Beste plakkaatverfbenodigdheden: de ultieme lijst

Carla Andrews 13-08-2023
Carla Andrews

Vind de beste plakkaatverfbenodigdheden, van een overzicht van de verschillende beschikbare verfmerken tot de beste schildersezels om op locatie te schilderen. Dit is een volledige benodigdhedenlijst waarmee u een complete plakkaatverfschilderkit kunt samenstellen.

Gouache is een professioneel schildersmedium dat zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Kunstenaars kunnen er sterk gepigmenteerde, lichtechte kleuren mee krijgen die de voordelen bieden van een dekkende aquarel. Het is een eenvoudig schildermedium om te leren vanwege die ondoorzichtigheid, omdat kunstenaars de flexibiliteit hebben om van donker naar licht te schilderen en fouten te corrigeren.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Beste plakkaatverf

In het algemeen zijn de kenmerken van de beste plakkaatverf Professionele kunstenaars die hun werk willen verkopen of kunst willen maken volgens een archiveringsnorm, zoeken naar permanente, lichtechte pigmenten. Een andere eigenschap die professionals of kunstenaars die schilderijen willen maken die verder gaan dan de praktijk en het schetsboek, zoeken is enkelvoudige pigmentverf. Deze kan worden gemengd om schonere en levendigere kleurmengsels te maken.

Professionele kunstenaarskwaliteit

M. Graham M. Graham vervaardigt zijn verven meestal met enkelvoudige pigmenten die een uitstekende lichtechtheid hebben. M. Graham mengt zijn verven niet met vulstoffen of opacifieermiddelen en gebruikt in plaats daarvan een dichte pigmentlading om de dekkracht van de verf te verhogen. Dit betekent dat bepaalde pigmenten die transparanter van aard zijn, bijvoorbeeld magenta of gebrande sienna, transparanter uit de tube kunnen komen dan u zou doen.M. Graham laat het echter aan de kunstenaar over om titaanwit toe te voegen om de opaciteit van de kleuren te verhogen.

Schmincke lijkt qua kwaliteit erg op M. Graham, de kleuren zijn permanent en worden gemaakt met voornamelijk enkelvoudige pigmenten, waardoor kunstenaars schone kleurmengsels kunnen maken. De verf is zo fijn gemalen dat hij kan worden gebruikt met een 0,15 mm spuitkop.

Holbein Het is een duurder merk, maar het is het geld waard voor de kwaliteit van de verf. De verf, die favoriet is bij professionele Japanse gouache-kunstenaars en -ontwerpers, is van fijne kunstkwaliteit, permanent, streeploos en voelt heerlijk glad aan om mee te schilderen. Hun set primaire kleuren biedt kunstenaars een basis om een volledig chromatisch gamma van tinten en tonen te mengen.

Middenklasse & beginnersopties

Winsor & Newton ontwerpers gouache verf is een briljante middenklasse optie. Net als bij de professionele kunstenaar merken, wordt de opaciteit in de verfmix gecreëerd door pigment dichtheid in plaats van het gebruik van vulstoffen en opacifiers. De lichtechtheid van de kleuren varieert van gemiddeld tot goed en Winsor & Newton maken ook niet-giftige alternatieven voor pigmenten zoals cadmium. Met ongeveer $ 6,33 per tube, is de verf aan de minder dure kant van het spectrum.Maar als u de link bekijkt, hebben Blick en Jackson's Art vaak aanbiedingen. De sets bieden ook waar voor hun geld.

Da Vinci schildert De tubes verf zijn veel groter dan andere merken plakkaatverf, waardoor ze meer waar voor hun geld bieden wanneer de prijzen worden vergeleken. De consistentie is iets dikker dan andere plakkaatverf, maar de verf is levendig en voelt heerlijk aan.

Plakkaatverf penselen

Gouache is iets dikker dan aquarelverf en sommige technieken die met dit medium worden gebruikt, zoals drybrushen, vereisen minder water dan bij aquarelverf. Daarom zou ik adviseren om een kolinsky of synthetische plakkaatverfkwast die iets meer veerkracht heeft dan natuurlijke vezels van eekhoornwaterverfpenselen. Dit geeft kunstenaars de flexibiliteit om gemakkelijk wassingen te maken, of droog te penseelen.

De Da Vinci Casaneo is een penseel van fantastische kwaliteit, met zachte, synthetische vezels die de eigenschappen van Kazaans eekhoornhaar nabootsen. De haren hebben een veerkracht, perfect om de iets dikkere plakkaatverf te verplaatsen.

Zie ook: Olieverfschilderen: Veiligheid in de studio - Tips voor beeldende kunst

Koop een rond en plat penseel in een paar maten om verschillende markeringen te maken. Platte penselen zijn veelzijdig, omdat ze kunnen worden gebruikt om grote delen van het oppervlak te bedekken, of de rand van het penseel te gebruiken om lijnen en randen te maken.

De Escoda Versatil borstel is een ander geweldig synthetisch penseel dat zacht en absorberend is, maar een heerlijke knip en veer heeft, om vloeiende verf met gemak te verplaatsen. Gebruik een klein rond penseel om details te creëren, of een liner om extra kleine fijne lijnen te maken, zoals grassprietjes.

Hoewel synthetische penselen uitblinken in hun vermogen om iets dikkere verf te verplaatsen, zijn marterhouten penselen ook een goede keuze. Winsor & Newton Serie 7 kolinsky marterpenselen zijn geweldig voor fijne details en dunne lijnen.

Oppervlakken

Elke ondergrond voor aquarelverf werkt ook met plakkaatverf. Als u professionele, verkoopbare werken wilt maken die de tand des tijds kunnen doorstaan, adviseer ik dik, zuurvrij papier aan te schaffen.

Merken zoals Stonehenge , Canson en Bogen Ze maken allemaal fantastisch papier dat kan worden gekocht in warmgeperste, koudgeperste of ruwe varianten. Warmgeperst verwijst naar de oppervlaktestructuur en de manier waarop het papier is vervaardigd.

In tegenstelling tot koud geperst en ruw papier is warm geperst papier glad en minder absorberend. Ruw papier heeft de meeste oppervlaktestructuur en is ook het meest absorberend. Warm geperst papier kan geschikt zijn voor kunstenaars met een illustratieve stijl, of kunstenaars die graag met veel details schilderen. Details worden minder verdoezeld door de papiervezels wanneer glad warm geperst papier wordt gebruikt. Kunstenaars die met aquarel schilderennaast plakkaatverf en veel wassen met water, bij voorkeur op ruw of koud geperst papier.

Een andere geweldige ondergrond voor gouache-schilders is Aquabord Dit is een dik, zuurvrij karton van museumkwaliteit dat kan worden gebruikt met aquarel of gouache. Aquabord wordt geleverd in gewelfde varianten, zodat u uw schilderij recht aan de muur kunt hangen.

Door op Aquabord te schilderen, hoeft aquarelpapier niet te worden opgespannen of opgeplakt en is het oppervlak stabiel tijdens het werken. Dit geeft kunstenaars de flexibiliteit om wassingen aan te brengen zonder zich zorgen te maken dat het oppervlak knikt. Kunstenaars kunnen ook op een schildersezel rechtstreeks op het oppervlak schilderen zonder het op een steunbord te hoeven plakken.

Schetsboeken

Schetsboeken met katoenen aquarelpapier van 90 lb of zwaarder zijn een uitstekende aanvulling voor plein air schetsen, compositieplanning of meenemen naar de les. Strathmore Visueel Tijdschrift heeft dik, zuurvrij papier in een spiraal gebonden tijdschrift met een harde lederlook omslag.

Potloden

Voor sommige kunstenaars zijn potloden een onmisbaar gereedschap voor elk medium. Een goede tip is het gebruik van wateroplosbare potloden Op die manier lossen ze op als je eroverheen schildert, zodat het werk vrij blijft van overtollige lijnen en tekeningen. Je kunt ook aquarelpotloden gebruiken naast plakkaatverf, waarbij je over vaste kleuren heen tekent om fijne details weer te geven.

Palet

Paletten voor aquarelverf werken ook goed met plakkaatverf. Neem een palet met putjes om de kleuren in te knijpen en een ruimte om te mengen. Plakkaatverf is gemakkelijk schoon te maken, gewoon het palet wassen met water en zeep.

Zie ook: Houtskooltekenen voor beginners

Er zijn verschillende opties, afhankelijk van uw behoeften en budget. Als u van plan bent het grootste deel van uw tijd in de studio door te brengen, is een keramisch palet een zware en stevige optie die tijdens het gebruik niet zal verschuiven. Stephen Quiller porseleinen palet Het bevat 32 putjes om kleuren uit te knijpen en wordt geleverd met een deksel om kleuren langer vers te houden. De voordelen van het gebruik van een porseleinen palet zijn dat het niet vlekt, gemakkelijk schoon te maken is en het oppervlak helpt om de vochtigheid van de verf te behouden.

Plastic paletten zijn een goedkopere optie voor gouache-schilders. Ze zijn licht en perfect om mee naar buiten te nemen om te schilderen. en plein air . dit palet door Mijello is luchtdicht en lekvrij, waardoor kleuren langer nat blijven. Pak het op in je tas zonder je zorgen te maken over morsen.

Gommen

Gouacheverf kan niet worden uitgewist, maar potloodstrepen en aquarelpotloodstrepen wel. A gekneed gummetje is essentieel voor het uitwrijven van tekeningen, omdat het de sporen lichtjes van het papier haalt zonder de papiervezels te beschadigen.

Water beker

Krijg een opvouwbare plastic beker om mee te nemen in een tas voor onderweg of om op locatie te schilderen.

U kunt ook een aantal handgemaakt aardewerk van een keramiste op Etsy Deze bekers hebben een borstelsteun, zodat u uw borstel plat kunt leggen in plaats van hem ondersteboven in het water te houden, waar de borstelharen uit elkaar gaan staan.

Schildersezel voor gouache

De New Wave u.goPlein Air Ezel is een lichtgewicht en stevige ezel, perfect om op locatie te schilderen. Paint on Aquabord panelen Gouache is niet zo vloeibaar als aquarelverf, dus schilder met de ezel schuin voor het beste resultaat.

Extra gouache benodigdheden

Afplakband

Voor schone randen haal je wat schilderstape Tape kan ook worden gebruikt om papier op een bord te bevestigen bij het schilderen, waardoor kunstenaars op een schildersezel kunnen steunen om te schilderen.

Clip

Bulldog clips zijn handig voor schetsboekwerk, om pagina's op hun plaats te houden zodat ze niet verschuiven tijdens het werken. Klem de pagina van je schetsboek vast aan een steunbord, om het stabiel te houden en te voorkomen dat er kleuren worden gemorst op de volgende pagina.

Eindelijk

Gouache is een relatief eenvoudig medium om te leren en er zijn niet al te veel benodigdheden voor nodig. Alles wat je echt nodig hebt is een paar tubes verf, wat papier, een penseel en wat water. Als je meer wilt leren over het gouache-schilderproces, lees dan onze gouache schilderen voor beginners gids of kijk op onze blog voor ideeën voor plakkaatverfschilderijen .

Volg een les op Skillshare Van botanische illustraties tot prachtige zeegezichten, leer de basis van getalenteerde kunstenaars.

De Skillshare blog geeft ook een uitgebreide gids over Gouache-schilderen voor beginners.

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.