Tekengereedschap en benodigdheden: Top Picks voor kunstenaars

Carla Andrews 18-08-2023
Carla Andrews

Als het gaat om tekengereedschap is er geen pasklaar antwoord. Elke kunstenaar heeft andere voorkeuren en behoeften. Afhankelijk van het gewenste resultaat kun je kiezen uit een veelheid van verschillende tekenbenodigdheden. In deze gids bevelen we enkele van de beste tekengereedschappen voor kunstenaars aan, gebaseerd op verschillende factoren zoals prijs, kwaliteit en veelzijdigheid.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Potloden

Potloden zijn misschien wel het meest essentiële tekengereedschap voor kunstenaars. Ze zijn er in allerlei prijzen en stijlen, zodat u de perfecte set potloden kunt vinden die past bij uw behoeften en budget.

Grafietpotloden

Grafietpotloden zijn het meest populaire type van potloden voor kunstenaars Ze bieden een breed scala aan tinten, van heel licht tot heel donker. Ze zijn grijs van tint en hebben een lichte reflectie op het papier. Grafietpotloden zijn ook relatief goedkoop, dus een prima optie als je net begint.

De Faber-Castell 900 grafietpotloden en de Caran d'Ache Grafwood potloden zijn beide van hoge kwaliteit, artist grade opties die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, met een kern die glad en consistent aanvoelt om mee te tekenen. Dit in tegenstelling tot sommige van de ultra-goedkope grafietpotloden die krassende resultaten kunnen opleveren.

Grafietpotloden zijn er in verschillende hardheidsgraden, van 9H (het hardste) tot 9B (het zachtste). Hoe hoger het getal, hoe harder het lood en hoe lichter de afdruk op het papier. Hoe lager het getal, hoe zachter het lood en hoe donkerder de afdruk op het papier.

Mechanische potloden zoals de Faber-Castell koppeling geven nauwkeurige resultaten, zijn navulbaar, gaan langer mee en hoeven niet geslepen te worden zoals gewone potloden. Bovendien helpt de gekartelde greep de kunstenaars om het potlood vast te houden voor nauwkeurige lijnen.

De hardheid van de potloodstift beïnvloedt hoe licht of donker uw lijnen zijn, en hoe gemakkelijk of moeilijk het is om ze uit te gommen. Zachtere potloden zijn zeer geschikt voor schetsen en arceringen, terwijl hardere potloden beter zijn voor gedetailleerd werk.

Houtskool potloden

Houtskool potloden zijn een andere populaire keuze voor kunstenaars. Ze hebben een rijke, donkere toon en kunnen dramatische effecten creëren op uw tekeningen Het effect van houtskool is diep, matzwart, in tegenstelling tot grafiet, dat een licht grijze tint heeft en een lichte glans. Dit is gunstig voor kunstenaars die hun werk willen scannen of fotograferen om het af te drukken, zonder zich zorgen te maken over reflectie.

Houtskoolpotloden worden gemaakt van samengeperste houtskool en een bindmiddel dat meestal bestaat uit was of gom. Dit type potlood is veel zachter dan grafiet en kan meer permanente sporen achterlaten dan wilgenhoutskool- en grafietpotloden.

De Derwent Houtskoolpotloden Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende hardheidsgraden, van licht, medium tot donker.

Een type houtskoolpotlood dat zich onderscheidt van de rest is de Algemeen Potlood Peelable Houtskoolpotlood Het is gemakkelijk te gebruiken - in plaats van te slijpen met een mes, trek het papier terug om meer houtskool te onthullen nadat de punt is afgesleten. Om een ultra scherpe punt te creëren, schuur je de punt met een schuurblok .

Kleurpotloden

Kleurpotloden Kleurpotloden zijn een geweldige optie om kleur aan je tekeningen toe te voegen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, zodat je de perfecte tint kunt vinden die bij je tekening past. Kleurpotloden worden gemaakt van een pigment dat tot een fijn poeder wordt vermalen en samen met was of olie wordt gebonden.

Kleurpotloden zijn zacht, sterk gepigmenteerd en maken intense en levendige sporen. Kunstenaars kunnen kleuren mengen op het papier, en kleuren van artist grade merken zijn permanent. Verwacht dus dat uw kunstwerken de tand des tijds zullen doorstaan.

De beste merken kleurpotloden zijn Faber-Castell Polychromos en Prismacolor potloden Polychromos potloden zijn op oliebasis, hebben een hardere kern die beter bestand is tegen breuk dan waspotloden. Ze leggen een prachtige laag en zijn een van de meest gepigmenteerde kleurpotloden die je kunt krijgen.

Prismacolor potloden zijn op basis van was Ze zijn ook zeer gepigmenteerd en mengen prachtig. Als u op zoek bent naar een enorm scala aan kleuren, dan zijn Prismacolor of Polychromos misschien wel uw favoriete merk. Als u echter op zoek bent naar een set potloden die minder duur zijn, dan zijn er genoeg opties. Bekijk onze kleurpotlood beoordeling voor artiesten om meer opties te vinden.

Met kleurpotloden kunnen kunstenaars ongelooflijke details en realistische diepte- en kleurprofielen bereiken, het is het medium bij uitstek voor kunstenaars die hyperrealistische kunstwerken willen maken.

Aquarelpotloden

Aquarelpotloden zijn een geweldige optie voor kunstenaars die kleur willen toevoegen aan hun tekeningen met het extra voordeel dat ze kleuren kunnen mengen en in lagen kunnen aanbrengen om schilderachtige effecten te creëren. Deze potloden kunnen droog worden gebruikt, zoals gewone kleurpotloden, of ze kunnen nat worden gebruikt om aquareleffecten te produceren.

Om aquarelpotloden nat te gebruiken, maak je gewoon je penseel nat en schilder je vervolgens over het gebied waar je het potlood hebt gebruikt. De kleur vloeit van het papier en vermengt zich met andere kleuren. Je kunt ook eerst water op het papier doen en dan de potloden erop gebruiken om een wash-effect te krijgen.

Enkele grote aquarelpotloodmerken zijn Faber-Castell Albrecht Durer aquarelpotloden en Derwent Potlood .

Aquarelpotloden zijn zeer veelzijdig voor kunstenaars. Ze zijn ideaal om kleurspatten toe te voegen of om gedetailleerde en realistische kunstwerken te maken.

Pen en inkt

Markers

Markeerstiften Ze zijn gevuld met inkt die meestal op alcoholbasis is, wat betekent dat de inkt snel droogt. Markeerstiften zijn er in een groot aantal puntmaten en kleuren. Kies uit penseelpunten, beitelpunten en meer, afhankelijk van het gewenste resultaat.

Enkele grote markeermerken zijn Copic markers en Winsor & Newton markers Deze markers zijn zowel mengbaar als layerable en produceren levendige resultaten. Markeerstiften zijn de perfecte keuze voor illustratoren en ontwerpers, vanwege de gedurfde kleurrijke tekeningen die kunnen worden gemaakt.

Voor kunstenaars die zowel van aquarelleren als van tekenen houden, is er een medium dat die kloof overbrugt. Aquarelmarkers zijn gemaakt van in water oplosbare inkt, die kan worden gebruikt als een gewone marker, maar wanneer ze met water worden geactiveerd, kunnen kunstenaars aquareleffecten bereiken.

Als u markers gebruikt, is het belangrijk dat u papier van goede kwaliteit gebruikt dat niet doorloopt. Afbreekbaar markeerpapier is speciaal ontworpen voor gebruik met inkt op alcoholbasis. Voor een overzicht van de beste kunststiften bekijk dan onze gids!

Vulpennen

Vulpennen zijn een klassiek tekengereedschap dat al eeuwen bestaat. Deze pennen zijn gevuld met inkt die van de penpunt naar het papier vloeit. De inkt is meestal op waterbasis, dus gemakkelijk schoon te maken.

Ze zijn er in een breed scala van ontwerpen en prijzen. Enkele merken die geweldige vulpennen maken zijn onder andere Piloot en Lamy Vulpennen variëren in prijs afhankelijk van de kwaliteit van de pen en de gebruikte materialen. Bekijk onze gids van de beste vulpennen voor het tekenen om een grondigere review te vinden.

Ze zijn een geweldige keuze voor kunstenaars die een vleugje elegantie aan hun tekeningen willen toevoegen. De inkt vloeit soepel uit de pen, waardoor het gemakkelijk is om gedetailleerde en precieze tekeningen te maken, met een consistente inktstroom.

Inktfolie

Inktfolie Pennen lijken erg op vulpennen, in die zin dat ze gevuld zijn met inkt en een punt hebben waarmee de inkt op het papier stroomt. Inktlinerpennen hebben echter meestal een veel fijnere punt, waardoor ze zeer geschikt zijn voor gedetailleerde tekeningen.

Enkele merken die geweldige inktpennen maken zijn Pigma Micron en Copic Multiliner Voor een volledig overzicht van alle verschillende tekenpennen beschikbaar voor artiesten, bekijk onze gids.

Houtskool

We hebben kort de beste houtskoolpotloden besproken, maar houtskool is er ook in andere formaten die verschillende resultaten opleveren.

Nitram houtskool

Nitram is een merk houtskool, maar onderscheidt zich van andere soorten houtskool, omdat de stokjes zo zijn samengesteld dat ze veel minder snel breken. Kies uit zachte, medium en harde houtskool en slijp de stokjes tot een fijne punt met een schuurblok Nitram houtskool is duurzaam en veroorzaakt minder stof dan wilgenhoutskool. Het is ook zacht, uitwisbaar en gemakkelijk om mee te werken. Dit merk is de eerste keuze voor ateliers en fijnschilders.

Wilgenhoutskool

Wilgenhoutskool is een populaire keuze voor kunstenaars omdat het gemakkelijk te vinden en relatief goedkoop is. Het is ook zacht en gemakkelijk om mee te werken, waardoor het ideaal is voor schetsen en arceringen. Wilgenhoutskool wordt geleverd in dunne staafjes die tot een fijne punt kunnen worden geslepen.

Wijnstok houtskool

Wijnstok houtskool is een ander populair type houtskool dat wordt gemaakt van verbrande druivenranken. Het is ideaal voor schetsen en arceringen, omdat het een zeer glad resultaat oplevert. Houtskool van druivenranken is iets harder dan wilgenhoutskool, maar het is nog steeds gemakkelijk om mee te werken.

Samengeperste houtskool

Samengeperste houtskool is een soort houtskool die in een stokje of potlood is geperst. Het is ideaal voor gedetailleerde tekeningen, omdat het tot een fijne punt kan worden geslepen. Samengeperste houtskool is verkrijgbaar in zowel harde als zachte varianten. Harde samengeperste houtskool geeft een lichte lijn, terwijl zachte samengeperste houtskool een donkerdere lijn geeft. Samengeperste houtskool geeft een meer onuitwisbare lijn in vergelijking met wilgenhoutskool en isdus moeilijker te wissen.

Houtskool in poedervorm

Houtskool in poedervorm Houtskool is gemaakt van verkoold hout of wijnstok dat tot een fijn poeder is vermalen. Het kan worden gebruikt om zachte, veegachtige effecten te creëren. Borstel het op het papier om vloeiende gradiënten en overgangen te maken en haal de houtskoolstrepen weg met een gum om de geaccentueerde gebieden te vormen.

Pastel

Pastels zijn staafjes pigment die gebonden zijn met een bindmiddel. Zachte pastels worden gemaakt met een hoge pigment/bindmiddelverhouding; het bindmiddel omvat Arabische gom, krijt en andere inerte bindmiddelen. Oliepastels Het verschil in bindmiddel geeft een heel ander effect en uiterlijk van het uiteindelijke kunstwerk. Harde pastels zijn gemaakt van klei en pigment en zijn zeer geschikt voor onderschilderingen en gedetailleerde lijnen.

Oliepastels voelen glad en boterachtig aan, terwijl zachte pastels droger, ongelooflijk zacht en brokkelig aanvoelen. Met zowel zachte pastels als oliepastels kunnen kunstenaars prachtige schilderachtige tekens bereiken, maar de twee mediums kunnen niet samen worden gebruikt in gemengde mediatoepassingen. Zachte pastels zijn meer geschikt voor kunstenaars op gemiddeld niveau, professionals of beginners die een beetje een uitdaging willen, omdat ze enigszinsmoeilijker om mee om te gaan.

Oliepastels zijn veel vergevingsgezinder en kunnen op verschillende ondergronden worden gebruikt. Ze zijn perfect voor kunstenaars die snel willen werken of voor Plein air-schilderijen. Om die redenen zijn oliepastels ideaal voor beginners.

Enkele merken die geweldige zachte pastels maken zijn Sennelier , Unison en Rembrandt Unison zijn handgemaakt, komen in selecties van kleuren die heerlijk helder en gepigmenteerd zijn en zijn een genot om te gebruiken. Rembrandt zachte pastels zijn goedkoper en harder van structuur, dus wellicht geschikter voor beginners.

Voor oliepastels adviseren wij Holbein of Sennelier Sennelier zijn ultrazacht en romig, terwijl Holbein iets harder van textuur is maar niet minder glad.

Papier

Afhankelijk van het tekenmedium dat je kiest, moet je een geschikte papier dat bestand is tegen het medium en helpt het aan het oppervlak te hechten. Voor grafietpotloden raden wij een glad Bristolpapier om fijne details te bereiken.

Houtskool vereist papier met tanden, zodat het tekenmiddel kan hechten, in plaats van stoffig te worden en van het oppervlak te schuren. Papier gemaakt voor pasteltekenen, zoals Pastelmat werken ook uitstekend met houtskool.

Voor zachte pastels raden wij aan een geschuurd papier te gebruiken, zoals Canson Mi-Teintes Touch want dan krijg je een getand oppervlak waar de pastels zich aan vast kunnen houden. Papieren zoals Canson Mi-Teintes Touch en Pastelmat zijn ook de beste papiersoorten voor kleurpotloden, omdat de kunstenaars daarmee meerdere lagen kleuren en details kunnen maken zonder dat de pigmenten vertroebelen of de tand van het papier vol raakt.

Markeerpapier is een beetje anders dan papier voor andere tekenmedia. Inkt bloedt door dun papier, dus het is essentieel om een dik, bloeddicht papier te nemen, zoals extra glad Strathmore Bristol bord .

Let bij het kiezen van papier op het gewicht, de textuur en waar het van gemaakt is. Katoenen papier is bijvoorbeeld duurzamer dan houtpulp. Met grafiet kun je op vrijwel elk papier tekenen. Als je echter andere tekenmedia gebruikt, is het papier dat je kiest van invloed op het eindresultaat.

Schetsboeken

Schetsboeken zijn persoonlijk voor elke kunstenaar, dus het vinden van het perfecte schetsboek is essentieel. Moleskine maakt prachtige hardcover en softcover schetsboeken in verschillende maten met gewoon, grafiek- of puntrasterpapier.

Stillman & Birn maken schetsboeken van hoge kwaliteit in verschillende formaten en groottes. Bijvoorbeeld de Gamma bereik is 150gsm, met dikke, ivoorkleurige papiervellen. Kies uit draadgebonden of geniete boeken en uit hardcover of softcover. De Stillman & Birn Beta serie heeft extra zwaar papier, waardoor het geschikt is voor verf en gemengde media technieken.

Getint papier

Tekening op getint papier De tinten van het papier kunnen fungeren als een neutrale middenweg, waardoor het gemakkelijker wordt om nauwkeurige waarden te bepalen en weer te geven. Plus, als je een wit of lichtgekleurd potlood neemt, zullen de highlight-tonen echt uit de pagina springen!

Het beste getinte papier voor kunstenaars, dat kan worden gebruikt met grafiet, houtskool, kleurpotloden en meer, is het Strathmore 400-serie papier Het is zuurvrij en komt in bruine kleur, plus het komt in een schetsboekformaat Als u met pastel tekent, of een meer getand papier wilt voor uw kleurpotloodtekeningen, bekijk dan de getinte Pastelmat papieren Het is extra dik, voelt stevig aan als karton, en pastels lijken levendiger op het oppervlak door de getande textuur.

Gommen

Gommen zijn een essentieel onderdeel van de gereedschapskist van elke kunstenaar. Gekneed gummen zijn ongelooflijk veelzijdig, omdat ze kunnen worden geknepen, getrokken en gevormd om zowel grote als kleine oppervlakken met precisie te wissen. In plaats van kruimels achter te laten op de pagina, zoals gom of rubbergummen doen, absorberen kneedgummen potloodstrepen. Om deze gummen schoon te maken, kneed je gewoon de gum. Dit zijn ongetwijfeld de beste gummen voor het werken met alle soorten tekenmedia, behalve van inkt, want ze zijn minderdie de papiervezels niet beschadigen en potloodstrepen effectief opheffen.

Voor gedetailleerd werk raden wij een gum met een fijne punt aan, zoals de Tombow Mono Zero Dit type gummen heeft een mechanische, intrekbare punt en is zeer geschikt om fijne details uit grafiet, houtskool en kleurpotlood te halen.

Om de meest hardnekkige sporen te verwijderen, zoals inkt en lagen kleurpotlood, kan de Tombow zandgum is een goede keuze. De schurende zandstructuur zal de bovenste laag van potlood of pen van het papier verwijderen. Wees voorzichtig dat u het papieroppervlak niet beschadigt.

Zie ook: Oliepastel technieken: de ultieme gids

Je hebt waarschijnlijk nog wel wat gom of rubber gummen liggen, die ook effectief zijn in het verwijderen van potloodstrepen, maar ook meer resten op het papier achterlaten.

Potloodslijpers

Voor houtskooltekenen, slijp houtskoolstokjes met een schuurblok Dit geeft u meer controle over de lengte en de dikte van de punt. Een gewone puntenslijper zal houtskoolstaafjes doen afbrokkelen en knappen.

Probeer voor grafiet en kleurpotloden een slijper kiezen die de kern van het potlood in stand houdt en het hout en lood afschaaft tot een lange scherpe punt. De Derwent Super Point en de Prismacolor Potloodslijper zijn beide uitstekende opties voor kunstenaars die op zoek zijn naar een handmatige slijper, die potloden slijpt tot een ultrafijne punt en het slijpsel opvangt in een reservoir.

Onze keuze voor de beste elektrische slijper is de X-Acto Mighty Pro elektrische puntenslijper omdat het compatibel is met kleurpotloden en potloden tot een fijne punt scheert, waardoor breuk wordt voorkomen.

Menggereedschap

Om grafiet te mengen, neem je een paar verschillende tortillions in verschillende maten. Kunstenaars gebruiken tortillions of papierstompen om zachte randen in hun tekeningen te maken, ze hebben een fijne punt zodat je precieze lijnen kunt mengen. Om een tortillion schoon te maken, wrijf je hem over schuurpapier om de overtollige resten te verwijderen.

Voor houtskool- en pasteltekeningen kunt u een zacht penseel gebruiken om een zachter, meer diffuus uiterlijk te krijgen. A zeemleren doek is ook effectief in het mengen en kan worden gebruikt om allerlei verschillende effecten te creëren met houtskool.

Voor kleurpotloden zijn er een paar goede mogelijkheden om te mengen. De eerste is het gebruik van een kleurloos blenderpotlood Om dit potlood te gebruiken, kleur je gewoon over het gebied dat je wilt mengen en ga je er vervolgens lichtjes overheen met het blenderpotlood. Zo verspreid je het pigment van je kleurpotloden en creëer je een zachter, meer diffuus effect.

Zie ook: Hoe bereid je een oppervlak voor op olieverfschilderijen?

U kunt ook reukloze minerale spiritus om je kleurpotloden te mengen. Dit is een geweldige optie als je een gladder, meer schilderachtig uiterlijk wilt bereiken. Breng gewoon met een penseel de minerale spiritus aan op het gebied dat je wilt mengen. Het pigment zal zich verspreiden en een zachter effect creëren. Zorg ervoor dat je in een goed geventileerde ruimte werkt, want de dampen van de minerale spiritus kunnen vrij sterk zijn.

Meet- en meetinstrumenten

Proportionele schaalverdeler

Als het om meten en meetkunde gaat, is een van de nuttigste hulpmiddelen die een kunstenaar kan hebben een proportionele verdeler Dit hulpmiddel helpt bij het bereiken van nauwkeurige verhoudingen, meet vanaf uw referentie of foto en breng de metingen over naar uw tekening. U kunt de Derwent Proportionele Schaalverdeler om beelden te schalen van 1:4 naar 4:1.

Tekengereedschappen voor geometrie

Als uw tekenstijl er een is die precisie vereist, bijvoorbeeld stadsgezichten of architectuur, kan het de moeite waard zijn om wat geometrietekengereedschap aan te schaffen. Linialen, gradenbogen en kompassen kunnen allemaal helpen bij het vinden van de juiste hoeken, het nauwkeurig tekenen van rechte lijnen en basisvormen. Als u de rastertechniek voor tekenen een horizonlijn tekenen, of de één- of tweepuntsmethode gebruiken methode van perspectieftekenen is het gebruik van een liniaal vrijwel essentieel.

Stencils en sjablonen

Er is een grote verscheidenheid aan sjablonen en sjablonen beschikbaar van verschillende grootte, die kunnen worden gebruikt bij het tekenen. Deze kunnen van pas komen bij het toevoegen van repeterende patronen aan uw tekeningen, zoals de ramen op een gebouw. De Staedtler Sjabloon bevat verschillende eenvoudige geometrische vormen die kunnen worden gebruikt als basis voor meer complexe ontwerpen.

Tekengereedschap voor onderweg

Etchr Leisteen Satchel

Als u overal en nergens wilt kunnen tekenen, zijn er enkele gespecialiseerde tekengereedschappen die u kunnen helpen. De Etchr Leisteen Satchel is ontworpen met de urban sketcher in gedachten. Het is een stijlvolle en stevige tas met veel ruimte voor al uw benodigdheden. In het grote formaat passen laptops, dus het is geweldig voor degenen die digitale kunst maken. De twee maten zijn beide compatibel met statieven, dus u kunt de tas uitklappen en gebruiken als een ezel. Het is een multifunctionele kit die elke kunstenaar nuttig kan vinden, of het nu is voornaar de les brengen, of tekenen en plein air.

Etuis en houders voor potloden

Afhankelijk van hoeveel potloden en ander tekengereedschap u hebt, kunt u investeren in een etui of houder. Zo houdt u alles georganiseerd en op één plaats, klaar om te pakken wanneer u het nodig hebt.

Er zijn geweldige etuis en organizers op Etsy, van borstelrollen naar schetsboekomslagen die uw essentiële gereedschap bevatten. Een goed idee, is om een aantal van uw favoriete benodigdheden in een kunst reis kit zodat je het kunt pakken en meenemen als de inspiratie toeslaat om naar buiten te gaan en uit het leven te tekenen.

Tekentafel

Voor de serieuze kunstenaar kan een tekentafel vele voordelen hebben. De hoogte is instelbaar zodat je een comfortabele werkhouding kunt vinden, of je nu zit of staat. Studio Designs maakt verschillende tekentafels die geliefd zijn bij zowel beginnende als professionele kunstenaars. Hun Vintage tekentafel is ongelooflijk populair en stevig, het is gemaakt van massief hout en verstelbaar in vijf verschillende hoeken, waaronder een hoek van 90°, zodat u gemakkelijk aan houtskoolstukken kunt werken.

Referentietekengereedschap

Als je eenmaal je basistekengereedschap op orde hebt, is het tijd om over te gaan op wat meer gespecialiseerde apparatuur. Als je wilt proberen naar het leven te tekenen in plaats van naar foto's, zijn er een paar benodigdheden die je kunnen helpen.

Paspoppen of figuurmodellen

A pop of figuurmodel is een klein gebeeldhouwd model van een menselijk lichaam dat kan worden gebruikt als referentie bij het tekenen van de menselijke vorm. Ze zijn er in verschillende maten, en met zowel mannelijke als vrouwelijke opties. Je kunt ook handmodellen krijgen om te helpen bij het tekenen van de hand en vingers in verschillende posities.

Kunstenaars vinden ze vaak nuttig omdat ze in verschillende houdingen kunnen poseren, wat kan helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden in gebarentaal en nauwkeurigheid bij het weergeven van de menselijke anatomie. Bekijk onze gids van de beste tekenpop voor meer gedetailleerde informatie.

Viewcatcher

A viewcatcher is een klein, in de hand gehouden kader dat u kunt gebruiken om een compositie te vinden wanneer u naar het leven tekent. Hiermee kunt u inzoomen op een klein gebied en alle afleidingen wegsnijden, zodat u zich kunt concentreren op uw taak.

Het is een geweldig hulpmiddel voor wie nauwkeuriger wil tekenen, en kan vooral nuttig zijn bij het tekenen in de buitenlucht.

Zelfportret spiegel

A zelfportret spiegel kan een handig hulpmiddel zijn voor kunstenaars die zichzelf willen tekenen, of voor hen die hun vaardigheden in het tekenen van gezichten naar het leven willen verbeteren.

Naar je eigen spiegelbeeld kijken is een geweldige manier om het menselijk gezicht te bestuderen, en alle kleine details te zien waaruit iemands gelaatstrekken bestaan.

Lichtbakken

A lichtbak straalt een gelijkmatig, helder licht uit dat het gemakkelijker maakt om door papier heen te kijken, zodat u uw tekeningen op een ander oppervlak kunt overbrengen, zodat u nauwkeurig details kunt natekenen.

Dit kan een heel nuttig hulpmiddel zijn, vooral bij ingewikkelde tekeningen of eindwerken waarbij je geen fout wilt maken.

Voor een overzicht van de beste lichtbakken voor kunstenaars bekijk dan onze gids.

Studio verlichting

Het is belangrijk om goede verlichting voor uw studio De juiste verlichting zal u helpen om de waarden in het kunstwerk nauwkeurig weer te geven. Zoek naar lampen die als daglichtlampen worden aangeduid. Dit betekent dat ze licht uitstralen dat een volledig kleurenspectrum verlicht en licht met een evenwichtige kleurtemperatuur uitstralen, in plaats van warm of koel te zijn.

Deze Daglicht Studio Lamp is een vloerlamp met een efficiënte LED-lamp, die alle kleuren in uw tekening verlicht, zodat u ze nauwkeurig kunt zien. Als alternatief kunt u ook een LED lampen om op uw bestaande armaturen te passen, zorg ervoor dat het CRI-getal hoog is, hoe dichter bij 100 hoe beter. En zorg ervoor dat het CCT-getal rond 5500k ligt.

Ander tekengereedschap en toebehoren

Potloodverlenger

A potloodverlenger is een klein hulpmiddel waarmee u al het potloodlood kunt opgebruiken, zelfs wanneer het houten omhulsel tot op het bot is afgesleten.

Het is geweldig voor kunstenaars die duurzaam willen zijn en geen materialen willen verspillen. Plus het kan je helpen geld te besparen op de lange termijn.

Afplakband

Tape kan ook worden gebruikt om een rechte lijn te trekken of een geometrische vorm te creëren.

Welk tekengereedschap kiest u?

Kunstbenodigdheden kunnen behoorlijk duur zijn, dus het is de moeite waard om te investeren in kwaliteitsmateriaal dat lang meegaat. Er zijn echter ook dingen waaraan je niet veel geld hoeft uit te geven, zoals grafietpotloden of gummen.

Het belangrijkste is om te experimenteren met verschillende materialen en uit te zoeken wat voor jou het beste werkt. Er is geen goede of verkeerde manier om kunst te maken, dus veel plezier en laat je creativiteit de vrije loop!

We geven een gratis ebook over tekenen weg aan onze lezers die lid worden van onze Facebook-groep. Volg de onderstaande link, word lid van de Facebook-groep en ga naar de gidsen-sectie van de groep waar je de Complete Drawing Guide For Beginners vindt. Bovendien kun je je eigen kunstwerken op de groep posten!

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.