Beste Plein Air Schildersezel: Een beoordeling

Carla Andrews 27-05-2023
Carla Andrews

Vind de beste plein air ezel voor je schilderpraktijk in deze review.

Er zijn vele soorten en merken plein air schildersezels, van budgetvriendelijke aluminium driepoot ezels, tot pochade dozen met extra functies en gereedschappen. Deze review zal u helpen alle opties te sorteren, om de beste plein air ezel voor uw specifieke eisen te vinden.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Beste pochadedoos

Sienna Plein Air Pochade Doos

Sienna Pochade doos kopen

De Richeson Sienna Plein Air Pochade dozen zijn er in drie verschillende maten en zijn op maat gemaakt van populierenhout, esdoorn en berkenhout. Deze doos is geschikt voor gebruik met olieverf, acryl, pastel of aquarel.

Elke doos is voorzien van een verstelbare doekhouder (die 180 graden kan worden versteld), een afneembaar penseelblad, een palet van gehard glas (op zijn plaats gehouden met een magnetische sluiting). De ezel is mooi geconstrueerd, duurzaam en veelzijdig. Hij sluit in een compacte doos en is gemakkelijk te vervoeren.

De ezel ondersteunt doeken en panelen van verschillende afmetingen. De middelgrote doos heeft een paletoppervlak van 9×10″ en is geschikt voor doeken tot 15″. De grotere maat heeft een mengoppervlak van 10×12″ en is geschikt voor doeken tot 17″.

Deze ezel is mijn favoriet voor plein air schilderen, en ik gebruik hem ook in het atelier. Hij werkt perfect als een tafelezel zodat je buiten aan een schilderij kunt beginnen en het afmaken als je terugkomt.

De statiefbevestiging die afzonderlijk kan worden gekocht, is ultrastevig en bestand tegen zwaardere buitenomstandigheden.

Koop de Sienna Plein Air Rugzak, die de pochadedoos, het statief en al je andere benodigdheden comfortabel en veilig opbergt.

Voor pastelkunstenaars is een extra pasteldoos verkrijgbaar om pastels op te bergen en te organiseren.

New Wave u.go Pochade box

New Wave u.go Pochade Box kopen

New Wave u.go Plein Air Pochade boxen zijn ultra lichtgewicht en zijn er in drie verschillende maten. De box zelf is gemaakt van baltisch berkenhout, en het frame is van aluminium.

De sluiting is magnetisch - de doekhouder, de zijwand en de zijbakbevestigingen zijn ook gemaakt met sterke aardmagneten.

De New Wave u.go boxen zijn compatibel met 1/4″ statiefbevestigingen en bevatten een neutraal palet om te mengen.

New Wave maken hun eigen stevig statief die speciaal gebouwd is voor plein air schilderen.

Beste plein air ezel voor aquarelleren

Een aluminium aquarelvel kopen

Zie ook: 17 tekentechnieken om te tekenen en te schetsen als een pro

Kantelbare aluminium aquarelveld ezels zijn licht en gemakkelijk te dragen. Ze zijn ook vrij goedkoop, waardoor ze een praktische optie zijn voor plein air aquarel kunstenaars .

Deze veelzijdige ezel kan in een horizontale of verticale hoek worden geplaatst en heeft telescopische poten voor een gemakkelijke opstelling.

Beste Franse schildersezel

Jullian Franse ezel kopen

Franse ezels hebben een schetsdoos, doekhouder en statief in één. De schetsdoos bevat materialen zoals verf, penselen en een palet. Hij is vrij compact en gemakkelijk mee te nemen (hij wordt geleverd met zijn eigen draagtas), plus hij kan het grootste doekformaat houden in vergelijking met de andere ezels op deze lijst.

De Jullian ezel is een klassiek ontwerp en is gemakkelijk opvouwbaar. De gevoerde laden in de schetsdoos bieden echter ook voldoende ruimte voor al uw gereedschap.

Het alles-in-één ontwerp van deze ezel kan geld besparen omdat kunstenaars minder onderdelen hoeven te kopen om te beginnen. Als u bijvoorbeeld geen statief hebt, heeft deze ezel er een ingebouwd.

Deze ezel kan worden gebruikt met olieverf, acryl, pastel en kan ook plat worden uitgeklapt voor gebruik met aquarel.

Beste statief voor plein air ezels

Het beste plein air ezelstatief hangt af van de ezel die u kiest.

De New Wave u.go Plein Air Schildersezel is compatibel met universele 1/4″ statief bevestigingen, maar de statief ontworpen door New Wave is licht van gewicht en speciaal gemaakt voor plein air schilderen. Het is gemaakt van een aluminium legering, heeft een snelkoppelingsplaat en een 360° draaibare kopbevestiging. Het statief is compatibel met elke pochadebox die een statiefbevestiging met ¼" schroefdraad heeft.

Voor de Sienna Pochade doos hun doel gemaakt driepoot is de perfecte pasvorm. Het is stevig en ondersteunt ook de zwaardere pochadebox op verschillend terrein.

Wat te zoeken in een plein air ezel?

Bij het kiezen van een schildersezel voor het schilderen en plein air zijn er een paar factoren die van invloed zijn op het type opstelling dat het beste bij u past.

Zoek een ezel die bij uw kunstmedium past

Ga eerst na welk type medium u het liefst gebruikt. Werkt u met olieverf of acryl, dan is een standaard pochadedoos of Franse ezel zal het werk doen dat je nodig hebt.

Pastelkunstenaars hebben vaak extra bakjes en opbergdozen om hun voorraden te organiseren. Aquarelkunstenaars zullen moeten nadenken over montage of stretching aquarelpapier voordat u het meeneemt om buiten te schilderen. Kwaliteitspochadedozen en Franse ezels kunnen plat worden uitgeklapt voor aquarelkunstenaars. Doelmatig gemaakt lichtgewicht aluminium aquarel ezels zijn gemakkelijk op te zetten, af te breken en te dragen.

Draagbaarheid

De tweede factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een ezel is hoe ver u hem moet dragen. Misschien bent u het soort kunstenaar dat graag lange wandelingen maakt om afgelegen uitzichtpunten te vinden om te schilderen - sommige ezels zijn compact en kunnen klein worden opgeborgen.

U kunt allerlei accessoires krijgen, zoals rugzakken die u helpen de ezel comfortabel te dragen.

Alle plein air ezels zijn gebouwd om tot op zekere hoogte licht en draagbaar te zijn, maar sommige zijn lichter dan andere. Franse ezels bijvoorbeeld zijn over het algemeen groter en zwaarder dan pochade dozen. Dit betekent wel dat ze zeer geschikt zijn om op grotere schaal te schilderen.

Zie ook: Kleurpotloden op was- of oliebasis: wat zijn de belangrijkste verschillen?

De beste plein air ezel voor draagbaarheid

De New Wave u.go Plein Air Pochade box komt in drie maten, de kleinste vanaf slechts 6×8″. Het is licht genoeg om lange afstanden te dragen, op te stellen op een driepoot of op je schoot en begin te schilderen waar de inspiratie ook komt.

Groottevereisten

Een ander punt van overweging is het doekformaat waarmee u het liefst werkt. Als u op grote schaal wilt werken, hebt u een grote pochadedoos, een opvouwbare statiefezel of een Franse ezel nodig. Een Franse ezel meenemen naar buiten is een beetje als het opzetten van uw eigen ministudio op het veld.

De beste grootschalige plein air ezel

De Julliaanse Franse ezel Hij is stevig, maar zwaarder dan andere plein air ezels op deze lijst.

Duurzaamheid

Het terrein en het weer zijn ook van invloed op de geschiktheid van een ezel. Als u werkt in veranderlijke weersomstandigheden, kijk dan naar een parapluhouder voor de ezel, die u beschermt tegen zon en regen. Als u denkt dat u uw ezel op oneffen terrein zult stutten, koop dan een stevige statiefmontage die op één plaats blijven.

Tips voor plein air schilders

Als je op zoek bent naar wat extra plein air schildertips, lees onze plein air gids Het behandelt hoe u zich kunt aanpassen aan het schilderen in de buitenlucht, hoe u uw materialen opstelt en enkele schildertips over hoe u snel het licht en de sfeer van een scène kunt vastleggen. De beste ezel om verder weg te reizen om en plein air te schilderen is de New Wave ezel omdat het het meest lichtgewicht is. Voor meer... reisbenodigdheden voor kunst aanbevelingen, bekijk onze gids.

Beste plein air ezel: Pin it!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.