Kunstmedia: definitie, voorbeelden en soorten

Carla Andrews 25-08-2023
Carla Andrews

Wat zijn kunstmedia? Een medium is het fysieke materiaal waarmee een kunstwerk wordt gemaakt. Dit kan van alles zijn, van verf en doek tot klei en houtskool. Er zijn eindeloze mogelijkheden bij het kiezen van een medium, wat betekent dat kunstenaars veel vrijheid hebben om zich uit te drukken.

Mediums kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld. Kunstenaars kunnen werken met 2D media zoals verf en tekengereedschappen De praktijk van het schilderen en de praktijk van het beeldhouwen zijn beide kunstpraktijken, zij het zeer verschillend. De technieken die in de kunstpraktijk worden gebruikt en het uiterlijk van het afgewerkte stuk hangen allemaal af van het medium dat wordt gebruikt om het te maken.

In deze gids tonen we je enkele veelvoorkomende voorbeelden van kunstdragers en geven we een overzicht van het gebruik ervan.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Houtskool

Houtskool is een populair medium voor kunstenaars die graag werken met zwarte en witte tinten. Het kan worden gebruikt om zeer gedetailleerde tekeningen te maken, of meer abstracte stukken. Houtskool wordt gemaakt door hout te verbranden tot het verandert in een zachte, zwarte substantie. Het kan worden gekocht in staafjes van verschillende dikte, of als los poeder. Dit is een van de oudste kunstmedia op de lijst, aangezien de mens het al duizenden jaren gebruikt.jaren.

Bij het werken met houtskool is het belangrijk een fixeerspray Houtskool wordt vaak gebruikt als tekenmedium in het hoger onderwijs, zoals universiteiten en ateliers.

Er zijn verschillende benodigdheden voor houtskooltekeningen die kunnen worden gebruikt om verschillende technieken en effecten te creëren. Bijvoorbeeld, kunstenaars kunnen borstelen houtskoolpoeder op het papier voor vloeiende overgangen en zachte overgangen. Houtskool potloden zijn geweldig voor detailwerk en tortillion werken uitstekend als menggereedschap om randen glad te strijken.

Grafiet

Grafiet is het populairste en meest gebruikte van alle kunstmedia. Het is een medium dat vaak gebruikt wordt voor meer realistische tekeningen. In tegenstelling tot houtskool is grafiet grijs van kleur. Het komt voor in potloden van verschillende hardheidsgraden, van zeer zacht (8B) tot zeer hard (8H).

Hoe zachter het potlood, hoe donkerder uw tekening zal zijn. Hoe harder het potlood, hoe lichter uw tekening zal zijn. U kunt ook gebruik maken van grafiet om een reeks verschillende tinten te creëren door verschillende drukniveaus te gebruiken.

Bij het werken met grafiet is het belangrijk om je papier schoon en vrij van vlekken te houden. Dit kun je doen door een vel overtrekpapier over je werk te gebruiken.

Het nadeel van grafiet ten opzichte van houtskool is dat sterk gearceerde gebieden enigszins reflecterend kunnen overkomen. Als u diepe matte donkere tinten in uw tekeningen wilt creëren, probeer dan in plaats daarvan met houtskool te tekenen.

Hoe dan ook, grafiet is een geweldig medium, dat goedkoop en gemakkelijk is om mee te beginnen. Bovendien is het gemakkelijk om fouten te corrigeren, om een gekneed gummetje of een gewone gum om ongewenste potloodstrepen te verwijderen.

Zacht Pastel

Zachte pastels zijn een geweldig medium voor kunstenaars die felgekleurde tekeningen en schilderijen willen maken. Pastels worden gemaakt van een combinatie van pigment en bindmiddel. Het bindmiddel van zachte pastels omvat krijt, Arabische gom en sommige zachte pastelmerken Er is een hoge verhouding pigment/bindmiddel in zachte pastels, waardoor ze hun intens levendige kleuren en zachte, kruimelige textuur krijgen.

Hardere pastels zijn beter geschikt voor de eerste lagen van een tekening, en zachtere pastels zijn perfect voor de afwerking.

Merken zachte pastel die bijzonder zacht van textuur zijn, zijn onder meer Schmincke en Sennelier Dit zijn ook enkele van de beste kwaliteit pastels die je kunt krijgen.

Zorg ervoor dat je een getextureerd of getand papier bij het tekenen met zachte pastel. Dit is zodat de pastellagen goed kunnen hechten. Een pastelpapier dat veel tanden heeft, zoals Pastelmat Het is de bedoeling dat er meer lagen pastel hechten, zodat u de kleuren in de tekening kunt opbouwen en realistische effecten kunt creëren.

Oliepastel

Oliepastels worden gemaakt van een mengsel van pigment, olie en was. Wanneer het vergelijken van oliepastels en zachte pastels Oliepastels zijn minder rommelig dan zachte pastels, omdat het oliebindmiddel het pigment beter op zijn plaats houdt. Dit maakt ze ideaal voor kunstenaars die het stof dat zachte pastels kunnen veroorzaken, willen vermijden.

Veel mensen zullen wel eens krijtjes hebben gebruikt om te tekenen en oliepastels voor fijnschilders zijn van soortgelijke materialen gemaakt. Oliepastels voor fijnschilders zijn echter gemaakt van lichtbestendige pigmenten van hoge kwaliteit waarmee kunstwerken kunnen worden gemaakt die de tand des tijds zullen doorstaan. Oliepastels van hoge kwaliteit zijn vaak veel zachter en boterachtig van textuur dan de hobbyistische krijtjes.

Sennelier oliepastels zijn een van de beste merken oliepastel Ze voelen heerlijk zacht en luxueus aan. De pigmentvracht is ook zeer hoog, waardoor de pastels hun intense kleuren krijgen.

Dit medium is populair bij kunstenaars die mixed media kunstwerken willen maken, omdat oliepastels bovenop andere mediums, zoals aquarel, kunnen worden gebruikt zonder de onderlagen te verstoren.

Oliepastels zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren en zijn relatief goedkoop. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en zeer geschikt voor zowel beginnende als ervaren kunstenaars.

Kleurpotloden

Veel kunstenaars geven de voorkeur aan kleurpotloden omdat ze gemakkelijk te beheersen zijn, en er zowel gedetailleerde als losse tekeningen mee kunnen worden gemaakt. Kunstenaars kunnen een verscheidenheid aan technieken met kleurpotloden zoals uitkomen, kruisarceringen en stippelen en mengen.

Er zijn twee hoofdtypen kleurpotloodkunstmiddelen, die elk uit iets andere bindmiddelen bestaan. Olie- en waspotloden lijken qua verwerkingseigenschappen sterk op elkaar, maar verschillen in die zin dat oliepotloodkernen iets harder en duurzamer zijn. Waskleurpotloden, zoals de Prismacolor waspotloden zijn zacht van textuur, en bedekken dus sneller de tand van het papier. Olieverfpotloden, zoals de Polychromos potloden zijn minder vatbaar voor breuk.

Bij het kiezen van een merk kleurpotlood is het belangrijk om een potlood te kiezen met een goede lichtechtheid. Dit betekent dat de pigmenten in de potloden na verloop van tijd niet zullen vervagen. Prismacolor en Polychromos zijn twee merken kleurpotloden met lichtbestendige pigmenten van hoge kwaliteit.

Kleurpotloden kunnen worden gebruikt op een verscheidenheid van papiersoorten maar oppervlakken zoals Pastelmat werken het best, omdat ze een tand bieden waar de potloden zich aan vast kunnen houden. Met kleurpotloden kunnen kunstenaars op verschillende kleuren papier tekenen, zoals getint papier of zwart papier Bouw lagen op het oppervlak om de opaciteit van de kleuren te verhogen.

Wateroplosbare potloden

Aquarelpotloden zijn gemaakt van pigmenten die gebonden zijn met Arabische gom, net als aquarelverf. Het grote verschil is dat aquarelverf in droge vorm wordt geleverd, als de kern van een potlood. Dit betekent dat ze met water moeten worden geactiveerd voordat ze kunnen worden gebruikt.

Wateroplosbare potloden zijn een geweldig medium voor kunstenaars die meer controle willen hebben over hun aquarellen. De kunstenaar kan namelijk eerst met de potloden tekenen, voordat hij water aan de tekening toevoegt. Dit betekent dat je je compositie kunt plannen en de details kunt uitwerken voordat je gaat schilderen.

Zie ook: Impressionistische kunstenaars en hun beroemdste schilderijen

Wanneer u in water oplosbare potloden gebruikt, is het belangrijk een goede kwaliteit te gebruiken. aquarelpapier Dit komt omdat het papier veel vocht moet kunnen verdragen zonder krom te trekken of te knikken.

Legioen Stonehenge koud geperst papier is een populaire soort aquarelpapier dat gemaakt is van 100% katoenen vodden, waardoor het een sterk oppervlak heeft dat veel water kan verdragen zonder krom te trekken.

Wateroplosbare potloden kunnen ook droog worden gebruikt, net als gewone kleurpotloden. Dit geeft de kunstenaar meer controle over zijn tekening, omdat hij aan het eind water kan toevoegen om een los schilderij te maken.

Silverpoint

Leonardo da Vinci: Hoofd van een meisje: Zilverpunt tekening

Silverpoint is een traditioneel tekenmedium dat al sinds de Middeleeuwen wordt gebruikt. Het wordt gemaakt door een dun stukje zilver te nemen en daarmee op papier te tekenen. Het zilver laat een bleke lijn achter op het papier die kan worden opgebouwd om donkere arceringen te maken.

Silverpoint is een zeer delicaat medium, dus het vergt veel oefening om het onder de knie te krijgen. Het is ook vrij langzaam, omdat elke lijn zorgvuldig moet worden getekend.

Ondanks de uitdagingen is zilverpunt een zeer dankbaar medium om te gebruiken, omdat het een zeer mooie, etherische lijn oplevert die met geen enkel ander medium kan worden gereproduceerd.

Als u silverpoint wilt proberen, moet u investeren in papier van goede kwaliteit, omdat het zilver goedkopere papiersoorten kan beschadigen.

Arches Hot Pressed aquarelpapier is een goede optie voor silverpoint, omdat het dik van gewicht is. Het heeft een glad oppervlak dat perfect is voor delicate lijnen.

Inkt

Inkt is een vloeistof die wordt gemaakt van pigmenten of kleurstoffen die in een medium zweven. Het medium is meestal water, maar het kan ook olie of alcohol zijn. Inkt kan worden gebruikt om te tekenen, schilderij en drukwerk.

Zie ook: De beste schetsboeken voor kunstenaars: een overzicht

Er zijn twee hoofdtypen inkt: inkt op pigmentbasis en inkt op kleurstofbasis. Inkten op pigmentbasis worden gemaakt met fijngemalen pigmenten die in een medium zijn gesuspendeerd. Inkten op kleurstofbasis worden gemaakt met kleurstoffen die in een medium zijn opgelost.

Inkt is een zeer veelzijdig medium dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Het kan worden aangebracht met een penseel, pen Het kan ook worden verdund met water om verschillende effecten te creëren.

Inkt is een zeer permanent medium, dus het is belangrijk om er voorzichtig mee te zijn. Als het eenmaal droogt, is het heel moeilijk te verwijderen. Om met inkt te beginnen, heb je papier van goede kwaliteit nodig, zoals Bristol Board Dat komt omdat inkt gemakkelijk door goedkoper papier heen kan lopen.

Markeerstiften zijn gebaseerd op inkt, met een punt die gevuld is met inkt op pigment- of kleurstofbasis. De inkt is meestal op alcoholbasis, waardoor hij snel droogt.

Copic markers zijn een populaire pen onder illustratoren en grafici. Ze zijn op olie-, alcohol- en kleurstofbasis, met intense en mengbare kleuren.

Als je ook geïnteresseerd bent in aquarelleren, aquarelstiften bevatten wateroplosbare inkt waarmee kunstenaars aquareleffecten kunnen creëren. Teken met de marker, maak vervolgens een penseel nat en schilder over de markeringen om delicate en levendige effecten te creëren.

Olieverf

Olieverf is een verfsoort die wordt gemaakt met pigmenten die in een drogende olie zijn gesuspendeerd. De meest gebruikte oliën zijn lijnolie en saffloerolie. Olieverf heeft een lange tijd nodig om te drogen, wat de kunstenaar meer tijd geeft om ermee te werken. Ze zijn niet oplosbaar in water, in plaats daarvan moet je de consistentie veranderen met oplosmiddel zoals terpentijn of een toegevoegd medium zoals lijnzaadolie.

Olieverf heeft een zeer rijke en romige textuur, die kan worden opgebouwd om dikke lagen verf Je kunt ook verf mengen met oplosmiddel en lijnzaadolie om een vloeibaarder, transparanter effect te krijgen.

Dit kunstmedium is zeer veelzijdig en kan op vele manieren worden toegepast. Breng de verf aan met een penseel, of met een paletmes .

Je hebt ook wat penselen, een oplosmiddel en een schilderoppervlak nodig. Een gegrond doek of houten paneel is een goede optie voor beginners. Het is mogelijk om oplosmiddelvrije verf met oliën, lees echter onze gids om uit te vinden hoe.

Acrylverf

Acrylverf wordt gemaakt met pigmenten die gesuspendeerd zijn in een bindmiddel van synthetische acrylhars. Acrylverf droogt zeer snel, waardoor de kunstenaar minder tijd heeft om ermee te werken. Hoewel acrylverf in water oplosbaar is, kun je het na droging niet meer nat maken. Droge acrylverf vormt een waterdichte film, in tegenstelling tot aquarelverf en plakkaatverf, die opnieuw kunnen worden bewerkt.

Acryl is een ander veelzijdig kunstmedium, omdat het kan worden verdund met water om een meer vloeibare consistentie te verkrijgen. Het kan ook worden verdikt met een gel of pasta om een meer gestructureerd effect te verkrijgen.

Dit is een van de beste kunstmediums voor beginners, als je de snelle droogtijden niet erg vindt! De reden hiervoor is dat de effecten olieverf kunnen evenaren, omdat de verf kunstenaars in staat stelt textuur op het papier op te bouwen, of te verdunnen met water of een glaceermedium om transparante glazuren te maken. Je hebt echter geen oplosmiddel nodig om schoon te maken en de verf is over het algemeen goedkoper dan olieverf.

Aquarelverf

Aquarelverf Het is een delicaat en transparant medium gemaakt van pigment in een Arabische gom. De verf wordt meestal verkocht in tubes met geconcentreerd pigment, die je dan mengt met water om de gewenste tint te creëren.

Met aquarel kun je kleurvlakken creëren door met een groot penseel te schilderen en veel water toe te voegen. Of je kunt meer gedetailleerde schilderijen maken door een klein penseel te gebruiken en minder water toe te voegen.

Een voordeel van aquarel ten opzichte van andere mediums is dat het heel gemakkelijk schoon te maken is. Gebruik gewoon water en zeep, en opgedroogde verf spoelt vanzelf weg.

Er is geen witte aquarelverf, dit betekent dat je licht naar donker moet schilderen, waarbij je het wit van het papier doorlaat voor de helderste highlights. Als je highlights wilt maken met witte verf, kun je gouache titaanwit gebruiken.

De aquarelbenodigdheden die je nodig hebt om te beginnen zijn aquarelpapier van goede kwaliteit , aquarelverf Dan heb je ook kwasten van goede kwaliteit nodig, en een palet om je kleuren op te mengen. Plastic of porseleinen paletten zijn een goede optie, omdat ze geen vocht absorberen zoals papieren paletten.

Gouache verf

Gouache is een dekkende aquarelverf, gemaakt van pigment en Arabische gom. Het medium droogt mat op, waardoor het ideaal is voor illustraties.

De ingrediënten van plakkaatverf zijn bijna de hetzelfde als aquarel maar de opaciteit van plakkaatverf komt voort uit een hoger percentage pigment. Sommige merken plakkaatverf extra inerte vulstoffen toevoegen, zoals krijt, of wit pigment.

Gouache is heel gemakkelijk te controleren, omdat je door de dekkende aard van de verf gemakkelijk fouten kunt verdoezelen. Je kunt het medium op dezelfde manier gebruiken als aquarel, door kleurspoelingen te maken. Of je kunt dikkere, meer dekkende schilderijen maken door te schilderen met kleuren rechtstreeks uit de tube.

Vergeleken met alle andere kunstdragers op de lijst is dit misschien wel het gemakkelijkst te leren. Het heeft de voordelen van aquarel, in die zin dat het goedkoop is en gemakkelijk schoon te maken. Gouache is oplosbaar in water en na droging oplosbaar, zodat kunstenaars de kleur van het papier kunnen halen, in tegenstelling tot acrylverf die na droging watervast is. Het droogt snel en de lagen zijn opbouwbaar, wat betekent dat kunstenaars ervoor kunnen kiezen omhighlights in de laatste lagen, als ze kleuren mengen met ondoorzichtig wit.

Temperaverf

Temperaverf is een sneldrogende verf gemaakt van pigment dat is gemengd met een in water oplosbaar bindmiddel. Het bindmiddel is meestal een eierdooier, die de verf een gelige tint geeft.

Het voordeel van temperaverf is dat het erg goedkoop is en erg snel droogt. De verf is echter niet erg veelzijdig, want hij kan maar op een paar manieren worden gebruikt.

Omdat temperaverf zo snel droogt, is het niet ideaal om te mengen of om kleurvlekken te maken. Het is beter geschikt voor het maken van kleine, gedetailleerde schilderijen.

Encaustic

Encaustic paint is een wasverf, gemaakt van pigment dat is gesuspendeerd in een medium van bijenwas en Damarhars. Encaustic paint wordt verhit zodat de was smelt, en vervolgens op een oppervlak aangebracht.

Het is een van de beste kunstmedia voor het maken van abstracte stukken, omdat je er gemakkelijk schilderachtige effecten mee kunt bereiken.

Dit kunstmedium is niet zo gemakkelijk te beheersen als sommige andere op de lijst. Kunstenaars kunnen de hete was aanbrengen met een penseel of paletmes.

Zodra de was is afgekoeld en uitgehard, kan hij opnieuw worden verwarmd en gemanipuleerd. Zo kunnen kunstenaars gestructureerde oppervlakken creëren of kleurlagen opbouwen.

Encaustic verf droogt zeer snel, dus het is niet ideaal om te mengen, maar de effecten die kunstenaars kunnen bereiken zijn echt opvallend!

Modelleren van klei

Dit is een soort 3D-kunstmedium. Met klei kunnen kunstenaars sculpturen of vessels maken. Het voordeel van klei is dat het heel gemakkelijk te manipuleren is en leuk om mee te experimenteren.

Kunstenaars kunnen hun handen gebruiken om de klei te boetseren, of ze kunnen gereedschap gebruiken zoals messen, draadborstels en naalden. Als het beeldhouwwerk klaar is, moet het worden gebakken in een oven, zodat de klei hard wordt. Ovens worden heel heet en steengoed moet twee keer worden gebakken, de tweede keer tot ongeveer 1200°C. Als u het beeldhouwwerk hebt geglazuurd, versmelt het glazuur met de klei, waardoor het werkstuk sterker wordt.kan met klei prachtige en interessante effecten creëren, bijvoorbeeld glas smelten om interessante versieringen en texturen op het oppervlak te creëren.

Boetseerklei is een geweldig kunstmedium voor beginners die de tijd hebben om te investeren in het leren, omdat het plezierig en therapeutisch is om te boetseren.

Als u geïnteresseerd bent in beeldhouwen, dan is klei een geweldig medium om mee te beginnen. Informeer bij u in de buurt naar lessen, want u moet toegang hebben tot een oven en het juiste proces volgen om de beelden op de juiste manier op te bouwen en te bakken.

Glas

Glas is een veelgebruikt medium voor glas-in-loodramen, maar het kan ook worden gebruikt om 3D-sculpturen, ornamenten, sieraden en meer te maken.

Het is een moeilijk materiaal om mee te werken, omdat het breekbaar is en gemakkelijk kan breken. Het is ook een zeer onvergeeflijk medium, dus alle fouten die worden gemaakt tijdens het werken met glas zijn blijvend.

Ondanks deze uitdagingen is glas een heel mooi medium om mee te werken en de resultaten kunnen verbluffend zijn. Als je geïnteresseerd bent in het werken met glas, dan is het zeker de moeite waard om een paar lessen te volgen zodat je het van een expert kunt leren.

Houtkunst

Hout is een ander zeer veelzijdig kunstmedium waarmee allerlei dingen kunnen worden gemaakt, van beeldhouwwerken tot houtsnijwerk. Houtbewerking is een vaardigheid die jaren vergt om te perfectioneren, en het is belangrijk om toegang te hebben tot het juiste gereedschap en de juiste apparatuur.

Een van de leuke dingen van houtbewerking is dat er geen regels zijn! Je kunt zo creatief zijn als je wilt, en er zijn eindeloze mogelijkheden.

Brons

Brons is een metaal dat wordt gemaakt door koper en tin te combineren. Het werd meer dan 4000 jaar geleden voor het eerst gebruikt, en het is nog steeds een van de populairste materialen voor het maken van beelden.

Het voordeel van brons is dat het zeer sterk en duurzaam is. Om een beeld met brons te maken, maken kunstenaars eerst een reeks mallen, waarna het metaal wordt gegoten.

Bronzen beelden kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt, waaronder patineren (een chemisch proces dat de kleur van het brons verandert) en vergulden (het beeld bedekken met bladgoud).

Digitale kunst

Digitale kunst is een relatief nieuwe kunstvorm die wordt gemaakt met behulp van computersoftware. Het kan worden gebruikt om 2D- en 3D-kunst te maken, evenals animatie en video.

Digitale kunst wordt steeds populairder, omdat het kunstenaars veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Het is ook gemakkelijk om digitale kunst online te delen, wat de populariteit ervan heeft doen toenemen.

Er zijn een aantal verschillende software voor digitale kunst en digitaal schilderen. De meest populaire software die kan worden beschouwd als de industriestandaard is Photoshop Photoshop is een veelzijdig programma, omdat het oorspronkelijk is ontworpen als beeldbewerkingssoftware, maar het wordt nu gebruikt voor grafisch ontwerp, illustratie en digitaal schilderen.

Er zijn veel verschillende Photoshop penselen die u kunt downloaden en die de effecten van traditionele schildermedia, zoals aquarel en olieverf, nabootsen. Digitaal schilderen met Photoshop is eenvoudig, open gewoon een nieuw document, selecteer uw favoriete penselen en begin met het maken van prachtige kunst!

Een hulpmiddel waarmee het proces veel intuïtiever aanvoelt, is echter een grafisch tablet Met een grafisch tablet u kunt op het tablet tekenen met een pen, die, als u een HUION- of Wacom-tablet gebruikt, duizenden niveaus van drukgevoeligheid heeft, zodat u de lijndikte en de opaciteit kunt bepalen door de druk die u op de pen uitoefent. Er zijn ook tal van 2 in 1-tabletten laptops voor kunstenaars waarmee je met een stylus op het scherm kunt tekenen.

Ondanks het feit dat Photoshop het populairste programma is, zijn er genoeg andere digitale kunst software programma's die een reeks functies bieden. Bijvoorbeeld, Corel Painter simuleert een traditionele schilderervaring. Clip Studio Paint is een geweldig programma voor kunstenaars die geïnteresseerd zijn in het maken van cartoons, anime of mangakunst.

Collage

Collage is een techniek waarbij je een afbeelding maakt door verschillende materialen te combineren, zoals papier, stof, foto's en meer.

Het is een geweldige manier om unieke en interessante kunstwerken te maken. Het is ook een goede manier om oude materialen te recyclen die je anders misschien zou weggooien.

Om een collage te maken, moet u uw materialen verzamelen. Zodra u uw materialen hebt, kunt u beginnen ze te rangschikken op een oppervlak, zoals een stuk papier of canvas. Zodra u tevreden bent met de rangschikking, kunt u de stukken op hun plaats plakken.

Welke kunstvormen wil je proberen?

Als het om kunst gaat, is de sky the limit! Er zijn zoveel media om uit te kiezen, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

De beste manier om erachter te komen welk medium voor jou geschikt is, is door te experimenteren, wat tutorials te lezen en te bekijken om uit te vinden welk van deze kunstmedia het beste bij je past. En het belangrijkste is dat je plezier hebt in het proces!

Als je dit artikel over kunstmedia leuk vond, deel het dan op sociale media!

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.