De beste geschenken voor digitale kunstenaars

Carla Andrews 12-08-2023
Carla Andrews

Ben je op zoek naar het perfecte cadeau voor een digitale kunstenaar? Zoek niet verder! In deze gids bespreken we enkele van de beste cadeaus voor digitale kunstenaars. We behandelen alles van grafische tablets tot kunstsoftware.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Digitale software

Digitale kunst software Als je weet welke software ze gebruiken, kun je een licentie of een upgrade voor ze kopen. Als ze bijvoorbeeld Photoshop gebruiken, kun je een nieuwe versie of een abonnement op Adobe Creative Cloud voor ze kopen.

Adobe Creative Cloud Suite

Adobe Creative Cloud is een abonnementsdienst die gebruikers toegang geeft tot alle creatieve software van Adobe, waaronder programma's als Photoshop, Illustrator en After Effects. Een abonnement begint bij 52,99 dollar per maand, maar je kunt ook een prepaid jaarabonnement kopen voor 599,88 dollar.

Adobe Creative Cloud is de standaardsoftware voor het maken van allerlei ontwerpen, van digitale schilderijen tot logo's. Photoshop is een uitstekend hulpmiddel voor digitaal schilderen en Illustrator is de beste software voor het maken van vectorillustraties.

Als de digitale kunstenaar in je leven nog geen abonnement heeft op Adobe Creative Cloud, zou dit een uitstekend cadeau zijn. Het geeft hem toegang tot alle tools die hij nodig heeft om prachtige kunstwerken te maken.

Adobe CC wordt geleverd met een reeks gereedschappen, zoals Photoshop, dat wordt gebruikt door digitale kunstenaars, Illustrator, dat wordt gebruikt door illustratoren en grafisch ontwerpers. Daarnaast wordt de volledige Adobe Suite geleverd met Premiere Pro, dat wordt gebruikt voor het bewerken van video's.

Clip Studio Paint

Clip Studio Paint is een geweldig cadeau voor digitale kunstenaars die strips of manga willen maken. Het is een betaalbaar alternatief voor Photoshop, en het heeft alle functies die je nodig hebt om prachtige kunstwerken te maken. Clip Studio Paint kost 49,99 dollar voor een enkele licentie.

Als je iemand kent die graag strips of manga leest, dan zouden ze Clip Studio Paint graag cadeau krijgen. Het is een geweldige manier voor hen om hun eigen kunstwerken te maken, en het is veel goedkoper dan Photoshop.

Procreate

Procreate is een iPad app waarmee je digitale kunst kunt maken. Het is een geweldig cadeau voor iemand die graag digitaal tekent of schildert. Deze app heeft veel geweldige functies, het stelt kunstenaars in staat om hun eigen penselen te ontwerpen om volledig unieke kunstwerken te maken. Procreate kost 9,99 dollar, en het is beschikbaar in de App Store.

Digitale activa

Van displaylettertypes tot vectorafbeeldingen en geweldige mockups, er zijn talloze digitale activa die digitale kunstwerken kunnen verbeteren. Ga naar Creatieve markt om de beste digitale bronnen te vinden die zijn ontworpen door getalenteerde kunstenaars. Of geef je digitale kunstenaarsvriend een lidmaatschap om maandelijkse download credits te krijgen.

Een set digitale penselen

Je kunt penselen voor apps als Photoshop en Procreate krijgen op Creatieve markt Zo emuleren aquarelpenselen het uiterlijk van gouacheverf op aquarelpapier met structuur. Een selectie van penselen is essentieel om elk digitaal kunstproject te verbeteren.

Een lettertype kit

Geef de geschenk van een funky lettertype Elke grafisch ontwerper die graag grafische en typografische stukken maakt, zou een nieuw font pack waarderen om aan zijn collectie toe te voegen.

Patronen

Patronen zijn een geweldige digitale troef om in elk ontwerp te verwerken, of de digitale kunstenaar voor wie u koopt nu een ontwerper van oppervlaktepatronen, een drukwerkontwerper of een webdesigner is. Deze patronen kunnen worden betegeld en gebruikt in zowat elk denkbaar kunstwerk.

Mockups

Mockups Een mockup biedt kunstenaars een manier om hun digitale kunst in een context te tonen. Zo kun je bijvoorbeeld een ontwerp op een print, een boekomslag en nog veel meer laten zien!

Andere digitale activa

Op Creatieve markt hebben kunstenaars toegang tot andere digitale middelen zoals vectorafbeeldingen, iconen, kleurverlopen, paletten en plugins.

Zie ook: Kies een schilderij frame: Muurkunst frames beoordeeld

Grafische tabletten

Een ander leuk cadeau voor digitale kunstenaars is een grafisch tablet Dit is een standaardapparaat dat bijna elke digitale kunstenaar in zijn gereedschapskist moet hebben! Een grafisch tablet is een apparaat waarmee je op je computer kunt tekenen of schilderen met een stylus, waardoor kunstenaars ingewikkelde details kunnen tekenen. Er zijn ook 2 in 1 laptoptabletten verkrijgbaar, bekijk onze review van de beste laptops voor kunstenaars om meer te weten te komen.

Wacom Intuos klein

Dit is het goedkoopste, meest draagbare en kleinste tekentablet dat beschikbaar is voor digitale kunstenaars. Het is echter een prima uitgangspunt voor beginners of voor kunstenaars die veel reizen en een tekentablet nodig hebben om mee te nemen onderweg.

Wacom Intuos pro tablet

Het Wacom Intuos Pro tablet is een geweldig cadeau voor digitale kunstenaars die een grafisch tablet van hoge kwaliteit willen. Het is een van de meest populaire tabletten op de markt, en het is perfect voor professionals of gevorderde amateurs. Het Wacom Intuos Pro tablet kost 349,95 dollar.

Als u iemand kent die serieus met digitale kunst bezig is, dan is het Wacom Intuos Pro tablet het perfecte cadeau voor hem of haar. Het is een topproduct waarmee hij of zij prachtige kunstwerken kan maken.

Huion 1060 plus

Dit is een geweldige middenklasse tablet, met een tekengebied van 10×6,25 inch, is hij compact genoeg om te vervoeren.

De stylus heeft 8.192 niveaus van drukgevoeligheid, waardoor kunstenaars de meest ingewikkelde details kunnen creëren. Het tablet combineert het beste van twee werelden, het is responsief, van hoge kwaliteit maar ook goedkoop.

Het is compatibel met Windows, Mac en allerlei softwareprogramma's.

Een abonnement op een digitale kunstcursus

Skillshare is een geweldige bron voor kunstenaars, digitale artiesten en praktisch iedereen die een vaardigheid wil verbeteren!

Het potentieel van wat je kunt maken met digitale software is onbeperkt, met steeds evoluerende tools, software en vaardigheden. Hoe goed je vriend ook is in digitale kunst, er zijn altijd vaardigheden die verfijnd kunnen worden. Help hem zijn ware potentieel te ontsluiten met een cursus digitale kunst.

Skillshare biedt een jaarlidmaatschap met één maand gratis, voor 167,88 dollar.

Compositie voor Illustratie digitale kunst cursus

Het succes van een digitaal kunstwerk berust op de compositie ervan. In deze cursus kunnen kunstenaars leren hoe ze elementen kunnen rangschikken om een esthetisch aantrekkelijk ontwerp te maken en de belangstelling van de kijker te wekken.

Maak van uw kunst een NFT cursus

Leer hoe je kunstwerken kunt beschermen en verkopen op een online marktplaats door ze te slaan als een NFT. Er zijn veel voordelen verbonden aan het slaan van een NFT en elke kunstenaar zal zijn eigen redenen hebben om dit te doen. Het proces om van je kunst een NFT te maken is eenvoudig en deze cursus zal je laten zien hoe!

Leren kleuren met Clip Studio Paint cursus

Leer hoe je kleur kunt toevoegen aan digitale tekening in Clip Studio Paint Gebruik de technieken in de video op elke stijl van kunst! Of dat nu strip, Manga, illustraties of meer realistische stukken zijn. Elke les zit boordevol tips over hoe je alle gereedschappen en functies gebruikt, zodat je vol vertrouwen levendige tekeningen leert maken.

Intro Procreate cursus

Dit is de perfecte beginnersles voor degenen die hun digitale kunstreis met Procreate willen beginnen. De les omvat lessen over het gebruik van alle gereedschappen en functies en over hoe je natuurlijk en intuïtief kunt tekenen met dit digitale medium. Illustraties maken met Procreate is gemakkelijk en leuk als je eenmaal de basis onder de knie hebt!

Nix Kleurensensor

Deze tool plukt kleuren uit de omgeving en slaat ze op in de app. De pro-versie slaat duizenden kleuropnames op, met de kleurcodes en alles wat een digitaal kunstenaar nodig heeft om de kleur in zijn ontwerpen te testen. De miniversie kost slechts 99 dollar.

iPad Pro

De iPad Pro heeft een groot scherm dat perfect is om op te tekenen en te schilderen, en met de Apple Pencil kunnen kunstenaars met gemak prachtige kunstwerken maken.

Met een schermgrootte van 12×9″, de iPad fungeert als canvas om te tekenen en te schilderen Het Liquid Retina-scherm biedt ongelooflijke kleurnauwkeurigheid voor kunstenaars, om levendige tinten en diepe schaduwen te creëren. Gebruik met apps als Procreate en Photoshop om prachtige meesterwerken te maken.

iPad accessoires voor digitale kunstenaars

Dit zijn slechts een paar ideeën voor iPad accessoires die een geweldig cadeau zijn voor digitale kunstenaars! Met zo veel opties beschikbaar, is er zeker iets perfects voor elke kunstenaar op uw lijst.

Apple Pencil

De Apple Pencil is een fantastisch cadeau voor elke kunstenaar. Het potlood is drukgevoelig, met precisie tot op de pixel. Het heeft ook kantelherkenning, zodat kunstenaars de meest ingewikkelde details kunnen creëren. Het wordt draadloos opgeladen en magnetisch aan de iPad bevestigd.

iPad standaard

Een iPad-standaard houdt de tablet op zijn plaats terwijl u werkt, zodat u hem niet hoeft vast te houden of over een tafel hoeft te leunen om de kunstwerken te bekijken. Deze iPad-standaard is volledig verstelbaar en beweegt niet wanneer hij in gebruik is. Hij wordt ook geleverd met een armsteun, zodat digitale kunstenaars de hele dag met de Apple Pencil kunnen tekenen zonder moe te worden.

Apple potlood handvatten

Apple Pencil grips kunnen de ervaring van het tekenen met de Apple iPad verbeteren, ze maken het potlood gemakkelijk vast te houden, zodat digitale kunstenaars langer comfortabel hun kunst kunnen maken. Er zijn veel verschillende funky kleuren en ontwerpen die je kunt krijgen, er is zeker een potlood grip die past bij de digitale kunstenaar voor wie je koopt.

Papierachtige iPad screen protector

Papierstructuur heeft voordelen ten opzichte van glad glas als het gaat om tekenen. Papier heeft tanden, die wrijving bieden voor het potlood, waardoor meer precisie en controle mogelijk is.

Kunstenaarshandschoen met twee vingers

Er is niets erger dan een vlekkerig scherm. Een handschoen met twee vingers past over de zijkant van uw handen en beschermt uw pink, zodat uw hand soepel over het scherm glijdt zonder dat het in contact komt met de huid.

Digitale Kunst

Een ander geweldig cadeau voor digitale kunstenaars is digitale kunst! Wat hun kunststijl ook is, je zult zeker iets naar hun smaak vinden op Redbubble of Society6 Redbubble en Society6 zijn beide marktplaatsen met duizenden fantastische kunstwerken en ontwerpen van getalenteerde onafhankelijke kunstenaars. Blader door muurkunst, t-shirts en nog veel meer. Vind grillige illustraties, patroonontwerpen en een overvloed aan unieke kunst.

Kantoorartikelen voor thuis

Als je bevriende kunstenaar thuis werkt, waarom geef je hem dan niet wat kantoorartikelen voor thuis om hem te helpen georganiseerd en productief te blijven?

Een goede monitor

Een monitor die kleuren accuraat weergeeft is een essentieel hulpmiddel voor digitale kunstenaars. Zonder dat kunnen ze er niet zeker van zijn dat de kleuren die ze op hun scherm zien accuraat zijn. Zoek naar monitoren met een 4k-resolutie en een plat scherm.

De Apple 32-inch Pro Display XDR-beeldscherm is de beste monitor die beschikbaar is voor ontwerpers en digitale kunstenaars. Het is ook de duurste monitor die je kunt krijgen. Met een Retina 6k resolutie, extreem dynamisch bereik en een super brede kijkhoek zijn de specificaties niet te evenaren. Als je een ultra hoog budget te besteden hebt voor een serieuze digitale kunstenaar, is dit de monitor waar je voor moet gaan.

Een andere geweldige monitor voor digitale kunstenaars is de BenQ PD3205U Dit is veel goedkoper dan de Apple Pro Display, maar heeft een aantal uitstekende functies. Het heeft een 32″ antiverblindingsscherm met een resolutie van 3840 x 2160.

Als u een digitale kunstenaar kent die geen nauwkeurige kleurenmonitor heeft, zou dit een uitstekend cadeau zijn. Het zou hem helpen betere kunstwerken te maken en productiever te zijn.

Comfortabele stoel

Een comfortabele stoel is een must-have voor elke digitale kunstenaar. Het maken van digitale kunst is een tijdrovend proces, wat kan betekenen dat je urenlang achter de computer moet zitten. De Steelcase Gesture bureaustoel biedt optimale rugsteun voor de hele dag, verstelbare lendenen en zithoogte.

Bureaulamp

Een bureaulamp is essentieel om de werkplek te verlichten. Deze LED-bureaulamp vermindert vermoeidheid van de ogen bij het kijken naar een scherm. Het is volledig instelbaar, klemt op het bureau en u kunt de kleurtemperatuur en intensiteit van het licht veranderen.

Laadstation

De meeste digitale artiesten hebben meerdere apparaten die ze altijd opgeladen moeten houden. Een oplaadstation is een geweldig cadeau voor digitale artiesten, omdat het helpt om hun apparaten georganiseerd en volledig van stroom te voorzien.

Photoshop sneltoetsen toetsenbord cover

Photoshop is een complex programma met honderden verschillende gereedschappen en functies. Deze toetsenbordhoes met sneltoetsen helpt kunstenaars om sneller en efficiënter te werken. Dit cadeau zou vooral handig zijn voor iemand die net begint met Photoshop, omdat het zoeken naar het juiste gereedschap in de werkbalk de stroom van het ontwerpproces kan onderbreken.

Traditioneel tekenmateriaal

Het is waarschijnlijk dat als je vriend een ontwerper of digitale kunstenaar is, dat hij ook graag kunst op papier maakt. Geef hem een kwaliteits schetsboek en sommige potloden Een schetsboek is een geweldige plek om te noteren... ideeën maak compositieschetsen en definitieve ontwerpen plannen. Bekijk onze cadeaugids voor meer geschenken voor kunstenaars die traditionele media gebruiken.

Digitale kunstboeken

Een ander leuk cadeau-idee voor digitale kunstenaars is een digitaal kunstboek. We hebben een apart artikel over de beste digitale kunstboeken dus kijk maar als je de volledige recensie wilt lezen. Hier zijn een paar van onze favorieten:

Beginnersgids voor digitaal schilderen in Photoshop

Het perfecte boek voor wie aan de slag gaat met Photoshop schilderen. Leer hoe je de gereedschappen en penselen gebruikt en door de interface van Photoshop navigeert als een pro.

De Ultieme Concept Art Carrière Gids

Dit boek behandelt hoe je concept art en de industrie benadert vanuit een professioneel standpunt. Het gaat in op hoe je een portfolio maakt en je kunst promoot en hoe je een plaats vindt in de wereldwijde digitale kunstmarkt.

Laatste gedachten

Dit zijn maar een paar ideeën voor cadeaus voor digitale kunstenaars. Dus, als je geen ideeën hebt, waarom overweeg je dan niet een van deze? Je maakt de kunstenaar in je leven zeker heel blij!

Heb jij nog andere leuke cadeau-ideeën voor digitale kunstenaars? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Zie ook: Soorten schildersezels: een schildersezel kiezen

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.