De beste paletten voor acrylschilderen - Fine Art Tutorials

Carla Andrews 01-06-2023
Carla Andrews

De beste paletten voor acrylschilderen moeten gemakkelijk schoon te maken zijn, plat zijn en een grote ruimte hebben om te mengen.

Er zijn veel mogelijkheden bij het kiezen van een palet voor acrylschilderen, maar er zijn ook een paar soorten paletten die u beter kunt vermijden.

Er zijn paletten waarmee het schoonmaken een fluitje van een cent wordt en je kunt zelfs paletten krijgen waarmee acrylverf veel langer nat blijft.

Paletten zijn er in allerlei vormen, materialen, maten en prijsklassen, dus het is de moeite waard de beschikbare opties te leren kennen om u te helpen kiezen wat het beste is voor uw schilderpraktijk.

Voordat we dieper ingaan op de beste opties voor acrylschilders, is het belangrijk op te merken dat het enige materiaal dat niet compatibel is met acrylverf, hout is. Acrylverf bindt zich aan hout, dus als het droog is, kan het niet worden afgepeld of afgeschraapt zonder het palet te beschadigen.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Glazen paletten voor acrylverf

Voordelen: Gemakkelijkst te reinigen, groot duurzaam oppervlak om te mengen.

De beste acrylpaletten voor studiowerk zijn gemaakt van glas. Het is het beste mengoppervlak voor acryl. Het is glad en stevig, zodat u enige druk kunt uitoefenen bij het mengen van kleur met een paletmes.

Gehard glazen paletten zijn paletten die zijn behandeld om splintervrij te zijn. U kunt het op een hard oppervlak laten vallen en het zal niet versplinteren in duizenden kleine stukjes. Het betekent echter niet dat het niet zal breken, alleen dat het niet zal versplinteren. Om deze reden wordt gehard glas ook wel veiligheidsglas genoemd.

Veiligheidsglas is gemakkelijk schoon te maken. Acrylverf zal direct van het oppervlak afbladderen. Om het schoonmaken te versnellen, neemt u een scheermesje en schraapt u alle verf in één keer weg.

Glas is zwaarder dan alle andere materialen op deze lijst en glazen paletten die u in kunstwinkels vindt, zijn over het algemeen groot van formaat. Daarom is glas geschikt voor gebruik in de studio, maar niet als u uw palet graag ronddraagt of mee naar buiten neemt om plein air te schilderen. Dat gezegd hebbende, Richeson's Sienna pochade box bevat een palet van gehard glas.

Zie ook: Een ananas tekenen in 5 stappen

Houd uw kleuren langer nat door het palet in een paletverzegelingsdoos .

Onze productkeuze

New Wave: Posh Glass Palette

Koop het hier

Dit is misschien wel het beste algemene palet voor acrylschilderen. Het glas is gehard voor sterkte en veiligheid. Het wordt geleverd met hoekbeschermers voor grip op het oppervlak. De optie met grijstinten helpt bij het bepalen van de verhouding tussen kleuren bij het mengen. New Wave Glass Palettes zijn er ook in wit en helder. Posh Glass Palettes zijn er in twee maten, 16×20″ en 9×12″, beide geven voldoende ruimte om te mengen.palet voelt luxe aan om te gebruiken. Vergeet niet om wat hoogwaardige paletmessen die erbij hoort.

Blijf natte paletten voor acrylverf

Voordelen: Houdt de kleuren op het palet nat voor dagen

Dit is de ultieme oplossing voor kunstenaars die graag langer dan een paar uur achtereen met hun acrylverf werken. Dit is het beste palet voor acrylschilderen dat verfverspilling tegengaat.

Met langzaam drogende acrylverf of een medium om de open werktijd en een blijvend nat palet te vergroten, zou je dagen achtereen met je vers gemengde verf kunnen werken.

Het palet bestaat uit een bak met deksel, met een absorberende laag aan de basis. Het wordt geleverd met papieren wegwerppaletten, waarop u uw kleuren drukt. Om het palet te gebruiken, hoeft u alleen maar de absorberende laag in water te drenken en een van de vliesvellen erop te leggen. Als u klaar bent met uw schildersessie, doet u het deksel erop en bergt u het op totdat u uw penselen weer oppakt.

U zult de onderdelen moeten vervangen (d.w.z. de wegwerp paletvellen en de reservoirvellen). Paletten worden geleverd met navullingen, en als het palet uw verf dagenlang nat houdt, maakt het bedrag dat u bespaart aan verf die u anders zou hebben verspild, het een economische optie. De paletvellen gaan ook lang mee.

Onze productkeuze

Masterson Sta-Wet Super Pro Palette : Dit palet bewaart de natheid en frisheid van acrylverf. De verf zal langzaam het vocht van de spons absorberen om de verf dagenlang nat te houden. Het heeft een luchtdichte bak en deksel, met een groot oppervlak om te mengen.

Wegwerppaletten voor acrylverf

Voordelen: maakt schoonmaken veel sneller

Scheurpaletten komen in boeken van gecoat papier die je tijdens het schilderen in de hand kunt houden. Dit is het beste palet voor acrylschilderen dat de kunstenaar gemak biedt, vooral wanneer buiten schilderen Dit type palet vereist het minste onderhoud en geen opruiming!

Het oppervlak van elk vel is behandeld om te voorkomen dat de daaronder liggende bladen nat worden.

De vellen zijn dik en zwaar, zodat u ze kunt gebruiken om buiten te schilderen zonder dat ze in de wind waaien.

Onze productkeuzes

New Wave: Hand Held Paper Palette

Koop het hier

De vellen zijn gecoat zodat de onderlegger droog blijft. Elk vel is aan 3 randen gelijmd voor stabiliteit tijdens het werken. Gepatenteerd ergonomisch ontwerp. Het formaat is groot, 11 x 16″.

Plastic paletten voor acrylverf

Voordelen: Lichtgewicht, goedkoop

Plastic paletten zijn meestal vrij goedkoop. Veel plastic paletten zijn bestand tegen oplosmiddelen en hebben een antikleeflaag. Dit betekent dat opgedroogde acryl er gewoon afbladdert.

Plastic paletten zijn er in veel verschillende vormen. Sommige hebben putjes om de kleuren te scheiden, andere zijn plat om het mengen te vergemakkelijken en weer andere hebben een duimgat om door het atelier te kunnen bewegen.

Deze paletten zijn het lichtst, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren zijn.

Product kiezen

SoHo Urban Artist: Grijs palet dienblad

Nu winkelen

11 x 15″ stevig plastic paletblad. Het palet heeft een neutrale grijze kleur om de schittering bij het buiten schilderen te verminderen. Gedroogde acryl die niet met water is verdund, zal van het oppervlak afbladderen, waardoor het gemakkelijk te reinigen is.

Hoe kleuren nat te houden op het palet

Voor sommige kunstenaars kan de droogtijd van acrylverf frustrerend zijn, vooral wanneer zij tijd en moeite hebben besteed aan het mengen van de perfecte kleuren voor hun schilderij.

Zelfs als u niet kiest voor een stay wet palet of langzaam drogende verven kunt u uw acrylverf nog urenlang nat houden.

Het eerste wat u kunt doen om te voorkomen dat uw verf te snel opdroogt, is uw palet in een container doen en deze afsluiten. De Masterson Palette zegel -is een luchtdichte verpakking waar elk palet tot 16×12" in past. Zo kunt u voorkomen dat de verf uithardt en zelfs 's nachts bewaren. Deze paletzegel past op de kleinere maten New Wave paletten van gehard glas .

Het volgende wat je moet doen is wat palet bevochtigingsmiddel van Liquitex. Het is een vloeibare acrylhars die je op je palet spuit om te voorkomen dat je kleuren snel drogen. Merk op dat het medium ook de viscositeit van de verf vermindert, maar de duurzaamheid en hechting van de verflaag behoudt.

Zie ook: Nadruk in de kunst: definitie, voorbeelden en handleiding

Tot slot, wat zijn de beste paletten voor acrylschilderen?

Het antwoord op deze vraag weerspiegelt uw persoonlijke behoeften als kunstenaar en uw budget. Ongeacht het materiaal zijn er hoogwaardige opties van enkele van de beste fabrikanten van kunstbenodigdheden.

Als je in een atelier werkt, heb je ruimte om een palet neer te leggen en vind je het niet erg dat het zwaar is, glas kan de beste optie zijn.

Moeten uw kleuren nat blijven? Neem een stay wet palet of een palethouder en medium .

Als u een lichtgewicht palet nodig hebt dat u kunt verplaatsen en meenemen wanneer u plein air schildert, overweeg dan plastic of scheurvellen .

Als u nog meer acrylschilderbenodigdheden wilt inslaan, kijk dan bij onze kunstwinkel .

Beste acrylverf paletten: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.