15 Geweldige goedkope muurkunst ideeën

Carla Andrews 02-08-2023
Carla Andrews

Op zoek naar goedkope ideeën voor muurkunst om uw ruimte wat kleur te geven? Kunst kan persoonlijkheid geven aan uw kamers. Afhankelijk van de kleuren, de stijl en het onderwerp dat u kiest, kunt u de sfeer volledig veranderen. Ga voor iets groots en gewaagd om energie en dynamiek in de ruimte te brengen, of kies een kunstwerk met gedempte tonen om een gevoel van harmonie te brengen.

Er zijn een aantal plaatsen om goedkoop kunst te kopen Online marktplaatsen zijn een geweldige plek om te beginnen. Vind grote canvasprints, prachtige illustraties, wandtapijten en meer. Hier zijn enkele goedkope muurkunstideeën die uw huis in een thuis zullen veranderen en die de bank niet zullen breken.

Disclaimer: Fine Art Tutorials is een door lezers ondersteunde site. Wanneer u aankopen doet via links op deze site, kunnen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Zoek een groot statement kunstwerk

Grote muurschilderingen zijn onvermijdelijk duurder dan kleinere muurschilderingen, maar grote stukken nemen meer ruimte in beslag, zodat u er minder nodig hebt. U kunt één grote afdruk kiezen om uw muur te bedekken en deze tot een kenmerk van de kamer te maken. Grote stukken trekken de aandacht van mensen en maken een fantastische indruk, vooral wanneer ze strategisch worden geplaatst in sociale ruimten waar u gasten ontvangt, zoals de eetkamer...kamers of woonkamers.

Extra grote canvasprints op Redbubble Deze afdrukken op groot formaat zijn van uitstekende kwaliteit, gemaakt van duurzaam canvas en gemakkelijk op te hangen. Ze kosten ongeveer $200, wat vrij goed is als je bedenkt dat een origineel canvas schilderij wel 10x zo duur kan zijn. op Etsy , kunt u kunst vinden tegen betaalbare prijzen, zoek naar goedkope kunst om originelen en afdrukken te vinden.

Canvas afdrukken zien er elegant en authentiek uit

'Datura' gemonteerd op canvas door Fay Helfer op Redbubble

Op Redbubble kunt u kiezen uit gewone afdrukken op doek of afdrukken op canvas Beide soorten afdrukken zijn klaar om op te hangen. Gemonteerde afdrukken zijn platen met een gewelfde achterkant, die ofwel een oppervlak met houtstructuur of canvasstructuur hebben. Afdrukken op canvas zijn er in grotere formaten, zijn superlicht en klaar om aan de muur te hangen. Gemonteerde afdrukken en afdrukken op canvas geven een nieuwe dimensie aan de muur, plus, je hoeft ze niet in te lijsten.

Society6 canvas prints Het mooie van Society6 is dat ze vaak aanbiedingen hebben, waardoor hun kwaliteitsafdrukken op canvas nog betaalbaarder worden. Dus kijk op de link of er aanbiedingen zijn voor de kunstwerken.

Pronken met de gedurfde en heldere

'Rijstterrein' door Mark Padua op Redbubble

Op Redbubble kunt u kiezen uit een groot aantal gedurfde en heldere kunstwerken. Maak een statement door de muur te voorzien van heldere kleuren. Of dat nu het groen is van een levendige landschapsillustratie om u te herinneren aan een plek waar u naartoe bent gereisd, een kleurrijke nocturne of een levendig patroonontwerp.

'O Ginko' door LittleClyde op Redbubble

Deze felrode bloemillustratie steekt af tegen de witte achtergrond. Het is een eenvoudig maar leuk patroon om uw muur op te fleuren. Het wordt geleverd met klittenband, klaar om op uw muur te plakken.

'De eenzaamheid van de herfst' door Leonid Afremov, kunstdruk op Redbubble

Prints op Redbubble zijn van galeriekwaliteit, gedrukt op dik 100% katoenpapier, waardoor ze duurzaam en lang meegaan.

Kies een thema

Creëer samenhang door kunstwerken te kiezen die een thema hebben. U kunt bijvoorbeeld prints coördineren op basis van kleur of onderwerp. U kunt bijvoorbeeld een frisse, eigentijdse look creëren door een selectie moderne portretten en heldere kleuren zoals roze en blauw samen te stellen.

'Sasha' Art Print op Redbubble door Sofia Bonati

Een ander goed idee is om een paar prenten te nemen van één kunstenaar die u bijzonder aanspreekt. Zo houdt u stijlen en thema's als een constante. Vervolgens kunt u abstracte prenten of ander meubilair kiezen die de kleuren van de hoofdprints die u wilt laten zien, aanvullen. Als u het voorbeeld van de 'Sasha'-prent hierboven gebruikt, kunt u de portretprent rangschikken met een paar abstracte prenten die destemmige groenblauwe achtergrond om de look consistent te houden.

Je hoeft je niet te houden aan een thema van portretten, je kunt kiezen voor zeegezichten, pop-art of wat je maar wilt.

Afdrukken op Redbubble beginnen bij ongeveer $18, waardoor het relatief goedkoop is om te beginnen met het verzamelen en tentoonstellen van prachtige kunstwerken voor uw huis.

Zie ook: Ideeën voor plakkaatverfschilderijen

Maak een galerijwandindeling

Vind meerdere goedkope prints op Society6 en Redbubble Mix het door een reeks canvasprints, ingelijste prints, planken en zelfs metalen prints te kiezen. Of behoud een consistente look door te kiezen voor prints van hetzelfde formaat en bijpassende frames. Bekijk deze geweldige selectie van prints op Society6:

Misschien heeft u al een paar kunstwerken in huis liggen. Als dat zo is, waarom gebruikt u die dan niet om een galeriemuur te maken. U kunt creatief te werk gaan door tekeningen of tekeningen van vrienden of familieleden te combineren met ingelijste tegels en een stuk dat u in een vintagewinkel hebt gevonden. Laat uw indeling er zo eclectisch uitzien als u zelf wilt! Of u kunt ervoor kiezen om een gepolijst uitziende indeling galerijmuur door schilderijen in een raster te rangschikken, of door kleurenschema's op elkaar af te stemmen.

Om uw galerijwand te plannen, bekijkt u de afmetingen van de prints op de online galerijwebsite en meet u hoe ze samen op uw muur zullen passen. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van enkele prints, maak dan een moodboard of mockup met de prints die u wilt om te zien hoe ze elkaar aanvullen, zoals in deze mockup van prints van Saatchi met een blauw thema.

Kies een funky frame

Hoe een prent er in een ruimte uitziet, heeft evenveel te maken met hoe je hem aankleedt als met de prent zelf. Dit is een vrij eenvoudige botanische schets, die door montage, inlijsting en belichting tot een blikvanger is gemaakt. Bovendien steekt de donkerblauwe muur af tegen het wit van het papier.

Zie ook: De beste kunstdrukkers voor het maken van Giclée afdrukken

'Emilia' door Sofia Bonati op Redbubble

Beide Redbubble en Society6 bieden de mogelijkheid om prints ingelijst en gemonteerd te kopen, zodat je de extra stap van het vinden van een lijstenmaker uit handen kunt nemen.

Vind mooie lijsten op Etsy

Vind opvallende tweedehands frames voor goedkoop op uw lokale markt of antiekwinkel. Een andere plek om een geweldig assortiment frames te vinden is op Etsy Door een funky lijst te kiezen, kunt u eenvoudige abstracte prenten of schetsen verlevendigen. U kunt ook een vintage lijst kiezen en die combineren met een eigentijds kunstwerk. U kunt ook een kleine prent en een grote lijst zoeken en die ophangen om de ruimte op te vullen.

Creëer rust met gedempte tinten

Lotusbloem' print op Redbubble

Gedempte tinten zien er verfijnd en elegant uit. Deze tinten werken perfect in kamers waar u een gevoel van rust wilt creëren. Dit kan bijvoorbeeld boven een bad worden gehangen om een spa-gevoel te creëren, of in een slaapkamer om u een ontspannen gevoel te geven.

Contrasterende muurkunststijlen

'Chaos Red Girl' door Elena Buya op Redbubble

Een effectief maar goedkoop idee voor muurkunst is om kunstwerken naast elkaar te zetten. Het kan zijn dat de ruimte die u aan het stylen bent uit de 20e of zelfs 19e eeuw komt, u kunt moderne kunstwerken op de muren zetten om contrast te brengen met de originele kenmerken. Of u kunt een antiek meubelstuk naast uw hedendaagse print stylen.

Een andere optie is het creëren van contrast met de kunstwerken zelf. In dit raster zijn er vier totaal verschillende stijlen kunstwerken: een abstract werk, een expressionistisch werk dat een verhaal vertelt, een eenvoudig kunstwerk met zachte goudstructuur en een reproductie van Monet. Wat deze kunstwerken samenbrengt is het samenhangende kleurenschema van ultramarijn en goud.

Maak een indrukwekkende muurschildering

Society6 aanbod geweldige muurschilderingen die volledige dekking geven en klaar zijn voor de muur. Deze schuimende groene abstracte zeegezicht muurschildering is het perfecte stuk om natuur en rust in huis te brengen. De ontwerpen kunnen als behang op de muur worden geplakt, om de hele ruimte te bedekken. De muurschilderingen worden zorgvuldig verpakt geleverd met instructies over hoe ze op de muur moeten worden aangebracht.

Abstracte muurkunst ideeën

'Homeward' door Jazzberry Blue op Redbubble

Uw ruimte kleurrijk maken zonder de complicatie van het kiezen van een specifiek onderwerp kan een mooie aanvulling zijn op de woninginrichting. Binnenhuisarchitecten kiezen vaak voor abstracte kunst vanwege de eenvoud.

Als u van plan bent te herinrichten en u vindt een abstract stuk dat u bijzonder aanspreekt, kunt u zelfs het kleurenschema van de renovatie rond het kunstwerk plannen.

Maak een monochrome opstelling

Kunst van One Line Print op Redbubble

Stel een coole display samen met simplistische monochrome lijntekeningen, schetsen, zwart-wit fotoprints en inkttekeningen.

Monochroom hoeft niet zwart-wit te zijn, kies een kleur waar je van houdt en zoek kunstwerken waarin alleen die kleur is gebruikt.

Hang een metalen afdruk op

Afdrukken zijn er in andere formaten dan papier en canvas. Metaal is een schitterende, archiverende optie. Het aluminium oppervlak is lichtgevend, waardoor de kleuren in het kunstwerk tot leven komen. Kijk bij Redbubble's selectie van metalen prints om een unieke nieuwe toevoeging aan uw muren te vinden.

Breng textuur in uw ruimte met een stofprint

Ga voor textuur en hang een textielprint aan uw muren. Gedessineerd textiel geeft een kamer een zachte uitstraling en is weer eens wat anders dan conventionele papieren prints. Ontdek Redbubble's selectie van wandtapijten die beginnen bij ongeveer $50.

Toon kleinere kunstwerken op planken

'Canyon' door Adam Springer op Redbubble

Deze borden van Redbubble zijn perfect om op planken te stapelen. Vanaf ongeveer $10 zijn deze matte afdrukken precies het juiste formaat om op uw bureau, schoorsteenmantel of een plank naar keuze te plaatsen. Schoorsteenmantels, planken of zelfs de bovenkant van dressoirs vormen een geweldige ondersteuning voor kunstwerken die u niet helemaal aan de muur wilt hangen. Als u verwacht dat u de tentoongestelde kunstwerken in een bepaalde periode zult willen vervangen door andere.bepaalde ruimte, rekken geven u deze flexibiliteit.

Planken zijn er in veel verschillende formaten en materialen, dus kies er een die bij uw ruimte past! Als u een plank wilt die voorkomt dat kunstwerken van de rand vallen, overweeg dan het plaatsen van vensterbank .

Rangschik kleinere kunstwerken in een eclectische opstelling, varieer in grootte en toon enkele ingelijste en niet-ingelijste werken om ze interessanter te maken. U kunt de kunstwerken combineren met andere accessoires zoals kleine sculpturen, klokken, kaarsen of vazen.

DIY goedkope muurkunst ideeën

Als je je kunstzinnig voelt, is de goedkoopste manier om je muren met kunst te versieren het zelf maken van een paar schilderijen. Gouache is een fantastisch medium waarmee je gemakkelijk kunt beginnen, de benodigdheden zijn ook goedkoop. Of pak wat potloden en papier en begin te tekenen - we hebben een gids van 70+ tekenideeën Als je liever op doek werkt en abstracte kunst wilt maken, bekijk dan onze gids over abstract olieverfschilderij .

Als u iets op deze site bijzonder nuttig vindt, kunt u een donatie aan mij doen via PayPal. Ik neem veel tijd om elk onderwerp te onderzoeken en te schrijven, zodat elke tutorial zo gedetailleerd mogelijk is en ik maak al mijn inhoud vrij beschikbaar. Elke kleine donatie (zelfs de prijs van een kopje koffie!) kan mij helpen om de lopende kosten van de site te dekken. Alle hulp van mijn lezers is zeer welkom.gewaardeerd :).

Volg de link in de onderstaande knop om deze site te steunen.

Carla Andrews

Carla Andrews is een gepassioneerd kunstenaar en tekenleraar die al meer dan tien jaar studenten inspireert. Ze heeft een Bachelor of Fine Arts-graad van het prestigieuze Maryland Institute College of Art en een Master of Fine Arts-graad van de gerenommeerde School of Visual Arts in New York City. Carla staat vooral bekend om haar vermogen om studenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus de grondbeginselen van schilderen en tekenen bij te brengen, met een focus op techniek, expressie en creativiteit. Ze heeft een positieve en boeiende stijl van lesgeven die studenten aanmoedigt om hun unieke artistieke stem te ontdekken. Als Carla niet in de klas is, is ze te vinden in haar atelier, waar ze haar vak blijft ontwikkelen en de grenzen van haar eigen artistieke capaciteiten verlegt. Haar passie voor kunst en toewijding aan lesgeven heeft haar een trouwe aanhang opgeleverd en haar blog Learn to Paint & Draw is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en zijn creatieve potentieel wil ontdekken.