Schilderlessen voor beginners: de beste YouTube-schildervideo's

Carla Andrews 30-05-2023
Carla Andrews

Een selectie van de beste schildertutorials voor beginners - gratis video's van enkele van de beste YouTube-kunstkanalen. Bekijk stapsgewijze tutorials, ontdek een nieuw kunstproces of krijg gedegen advies over technieken en penseelvaardigheden die je schilderpraktijk kunnen veranderen.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Beste acrylschilderlessen voor beginners

Begin klein: Schilder een minidoek

Probeer deze vijf eenvoudige schilderijen die een kunstenaar van elk niveau zou kunnen volgen. Mini doeken lijken veel toegankelijker dan extra grote doeken voor complete beginners, en kunstenaar Charvi Ashtekar demonstreert stap voor stap hoe je elk minischilderij afmaakt.

Bomen schilderen met een waaierborstel

In deze video van Technieken voor acrylschilderen is het schilderen van bomen in een paar eenvoudige stappen opgedeeld. Alles wat je nodig hebt is een waaierborstel Leer hoe je natuurlijk ogende bladtinten kunt mengen en verhelderen en probeer enkele van de penseeltechnieken die in de video worden gedemonstreerd.

Acrylschildertechnieken

Acrylverf is zo'n veelzijdig medium dat kan worden gebruikt met een aantal verschillende gereedschappen en penseeltechnieken. Jennifer Funnell Beeldende Kunst breekt elke techniek af om de kijkers de mogelijkheden van acrylverf te laten zien en hoe ze elke techniek zelf kunnen nabootsen. Van sgraffito en drybrush tot het gebruik van de impasto techniek om met textuur te spelen. Zoek een set van technieken om uw acrylschilderpraktijk aan te passen.

Hoe acrylverf te mengen

Mengen is een concept waar veel beginnende acrylschilders mee worstelen, omdat acryl zo snel droogt.

Syndia Art laat zien hoe je de juiste consistentie krijgt, hoe je het penseel nat genoeg houdt om te mengen en geeft een demonstratie van de mengtechniek in actie. Als je wilt leren hoe je de open werktijd van acrylverf kunt verlengen om het langer te mengen, neem dan een Open medium om de droogsnelheid te verlagen. Als u meer wilt weten over acrylverf mengen bekijk dan onze gids.

Zie ook: Hoe opruimen na een olieverfschilderij zonder oplosmiddel

Gemakkelijke acryl zeegezicht demonstratie

Emily Mackey Art laat je stap voor stap zien hoe je een superleuke, levendige oceaanscène maakt. Dit schilderij is van beginners- tot gevorderd niveau, dus het is misschien het beste om je technieken een beetje te oefenen voordat je een schilderij als dit benadert. Pak een doek, of paneel sommige borstels en verf en je bent helemaal klaar om kunst te maken! Voor een overzicht van de beste acryl schilderij tutorials bekijk dan onze gids! Hij is perfect voor wie net begint met acryl.

Olieverf leerprogramma's voor beginners

Olieverfschilderen voor complete beginners

Florent Farges - kunst De basisbeginselen van olieverfschilderen voor beginners. Olieverf kan ontoegankelijk lijken voor iemand die nog nooit een penseel heeft opgepakt, maar er zijn zoveel voordelen verbonden aan het leren schilderen met het medium. Florent Farges geeft een overzicht van waar olieverf van gemaakt is, hoe je enkele essentiële materialen gebruikt, de basistechnieken en geeft een demonstratie van hoe je een oog schildert.

Leer de basis en schilder wat kersen

Deze handleiding is gemakkelijk te volgen voor complete beginners. Vruchten zoals kersen en appels bestaan uit basisvormen, en zijn meestal monochroom, maar door ze als oefenstukjes te schilderen, leer je waardevolle lessen in kleurmenging en arcering. Lena Danya zal u uitleggen hoe u de kleuren kunt mengen, hoe u de kleuren kunt herkennen aan de referentie. Ze gebruikt Gamblin verven, sommige oliepapier en een glaspalet om op te mengen.

Schilder een tropische oceaan

Zeegezichten kunnen ingewikkelde onderwerpen zijn om te schilderen, omdat er veel gemengd moet worden om een gevoel van realisme te bereiken. Bekijk onze video over het schilderen van deze rustige tropische scène, om het mengen en layeren met olieverf onder de knie te krijgen. En ontdek het geheim van het schilderen van een realistisch hemelverloop.

Landschap olieverf tips

In deze video creëert Stuart Davies drie kleine landschapsschetsen met olieverf. Hij laat de kijkers zien hoe je snel schildert en de illusie van detail creëert met spontane penseelstreken. Zorg voor een harde borstel bij voorkeur in een vierkante of filbertvorm en wat oliepapier Het helpt als het penseel groot is, vergeleken met de grootte van het oppervlak, omdat je dan gedwongen wordt je te concentreren op de compositie van het werk, in plaats van urenlang bezig te zijn met kleine details.

Flower olieverfschilderij timelapse

Sommige van de mooiste schilderijen kunnen voortkomen uit de meest eenvoudige referenties, kijk hoe Aleksej V demonstreert het schilderen van kersenbloesems in een pot, beginnend met een onderschildering Wees creatief en maak je eigen stilleven, met bloemen of fruit. Het maken van de opstelling is bijna net zo leuk als het schilderen!

Instructies aquarelleren voor beginners

Aquarel voor complete beginners

Aquarel is een heerlijk delicaat medium dat over het papier danst in schitterende en levendige kleurveertjes, maar het heeft ook een eigen wil en kan voor complete beginners moeilijk te beheersen zijn. Kunstenaar Kirsty Partridge zal je door alle benodigdheden die je nodig hebt en enkele basisprincipes... technieken zoals nat op nat en licht op donker schilderen.

Aquarelverf ideeën

Leer drie eenvoudige aquarel landschappen te schilderen, met grote luchten. Een zonsondergang zeegezicht, een sterrenstelsel en een helderblauwe lucht met heuvels in de verte en een windmolen. Kunstenaar makoccino laat zien hoe je de kleuren mengt, hoe je de verf aanbrengt en een paar essentiële technieken. Voor de sterren in het melkwegstelsel gebruikt makoccino witte gouache met een penseel om verf over het oppervlak te spatten om op sterrenformaties te lijken. Voor meer aquarelverf ideeën bekijk dan onze gids.

Aquarel penseelwerk

Schilder losse bloemen met waterverf. Emma Jane Lefebvre gebruikt een grote ronde borstel en toont kunstenaars oefeningen en streken om hen te helpen lossere maar meer nauwkeurige tekens in schilderijen te krijgen. Zo kan het beheersen van wisselende druk helpen bij het schilderen van bloem- en bladvormen, omdat bladeren aan de uiteinden taps toelopen naar een punt.

Wat wel en niet te doen bij aquarelleren

Kirsty Partridge Art deelt haar do's en don'ts voor het aquarelleren, van het aanschaffen van de juiste benodigdheden tot het maken van een schets. Bovendien leer je enkele layeringtechnieken om het beste uit je schilderij te halen. Kirsty laat kunstenaars ook zien hoe je andere kunstmedia in combinatie met aquarel, zoals kleurpotlood en gouache .

Gouache-schildervideo's voor beginners

Gouache landschap schilderen tips voor beginners

Sarah Burns Studio Sarah begint met lichte kleurspoelingen om de zee- en luchttinten te mengen en legt er vervolgens prachtige zonsondergangskleuren overheen. Bekijk de tutorial en krijg waardevolle tips voor het schilderen, zoals het bereiken van zonsondergangskleuren met een beperkt palet .

Gouache beginnersfouten

Vermijd veelgemaakte beginnersfouten met plakkaatverf door eerst deze video te bekijken van Jess Chung Plakkaatverf heeft zijn eigen eigenschappen en omstandigheden waarin het het beste presteert. Ontdek hoe je het schilderen met plakkaatverf moet aanpakken om succes te verzekeren. Wacht bijvoorbeeld tot de lagen droog zijn voordat je de natte verf aanbrengt om zuivere, scherpe lijnen te krijgen. Dit is iets wat misschien vanzelfsprekend klinkt voor iemand die al eerder met plakkaatverf heeft gewerkt, maar deze video is geweldig als je een overzicht van de basisbeginselen nodig hebt.

Schilder een mini kusttafereel met gouache

Oefen je nieuw verworven kennis over gouache door een mini kusttafereel te schilderen! De referentie voor dit schilderij werd genomen in Cornwall in het Verenigd Koninkrijk, dat in de zomer tot leven komt met felroze heideklontjes. Dit is een leuk schilderij waarbij lagen en wat detailwerk nodig zijn. Het is de perfecte introductie tot gouache landschap schilderij voor een complete beginner.

Tips voor het schilderen van architectuur met gouache

Word lid van James Gurney als hij schildert en plein air James begint met een onderschildering, stelt vervolgens met een groot penseel blokkleuren vast en gaat dan over tot het schilderen van texturen en details. Hij geeft ook waardevolle tips over hoe om te gaan met veranderende omstandigheden bij het buiten schilderen, zoals veranderende lichtpatronen.

Zie ook: Asymmetrisch evenwicht in de kunst

Abstracte kunst video's voor beginners

Schilder 7 abstracte kunstwerken

Bekijk het proces van zeven verschillende acrylschilderijen door Rinske Douna en bekijk de verschillende technieken en methoden die je kunt gebruiken voor het aanbrengen van verf om abstracte kunstwerken Breng acryl aan op het oppervlak met een airbrush voor fijne mengingen, of met een paletmes om een impasto textuur te krijgen. Gebruik gereedschappen als katalysatorbladen en wiggen om de verf van het oppervlak te schrapen. Het is belangrijk op te merken dat het type verf dat u kiest uw resultaten beïnvloedt. Zwaar lichaam de verf is dik, waarmee kunstenaars sculpturale lagen kunnen maken. zachte lichaamsverf is vloeibaarder, zodat je dunne lagen en details kunt maken.

Abstracte acrylschildertips voor beginners

Vind negen tips voor beginnende abstracte schilders in deze video van Indie Ru en bekijk het proces van dit prachtige paarse en blauwe schilderij. Indie begint het schilderij met het leggen van lagen modelleerpasta Dit biedt een textuurbasis voor de kleuren. Schilder met acrylverf over de modelleerpasta en ga creatief aan de slag om het gewenste effect te bereiken.

Realisme kunst video's voor beginners

Landschap realisme

Michael James Smith maakt fotorealistische schilderijen met acryl en olieverf. Kijk hoe hij textuurlagen aanbrengt om details te verkrijgen. Michael gebruikt een waaierborstel Hoewel realisme op dit niveau jaren oefening vergt en moeilijk te bereiken is, kunnen kunstenaars leren van hoe lagen worden opgebouwd om de illusie van realisme te creëren.

Hoe realistische details alla prima te schilderen

Het schilderen van veren en pelsdetails in wildlife kunst is een uitdaging voor beginnende en gevorderde schilders. Chuck Black Art geeft enig inzicht in hoe hij details leerde schilderen met behulp van de nat op nat techniek Gewoonlijk brengen kunstenaars lagen aan in textuur en werken ze af met wat fijne details hier en daar om realistische schilderijen te maken. Maar wanneer je met olieverf schildert, droogt de verf langzaam en kan het dus tijd kosten om te voltooien wanneer je wacht tot de lagen droog zijn. Door details nat op nat te schilderen gaat het schilderproces sneller en efficiënter.

Landschap schilderen video's voor beginners

Schilder een zonsondergang

Alpay Efe Bekijk het proces hoe Alpay Efe een zacht hemelverloop schildert en er vervolgens diepblauwe wolken overheen legt. Het succes van dit schilderij is te danken aan de aandacht voor randen, kleurovergangen, textuur in het gras en de wolken en prachtige kleurenharmonie. Neem wat tips over van het proces om een zonsondergang in je eigen stijl te maken.

12 tips voor het schilderen van landschappen

James Gurney verandert eenvoudige landschappen die veel mensen in het leven over het hoofd zien in prachtige kunstwerken door prachtige composities te maken en de kwaliteit van het licht nauwkeurig te vertalen. James geeft tips over hoe je een schilderij begint, hoe je randen weergeeft en als laatste stap details schildert zoals taps toelopende takken.

Portretschildervideo's voor beginners

Een les in het schilderen van huidtinten

Andrew Tischler geeft waardevol inzicht in drie manieren om het portretschilderproces te verbeteren. Van het maken van een onderschildering tot het bereiken van realistische huidtinten, leer welke kleuren je moet gebruiken en hoe je het portretschilderen als beginner moet benaderen. Een andere tip die Andrew geeft is hoe portretschilders nauwkeurigheid kunnen bereiken door gebruik te maken van de rastermethode .

Vermijd deze fout bij het portretschilderen

SIMPLIFY tekenen en schilderen gaat diep in op een van de meest voorkomende fouten van beginnende portretschilders: overmodellering. In plaats van zich te concentreren op de samenstellende kleine details van een werkstuk, laat deze docent beginners zien hoe ze zich eerst kunnen richten op de grotere waardeverhoudingen, en de referentie als een geheel kunnen zien. Gebruik Photoshop als hulpmiddel om de toonwaarde in de afbeelding nauwkeurig te bepalen alvorens aan een schilderij te beginnen.

Portretschilderen met aquarel

Doe inspiratie op bij HamRib Art's Het eerste aanknopingspunt voor dit schilderij is het verzadigen van het papier met water, zodat de kleuren in elkaar overlopen, wat een uitstekende manier is om zachte randen te creëren.

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.