Beste penseelstiften voor kunstenaars

Carla Andrews 31-05-2023
Carla Andrews

In deze gids bevelen we 10 van de beste penseelstiften voor kunstenaars aan op basis van prestaties en prijs. De beoordeling omvat markers , aquarelstiften Alle penseelpennen op deze lijst zijn van artistieke kwaliteit en geschikt voor illustratie en fine art praktijken.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Winsor & Newton ProMarker aquarelmarkers

Winsor & Newton aquarelmarkers kopen

Kenmerken: aquarelstiften, 36 kleuren, professionele kwaliteit

Deze markers op waterbasis zijn perfect voor degenen die de controle van een pen willen met de pigmentatie van verf. Ze hebben een ontwerp met twee uiteinden, een penseelpunt en een fijne punt, waardoor ze veelzijdig zijn voor zowel dikke als dunne lijnen. De inkt is geurloos, niet giftig en bloedarm. Ze zijn ook verkrijgbaar in een reeks van 36 kleuren, zodat u kunt mixen en matchen om uw eigen aangepaste palet te creëren.

Aquarelmarkers zijn de perfecte penseelstiften voor degenen die schilderachtige effecten en delicate wassingen willen bereiken. Ze zijn ook vrij veelzijdig in hoe ze kunnen worden gebruikt: maak kleurstalen op een aquarelpalet, maak dan een penseel nat en schilder ermee zoals met aquarel. Je kunt er ook mee tekenen als gewone markers en dan een penseel natmaken en over de bovenkant schilderen om de kleuren te mengen.

Copic Sketch Markers

Copic schetsmarkers kopen

Kenmerken: 358 kleuren, op alcoholbasis, niet oplosbaar in water, professionele kwaliteit, navulbaar

Copic sketch markers behoren tot de populairste penseelstiften onder kunstenaars. Ze zijn op alcoholbasis, waardoor ze rijke en levendige kleuren hebben. Ze hebben een ontwerp met twee uiteinden, een penseelpunt en een beitel - maak brede streken en vul achtergronden in met de beitelpunt.

Er is een ruime keuze aan kleuren, met 358 tinten navulbare inkt. Koop een grote set, of een specifieke set met primair, pastel of diepe tinten, afhankelijk van uw project. De kleuren zijn intens en levendig en door de grote hoeveelheid inkt in het reservoir gaan de pennen lang mee.

Copic Sketch markers zijn de gouden standaard van markers voor professionele kunstenaars, cartoonisten en illustratoren, dus per marker zijn ze aan de dure kant. Als je echter dezelfde kwaliteit wilt voor een lagere prijs, de Copic Ciao Met minder kleuren en een slanker ontwerp zijn ze een voordeligere penseelpen.

Tombow Fudenosuke

Tombow Fudenosuke kwaststiften kopen

Eigenschappen: kalligrafiepen, verkrijgbaar in basiskleuren, budgetvriendelijk, harde penseelpunt

De Tombow Fudenosuke is een pen ontworpen voor kalligrafie en belettering. Hij heeft een zachte en flexibele nylon penseelpunt die het gemakkelijk maakt om zowel dikke als dunne lijnen te produceren door de druk op de penpunt te veranderen. De inkt is op waterbasis en geurloos.

De punt is harder en fijner dan sommige van de andere penseelstiften op de lijst, zodat de lijnen veel dunner lijken. Deze pen is ongelooflijk betaalbaar, met slechts een paar dollar, en het is een geweldige optie voor degenen die precisie in hun tekeningen willen bereiken. De pennen zijn niet navulbaar en komen in verschillende basiskleuren.

Kuretake Zig Clean Color Real Brush

Koop Kuretake Zig Clean Color Real Brush

Zie ook: Beste reis aquarelpenseel

Kenmerken: aquarelstift, 80 kleuren, flexibele punt

De Kuretake Zig Clean Color Real Brush pennen hebben een extra fijne, maar flexibele punt, waarmee je de lijndikte kunt variëren om vegende dunne of medium streken te maken. Het mooie van deze brushpennen is dat ze verkrijgbaar zijn in een aantal spannende kleurpakketten en selecties. Kies uit hun pakketten met popkleuren, pure kleuren en portretkleuren.

Gebruik deze penseelstiften voor striptekenen, illustreren, manga tekenen, of voor het creëren van prachtige aquareleffecten. Wanneer u water gebruikt om washes te creëren, zorg er dan voor dat u op een dikke aquarelpapier Aquarelpapier is absorberender dan gewoon papier, zodat het in staat is om wassingen van water aan te kunnen zonder te knikken.

Pentel Pocket Brush Pen

Pentel Pocket Brush Pen kopen

Kenmerken: kalligrafie pen, pigment inkt, niet in water oplosbaar, flexibele haren, navulbaar

Dit is de perfecte pen voor lijntekenen, contourtekenen en monochrome illustraties. Met deze pen krijgt u twee vullingen met gitzwarte pigmentinkt, die zowel permanent als langdurig is. De penpunt is flexibel, zodat u brede streken of zeer fijne streken kunt maken, afhankelijk van de uitgeoefende druk.

De Pentel Pocket Brush Pen is een betaalbare en betrouwbare keuze voor kunstenaars die consistente resultaten willen bereiken. Hij is echter duurder dan de Kuretake Zig Clean Color pennen. De punt glijdt over het papier en voelt zacht aan, maar het vergt oefening om ultradunne lijnen te bereiken, vanwege de flexibiliteit van de penpunt. Als de inkt opraakt, kun je het penseel gebruiken om droge penseeleffecten te creëren.van gebroken inkt. Als u graag een beetje textuur in uw tekeningen maakt, kunt u het gebruiken totdat het op is voordat u de cartridge vervangt. Als u geïnteresseerd bent in het leren van meer over inkttekening en hoe te beginnen, bekijk onze gids.

Kuretake Penseelstiften

Koop Kuretake Penseelstiften

Kenmerken: kalligrafie pen, gitzwarte inkt, niet oplosbaar in water, flexibele haren, navulbaar

Dit is een sumi-e vulpen met zwarte inkt in een slanke zwarte behuizing. De nylon borstelharen zijn ultrafijn, lopen taps toe tot een punt en hebben de juiste hoeveelheid grip om de kunstenaar in staat te stellen gecontroleerde streken te maken. Hij wordt geleverd met drie inktpatronen en is geïnspireerd op traditionele Japanse kalligrafie pennen. Deze pen is een geweldige optie voor kunstenaars die willen tekenen met gitzwarte inkt omlijntekeningen, kalligrafie of letterontwerpen maken.

Tombow Dual Brush pennen

Tombow Dual Brush-pennen kopen

Kenmerken: aquarelpenseelpen, betaalbare studentenkwaliteit, 108 kleuren

Dit is een andere aquarelpenseelstift, met een dubbelzijdig ontwerp, met een penseelpunt en een fijne punt voor detailwerk. Deze pennen zijn betaalbaarder dan de Winsor & Newton aquarelpenseelstiften en er is een groter kleurengamma. Kunstenaars kunnen ook een kleurloze blender kopen om verlopen en zachte randen te creëren. Kies uit kleuren van huidtinten, oceaankleuren, kleuren van zonsondergang en meer. Teken ophet papier met de markeerstiften en voeg water toe om aquareleffecten te creëren, of doop de punten van de stiften in water om wassingen te maken.

Faber-Castell Pitt pennen

Faber-Castell Pitt kunstenaarsstiften

Eigenschappen: Oost-Indische inkt, watervast na drogen, lichtecht, professionele kwaliteit, 58 kleuren

Deze pennen worden geleverd in een selectie van 58 kleuren, zijn op pigmentbasis en lichtecht. Dit betekent dat de kleuren niet vervagen na verloop van tijd, in tegenstelling tot sommige van de andere pennen op de lijst die op kleurstof gebaseerd zijn. De pennen zijn verkrijgbaar met penseelpunten, of met fijne punten en zijn goedkoper dan Copic Markers en Winsor & Newton penseelstiften. Meng de rijk gekleurde penseelstiften om nieuwe tinten te maken, of gebruik ze op hunom gedetailleerd lijnwerk te maken.

Royal Talens Ecoline Penseelstiften

Koop Royal Talens Ecoline Penseelpennen

Kenmerken: aquarelpenseelstiften, 29 kleuren, groot formaat

Dit zijn aquarelpenseelstiften van Nederlandse makelij met een zachte en flexibele penseelpunt. De Ecoline-reeks is groot van formaat, zodat er veel inkt in kan. Dit betekent ook dat u bredere lijnen kunt bereiken wanneer u meer druk uitoefent. De inkt is gepigmenteerd, levendig en de kleuren mengen prachtig om nieuwe tinten te creëren. U kunt ook een kleurloze blender krijgen om te helpen met verlopen.

Copic Gasenfude Brush Tip Pen

Copic Gasenfude Brush Tip Pen kopen

Kenmerken: kalligrafiepen, flexibele punt, zwarte inkt, betaalbaar, niet in water oplosbaar

Dit penseel is ontworpen om te lijken op een traditioneel Japans sumi-e penseel.

Met langhoudende, gitzwarte inkt is dit het perfecte gereedschap voor het maken van lijntekeningen, mangakunst en striptekeningen. De punt is flexibel, dus varieer de hoek en druk van de penpunt om verschillende lijndiktes te bereiken tijdens de streken. Met een penpunt van nylonhaar lopen de haren taps toe tot een punt en klikken ze vast, zodat de kunstenaar snelle, vegende streken en fijne details kan maken.

Zie ook: Beweging in de kunst: hoe kunstenaars beweging overbrengen

De inkt van de pen pikt de textuur van het papier op, dus net als bij alle pennen op deze lijst, moet u zorgen voor een gladde en dikke pen. markeerpapier om aan te werken voor optimale resultaten.

Eindelijk

We hopen dat je de perfecte penseelpen hebt gevonden! Of je nu op zoek bent naar een pen om kalligrafie of stripkunst te beoefenen, om details toe te voegen aan je tekeningen of om aquareleffecten te schilderen, er is zeker een pen in deze lijst die perfect voor je is. Experimenteer met verschillende merken en vind de pen die het beste bij je past. Voor een overzicht van de beste pennen voor kunstenaars bekijk onze recensie!

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.