresten af op een papieren handdoek. Herhaal dit proces totdat er geen resten meer op de kwast zitten.

Soorten oplosmiddelen voor olieverf

 • Terpentijn (De dampen zijn giftig, dus gebruik het alleen in een geventileerde ruimte en ga er voorzichtig mee om).
 • Gamsol (beschouwd als een studio-veilig oplosmiddel.)
 • Olie van lavendel (niet-giftige en zeer effectieve verdunner die naar lavendel ruikt)

Het gebruik van oplosmiddelen op uw penselen kan ze uitdrogen. Ik conditioneer mijn penselen altijd na het schoonmaken. Het is belangrijk om zorg voor uw borstels om ze langer als nieuw te houden. Ik gebruik de Master's Borstelreiniger die de kwasten reinigt en conserveert. Het verwijdert alle extra resten die in de kwastharen zijn achtergebleven. De kwastconditioner zelf gaat eeuwen mee, en nog belangrijker, het zorgt ervoor dat je kwasten een leven lang meegaan.

Verfverdunner kan keer op keer opnieuw worden gebruikt, zelfs als het er troebel uitziet door verfresten. Wacht gewoon een paar dagen tot het verfsediment naar de bodem van het potje is gezakt. Giet het dan over in een nieuw potje en filter het sediment. Deze borstelwasser filtert het bezinksel voor je uit.

Als u meer informatie wilt over oplosmiddelvrij schoonmaken (wat ik zou adviseren), bekijk onze gids .

Heeft u de perfecte olieverfbenodigdheden gevonden?

De materialen zijn niet goedkoop, maar u kunt voorraden vinden die fantastisch zijn zonder op kwaliteit te beknibbelen. Zorg goed voor uw materialen en zoek manieren om minder verspillend met de verf om te gaan - ze gaan heel lang mee.

Nu je weet welk gereedschap je nodig hebt, begin je te leren over de basis van olieverfschilderen. Onze beginnersgids voor olieverfschilderijen geeft een vrij grondige inleiding tot het medium.

Als u nog meer kunstbenodigdheden wilt inslaan, kijk dan bij de winkel .

Olieverf benodigdheden: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.