Acrylschilderen voor beginners: Leer hoe je acrylverf moet schilderen

Carla Andrews 11-10-2023
Carla Andrews

Acrylschilderen voor beginners: leer de essentiële technieken en hoe je acrylschilderbenodigdheden gebruikt om de beste resultaten te krijgen.

Het acrylschildermedium is een geweldige keuze voor beginners. Je hebt niet te veel verschillende materialen nodig om te beginnen, de verf droogt snel en is gemakkelijk schoon te maken. Bovendien kunnen kunstenaars een grote verscheidenheid aan effecten creëren, afhankelijk van de toegevoegde mediums en de gebruikte technieken.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Acrylschilderen voor beginners: de basis

Voordat we de meer geavanceerde acryltechnieken leren kennen, zullen we eerst de basisbeginselen doornemen. U moet enkele eigenschappen van acrylverf kennen, weten hoe het werkt en hoe het op het doek kan worden aangebracht.

Acrylverf is een wateroplosbaar, sneldrogend medium. Het bestaat uit bindmiddel (meestal een polymeerhars) en pigment. De meeste merken acrylverf drogen in ongeveer 30 minuten tot een uur, hoewel dit afhangt van hoe dik de verf is opgebracht. De snelle droogtijd past bij kunstenaars die graag snel werken en ook op droge lagen werken om harde randen en gedefinieerde lijnen te creëren.

Als de snelle droging een belemmering vormt voor de effecten die u wilt bereiken (zoals mengen), kunt u de droogtijd veranderen door een langzaam drogend medium of door gebruik te maken van Open Acrylverf .

De veelzijdigheid van acrylverf in combinatie met de lichtechtheid maakt het aantrekkelijk voor professionele kunstenaars. Professionele schilders kunnen kunstwerken van galeriekwaliteit maken. Droge acrylverf heeft een sterke, flexibele film. Bij merken van professionele kwaliteit is de kleur permanent. Verwacht dat schilderijen de tand des tijds zullen doorstaan.

Maak je je penseel nat voordat je acrylverf gebruikt?

Acrylverf is in natte toestand oplosbaar in water. Daardoor is acryl relatief gemakkelijk schoon te maken en te schilderen in vergelijking met olie. Voeg water toe aan het verfmengsel om het vloeibaarder en transparanter te maken.

Als je echter te veel water toevoegt, kan de verffilm broos worden. Daarom voegen kunstenaars additieven en acrylverfmediums toe om de body van de verf te verlengen, zonder de verffilm aan te tasten.

Kunstenaars hoeven geen water toe te voegen aan acrylverf. Je kunt rechtstreeks uit de tube schilderen. Gebruik wel water om penselen schoon te maken.

Hoewel acrylverf in water oplosbaar is wanneer het nat is, is het niet oplosbaar wanneer het droog is. In dit opzicht verschilt het van aquarel en gouache Dit betekent dat u meerdere afzonderlijke lagen nat op droog kunt aanbrengen zonder dat de kleuren zich met elkaar vermengen.

Acrylschilderen voor beginners: hoe te beginnen met schilderen

Acrylverf is veelzijdig en met de toevoeging van een medium kunnen kunstenaars de verwerkingseigenschappen veranderen. Maak de verf vloeibaar en doorschijnend zodat hij zich gedraagt als een olieglazuur met een glaceermedium. Of verdik de verf met gel of pasta om dikke impasto schilderijen te maken zoals Van Gogh. Zoals u ziet, zijn er veel verschillende manieren om acrylverf te benaderen en een veelheid aan effecten die u kuntbereiken.

Bepaal tot welke kunststijl u zich aangetrokken voelt en wat u graag zou maken. Als u van dikke textuur houdt, neem dan wat paletmessen en modelleerpasta Stapel verf op het doek om sculpturaal ogende werken te maken.

Om realisme te creëren heb je nodig zachte fijne penselen en een glazuurmiddel Laat eerdere lagen drogen voordat u de volgende laag verf aanbrengt om harde randen en duidelijke details te creëren. Glaceermedium verhoogt de open werktijd van acryl, zodat u het kunt gebruiken om kleuren in elkaar te mengen. Grotere zachte penselen zijn geweldig voor het mengen. Door een verscheidenheid aan mengtechnieken, glazuren en lagen te gebruiken, kunt u de illusie van detail creëren.

Er zijn tal van technieken om met acryl te leren tekenen. Neem een spetterborstel van Liquitex en veeg verf op het doek om sneeuw of sterrenhemels te maken. Lees onze handleiding voor technieken om meer te leren over merken maken.

Moet je eerst leren tekenen voordat je leert acrylschilderen?

Het antwoord op deze vraag hangt echt af van de stijl waar je van houdt. Als je van abstract schilderen houdt, hoef je niet te kunnen tekenen. Probeer je hand te leggen op gietschilderij en zie hoe de kleuren wervelen in ingewikkelde patronen.

Om een realistische structuur, compositie of details in een kunstwerk te creëren, is het goed om te beginnen met een tekenoefening, omdat dit je schildervaardigheid naar een hoger niveau kan tillen. De rastermethode kan kunstenaars helpen bij het bereiken van nauwkeurige composities, perspectieven en plaatsingen van verschillende elementen in een kunstwerk. Veel kunstenaars gebruiken deze techniek, zowel professionals als beginners. Bij deze methode wordt een raster gemaakt op een referentiefoto (of kleinere tekening) en een raster met dezelfde verhoudingen op uw oppervlak, waarna het beeld wordt overgebracht op het grotere oppervlak, waarbij de rasterlijnen worden gebruikt alsreferentiepunten.

Hoe acrylverf schoonmaken

Acrylverf is gemakkelijk schoon te maken in vergelijking met olieverf. Aangezien acryl een in water oplosbaar medium is, heb je slechts een kopje water nodig om de verf van de haren te verwijderen.

Acrylverf droogt snel, dus zorg ervoor dat u materialen meteen schoonmaakt. Zelfs als u een kwast 20 minuten opzij legt, zal de verf beginnen uit te harden. Als uw kwasten echter stijf worden van de opgedroogde verf, is het mogelijk om de verf van de haren te verwijderen. Lees deze gids om erachter te komen hoe verwijder je opgedroogde acrylverf van penselen? .

Om het penseel schoon te maken, draai het rond in een pot met water. Veeg het vervolgens af op een papieren handdoek, de wrijving zal het pigment en de acryl van de haren verwijderen.

Was de penselen aan het eind van de schildersessie opnieuw met dit borstel zeep en conditioner Door de borstels te conditioneren, blijven ze behouden. Borstels behouden hun vorm veel langer.

De beste acrylschilderbenodigdheden voor beginners

Acrylverf kan met verschillende benodigdheden worden gebruikt. De benodigdheden die u kiest, zijn van invloed op het resultaat van uw schilderij en op hoe het voelt om verschillende acrylschildertechnieken te gebruiken.

De beste acrylverf

Er zijn grofweg drie soorten acrylverf. Zwaar lichaam is dik en verf houdt penseelstreken vast op het doek. Dit type verf is geweldig voor als je dikke, schilderachtige stijlen wilt bereiken, zoals de impasto-techniek.

Zacht lichaam De verf is vloeibaar, wat haar geschikt maakt voor het weergeven van fijne details en het werken met glazuren.

De derde soort verf is dik van textuur maar heeft een lange open werktijd. Gouden Open Acryl drogen ongeveer in hetzelfde tempo als olieverf. Het kan ongeveer een dag of langer duren voordat Open Acrylverf droog is. Kunstenaars die technieken willen gebruiken zoals urenlang mengen, geven de voorkeur aan dit type verf. U kunt ook de nat-in-nat schildertechniek met open acryl.

Studenten- vs kunstenaars-verf

U hebt wellicht gezien dat er reclame wordt gemaakt voor verf van "studentenkwaliteit" en "kunstenaarskwaliteit" of "professionele kwaliteit". Er zijn opmerkelijke verschillen tussen de twee soorten. Studentenverf is goedkoper, vaak omdat deze is opgeblazen met additieven die de body van de verf verlengen. Verf van professionele kwaliteit gebruikt eersteklas bindmiddel, heeft minder additieven en het pigmentgehalte is hoger.

Als u verf van kunstenaarskwaliteit gebruikt, krijgt u schonere mengingen en verschijnen de kleuren helderder op het doek.

Gouden Acrylverf zijn van uitstekende kwaliteit en kunstenaarskwaliteit. Ze zijn duurder dan andere merken. Bespaar kosten door minder acrylverf te kiezen (je hebt er niet veel nodig om een compleet palet te maken!).

Als u een totale beginner bent en met het medium wilt experimenteren voordat u zich vastlegt op kwaliteitskleuren, Winsor & Newton Galeria reeks is goede waarde.

Lees onze acrylverf review voor een grondigere kijk op verschillende merken acrylverf.

Welke kleuren heb je nodig voor acrylverf?

Welke kleuren u nodig hebt voor acrylschilderen hangt af van de onderwerpen die u schildert. Als u graag groene landschappen schildert, kunnen een paar verschillende groene kleuren het mengproces versnellen. Voor portretschilderen helpt het om laag chromatische (gedempte) kleuren in uw palet te hebben. Anders Zorn gebruikte bijvoorbeeld een beperkt, gedempt palet van gele oker, vermiljoen, ivoorzwart en titaanwit.waarmee hij zijn portretten maakte. Hiermee kon hij een groot toonbereik en realistische huidskleuren creëren. Lees meer over de Anders Zorn palet hier .

Om een chromatisch en tonaal kleurengamma te maken, hebt u een palet nodig van de primaries, wit en een kleur om schaduw te creëren. Door te beginnen met een palet van primaries, wordt u gestimuleerd om kleurmengsels vanuit het niets te maken, in plaats van te vertrouwen op extra secundaire en tertiaire pigmenten die u zelf zou kunnen mengen. Een prachtig palet waarmee schilders de grootstechromatisch en tonaal bereik van slechts zes kleuren, bevat warme en koele versies van de primaire kleuren (plus Titanium White en Burnt Umber).

Blauw : Ultramarijn (koel) & Phthalo blauw (warm)

Rood : Cadmiumrood of pyrroolrood (warm) & Magenta (koel)

Geel : Citroengeel (koel) & Cadmiumgeel Deep of Hansa Geel (warm)

De Gouden Moderne Theorie Zwaar Lichaam Set bevat een reeks kleuren die een geweldig basispalet vormen. Voeg kleuren naar wens toe, ik zou aanraden om ook Burnt Umber toe te voegen.

Ondergronden: doeken, panelen en papier voor acrylverf

Papier, doek, houten paneel en Gessobord zijn allemaal fantastische dragers voor het medium.

Als je fijne details en glazuren wilt schilderen, houten panelen of Gessobord zouden goede opties kunnen zijn, aangezien zij de gladste en hardste oppervlakken bieden.

Voor kunstenaars die graag op grotere schaal schilderen, doeken zijn licht van gewicht. Linnen is steviger en trekt minder snel krom dan katoen, maar katoen is budgetvriendelijker.

Papier is een goede keuze voor beginners omdat het de goedkoopste is. Lijst een kunstwerk in als u het mooi vindt! Bekijk onze acryl papier beoordeling als je meer wilt weten over alle verschillende papiermerken.

Bekijk andere aanbevelingen in onze acrylverf oppervlakte gids .

Penselen voor acrylverf

Synthetische penselen werken het beste met acrylverf, omdat ze veerkrachtig genoeg zijn om dikkere vloeistof te verplaatsen. Bovendien zijn de haren beter bestand tegen de chemicaliën in de acrylformule dan penselen van natuurlijk haar.

De Catalyst Polytip borstels van Princeton zijn stijf als varkenshaar, waardoor ze bijzonder geschikt zijn om te bewegen zwaar lichaam acryl .

Isabey Isacryl penselen hebben zachtere synthetische vezels die beter werken met zachte acrylverf en technieken als mengen en glaceren.

Je hebt niet al te veel penselen nodig om te beginnen, een breed plat penseel is geweldig voor het bedekken van grote delen van het doek. Ronde penselen werken het beste voor details.

Lees onze gids voor meer informatie over de beste acrylverfkwasten .

Mediums

Verander de verwerkingseigenschappen van acrylverf met een medium .

Om de open werktijd van gewone acrylverf met enkele uren te verlengen, kunt u de Golden Open Medium in het verfmengsel. Het maakt de verf werkbaar voor 1-3 uur.

Gebruik een glazuurmiddel om de vloeibaarheid en transparantie van de verf te vergroten. Gebruik dit medium om subtiele kleurverschuivingen te creëren en fijne details weer te geven.

Om de dikte van de verf te vergroten, meng het met wat modelleerpasta Gebruik een stijve borstel, paletmes of wiggereedschap om textuur-acryl op het canvas aan te brengen. Bouw texturen op die er driedimensionaal uitzien.

Paletten

Glazen paletten zijn het gemakkelijkst schoon te maken en bieden de gladste en grootste ruimte om te mengen. Dit palet van New Wave komt in drie kleuren, grijs, wit en helder. Het grijze palet zorgt voor een neutrale achtergrond, waardoor kunstenaars de waarden beter kunnen inschatten bij het mengen. Het past binnen de Masterson Palette Seal die kan worden gebruikt om te voorkomen dat verf snel droogt. Om een glazen palet schoon te maken, neemt u een plat scheermes en schraapt u de verf er gewoon af.

A stay wet palet is een andere briljante optie voor acrylschilders. In combinatie met Gouden Open Acryl kunnen kleuren dagenlang nat blijven op het palet.

Schildersezels

Schildersezels zijn niet nodig voor acrylverf. Als u kleine werken op papier maakt en de verf verdunt tot een vloeibare consistentie, kan het natuurlijker aanvoelen om aan een bureau of tafel te werken met het papier plat.

Wanneer u besluit om op een doek of paneel te werken, is het veel logischer om het rechtop op een ezel te zetten.

Studio H frame ezels zijn het meest stabiel en geschikt voor grote oppervlakken. Haal wat borstels met lange steel die balans in je hand waardoor werken onder deze hoek makkelijker aanvoelt.

Een frame ezels zijn meestal goedkoper en sommige kunnen worden ingeklapt. Ze ondersteunen middelgrote tot grote doeken. Ze zijn echter niet zo stabiel als de H-frames.

Als u verwacht te werken aan kleine tot middelgrote doeken en u wilt zittend aan een bureau werken, dan is een tafelezel kunnen de perfecte keuze zijn. Ze zijn vaak het goedkoopst en geweldig voor beginners.

Tips voor het inrichten van uw werkruimte voor acrylschilderen

Zorg er eerst voor dat je schilderoppervlak (doek, paneel, papier enz.) klaar is om op te schilderen. Ruw doek en hout moeten een paar lagen kit en gesso worden aangebracht voordat je gaat schilderen. Volg deze gids De handleiding voor de voorbereiding van het oppervlak is geschreven voor olieschilders, maar hetzelfde proces geldt voor acrylschilders, zolang u een acrylgrondverf kiest (en geen oliegrondverf).

De meeste doeken die u in kunstwinkels koopt zijn al gegrond. Sommige panelen zoals deze door Ampersand Er zijn een paar lagen gesso op aangebracht. Als op uw panelen staat dat ze gegrond zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken over verdere voorbereiding van het oppervlak. Ik koop gegrondverfde oppervlakken om de tijd te besparen die het kost om ze voor te bereiden.

Kleurmengsels testen in een schetsboek

Verschillende kunstenaars plannen hun schilderijen op verschillende manieren. Het kost tijd om de vaardigheid van het kleuren mengen onder de knie te krijgen. Het helpt om te oefenen en kleurmengstudies te plannen in een schetsboek. Sommige kunstenaars schetsen ook miniatuurcomposities van hun schilderij voordat ze aan hun werk beginnen. Voor een uitgebreide handleiding over het mengen van kleur, kijk naar onze gids voor het mengen van kleuren .

Een tekening maken

Als je eenmaal je oppervlak gegrond en klaar hebt, is een optionele stap het maken van een tekening op het doek, zodat je de lay-out van het werkstuk kunt plannen en hoe de verschillende elementen bij elkaar passen. Veel kunstenaars vinden het nuttig om eerst hun compositie te plannen. Als je niet vertrouwd bent met nauwkeurig tekenen, of als je wilt dat je werkstuk zo nauwkeurig mogelijk is, volg de raster methode van tekenen Het helpt om een apparaat te hebben zoals een laptop, iPad, of zelfs een afdruk van uw referentie om naar te verwijzen terwijl u werkt.

Meng eerst de kleuren

Als je doek en tekening klaar zijn, helpt het ook om je kleuren vooraf gemengd te hebben, voor het specifieke deel waaraan je werkt. Om de kleuren nat te houden op het palet, gebruik je een stay wet palet en open werkmedium .

Houd uw materialen schoon tijdens de sessie

Houd twee potten met water en papieren handdoeken bij de hand. De eerste pot kan worden gebruikt om het grootste deel van de verf te verwijderen. Veeg vervolgens de kwast af op een papieren handdoek. Draai de kwast rond de pot met schoon water om overtollige verf te verwijderen. Vergeet niet om de kwasten niet met de haren naar beneden in het water te laten staan, want dan gaan ze splijten. Leg ze in plaats daarvan plat neer om te drogen. Als u uw ruimte wilt verfraaien, haal dan wathandgemaakt aardewerk om borstels te wassen. Deze borstelringen van Etsy komen met verfkwasthouders zodat je ze plat kunt leggen.

Bescherm uw werkruimte, vooral als u gietschilderijen maakt of gebarende schildertechnieken gebruikt. Leg tafelkleden en oppervlaktedoeken neer, draag een schort en handschoenen.

Als u meer wilt weten over de beste benodigdheden om uw studio mee in te richten, bekijk dan onze gids voor kunststudiobenodigdheden Krijg wat organisatie- en opslagtips in deze gids .

Acrylschildertechnieken voor beginners

Er zijn talrijke acrylschildertechnieken die gemakkelijk te leren zijn en leuk om mee te experimenteren voor beginners.

Begin een schilderij door blokkeren in Blokkeer alle basiskleuren die u in uw referentie ziet en laat details weg. Wacht tot dit droog is en breng vervolgens details en highlights aan. Blokkeren is misschien wel de gemakkelijkste manier om met acrylverf te beginnen en stelt u in staat realistische effecten te creëren met afzonderlijke kleurlagen.

Bij de impasto techniek wordt dikke verf op het doek aangebracht. Gebruik een medium als modelleerpasta en een harde borstel -penseelstreken zullen behouden blijven op het oppervlak. Lees meer over deze techniek in onze impasto handleiding .

Mengen met acryl is vrij eenvoudig. Neem een medium om de open werktijd te verlengen en een zachte borstel om naadloze kleurverlopen te mengen.

Vanwege de snelle droogtijd, laagje nat op droog Acryl is relatief eenvoudig. Maak harde randen en fijne details die los staan van de droge lagen eronder. Door aparte kleurlagen te maken, kun je rijke diepte in je schilderij creëren.

Wees creatief met acrylverf. Gebruik acrylverf om gietschilderijen of airbrush Als je de beste verven voor acrylschilderijen bekijk dan onze gids.

Lees ons overzicht van 19 populaire technieken en markeermethodes met acryl in onze acrylschildertechnieken tutorial .

Tips voor het mengen van acrylverf voor beginners

Er zijn veel voorkomende fouten die mensen maken bij het leren schilderen met acrylverf voor beginners. Ik heb een aantal van de meest essentiële tips voor het mengen van acrylverf uitgelicht, zodat je weet waar je je aandacht op moet richten om snel beter te worden.

Tip 1: Oefen het mengen van kleuren

Kleur mengen is een van de belangrijkste vaardigheden die u als schilder zult leren. Veel kunstenaars schilderen met losse penseelstreken en een gebrek aan detail, maar wanneer kleuren op harmonieuze en realistische manieren worden gecombineerd, kunnen aantrekkelijke composities en effecten worden bereikt. Het beheersen van kleur mengen geeft u de ultieme controle over uw schilderij en het bereiken van uw gewenste resultaten. Door te lezen over kleur mengenen het beoefenen van de methode beschreven in deze handleiding De handleiding schetst de interactie tussen de verschillende pigmenten en een methode om een kleur te vergelijken met een referentie.

Tip 2: Gebruik niet te veel witte of zwarte verf

Een fout die beginners vaak maken bij het schilderen, is het gebruik van zuiver titaanwit in hooglichten. In het echte leven zie je zelden zuiver witte hooglichten. Als je goed kijkt naar de kleuren om je heen, zullen lichte hooglichten in feite lichte grijstinten of andere subtiele kleuren zijn. Bijvoorbeeld, witte wolken zullen in hun lichtste gedeelte lichtblauw/grijs zijn, soms met een lichte tint geel. Het is een goedeKijk naar je schilderij als geheel en bedenk hoe de hoogtepunten zullen harmoniëren met andere kleuren in het schilderij.

Evenzo zie je zelden zuiver zwarte schaduwen in het echte leven. Een aardpigment als gebrande omber, dat transparant en warm van toon is, zal in kleurmengsels eerder zuivere donkere schaduwzones creëren. Als je een kleurmengsel combineert met ivoorzwart, zal het er eerder troebel uitzien. Ivoorzwart maakt kleurmengsels donkerder, maar maakt warme kleurmengsels ook troebeler. Dat komt omdat ivoorzwart een laag gehalte heeft vanOm een ultra diep zwart te maken, meng je Ultramarijn en Omber gebrand.

Tip 3: Gebruik kleur om perspectief te creëren

J.M.W. Turner: Grenoble vanaf de rivier de Drac met de Mont Blanc in de verte

Creëer de illusie van afstand en perspectief met kleur. Breng een element naar voren in een schilderij door het kleurcontrast te vergroten en details te benadrukken. Elementen die verder weg liggen, zullen waziger lijken en dichter bij de kleur van de lucht liggen. Bijvoorbeeld bergen in de verte lijken blauwgrijs. Lees meer over hoe kleur te mengen om afstand en perspectief te creëren in deze handleiding.

Acrylschilderen voor beginners: ideeën

Nu weet je welke benodigdheden je nodig hebt om te beginnen en hoe je de benodigdheden kunt gebruiken. Je hebt ook een idee van de technieken die je kunt gebruiken om verschillende effecten te bereiken. Je hoeft je kennis alleen maar in praktijk te brengen. Als je niet weet wat je moet schilderen, zijn hier enkele beginnersvriendelijke tutorials die je kunt volgen.

Zie ook: Beste tafelezels: Beoordeling

Schilder een zonsondergang en leer kleuren mengen. Voor deze tutorial heb je maar weinig verschillende kleuren en benodigdheden nodig, maar het effect van de zonsondergang is prachtig levendig.

Leer kersenbloesems schilderen - gebruik zware bodypaint en technieken als stippelen om de details van de bladeren te maken.

Moet je een acrylschilderij vernissen?

Vernissen is geen noodzakelijke stap, maar het kan veel voordelen opleveren. Vernis verbetert het uiterlijk van het kunstwerk, beschermt het tegen schade en stof, voorkomt dat kleuren vervagen en vergroot de archiveerbaarheid van het werk. Door te vernissen verhoogt u in wezen de waarde van het kunstwerk door het te beschermen. Dit is belangrijk als u van plan bent uw schilderij uiteindelijk te verkopen, of als u gewoon wiltvoor jezelf houden voor een lange tijd.

Vernis kan ook worden verwijderd, dus als er in de loop der jaren veel stof en vuil op het schilderij komt of er krassen op komen, kan de vernislaag worden verwijderd en opnieuw worden aangebracht.

Vernissen is een ongelooflijk eenvoudig proces waarvoor slechts een paar benodigdheden nodig zijn. Het duurt echter een paar dagen voordat de laag volledig droog is, dus zorg ervoor dat u dit van tevoren plant als u het schilderij wilt verzenden of verkopen.

Zie deze handleiding over hoe vernis je een acrylschilderij -het is een snelle en gemakkelijke gids die je stap voor stap door alles leidt wat je nodig hebt om te vernissen en hoe je het aanbrengt voor het beste resultaat.

Acrylverf kits

Voor complete beginners die niet veel ervaring hebben met het aanbrengen van verf op doek, kan het gebruik van een door een andere kunstenaar samengestelde kit een geweldige manier zijn om een gevoel voor het medium te krijgen. Schilderkits zijn ook geweldige cadeaus! Deze kits bevatten essentiële benodigdheden zoals verf, doek en zelfs tekeningen, zodat je aan de slag kunt met het maken van een prachtig kunstwerk.

Acryl gietverf kit

Hier kopen

Deze kit bevat acrylverf in vier kleuren, canvas, siliconen (om geweldige effecten te creëren) en alle extra hulpmiddelen die je nodig hebt. Er zit ook een instructievideo bij. Gietschilderen is ongelooflijk eenvoudig en de resultaten zijn altijd prachtig!

Mountain paint by number kit

Hier kopen

Maak een prachtig meesterwerk van een besneeuwde berg met deze gemakkelijk te volgen verf-op-nummer kit. Verf-op-nummer kits zijn uitstekend om vaardigheden op te bouwen en te oefenen met het aanbrengen van verf op het doek. Gebruik het afgedrukte ontwerp als leidraad voor het aanbrengen van de kleuren. Deze verf-op-nummer kit bevat doek met een afgedrukt ontwerp, penselen en acrylverf.

Zeegezicht schilderij kit

Hier kopen

Deze kit bevat alles wat je nodig hebt om dit prachtige oceaangolfschilderij te voltooien. Het wordt geleverd met acrylverf, penselen, een omlijnd doek en een set instructies. Ontdek hoe ontspannend het schilderen van de oceaan kan zijn.

Acrylschilderen: de beste boeken om je vaardigheden te verbeteren

Portretten schilderen in acryl: een praktische gids voor hedendaagse portretten

Hier kopen

Auteur Hashim Akib laat de lezer zien hoe je schitterende opvallende portretten maakt in een eigentijdse stijl. Het boek bevat zes stap-voor-stap portretten om mee te volgen. Leer over kleurpaletten, hoe je huidtinten mengt, hoe je licht weergeeft en sfeer overbrengt in een kunstwerk.

Compendium van Acrylschildertechnieken

Hier kopen

Een uitgebreide gids met 300 technieken en tutorials om je vaardigheden verder te brengen dan het beginnersniveau. Dit boek behandelt het mengen van kleuren, het maken van markeringen, technieken en nog veel meer.

Acrylschilderen: verder lezen

Deze blog van Step-by-Step Painting geeft 16 tips om aan de slag te gaan met het medium acrylverf. Inclusief hoe je een regelmatige schilderpraktijk begint en hoe je een kunstenaarsblokkade kunt overwinnen.

Deze 25 tips voor acrylschilderen van Trembling Art biedt een prachtige introductie tot het medium.

Voor een overzicht van de beste acryl schilderij tutorials die je zal helpen om het medium vanaf nul te leren, bekijk onze gids!

Zie ook: Acrylverfmediums: een gids - Fine Art Tutorials

Acrylschilderen voor beginners: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.