Beste plaatsen om online kunst te kopen: een overzicht van 23 websites voor kunstverkoop

Carla Andrews 19-08-2023
Carla Andrews

Op zoek naar de beste plaatsen om online kunst te kopen? Er is een overvloed aan online galeries, marktplaatsen en websites van individuele kunstenaars om uit te kiezen wanneer u op zoek bent naar een schilderij om uw ruimte op te fleuren. In dit overzicht vindt u de beste websites voor kunstverkoop en al hun unieke aanbiedingen.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Waar koop je kunst online?

Koop van een online galerie, een marktplaats zoals Etsy of van de eigen website van een kunstenaar.

Kopen bij een galerie kan veel voordelen bieden, sommige galeries bieden adviesdiensten aan voor wie wil kunst verzamelen Andere galeries bieden verzekerde verzending met concurrerende tarieven en een retourbeleid zodat u de kunst terug kunt sturen als die niet in uw ruimte past.

Op marktplaatsen als Etsy vind je een scala aan individuele kunstenaars... verkoop van prints en originelen. Op print on demand sites zoals Society 6, kun je open editie prints kopen tegen een veel goedkoper tarief.

Saatchi Kunst

Deze online galerij toont meer dan 1,4 miljoen originele kunstwerken van een reeks getalenteerde bekende en opkomende kunstenaars.

Blader door de profielen van de kunstenaars om hun referenties te zien, zoals de galeries waar ze hun werk hebben getoond, de tentoonstellingen waaraan ze hebben deelgenomen en de publicaties waarin ze zijn opgenomen.

Ze hebben hun eigen kunstadviesdienst en samengestelde collecties met de toppers van hun deskundige curatoren. Saatchi biedt een 7 dagen geld terug garantie en lage verzendkosten.

Ze zijn een van de populairste en bekendste online galerijen, met een actieve aanwezigheid op sociale media, dus je kunt je aansluiten bij hun 1m volgers op Instagram voor wat serieuze inspiratie.

De kamerafbeeldingen op schaal geven u de mogelijkheid om kunst te zien in de context van een huiselijke omgeving, zodat u zich kunt voorstellen hoe het eruit zal zien aan uw muur.

Artfinder

Een online galerie die verzamelaars in contact brengt met 7.000 onafhankelijke kunstenaars uit de hele wereld.

Zie ook: Tekenen van zijprofielen

Vind originele kunstwerken zoals schilderijen, prints, collages, tekeningen, sculpturen en digitale kunst. Artfinder biedt verzamelaars genoeg inspiratie, van hun lijst met decoratieve ideeën en hun trending en populaire kunstenaars.

U kunt gebruik maken van hun betalingsplan voor kunstwerken van meer dan £300, als u van een stuk houdt maar het niet in één keer kunt betalen.

Het mooie van Artfinder is de gemeenschap van opkomende en onafhankelijke kunstenaars. Ze hebben zelfs een opdrachtfunctie, zodat u iets op maat kunt bestellen bij uw favoriete kunstenaar. 15.000 nieuwe kunstwerken worden elke maand toegevoegd, dus het is de moeite waard om hun uitgebreide catalogus te bekijken.

Etsy

Etsy is een populaire online marktplaats, maar het is ook een goudmijn voor het vinden van eenmalige stukken van onafhankelijke kunstenaars. Van reusachtige acrylschilderijen met textuur, tot delicate aquarellen, digitale schilderijen of prints. Breid uw collectie uit en neem een beeldhouwwerk! Er is een groot aantal getalenteerde keramisten die wachten om ontdekt te worden.

Kunstenaars kunnen een reeks opties aanbieden op hun productpagina's, zoals ingelijste prints of gemonteerde prints. Alle prijzen voor verzending en extra kosten worden vooraf vermeld en winkelen op Etsy voelt meer casual dan naar een grote online galerie gaan. De prijzen voor kunstwerken zijn meestal goedkoper en je vindt een grotere variëteit als het gaat om soorten kunstwerken.

Society6

Society6 is een marktplaats van meer dan een miljoen kunstwerken, zodat u iets authentieks kunt kiezen dat perfect past bij uw stijl en uw ruimte.

Het mooie van Society6 is de betaalbaarheid van de kunstwerken. Vind kunstdrukken voor minder dan £10! Bovendien kun je kunst laten afdrukken op een oppervlak naar keuze, van papier tot canvas, paneel of zelfs metaal.

Redbubble

Van coole illustraties tot grillige aquarelprints, Redbubble toont kunstwerken van 700.000 kunstenaars over de hele wereld. Zoek naar gemonteerde prints, metalen prints, canvasprints, gewone kunstprints, t-shirts, stickers en meer.

Redbubble is ongelooflijk betaalbaar, met sommige kunstdrukken voor minder dan 10 pond. Koop afdrukken van originele schilderijen, zoals acryl, aquarel en gouache, of een afdruk van een digitale illustratie.

Rise Art

Koop online kunst uit hun galerie die de beste opkomende en mid-career kunstenaars vertegenwoordigt die in opkomst zijn.

Doe hun kunstpersoonlijkheidstest om kunst te vinden die bij uw stijl past en bekijk hun categorielijsten met abstracte kunst, tekeningen en prenten. De verzending wordt georganiseerd door de kunstenaars, maar kopers melden dat de schilderijen snel worden geleverd.

Een ander interessant aspect van Rise Art is dat u enkele kunstwerken kunt huren om te proberen voordat u ze koopt. Zo kunt u kunstwerken bekijken en een gevoel krijgen voor de schaal, textuur en andere elementen voordat u overgaat tot aankoop. Hang uw gehuurde kunstwerk aan de muur om te testen hoe het eruit ziet in uw ruimte, als u het mooi vindt, kunt u het kopen!

Betaalbare Kunstbeurs

De wereldberoemde Affordable Art Fair verkoopt kunst rechtstreeks via hun website. Sinds hun eerste beurs in 1999 hebben ze wereldwijd meer dan een half miljoen kunstwerken verkocht. Hun beurzen vinden plaats in Hong Kong, New York, Londen, Melbourne, Singapore en meer.

Hun online winkel stelt duizenden kunstwerken tentoon in verschillende media, waaronder olieverf, acryl, collage, prints en fotografie. Kunst uit hun online galerij is betaalbaar voor fine art, sommige stukken komen onder de £100.

Artsy

Vind uw favoriete kunstenaars op deze online galerij, Artsy toont werken van toonaangevende figuren op de kunstmarkt. Bekijk werken van blue-chip kunstenaars zoals Jeff Koons en de legendarische straatkunst van Banksy.

Hun netwerk omvat 's werelds toonaangevende galeries, beurzen en veilinghuizen. Van de oude meesters, tot pre 20e eeuw, tot hedendaagse straatkunst, vind alle grote namen op deze site.

Christie's

Ga naar Christie's voor online veilingen van luxe en fijne kunst van veelgeprezen kunstenaars. Prijzen kunnen variëren van $ 200 tot $ 100 miljoen. Werken van Monet, Matisse uit de privécollectie van Peggy en David Rockefeller leverden een recordprijs op voor een enkele collectieverkoop bij Christie's veilingen.

Zie ook: Kleurpotloden mengen: handleiding voor kunstenaars

Doe mee aan een online veiling en bied op werken vanuit uw eigen huis-Christie's houdt ongeveer 350 veilingen per jaar, dus als de luxe kunstmarkt iets is waarin u geïnteresseerd bent, dan is dit de plek om naartoe te gaan. Elk item wordt onderzocht, geverifieerd, de eigendomsgeschiedenis en de conditie worden geëvalueerd, waarna het kunstwerk dienovereenkomstig wordt geprijsd.

Artplode

Maak rechtstreeks contact met galeries, handelaars en kunstenaars, zonder commissie, zodat verkopers 100% van hun inkomsten kunnen houden. Blader door de aanbiedingen van hoogwaardige originelen, beeldhouwwerken, prints en meer.

Artspace

Met werken van internationaal gerenommeerde hedendaagse kunstenaars, een e-mailnieuwsbrief met exclusieve interviews met kunstenaars en toegang tot besloten kunstevenementen. Koop prints, foto's, schilderijen, sculpturen en mixed media werken in hun online galerie. Kunstenaars zijn onder andere Orit Fuchs, Damien Hirst, Yoyoi Kusama, Banksy en nog veel meer.

Sotheby's

Sotheby's is de oudste en grootste marktplaats voor luxe kunst. Koop kunst online van een aantal gewaardeerde kunstenaars. Sotheby's verkoopt op verschillende manieren, via veilingen, particuliere verkopen en op hun 'koop nu' emporium. Ze hebben een reeks 'collectie starters' geprijsd voor minder dan £100 in hun 'koop nu' sectie.

Tentoonstelling A

Exhibition A lanceert wekelijks nieuwe kunstwerken in samenwerking met hedendaagse kunstenaars. Hun aanbod omvat een prachtige selectie archival pigmentprints, zeefdrukken, originelen en met de hand versierde reproducties.

Fine Art America

Een marktplaats waar honderdduizenden onafhankelijke kunstenaars, fotografen, ontwerpers en illustratoren hun werk verkopen. Kies uit canvasprints, houten afdrukken of gewone kunstdrukken. Kies kunstwerken op basis van uw favoriete stijl, zoals impressionisme of abstract, of op basis van uw favoriete kunstenaar.

VSUAL

Een geweldige marktplaats van prints om uw ruimte op te fleuren. Gebruik de VSUAL mockup functie om het kunstwerk in een kameromgeving te zien zodat u zich kunt voorstellen hoe het er aan uw eigen muren uit zal zien. Kies ervoor om uw print te monteren en in te lijsten zodat deze klaar is om aan de muur te hangen. Maak een verzamelprofiel met deze galerij om uw eigen galerij toe te voegen en uw favoriete stukken bij te houden.

Poster child prints

Een printshop die een prachtige collectie limited edition ontwerpen verkoopt tegen bescheiden prijzen. Het is een unieke online winkel met een aantal coole ontwerpen. Lees de profielen van de kunstenaars om een gevoel te krijgen voor hun stijl en inspiratie.

MoMA Design Store

De Museum of Modern Art designwinkel verkoopt prints en reproducties van werken van beroemde kunstenaars zoals Andy Warhol, Matisse, Rothko, Pollock en Gustav Klimt. De prints worden gemaakt met behulp van geavanceerde druktechnieken, waaronder zeefdruk, boekdruk en digitale druk.

Art Star

Het team van Art Star gebruikt materialen en pigmenten van museumkwaliteit om hun hoogwaardige prints in beperkte oplage te maken en reist naar internationale tentoonstellingen, beurzen en galeries om hun unieke collecties samen te stellen.

UGallery

UGallery is een online galerij van prints en originele schilderijen van kunstenaars van over de hele wereld. Momenteel stellen ongeveer 300 kunstenaars hun werk tentoon op deze site, van heldere kleurrijke abstracte schilderijen tot smaakvolle stillevens, tot ontspannende zeegezichten, u zult zeker iets vinden naar uw smaak.

Op UGallery hebt u ook de mogelijkheid om een kunstenaar opdracht te geven voor iets op maat voor uw muren. Deze site, hoewel kleiner dan Artfinder en Saatchi, heeft werk van enkele getalenteerde opkomende kunstenaars die het bekijken waard zijn.

Burger Atelier

Een online galerie die werken op papier samenstelt, waaronder prints, tekeningen en schilderijen met een focus op hoogwaardige, kunstzinnige fotografie. Stukken uit de Citizen Atelier-collecties hangen in kantoren van Fortune 500-bedrijven wereldwijd.

Singulart

Singulart is een online galerie die gespecialiseerd is in hedendaagse kunst en opkomende kunstenaars. Bezoek de profielen van de kunstenaars om hun referenties te zien en volg ze als je ze leuk vindt! Deze galerie organiseert flash sale evenementen waar werken van geselecteerde kunstenaars voor een beperkte tijd tegen een lage, gereduceerde prijs worden verkocht. Kijk uit naar deze evenementen als je online kunst wilt kopen, met een budget.

Kunstige muren

Artfully walls is een online winkel met kunst die door eigen curatoren is uitgezocht en voor een betaalbare prijs wordt verkocht. Deze site is gespecialiseerd in prints en creëert geweldige galerijmuur lay-outs, die inspiratie geven voor de inrichting van je eigen ruimte.

Gemint

Minted is een andere printsite met werk van een gemeenschap van getalenteerde kunstenaars en ontwerpers uit meer dan 100 landen. De beste ontwerpen worden in stemming gebracht en verwerkt tot prints en andere producten.

Verzamel een assortiment fine art prints, waaronder foto's, tekeningen, schilderijen en digitale werken. Deze site is betaalbaar en perfect als u een galerijwand wilt creëren.

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.