Kunst Studio Benodigdheden - Beeldende Kunst Handleidingen

Carla Andrews 27-08-2023
Carla Andrews

Als u uw eigen kunstatelier wilt inrichten, moet u het uitrusten met de essentiële benodigdheden zodat u kunt beginnen met uw creatieve inspanningen.

Een paar dingen die handig zijn om te hebben in een kunstenaarsatelier zijn ramen voor natuurlijk licht, ventilatie, en stromend water om materialen schoon te maken.

Een kunstatelier is een persoonlijke ruimte voor een kunstenaar, de benodigdheden en meubels die u kiest en de manier waarop u het inricht, hangen af van uw smaak en stijl van werken. U zult waarschijnlijk niet alle benodigdheden op deze lijst willen hebben, maar u zou een paar apparaten kunnen ontdekken die een revolutie kunnen betekenen voor uw kunstopstelling.

Als je net zo verslaafd bent aan kunst maken als ik, zul je waarschijnlijk elke week uren en uren in je atelier doorbrengen met schilderen. Dus wil je het mooi maken. Neem een kijkje in deze lijst en kijk of er benodigdheden zijn die je atelierruimte kunnen verbeteren.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Kunst studio ontwerp inspiratie

Kunstmaterialen

Misschien hebt u al uw kunstbenodigdheden al klaarliggen om in uw atelierruimte te organiseren, maar als u op zoek bent naar specifieke schilder- of tekenbenodigdheden, bekijk dan enkele van deze aanbevelingen.

Schildersezel of tekenbord

Een goede, stevige ezel Ik heb verschillende ezels in mijn atelier, een om op mijn bureau te zetten als ik aan kleine schilderijen werk, een die ik mee naar buiten kan nemen en een grote atelierezel voor grotere werken.

Beste schildersezel om op grote schaal te schilderen

Winkel studio-ezels

H frame ezels zijn de stevigste optie, perfect voor het schilderen in het atelier in olie, acryl, pastel, tempura of was. Als u werkt op grote, zwaardere oppervlakken, geven H frame ezels u de stabiliteit die u nodig hebt tijdens het schilderen. Ze zijn niet zo gemakkelijk te manoeuvreren als sommige andere soorten ezels echter.

Beste budget ezel

Winkel budget ezels

A frame ezels zijn iets goedkoper dan H frames. Ze kunnen geen extra grote doeken houden zoals H frame ezels dat kunnen en ze zijn niet zo stevig. A frame ezels zijn lichter en gemakkelijker te vervoeren en in te pakken dan H frame ezels.

Beste tafelezel

Winkel tafelezels

Tafelezels zijn zeer geschikt voor olie- en acrylschilderijen als u een bureau of tafel hebt om aan te werken maar niet veel extra ruimte voor een grote ezel. Dit soort ezel is geschikt voor een kunstenaar die liever op relatief kleine doeken of panelen werkt.

Beste ezel voor aquarellisten

Winkel aquarel ezels

Aquarellisten werken onder een lage diagonale of horizontale hoek. De schildersezel waarnaar ik hierboven heb verwezen kan worden aangepast van een horizontale naar een verticale hoek, afhankelijk van uw werkstijl. Om te aquarelleren op een schildersezel hebt u ook een tekentafel zoals een groot stuk MDF of hardboard om je papier op te plakken, om het schilderij te ondersteunen.

Beste tekentafel

Winkeltekentafels

Koop een tekenstation dat u een grote ruimte biedt om te werken en dat volledig verstelbaar is, zodat u comfortabel kunt werken.

Palet

Winkel olie en acryl paletten .

Winkel aquarel paletten .

Je hebt een ruimte nodig om kleuren te mengen, de beste optie voor olie- en acrylschilders is een palet van gehard glas Dit is omdat ze gemakkelijk te reinigen -Veeg de verf gewoon weg met een papieren handdoek of schraap opgedroogde verf af met een scheermesje.

Keramische of plastic paletten zijn het beste voor aquarelverf. Neem er een met putjes en een ruimte om te mengen, zodat je in je tubetje verf kunt knijpen.

Borstels

Het is een goed idee om een mix van penselen in verschillende maten en vormen aan te schaffen.

Zachte borstels van marter of synthetische alternatieven worden het best gebruikt met waterverf of vloeibare olieverf.

Synthetische borstels zijn het best te gebruiken met acrylverf.

Stijve borstels van varkensvlees, of synthetische alternatieven zijn het best te gebruiken met dikke olieverf, omdat ze de stroperige kleur gemakkelijker over het oppervlak kunnen verplaatsen.

Potloden

Zelfs als je niet specifiek een potloodtekenaar bent, is het nuttig om wat potloden om composities te schetsen voor schilderijen, of te oefenen met tekenen.

Ik schilder met olie, dus ik heb een set van Faber Castell olie potloden -Ze zijn ongelooflijk zacht en werken uitstekend om gedetailleerde tekeningen te maken op doek of houten panelen.

Oppervlakken-papier, canvas & paneel

Leg een voorraad aan voor je atelier zodat je nooit zonder komt te zitten. Als de inspiratie om te schilderen toeslaat, wil je niet zonder ondergrond zitten om op te schilderen. Dit is het soort kunstvoorraad dat ik het vaakst koop.

Mijn voorkeur gaat uit naar schilderen op houten paneel met olie. Ik koop ze glad en gegrond zodat ik me geen zorgen hoef te maken over... oppervlaktevoorbereiding .

Er zijn enkele briljante merken van canvas , oliepapier , aquarelpapier en houten plank Hoewel ik het liefst op houten paneel werk, heb ik meestal veel verschillende soorten ondergrond in mijn atelier voor het geval ik op iets anders wil werken.

Diversen & accessoires

Borstelring

Winkelborstels

Dit is essentieel als u met olieverf werkt. Een borstelwasser met deksel bergt het oplosmiddel veilig op en voorkomt dat de dampen overweldigend worden in uw schilderruimte. Borstelwassers filteren ook verfsediment, waardoor het oplosmiddel (of het water als u met acrylverf schildert) langer schoon blijft.

Buiswringer

Winkel buiswringers

Knijp alle overtollige verf die in uw tube zit uit met een verfwringer. Het is een hulpmiddel dat u geld bespaart en voorkomt dat u verf verspilt.

Borstelzeep

Winkelborstel zeep

Penseelzeep van Masters is de beste optie voor het reinigen van penselen. Deze zeep reinigt olie, acryl en aquarel van penselen. Ook verzorgt het de penselen en conserveert ze, zodat ze hun veerkracht behouden.

Organiseer uw kunststudiobenodigdheden

Recipiënten voor borstels

Borstels zien er het beste uit als ze rechtop staan, en de haren raken minder snel beschadigd. U kunt een container vinden in uw huis - het kan een oude pot zijn, of een vaas die u niet gebruikt. U kunt zelfs een paar handgemaakte aardewerken stukken kopen om uw favoriete borstels in te bewaren en uw ruimte op te fleuren. Bekijk onze gids over hoe organiseer je penselen en andere benodigdheden voor meer tips.

Winkel borstelrollen

Een andere optie is om uw penselen in een doekrol te bewaren. Een penseelrol is een draagbare en ruimtebesparende optie. Pak al uw penselen in en berg ze na gebruik op.

Shop paint brush desk organiser on Etsy

Zie ook: Hoe de kunstvaardigheden te verbeteren

Opbergwagen

Winkelkarren

Als u veel kunstbenodigdheden hebt, is een rollende kar een geweldige manier om alles op één plaats te houden. Rij ermee door uw atelier en houd uw benodigdheden dichtbij. De planken geven gemakkelijk toegang tot kunstbenodigdheden. Koop extra containers om verf, pennen, potloden en kwasten in te scheiden.

Manden

Winkelmanden

Manden en schalen zijn ideaal om materialen in te deponeren. Koop meerdere manden om je voorraden te verdelen. Deze zijn handig als je een studioruimte deelt en al je voorraden bij elkaar moet verzamelen.

Studiokast

Winkel studiokasten

Gebruik de laden om papier en schetsboeken op te bergen en gebruik de kast om grotere materialen zoals doeken, panelen en verfkwasten op te bergen. Koop extra organisatoren die in de kast passen om kwasten gescheiden te houden van potloden en andere benodigdheden.

Bureau organiser

Winkel bureau organisatoren

Bewaar al uw pennen, potloden en zelfs penselen op één plek met een bureau-organizer.

Planken

Winkelrekken

Als je geen vloerruimte meer hebt, creëer dan aan de muur een ruimte om spullen op te bergen. Ik heb in mijn atelier planken hangen om drogende schilderijen op te bergen. Dat is voor mij een geweldige oplossing omdat ik ze kan uitstallen terwijl ze drogen voor het vernissen.

Je kunt van alles op je planken zetten, zoals potten met verfkwasten, planten, inkt, grote bakken verf, kunstboeken.

Winkel printrekken

Veel professionele kunstenaars maken hun eigen afdrukken en verkopen die online. Een afdrukrek is een manier om de afdrukken veilig op te bergen, zodat ze niet beschadigd raken.

Droogrek

Winkel droogrekken

Heeft u te weinig ruimte om droogschilderijen op te bergen? Koop een droogrek om schilderijen waterpas, veilig en stofvrij te houden.

Veiligheidsopslag

Jerrycan voor winkelolie

Als u met olieverf werkt, moet u olieverfafval op de juiste manier verwijderen. Bewaar met olie doordrenkte papieren handdoeken of doeken in een luchtdichte container totdat u het naar een afvalverwerkingsbedrijf kunt brengen. U hoeft geen groot afgesloten blik te kopen om olieverfafval in te bewaren, elke afgesloten container zou werken.

Elektronische kunstatelierbenodigdheden

Studio verlichting

Winkel studioverlichting

Goed licht is het meest essentiële voor een kunstenaar. Natuurlijk licht afkomstig van ramen is optimaal, maar soms kan natuurlijk licht te fel zijn en zorgen voor schitteringen op een schilderij, vooral als je met olieverf werkt.

Het beste kunstlicht voor een studio is daglichtgebalanceerd standaardlicht voor fotografische films, dat helder maar diffuus is. Zoek naar lampen met een CRI (kleurweergave-index) van 80+ en een CCT (kleurtemperatuur) van ongeveer 5500k.

Deze studiolampen zijn een geweldige optie voor het filmen of fotograferen van kunstwerken voor drukwerk. Zet ze elk in een hoek van 45 graden vanaf de tegenoverliggende zijden van het kunstwerk naar binnen gericht. Op die manier wordt het licht verspreid en worden er geen schaduwen geworpen.

optimale belichtingshoeken voor het fotograferen van kunst

Voor meer informatie over verlichting van kunstwerken en om de beste lampen voor de studio te vinden, inclusief tafellampen voor potloodtekenen, lees onze kunst studio verlichting gids.

Computer

Winkel computers

Een computer kan een handig hulpmiddel zijn om in de studio te hebben, voor het raadplegen van foto-referenties, het bewerken van beelden van uw kunstwerk en het delen ervan op uw website of sociale media.

Photoshop en een grafisch tablet

Photoshop is een handig hulpmiddel voor het bewerken van referentiefoto's of voor het bewerken van foto's van uw kunstwerk.

A grafisch tablet geeft precisie bij het bewerken van foto's, met een groot trackpad, stylus en drukgevoeligheid kun je kleine gebieden bewerken die je anders met alleen een computermuis zou missen.

Camera

Winkel camera's

Maak referentiefoto's om van te schilderen, of fotografeer je kunstwerk voor je website of sociale media. Fotografeer je kunstwerk voor drukwerk.

Printer

Winkel printers

Door thuis uw eigen kunstdrukken te maken, kunt u op lange termijn kosten besparen die u anders zou moeten uitgeven aan uitbesteding. Vind een recensie van de beste kunstdrukkers in onze gids.

Kunst studio benodigdheden: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Zie ook: De beste plakkaatverf: voor beginnende en professionele kunstenaars

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.