Een kunstcollectie beginnen: de ultieme gids

Carla Andrews 21-08-2023
Carla Andrews

Als u voor het eerst kunst koopt, of zelfs als u al een paar mooie stukken hebt gevonden maar meer richting wilt, gebruik dan deze gids om uw eigen kunstcollectie te beginnen.

Om een kunstcollectie te beginnen, moet u eerst weten wat u zoekt. Gebruik deze gids om uw smaak te beschrijven en te verfijnen en zo uw nieuwe favoriete kunstenaars te vinden. Leer vervolgens hoe u een budget voor uw nieuwe collectie kunt vaststellen en waar u kunst kunt zoeken als u klaar bent om te kopen. Tot slot lopen we met u door het koopproces, zodat u zich op uw gemak voelt bij de transactie.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Dompel jezelf onder in de kunstwereld: Verken verschillende kunststijlen

Kunstwerk: Tegelschilderen door Johanna Bath, zie op Saatchi Art .

Tot welke stijlen en mediums voelt u zich aangetrokken? Als u eenmaal begint met het onderzoeken van verschillende stijlen, toepassingen, tijdperken en mediums, zullen uw ideeën over wat u mooi vindt meer vastliggen. Dit zal op zijn beurt uw zoektocht naar kunst vergemakkelijken, omdat u beter kunt beschrijven wat u zoekt.

Onderzoek verschillende stijlen, technieken en kunststromingen. Koop wat kunsttijdschriften, kunstcuratorboeken of zoek wat blogs en lees hoe verschillende schilderijen worden beschreven. Je begint het nodige jargon op te pikken zodat je beter begrijpt wat je mooi vindt. Het zal je ook een scherper oog geven bij het identificeren van welke kunstmedia zijn gebruikt om de stukken die je interesseren te creëren.in. Zie het verschil tussen een aquarel-, acryl-, tempura-, pastel- of olieverfschilderij.

Er zijn zo veel verschillende stijlen en mediums om te verkennen, en als je eenmaal begint is het echt leuk! Zoek in online galerijen zoals Saatchi-kijk op abstract expressionist stukken voor gebaar en beweging, delicate aquarellen of indrukwekkend fotorealistische tekeningen .

Verfijn uw smaak

Misschien weet u uit uw onderzoek dat u van een bepaalde stijl of medium houdt. Gebruik deze trefwoorden om online galeries te doorzoeken naar kunst die bij uw smaak past.

Plan om kunst te verzamelen met één verenigend thema, of verzamel totaal verschillende stukken! Het is aan u hoe u uw kunstwerken samenstelt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om schilderijen met textuur te verzamelen, olieverfschilderijen gemaakt met de impasto techniek (waarbij olie in dikke streken op het doek wordt aangebracht), of gemengde media werken.

Er zijn genoeg hedendaagse kunstenaars die schilderen met een dikke textuur op het doek. Vahe Yeremyan maakt gedurfde, levendige, impressionistische textuurwerken.

Gebruik de zoekfunctie van Saatchi om meer kunstwerken te zoeken die aan uw criteria voldoen. De prachtige getextureerde werken van Jean-Luc Almond komen bijvoorbeeld naar voren als een van de topresultaten als u zoekt op 'impasto' in Saatchi art:

Candy man Schilderij van Jean-Luc Almond , zie op Saatchi .

Als je besluit dat de stijl en boodschap van een kunstwerk in een online galerie je bevalt, kun je meestal het Instagram-handvat van de kunstenaar vinden op het profiel van de galerie. Kunstenaars volgen op Instagram is een geweldig idee omdat je updates krijgt wanneer ze nieuw werk uitbrengen - het is een platform dat al je favoriete kunstenaars op één plek samenbrengt.

Waar moet je zoeken naar kunst om te kopen?

Verschillende kunstenaars hebben een voorkeur voor verschillende platforms. Veel hedendaagse kunstenaars hebben een online profiel op Instagram, hun eigen website, Facebook of een galeriesite. Lees onze opsomming van de beste plaatsen om online kunst te kopen voor een meer diepgaande gids.

Online galerijen

Online galeries zoals Saatchi en Artfinder geven een overzicht van de profielen van kunstenaars en categoriseren kunst op prijs, stijl, onderwerp en medium.

De meeste online galeries zullen de authenticiteit van het kunstwerk controleren en de betaler bescherming bieden, sommige zullen zelfs verzekerde verzending organiseren. Online galeries verkopen originelen, maar u kunt ook kunstdrukken kopen om je muren te versieren tegen lagere kosten.

Wat zijn de beste online kunstgalerijen?

Saatchi

Ocean Breeze door Vahe Yeremyan: zie op Saatchi

Onze top keuze voor online galeries is Saatchi-met meer dan 1,4 miljoen kunstwerken, het heeft echt een aantal van de beste hedendaagse kunstenaars in de wereld.

U kunt ervoor kiezen om met een kunstadviseur van Saatchi te werken om aanbevelingen op maat te krijgen, of door hun samengestelde collecties te bladeren.

SHOP KUNST OP SAATCHI

Saatchi's samengestelde collecties zijn leuk om te verkennen. Ze hebben bijvoorbeeld een ' Nieuw deze week ' collectie, zodat u de nieuwste kunstwerken kunt ontdekken. Ze hebben ook hun beste verkoper lijst, zodat je kunt zien welke artiesten het populairst zijn.

Saatchi biedt ook een concurrerend wereldwijd vast tarief voor verzending, dat wordt gebaseerd op de afmetingen van het kunstwerk. Dus zelfs als de kunstenaar in een ander land woont, kunt u verwachten geld te besparen op de verzending.

Er is een 7 dagen geld terug garantie op kunstwerken, zodat u zeker weet dat het de juiste is voor u. Volg de profielen van uw favoriete kunstenaars en maak uw eigen verzamelaarsprofiel aan.

Kunstenaars van Saatchi kunst:

 • Anna Matykiewicz Anna gebruikt expressief, abstract penseelwerk om levendige portretten te creëren. Ze toont haar werk in heel Ierland en het Verenigd Koninkrijk en schildert met acryl op doek, waarbij ze vaak andere details verwerkt, zoals bladgoud.
 • Don Bishop : Een impressionistische schilder uit de Verenigde Staten, Don richt zich op het vastleggen van het licht en de sfeer van een scène. Zijn werk heeft meerdere prijzen gewonnen en heeft een profiel van wereldwijde verzamelaars.
 • Arno Bruse Arno Bruse, afkomstig uit Duitsland, begon te werken toen hij in Berlijn werkte en exposeerde in Duitsland, Spanje, Frankrijk en de VS.
 • Nelly van Nieuwenhuijzen : Vangt dramatische luchten met lage horizonlijnen in acrylverf. De zonsondergang schilderijen zorgen voor een aantal opvallende kunstwerken. Nelly heeft tentoongesteld in heel Europa en verkoopt uitsluitend online.
Artfinder

SHOP KUNST OP ARTFINDER

Een andere galerie die we van harte aanbevelen is Artfinder. Artfinder toont unieke werken van 7k onafhankelijke kunstenaars uit de hele wereld.

Dit is vooral een goede optie voor beginnende kunstkopers, omdat het een betaalbare online kunstgalerie is. Zoek kunst voor uw budget - er zijn veel stukken voor minder dan £100.

Op Artfinder kunt u een kunstenaar de opdracht geven een werk op maat te maken.

Top kunstenaars op Artfinder

 • Anne Baudequin Anne is een Franse schilderes die haar inspiratie uit de natuur haalt en en plein air (buiten) schildert. Ze schildert grote olieverfschilderijen met landschappen en zeegezichten.
 • Fintan Whelan Fintan Whelan, winnaar van prijzen waaronder de Unusual Spaces award, creëert vloeiende abstracte schilderijen geïnspireerd door het moderne minimalisme.
Artspace

Artspace is de plek om te winkelen voor werken van grote kunstenaars, zoals Peter Doig en Louise Bourgeois. Het toont de beste kunst ter wereld.

Blader op prijs, medium en vind zelfs enkele design objecten om aan je collectie toe te voegen. Artspace biedt levering en installatie van deur tot deur. Blader door hun magazine voor collectie inspiratie, dit artikel belicht aanbevolen artiesten om in de gaten te houden .

Rise Art

Rise Art is een online galerieplatform dat zorgvuldig werken van zowel gevestigde als opkomende kunstenaars samenstelt en tentoonstelt.

Wat interessant is aan Rise Art, is dat u er kunst kunt huren. Zo kunt u een stuk uitproberen om te zien of het in uw ruimte past. Het helpt u uw smaak te verkennen voordat u zich vastlegt.

Online marktplaatsen

Marktplaatsen zijn een geweldige plek om eenmalige kunstwerken en andere producten zoals prints en reproducties te vinden. Op deze platforms is vaak een scala aan goederen beschikbaar, gemaakt door onafhankelijke kunstenaars, zodat u zich niet hoeft te beperken tot het zoeken naar schilderijen op doek. Ontdek prachtige keramische beelden, of andere design stukken om uw planken te versieren en variatie aan uw kunst toe te voegen.collectie.

Etsy

SHOP KUNST OP ETSY

Etsy is een geweldige plek om originele kunst en prints te vinden. Het is een van de grootste wereldwijde online marktplaatsen met duizenden kunstwerken van een groot aantal getalenteerde kunstenaars. Zoek grote, ongelooflijke olieverfschilderijen, of zet je zinnen op iets anders zoals een zeefdruk of een collage.

Etsy kunstenaars kiezen

 • Christine Bell : Originele zeegezichten met textuur om uw muren te vullen en de rust van de oceaan in uw huis te brengen.
 • George Miller : Mooie, grote, getextureerde originele landschapsschilderijen in impressionistische stijl en tegen een redelijke prijs met gratis verzending.
 • Georgia Leventi Kleurrijke, gedurfde, expressionistische olieverfschilderijen om uw muren te versieren. Georgia heeft geëxposeerd in Wales, Londen en Europa.
 • Kelsey M Designs : Deze kunstenaar maakt een verscheidenheid aan aquarellen, prints en digitale downloads van onderwerpen zoals botanische planten, dieren en skylines.

Redbubble

SHOP REDBUBBLE KUNST

Redbubble geeft kunstenaars het platform om producten op aanvraag te verkopen, waaronder muurkunst zoals canvasprints en gemonteerde prints. Wat geweldig is aan Redbubble is de keuze van het printformaat, kies uit aluminium prints, borden en zelfs wandkleden. De meeste prints zijn in open oplage en u zult geen originele kunst zoals olieverfschilderijen op deze site vinden. De site bevat werk van illustratoren, digitale kunstenaars enverkoopt ook prints van tekeningen, schilderijen en mixed media kunst.

Redbubble prints zijn goedkoop in vergelijking met originele en limited edition werken die door grote galeries worden verkocht. Het gemiddelde stuk muurkunst kost minder dan $50.

Redbubble kunstenaar kiest

 • HeloBirdie : Grillige, kleurrijke, op reizen geïnspireerde gouache afdrukken.
 • Simon Stålenhag : De digitale ontwerpen van deze Zweedse kunstenaar kunnen worden omschreven als zowel retro als futuristisch.
 • Flooko : Levendige, regenboogkleurige muurkunst in impressionistische stijl, met astronauten.

Society6

WINKEL SOCIETY6 KUNST

Society6 is een marktplaats met werken van onafhankelijke kunstenaars uit de hele wereld. Het is vergelijkbaar met Redbubble omdat het verschillende soorten muurkunst aanbiedt, zoals ingelijste kunstprints, metalen prints en meer. Mix en match kunstprints, maak geweldige galerie muur lay-outs en verzamel meerdere stukken. De lage prijzen van kunstwerken maken het een betaalbare keuze voor nieuwe verzamelaars.

Blauwe aquarelstreken door Nouveauprints, zie op Maatschappij 6 .

Society6 artiest picks

 • Alexandra Bowman : prachtig eenvoudige abstracte afdrukken van portrettekeningen.
 • Dada22 Creëert elegante collages die natuur en mode portretten combineren.

Galeries

Veel kunstenaars tonen hun werk ook in verschillende galeries en kunsttentoonstellingen. U zou kunnen beginnen met het bezoeken van kunstgaleries in uw omgeving. Vaak zijn de kunstenaars in de galerie aanwezig, zodat u met hen over hun werk kunt praten.

Het is geweldig om lokaal te kopen en een kunstenaar uit uw omgeving te steunen, dus dit kan een goed uitgangspunt zijn. En als u een stedentrip plant, ga dan op verkenning in de galeries in de omgeving. Het is een briljante manier om een paar uur door te brengen en inzicht te krijgen in de plaatselijke kunstwereld.

Kunstbeurzen en tentoonstellingen

Beurzen en tentoonstellingen zijn een fantastische manier om kunstenaars te ontmoeten, kunst van dichtbij te zien en ook om te netwerken met andere verzamelaars, handelaars, ontwerpers en adviseurs.

Als u in het Verenigd Koninkrijk bent, biedt The Affordable Art Fair in Londen een aantal fantastische kunstenaars tegen lagere prijzen. Frieze Art Fair, die plaatsvindt in Mayfair in Londen en in New York, richt zich op het hogere segment van de luxekunstmarkt.

Saatchi is gastheer van The Other Fair, die plaatsvindt in LA, New York, Sydney, Dallas en Londen.

Ontdek kunst in publicaties

Verzamel verschillende boeken, lees blogs en blader door tijdschriften om meer inspiratie op te doen.

Booooooom.com publiceert artikelen over 'het talent van morgen' - opkomende kunstenaars in verschillende media. Ze stellen ook hun eigen tijdschriften en boeken samen met kunstenaars.

Artsy De blog helpt u kennis te maken met opkomende kunstenaars die op uw radar zouden moeten staan. Ze publiceren regelmatig en bevatten interviews en aanbevelingen voor tentoonstellingen.

Kunst kopen op veilingen

Woon een paar veilingen bij om te leren hoe ze werken. Raak gewend aan de snelheid van het bieden en de waarde van verschillende stukken - het zal u enig inzicht geven in hoe de kunstmarkt werkt. Als u eenmaal het gevoel hebt dat u weet hoe veilingen werken, bied dan op uw eigen stuk. Door veilingen bij te wonen, krijgt u inzicht in de geschatte waarde van verschillende schilderijen en hoe gewild bepaalde soorten schilderijen zijn.

Sociale media

Naast het zoeken naar kunst in galeries en shows, is Instagram een andere grote bron van inspiratie.

Het is een geweldige manier om hedendaagse kunstenaars te vinden en te steunen. Zoek naar nieuwe kunstenaars om te volgen door te zoeken naar verschillende hashtags die verband houden met wat je interesseert. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in landschaps aquarellen, typ dit dan in de tag sectie van de verkenningspagina om meer te vinden van wat je zoekt. Volg kunstenaars die je leuk vindt om updates te krijgen over nieuw werk dat wordt uitgebracht.

Volg kunst curatie pagina's die werken van meerdere kunstenaars tonen. Bijvoorbeeld, als je van traditionele, academische stijl schilderijen houdt, kijk dan op Academische kunstwerken voor meer hedendaagse, abstracte kunstwerken, Hedendaagse Curator is een geweldige pagina om te volgen.

Veel kunstenaars hebben een link in hun profiel bio naar hun online winkel of galerie en informatie over hoe te kopen. De aankoopmethoden zullen verschillen afhankelijk van wie de kunstenaar is. Sommigen zullen ervoor gekozen hebben hun eigen website te maken om de operatie zelf af te handelen, anderen zullen hun kunst op galerijen of marktplaatsen hebben vermeld.

Stel uw eigen kunstborden samen

Een andere goede Instagram-tip is om de opslagfunctie te gebruiken! Als een stuk echt je aandacht trekt, sla het dan op in een eigen collectie en keer er later naar terug. Sla stukken op die je wilt kopen, op die manier heb je alle potentiële aankopen in één bord georganiseerd. Als je klaar bent om te kopen, kun je teruggaan naar je opgeslagen Instagram-borden en alle schilderijen samen bekijken omevalueren welke de beste keuze zou zijn.

Onderzoek de kunst die u koopt

Lees de biografie van de kunstenaar op de site van de galerie of op zijn website voordat u een aankoop doet. Misschien ontdekt u meer over de media en technieken die de kunstenaar gebruikte, of over wat hem inspireerde om het onderwerp te schilderen.

Onderzoek in welke fase van de carrière de kunstenaar zich bevond toen hij het kunstwerk maakte. Voor sommige kunstenaars worden werken uit het begin en het midden van hun carrière als het meest waardevol beschouwd. Meestal omdat zij in deze fase hun oorspronkelijke, herkenbare werken maakten. Dit is echter niet altijd het geval.

De kunst per geval bekijken

Je moet kijken naar de hele carrière van de kunstenaar tot nu toe, de invloeden en omstandigheden die de kunstenaar ertoe hebben gebracht bepaalde werken of verzamelingen van werken te maken die zouden kunnen worden gedefinieerd als deel uitmakend van een bepaalde periode van hun carrière. Bijvoorbeeld, Paul Cézanne en Noah Purifoy bereikten beide succes later in hun carrière. Cézanne schilderde zijn hele leven en zijn werken begonnen pas op te vallen.Zijn beroemdste werken ontstonden in de jaren 1890 en 1900 voordat hij in 1905 overleed.

Paul Cézanne: Mont Sainte-Victoire

Alleen omdat er een beroemde handtekening op het kunstwerk staat, wil nog niet zeggen dat het waardevol is. Veel succesvolle kunstenaars hebben minder goede stukken geproduceerd die moeilijker door te verkopen zijn. Hoe meer u weet over de kunstenaar en zijn carrière, hoe beter u zult weten of het stuk dat u op het oog hebt een goede investering is of niet. Verzamel meningen van galeries, kunstverzamelaars, adviseurs, handelaars en anderedeskundigen voordat u koopt om een tweede, derde en vierde mening te krijgen.

Een basiskennis van verschillende technieken en mediums helpt ook. Als u geïnteresseerd bent in olieverfschilderen, raadpleeg dan onze olieverftechnieken gids om meer te weten te komen over wat er komt kijken bij het maken van een kunstwerk.

Bekijk dit boek eens: De kunst van het kunst kopen om inzicht te krijgen in hoe je kunst evalueert als een pro.

Denk na over hoe kunst zal passen in uw interieur

Een ander punt van overweging bij het beginnen van een kunstverzameling is hoe kunst in uw interieur zal passen. Hebt u lege muren met veel ruimte? Denk erover na om te investeren in een groot kunstwerk, of om na verloop van tijd meerdere kleinere stukken te kopen om een galeriemuur te creëren.

Kleurenschema's in kunstwerken zijn iets dat u kunt bestuderen om de esthetiek van uw kunstwerken in uw huis te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld een groot statement stuk kiezen en in dezelfde kamer verschillende andere kleinere stukken ophangen met meer gedempte kleuren. Als u geïnteresseerd bent, lees dan onze kleurenschema's blog om meer te leren over kleurenparen, de psychologische impact die het kan hebben op de kijker en hoe het het gevoel van een interieur kan beïnvloeden.

Stel een budget vast voor het verzamelen van kunst

Als een kunstwerk zo tot de verbeelding spreekt dat je eraan blijft denken, dan zal het een plaats krijgen in je leven. Misschien moet je voor dit soort stukken wat extra budget uittrekken. Een stuk dat van hogere kwaliteit is en de tand des tijds doorstaat, is een investering die meer waard is dan iets waarmee je genoegen neemt omdat het goedkoper is.

Als uw budget minder dan 1000 dollar bedraagt, zoek dan naar werken van opkomende kunstenaars, prints in beperkte oplage of kleinere schilderijen.

Met een groter budget heb je wat meer flexibiliteit om kunst op groter formaat te kopen, meer originele kunst, of kunst van meer bekende kunstenaars.

Zet bij de begroting altijd wat geld opzij voor inlijsten, levering (soms inclusief douane en rechten) en verzekering. Op online galeries zoals Saatchi U kunt in de beschrijving van het kunstwerk lezen of het klaar is om op te hangen, zodat u weet of u geld opzij moet leggen voor een lijstenmaker.

Zie ook: Hoe maak je een tekening op zwart papier?

Hoe begin je een kunstcollectie met een budget

Als je een beperkt budget hebt, is het toch mogelijk om kunst te kopen en je eigen verzameling te beginnen. Hier zijn enkele tips:

Kijk voor kunst op marktplaats

Kunstwerken op marktplaatsen zoals Redbubble en Society6 die kunstenaars een platform bieden om prints in open oplage te verkopen, zijn goedkoper dan kopen bij grotere galeries waar meer originele kunst wordt verkocht. Etsy is een geweldige plek om originele kunst, prints en illustraties van opkomende kunstenaars te vinden.

Veel prints op deze platforms worden verkocht voor minder dan $50, dus ze zijn zeer waardevol.

Koop werken van opkomende kunstenaars

Kopen van opkomende artiesten is fantastisch, want je steunt iemand die aan het begin van zijn carrière staat. Artfinder en Saatchi zijn twee geweldige galeries met een overvloed aan opkomend talent. Als de kunst geweldig is en je houdt ervan, ga je gang en koop het. Maar als je een beetje een koel hoofd hebt als het gaat om het doen van aankopen, vraag je je misschien af, hoe weet ik of dit een goede investering is?

Kijk waar ze verkopen, heeft het een recensiefunctie? Zo ja, kijk wat andere verzamelaars van hun aankopen vonden. Kunstenaars kunnen ook vermelden of ze galerievertegenwoordiging hebben, of kunstprijzen die ze gewonnen hebben.

Blader door hun social media profiel, kijk naar de commentaren om te zien wat mensen over hun werk zeggen en hoe actief ze posten. Als hun werk van hoge kwaliteit is en ze nog niet zo lang kunst maken, maar wel regelmatig posten, is het waarschijnlijk dat ze snel een positieve reputatie beginnen te krijgen.

Kunst in termijnen betalen

Sommige online galerijen bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Bij aankoop van werken van meer dan £300 op Artfinder kunt u renteloze betalingen doen over 6 of 10 maanden, te beginnen met een aanbetaling van 10%.

Begin met afdrukken

'Zaterdag' print door Ieva Baklane, zie op Saatchi

Zie ook: Soft Pastel voor beginners: Tekenen met soft pastel

Het kopen van een print of reproductie is een geweldige manier om te beginnen met het verzamelen van kunst. Vooral als je niet wilt investeren in het origineel, of als je een budget hebt.

Zoek naar kunstwerken met het label Giclée. Deze zijn gemaakt met pigmentinkt en zijn van archiefkwaliteit, zodat ze lang meegaan zonder dat de kleuren in de loop der jaren vervagen.

Afdrukken in beperkte oplage vs open editie

Prenten in beperkte oplage hebben meer waarde, omdat er minder van in omloop zijn. Als u een prent in beperkte oplage koopt, wordt deze gesigneerd en genummerd en krijgt u een echtheidscertificaat.

Op Saatchi vindt u duizenden prints van archiefkwaliteit in beperkte oplage en open editie.

Kijk voor lijsten met betaalbare prints in open editie op Redbubble of Society6 Houd in gedachten dat prints in open editie weinig tot geen doorverkoopwaarde hebben in vergelijking met originele kunst. Limited edition prints kunnen doorverkoopwaarde hebben, afhankelijk van de kunstenaar.

Hoe kunst kopen als investering

Het grootste deel van deze gids is gericht op mensen die kunst verzamelen om hun interieur te verfraaien, maar kunst kan ook een investering zijn. Het is een geweldige manier om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren, omdat de kunstmarkt niet de ups en downs van de aandelenmarkt volgt.

Als u geïnteresseerd bent in de beleggingskant van het kunstverzamelen, moet u weten wat u zoekt. Ik raad u aan te leren over verschillende kunsttechnieken, de kwaliteit van schilderijen te bestuderen en u te verdiepen in de kunstwereld - van galeries tot veilingen.

Praat met een kunstadviseur en gebruik hun kennis als leidraad. Het zal vorm geven aan hoe u de aankoop van kunst benadert en kan u een frisse kijk geven op stukken die u eerder misschien niet had overwogen te kopen. Het boek ' Het kunstverzamelaars handboek zal je wat inzichten in de kunstmarkt geven.

Hoe u uw kunstcollectie tentoonstelt en bewaart

Papier is minder duur dan canvas en houten paneel, maar het is ook minder doorlaatbaar. Als u een tekening, prent of aquarel koopt, kunt u die het beste tentoonstellen achter museumglas dat UV-stralen tegenhoudt om te voorkomen dat de kleuren vervagen.

Bewaar of hang kunstwerken niet in direct zonlicht, want dan kunnen de kleuren vervagen. Een goede vuistregel is om kunstwerken te bewaren in omstandigheden waarin u zich zelf prettig zou voelen: rond kamertemperatuur en niet te vochtig of droog. Olieverfschilderijen kunnen na verloop van tijd donkerder worden als u ze in een donkere kamer laat hangen, dus laat ze ophangen in een kamer met veel natuurlijk licht om de kleuren tot hun recht te laten komen.

U kunt zelf doeken inlijsten, kijk bij Blick's aanbod van canvas drijvende frames .

Advies voor beginnende kunstverzamelaars

De eerste tip is om uw echtheidscertificaat te bewaren. Dit verifieert dat het kunstwerk een legitiem origineel is. Herkomstdocumenten tonen de eigendomsgeschiedenis van het stuk. Het bewaren van deze documenten verhoogt de waarde van het kunstwerk, waardoor het een betere aanwinst is om door te verkopen.

Als u dure stukken koopt, laat ze dan verzekeren: verzamel de documentatie van uw kunstverzameling, zoals de herkomstdocumenten, en doe vervolgens navraag bij een kunstverzekeringsmaatschappij voor meer details.

Hoe begin je een kunstcollectie: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.