Beste tafelezels: Beoordeling

Carla Andrews 05-06-2023
Carla Andrews

Tafelezels zijn een nuttig hulpmiddel voor elke kunstenaar. Ze bieden een stabiel, lichtgewicht platform om op te schetsen of te schilderen, waardoor het gemakkelijk is om op een bureau of tafel te werken. Met tafelezels kunnen kunstenaars genieten van de stabiliteit van een traditionele studio-ezel zonder veel ruimte in te nemen of met grote apparatuur te sjouwen. Tafelezels zijn ontworpen om compact, draagbaar en verstelbaar te zijn, waardoor kunstenaarsZe zijn ideaal voor iedereen die snel wil kunnen beginnen met het maken van kunst.

In deze gids bekijken we enkele van de verschillende opties van tafelezels en bespreken we hun voor- en nadelen, zodat u de beste tafelezel voor uw behoeften kunt vinden.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, verdienen we mogelijk een kleine commissie zonder extra kosten voor u. Alle prijzen die worden besproken, zijn de prijzen op het moment van schrijven.

Blick Studio Tabletop Easel

Blick Studio tafelezel kopen

De Blick Studio Tabletop ezel is van hoge kwaliteit, lichtgewicht, draagbaar en gemakkelijk op te zetten. Dit zou de perfecte, economische optie zijn voor kunstenaars die graag op een kleinere tot middelgrote schaal werken. De mast van de ezel reikt tot 38″ hoog en de maximale grootte die de ezel kan houden is een 22″ hoog doek. Het kantelt zowel naar voren als naar achteren, naar voren kantelende ezels zijn handig voor het verminderen van schittering.en pastelwerk.

Een ander belangrijk kenmerk van deze ezel is dat hij volledig plat kan worden opgevouwen. Deze tafelezel is dus geschikt voor wie een ezel nodig heeft die hij kan opbergen als hij hem niet gebruikt.

Zie ook: Nadruk in de kunst: definitie, voorbeelden en handleiding

De ezel zelf is gemaakt van hardhout met een stevig ontwerp. Hij heeft ook antislipgrepen op de basis om elke tafel waarop u werkt te beschermen tegen schade. Hij is er in twee afwerkingen en de prijzen beginnen bij $41,93.

Richeson tafelezel

Richeson tafelezel kopen

Deze tafelezel is met $ 129,94 een van de duurste op de lijst, maar hij kan ook de grootste doeken aan. Werk aan doeken tot 40″ hoog, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de ezel uit positie raakt. Hij is duurzaam, stevig en blijft op zijn plaats, zelfs met de meeste gebaren van schildertechnieken .

Om de ezel op te bergen, klapt u hem gewoon in. Hij is 18″ hoog wanneer hij is ingeklapt, zodat hij compact kan worden opgeborgen. Deze ezel is een geweldige optie voor wie graag op middelgrote tot grote schaal werkt, maar de flexibiliteit wil van een ezel die hij kan inpakken en op een bureau kan zetten.

Als u op zoek bent naar een ezel die nog grotere doeken kan dragen, bekijk dan onze gids over verschillende soorten ezels Misschien vindt u er een die steviger is en beter geschikt voor grote projecten.

Blick tafelezel van Jullian

Blick tafelezel van Jullian kopen

Deze ezel is uiterst eenvoudig en voordelig. Voor slechts 26,41 dollar is het een geweldige optie voor beginners die niet willen investeren in iets duurders. Hij kan doeken tot 22″ hoog houden, vergelijkbaar met andere tafelezels op de lijst. De ezel is ook verstelbaar. Beweeg gewoon de achterste poot om de hoek te veranderen en draai de koperen knop vast om hem op zijn plaats te zetten.

Het kan worden ingeklapt tot 18″ hoog en 10,5″ breed. Het compacte ontwerp maakt het perfect voor vervoer of om mee te nemen naar kunstles. Ondanks het relatief lichte en draagbare ontwerp is het met 3,2 pond zwaar genoeg om stabiel te blijven tijdens het schilderen.

Voor de prijs is dit een van de beste tafelezels voor minder dan $ 30. Het ontwerp met drie poten is echter iets minder stevig dan andere ezels op de lijst met vierkante platforms.

Blick Studio Schetsboek Tafel Ezel

Kopen Blick Studio Schetsboek Ezel

De Sketchbook ezel van Blick is veelzijdig, mooi gemaakt en geschikt voor doeken tot 34″. Hoewel de prijs iets hoger ligt ($74,99), is het een stevigere optie die meer flexibiliteit biedt wat betreft de grootte van het doek.

Een geweldige functie voor kunstenaars die extra ruimte nodig hebben voor penselen of verf, is de opberglade. Deze heeft vier vakken die kunnen worden afgesloten om alle kunstbenodigdheden die u voor uw project gebruikt op te bergen.

De ezel is handgemaakt van geschuurd beukenhout, met messing beslag en een leren handvat, zodat hij eruitziet en aanvoelt als een luxe artikel. Hij is perfect voor tekening , schilderij of pastelwerk, als de ezel kantelt van horizontaal naar verticaal.

Door de extra functies van deze ezel is hij zwaarder dan sommige van de andere tafelezels op de lijst. Het gewicht van 9,2 pond zorgt ervoor dat hij steviger aanvoelt, maar hij kan iets moeilijker te vervoeren zijn.

Jullian Deluxe tafelezel

Jullian deluxe tafelezel kopen

Een van de voordelen van deze ezel van Jullian is dat hij ook kan worden gebruikt als een plein air ezel Zet het op je bureau, en als het weer goed is, pak je het in en neem je het mee naar buiten voor een paar dagen. plein air schilderen .

Deze ezel biedt veel waar voor zijn geld, gezien de kwaliteit en de mogelijkheden. Hij is gemaakt van Europees beukenhout en kan doeken tot 34″ hoog houden. Hij wordt ook geleverd met een draagtas en een schouderriem voor gemakkelijk vervoer. De ezel is volledig verstelbaar, zodat u in elke gewenste hoek kunt werken.

Kortom, voor de plein air schilder die ook graag in het atelier werkt, biedt deze ezel het beste van twee werelden.

Zie ook: Evenwicht in de kunst: definitie, voorbeelden & gids

Richeson Italiaans staal met klem op tafelezel

Richeson tafelezel met klem kopen

Dit is een lichtgewicht en slank ontwerp van Italiaans kwaliteitsstaal. Het is veelzijdig in de zin dat u het op elk plat oppervlak kunt klemmen, zoals een tafel of zelfs een stoel. Door het klemontwerp kunt u ervoor kiezen om het verticaal of horizontaal te klemmen, afhankelijk van het medium waarmee u werkt. Een horizontaal geplaatste ezel zou bijvoorbeeld goed werken bij aquarelleren.

Deze ezel kost $79,33 en kan doeken tot 29″ hoog dragen. Hij is relatief licht voor een grotere tafelezel, hij weegt 4 lbs en klemt op oppervlakken tot 3″ dik.

Voordelen van een tafelezel

Tafelezels zijn veelzijdig en handig voor kunstenaars onderweg. Ze zijn licht en verstelbaar, zodat u ze kunt opstellen in elke ruimte of hoek die voor u comfortabel is. Ze nemen weinig ruimte in, waardoor ze zeer geschikt zijn voor kleine studio's of appartementen. Voor kunstenaars die graag zitten terwijl ze werken en hun ezel aan het eind van de dag inpakken, bieden ze een goedkope en toegankelijke optie. Als uop zoek naar een grotere of stevigere ezel, bekijk dan onze review van de beste schildersezels .

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.